Jeigu grįžtant visgi prie natūralaus gimdymo, tai MŪSŲ dieną VGN su manimi gimdė 10 moterų, nei vienai nebuvo taikytas epidūrinis nuskausminimas, o visoms pasiūlytas kažkoks raminantis kokteiliukas į veną. Gimdymus priėmė Meškaitė ir Razumas
. Po gimdymo gimdykloj laiko 2h jei nesiuvo ir nedarė gimdos revizijos, o jei taip- tai 4h. Pogimdyvinėj davė ir indus ir įrankius, reikėjo tik paprašyti. Naktinių irgi reikėjo paprašyti.

Gimdziau VGN pas jauna (palyginus) vyra. Deja, nepamenu pavardes, gaila...
Gimdziau naturaliai, bet gydytojas visgi klause ar noresiu nuskausminamuju, sakiau, kad ne. Ir jis mane palaike, sake, kad nera visiskai nekenksmingo nuskausminimo. Pagimdem labai gerai, labai pasirode profesionalus, todel po gimdymo sumokejome biski daugiau nei planavom. Ir akusere buvo fantastiska. Man tiesiog pasiseke su tokia nuostabia komanda, nes mano akusere su kuria tariausi negalejo atvaziuot (buvo jos gimtadienis). Ir dar tai buvo Kaeldu naktis, gal todel ir ivyko stebuklingai geras ir net sakyciau (aisku, kiek tai imanoma) malonus gimdymas!.
Visoms linkiu sekmingo gimdymo
Gimdziau naturaliai, bet gydytojas visgi klause ar noresiu nuskausminamuju, sakiau, kad ne. Ir jis mane palaike, sake, kad nera visiskai nekenksmingo nuskausminimo. Pagimdem labai gerai, labai pasirode profesionalus, todel po gimdymo sumokejome biski daugiau nei planavom. Ir akusere buvo fantastiska. Man tiesiog pasiseke su tokia nuostabia komanda, nes mano akusere su kuria tariausi negalejo atvaziuot (buvo jos gimtadienis). Ir dar tai buvo Kaeldu naktis, gal todel ir ivyko stebuklingai geras ir net sakyciau (aisku, kiek tai imanoma) malonus gimdymas!.
Visoms linkiu sekmingo gimdymo

Gimdžiau VGN natūraliai pas gyd. I. Kareckienę. Likau patenkinta. Ji už natūralumą. Labai drąsino mane, suteikė pasitikėjimo savimi, kad tikrai galiu pagimdyt natūraliai. Gimdykloj prabuvom 8 val. jokio skatinimo, jokio skubėjimo. Antrą kartą irgi gimdysiu tik natūraliai
as gimdziau pas gyd. Kitoviene, super daktare
mes buvom apsitare del epiduro su ja ir nutarem, kad bandysiu be epiduro, o jei jau bus labai blogai - padarys. Na ir ka, saremiai prasidejo dar diena, vakare nuvaziavau 8 val. i VGN su vyru. Daktare paziurejo, kad 3 cm, bet sako gimdysim. Nuvede i gimdykla, ten pamatavo saremius, suleido nospos ir kzkokiu dar vaistu, nuo kuriu apkvaitau trumpam
po valandos situacija nepasikeite, tai nuleido vandenis 22 val., va tada prasidejo smagumai
23 val. paziurejo, kad vos 1 cm atsidares, o as jau ora gaudau is skausmo, tai sako darom gal epidura, sakau darom... ir akyse prasviesejo. Nejautra baigesi apie 4 val. ryto, bet jau nekartojau, kentejau, puse penkiu apziurejo ir pasake, kad jau 9 cm
tai sako kokia 6 val. gimdysim, taip ir buvo. Be epiduro buciau turbut isprotejus, na bet tikiuosi kita vaika pagimdysiu naturaliai visai
ir noreciau pas Kitoviene

As VGN gimdziau, buvau nusiteikusi naturaliai, bet... zmogus galvoja, o...
Teko skatinti, nes net skatinant kaklelis per 1val atsidarinejo tiek kiek kitom per 15min
bet jokiu nuskausminamuju nieko... ir manau, kad be gimdyves sustikimo niekas nei skatina nei epidura daro
Mes su akusere taremes ar tikrai reikia skatinti, gal kaip nors be to, bet galiausiai atsizvelgem i tai, kad 42sav. ir vaikucio sirdeles ritmas nepastovus buvo, tai ir nusprendem skatinti..
Svarbiausia pasitiketi savimi ir viskas bus puiku
Teko skatinti, nes net skatinant kaklelis per 1val atsidarinejo tiek kiek kitom per 15min

