Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas VGN

QUOTE(hidargy @ 2009 06 13, 16:07)
Sveikos mamaitės. smile.gif Patarkit gydytoją VGN-e prijaučiantį natūraliam gimdymui. Tokį (tokią), kad neskubėtų skatint, kirpt, pjaut ir pan. Norėčiau, kad medikai kištųsi į procesą tik tada, kai neišvengiama.
Ar šiais "medicinos pažangos" laikais taip jau nebebūna visai?  lotuliukas.gif

Man kaip tik rytoj terminas ir VGN esu susitarusi su gydytoja E. Tvaronaviciene. Ji yra skyriaus vedeja. Sia gydytoja man rekomendavo kelios pas ja gimdziusios giminaites. Beje, visi trys pas ja gime leliukai buvo pagimdyti naturaliai ir nesunkiai.

VGN pasirinkau todel, kad Vilniuje tai yra vienintele naujagimiui palankios ligonines statusa turinti istaiga. Kiek teko girdeti gydytoju pasisakymus Sveika pradzia paskaitose, tai bendrai sioje ligonineje yra tikrai laikomasi visu naturaliam gimdymui svarbiu taisykliu. Nemazai mamu baisisi, kad VGN vaikui neduoda misinuku, neleidzia duoti ciulptuko ir pan. Bet tokiais atvejais, manau, tiesiog nebuvo pasidometa, i kokia istaiga vaziuojama gimdyti - sie momentai yra vieni svarbesniu kalbant apie naturalu gimdyma ir kudikio prieziura.

Tiesa, mano gydytoja, man taip pasirode pokalbio metu, turi labai sveika poziuri i visus tuos naturalius gimdymus. T.y. ji irgi pasisako uz tai, kad butu kuo maziau medicinines intervencijos (nuskausminimu, skatinimu ir t.t.), bet tol, kol tai yra naudinga gimdyvei ir kudikiui. Visiskai pritariu nuomonei, kad kartais lazda perlenkiama ir atsisakoma medicinines intervencijos negalvojant, kad tokiu atveju zala bus mazesne, nei paliekant viska savieigai.

Taip pat zinau, kad sioje ligonineje dirba demesio verti gydytojai Razumas ir Maciuliene. Kita vertus, kai nuomones issako skirtingi zmones, su jais susidure skirtingomis aplinkybemis, sunku pasakyti, kuris yra geriausias.

Papildyta:
QUOTE(spengla @ 2009 06 16, 11:43)
Jei galima, norėčiau pasiteirauti, kodėl būtent išsirinkote VGN?
Aš irgi, labai norėčiau ir tikiuosi gimdyti natūraliai, tad ir klausiu. Beje, paskutiniai mano sąraše - būtent šie gimdymo namai  ax.gif  (čia mano asmeninė subjektyvi nuomonė).
Nežinau, kiek tame tiesos, bet gyd. Šemetos kursuose kaip natūralistes rekomendavo šias VGN gydytojas: A. Meškaitę ir Jaržemskienę (ji važinėja iš Kauno  g.gif , lyg ir)
Sėkmės  smile.gif

O kodel, jei naturaliai gimdyti norite Vilniuje, jusu sarase yra kiti gimdymo namai? Kiek teke girdeti atsiliepimu, Antakalnyje sansu pagimdyti naturaliai yra labai nedaug, na kiek geriau Raudonojo kryziaus ligonineje. Bet cia nuomone, susidaryta is draugiu, gimdziusiu siose ligoninese pasakojimu. Kita vertus, manau, kad faktas, jog Vilniuje tik VGN turi naujagimiui palankios ligonines statusa, irgi kazka reiskia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bloodymarry: 16 birželio 2009 - 13:06
QUOTE(bloodymarry @ 2009 06 16, 14:05)
O kodel, jei naturaliai gimdyti norite Vilniuje, jusu sarase yra kiti gimdymo namai? Kiek teke girdeti atsiliepimu, Antakalnyje sansu pagimdyti naturaliai yra labai nedaug, na kiek geriau Raudonojo kryziaus ligonineje. Bet cia nuomone, susidaryta is draugiu, gimdziusiu siose ligoninese pasakojimu. Kita vertus, manau, kad faktas, jog Vilniuje tik VGN turi naujagimiui palankios ligonines statusa, irgi kazka reiskia smile.gif

Ne, VGN tikrai nėra ta ligoninė, kurioje norėčiau gimdyti smile.gif , tam, kad nekelti bangų, nenorėčiau plėtoti klausimo kodėl, nes tai yra labai asmeniška ir, be abejo, subjektyvu smile.gif

