QUOTE(hidargy @ 2009 06 13, 16:07)
Sveikos mamaitės.
Patarkit gydytoją VGN-e prijaučiantį natūraliam gimdymui. Tokį (tokią), kad neskubėtų skatint, kirpt, pjaut ir pan. Norėčiau, kad medikai kištųsi į procesą tik tada, kai neišvengiama.
Ar šiais "medicinos pažangos" laikais taip jau nebebūna visai?

Ar šiais "medicinos pažangos" laikais taip jau nebebūna visai?

Man kaip tik rytoj terminas ir VGN esu susitarusi su gydytoja E. Tvaronaviciene. Ji yra skyriaus vedeja. Sia gydytoja man rekomendavo kelios pas ja gimdziusios giminaites. Beje, visi trys pas ja gime leliukai buvo pagimdyti naturaliai ir nesunkiai.
VGN pasirinkau todel, kad Vilniuje tai yra vienintele naujagimiui palankios ligonines statusa turinti istaiga. Kiek teko girdeti gydytoju pasisakymus Sveika pradzia paskaitose, tai bendrai sioje ligonineje yra tikrai laikomasi visu naturaliam gimdymui svarbiu taisykliu. Nemazai mamu baisisi, kad VGN vaikui neduoda misinuku, neleidzia duoti ciulptuko ir pan. Bet tokiais atvejais, manau, tiesiog nebuvo pasidometa, i kokia istaiga vaziuojama gimdyti - sie momentai yra vieni svarbesniu kalbant apie naturalu gimdyma ir kudikio prieziura.
Tiesa, mano gydytoja, man taip pasirode pokalbio metu, turi labai sveika poziuri i visus tuos naturalius gimdymus. T.y. ji irgi pasisako uz tai, kad butu kuo maziau medicinines intervencijos (nuskausminimu, skatinimu ir t.t.), bet tol, kol tai yra naudinga gimdyvei ir kudikiui. Visiskai pritariu nuomonei, kad kartais lazda perlenkiama ir atsisakoma medicinines intervencijos negalvojant, kad tokiu atveju zala bus mazesne, nei paliekant viska savieigai.
Taip pat zinau, kad sioje ligonineje dirba demesio verti gydytojai Razumas ir Maciuliene. Kita vertus, kai nuomones issako skirtingi zmones, su jais susidure skirtingomis aplinkybemis, sunku pasakyti, kuris yra geriausias.
Papildyta:
QUOTE(spengla @ 2009 06 16, 11:43)
Jei galima, norėčiau pasiteirauti, kodėl būtent išsirinkote VGN?
Aš irgi, labai norėčiau ir tikiuosi gimdyti natūraliai, tad ir klausiu. Beje, paskutiniai mano sąraše - būtent šie gimdymo namai
(čia mano asmeninė subjektyvi nuomonė).
Nežinau, kiek tame tiesos, bet gyd. Šemetos kursuose kaip natūralistes rekomendavo šias VGN gydytojas: A. Meškaitę ir Jaržemskienę (ji važinėja iš Kauno
, lyg ir)
Sėkmės
Aš irgi, labai norėčiau ir tikiuosi gimdyti natūraliai, tad ir klausiu. Beje, paskutiniai mano sąraše - būtent šie gimdymo namai

Nežinau, kiek tame tiesos, bet gyd. Šemetos kursuose kaip natūralistes rekomendavo šias VGN gydytojas: A. Meškaitę ir Jaržemskienę (ji važinėja iš Kauno

Sėkmės

O kodel, jei naturaliai gimdyti norite Vilniuje, jusu sarase yra kiti gimdymo namai? Kiek teke girdeti atsiliepimu, Antakalnyje sansu pagimdyti naturaliai yra labai nedaug, na kiek geriau Raudonojo kryziaus ligonineje. Bet cia nuomone, susidaryta is draugiu, gimdziusiu siose ligoninese pasakojimu. Kita vertus, manau, kad faktas, jog Vilniuje tik VGN turi naujagimiui palankios ligonines statusa, irgi kazka reiskia