Mes su akusere taremes ar tikrai reikia skatinti, gal kaip nors be to, bet galiausiai atsizvelgem i tai, kad 42sav. ir vaikucio sirdeles ritmas nepastovus buvo, tai ir nusprendem skatinti..
Svarbiausia pasitiketi savimi ir viskas bus puiku

Aš gimdžiau naturaliai VGN....Pas gydytoją Linda Širšinaitiene.
gydytoja...
Nuo pirmų
savaičiū žynojau,kad jei viskas bus gerai gimdysiu be jokiu nuskausminimų...nors gimdžiau 9 valandas...ir tai pirmas vaikelis

Nuo pirmų

Gimdziau VGN pas daktare Ina Karickiene. Kaip jau is skausmo pradejau rekt, kad gal man darykit epidura, ji pasake: viskas jau baigiasi ,tiek iskentejai pakentesi dar truputeli, nereikia tau to epiduro - ir istiesu pakentejau ir pagimdziau. Labai dziaugiuosi daktare palaikymu. Aciu.

Kai as gimdziau gimde 13moteru ta diena i gimdykla atskubejau is visu paskutine tai kai kalbejau su jaunomis mamomis beveik visiems dare raminamuosius nes kai aiskina tai geriau ir ramiau gimdai maziau pavargsti ir lieka laiko vaikeliui po gimdymo. As gimzdiau su epidurine nes nekenciu skausmo tai man iskart pasake kad tai darys. Ir viskas gerai nes kai jau vaikelis iseina vaistai neveikia tai as manau kad gimdziau naturaliai.tai kam kentet skausma visus tuos keleta valandu??? as tai patenkinta savo gimdymu noreciau kad antra karta butu ir taip lengva.

Gimdziau VGN balandzio men, su nieko nesitariau, tiesiog i priemimo skyriu su vyru nuvaziavau.
priimamajame gydytojas apziurejo ir klause, kaip su nuskausminimu, atsakiau, kad neturiu is anksto nusistaciusi, tai sako, ziuresim kaip bus.
Ir nieko nereikejo - sialia buvo vyras, kuris labai pagelbejo, sunkiausias periodas truko gal tik 20-30min. Nei epiduro, nei vaistuku. Tik veliau po gimdymo gimda sutraukianciu suleido.
labai dziaugiuosi visu gimdymu, su sypsena atsimenu tiek as, tiek mano vyras
Tad svarbiausia manau atvaziavus pasakyti, ko ir kaip norite, palaikymas tikrai bus!
priimamajame gydytojas apziurejo ir klause, kaip su nuskausminimu, atsakiau, kad neturiu is anksto nusistaciusi, tai sako, ziuresim kaip bus.
Ir nieko nereikejo - sialia buvo vyras, kuris labai pagelbejo, sunkiausias periodas truko gal tik 20-30min. Nei epiduro, nei vaistuku. Tik veliau po gimdymo gimda sutraukianciu suleido.
labai dziaugiuosi visu gimdymu, su sypsena atsimenu tiek as, tiek mano vyras

Tad svarbiausia manau atvaziavus pasakyti, ko ir kaip norite, palaikymas tikrai bus!

Gimdziau be epiduro, maza to, dar ir su skatinamaisiais
Nu ir nieko, nenumiriau
Tiesa sakant, epiduro man nieks ir nesiule, o as neprasiau, nes visai neskaudejo, o ant pacio galo, kai uzsimaniau - jau buvo velu

Sveikos mamaitės.
Patarkit gydytoją VGN-e prijaučiantį natūraliam gimdymui. Tokį (tokią), kad neskubėtų skatint, kirpt, pjaut ir pan. Norėčiau, kad medikai kištųsi į procesą tik tada, kai neišvengiama.
Ar šiais "medicinos pažangos" laikais taip jau nebebūna visai?

Ar šiais "medicinos pažangos" laikais taip jau nebebūna visai?

Jei galima, norėčiau pasiteirauti, kodėl būtent išsirinkote VGN?
Aš irgi, labai norėčiau ir tikiuosi gimdyti natūraliai, tad ir klausiu. Beje, paskutiniai mano sąraše - būtent šie gimdymo namai
(čia mano asmeninė subjektyvi nuomonė).
Nežinau, kiek tame tiesos, bet gyd. Šemetos kursuose kaip natūralistes rekomendavo šias VGN gydytojas: A. Meškaitę ir Jaržemskienę (ji važinėja iš Kauno
, lyg ir)
Sėkmės
Aš irgi, labai norėčiau ir tikiuosi gimdyti natūraliai, tad ir klausiu. Beje, paskutiniai mano sąraše - būtent šie gimdymo namai

Nežinau, kiek tame tiesos, bet gyd. Šemetos kursuose kaip natūralistes rekomendavo šias VGN gydytojas: A. Meškaitę ir Jaržemskienę (ji važinėja iš Kauno

Sėkmės