AK gimdysiu tuo atveju, jei teks gimdyti iki 38 sav. ar bus kažkokių rimtų problemų. Kitu atveju -nesiruošiu iš vis gimdyti Vilniuje mirksiukas.gif

Linkiu Jums lengvo ir natūralaus gimdymo!
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2009 06 16, 17:29)
Ne, VGN tikrai nėra ta ligoninė, kurioje norėčiau gimdyti  smile.gif , tam, kad nekelti bangų, nenorėčiau plėtoti klausimo kodėl, nes tai yra labai asmeniška ir, be abejo, subjektyvu
AK gimdysiu tuo atveju, jei teks gimdyti iki 38 sav. ar bus kažkokių rimtų problemų. Kitu atveju -nesiruošiu iš vis gimdyti Vilniuje
Linkiu Jums lengvo ir natūralaus gimdymo!

o kur zadi? Kaune ar Trakuose?
O gali buti, kad nespesi nei vienur, nei kitur.. Taip buna.. unsure.gif

As tai galvoju vaziuot i Kauna gimdyti, i Krikscioniskuosius gimdymo namus, bet labai bijau, kad galiu nespet. Pirmaja mergaite pagimdziau labai greitai, tai buciau prasikankinusi ankstoje masinoje, vezama i Kauna verysad.gif Tai gimdziau AK - apie naturaluma galima kalbeti tik su islygomis..
Man jau terminas visai cia pat, tai galvoju, jei nespesiu i Kauna - tai tada i VGN vaziuosiu.. g.gif Bet dar 100% neapsispredziau..
Kuri laika galvojau net apie gimdyma namie.. Bet dar ne sikart..
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2009 06 19, 09:24)
o kur zadi? Kaune ar Trakuose?
O gali buti, kad nespesi nei vienur, nei kitur.. Taip buna..  unsure.gif

As tai galvoju vaziuot i Kauna gimdyti, i Krikscioniskuosius gimdymo namus, bet labai bijau, kad galiu nespet. Pirmaja mergaite pagimdziau labai greitai, tai buciau prasikankinusi ankstoje masinoje, vezama i Kauna  verysad.gif Tai gimdziau AK - apie naturaluma galima kalbeti tik su islygomis..
Man jau terminas visai cia pat, tai galvoju, jei nespesiu i Kauna - tai tada i VGN vaziuosiu.. g.gif  Bet dar 100% neapsispredziau..
Kuri laika galvojau net apie gimdyma namie.. Bet dar ne sikart..

RitaRazi,
linkiu ne per greito, lengvo ir natūralaus gimdymo 4u.gif
Taip, galvojau apie Kauną arba Trakus. Tuom kart ketinu rinktis Trakus.
Tiesa, nėštumo metu turėjau šiokių tokių sveikatos problemų, tad buvo grėsmės, jog reiks gimdyti AK, o dabar žiūriu, kaip greitai lekia dienos ir darosi akivaizdu (beveik), jog galėsiu rinktis bet kurią ligoninę.
VGN išmečiau iš savo sąrašo, nes, kaip ir trumpai minėjau, dėl nelabai kokios asmeninės patirties. Ir tiesiog nenoro smile.gif (man keista, kad VGN nuvykus yra problemiška net pasižiūrėti gimdyklas, maždaug, "o ką čia žiūrėti?")
Nors, pasiskaičius atsiliepimus apie VGN dirbančią gyd. Meškaitę - labai teigiamą įspūdį galima susidaryti smile.gif Žinok, žmogus, kad gudrus....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spengla: 19 birželio 2009 - 12:07
QUOTE(spengla @ 2009 06 19, 13:05)
Nors, pasiskaičius atsiliepimus apie VGN dirbančią gyd. Meškaitę - labai teigiamą įspūdį galima susidaryti  smile.gif Žinok, žmogus, kad gudrus....

as tai zinok isvis nieko nezinau apie VGN dirbabcius daktarus blush2.gif ir nezinau, ar jie labai jau propaguoja ta naturalizma..
Juokingiausia yra tai, kad jau ir laiko daug nebeturiu galvot.. doh.gif 39 savaite baigiasi.. Jei spesiu i Kauna, tai gerai, jei ne - panasu, kad Vilniuje be skirtumo kur.. g.gif
O apie VGN as irgi laabai skirtingu nuomoniu is savo draugiu ir pazistamu girdejau, ne Supermamos skityt nereikia.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2009 06 19, 13:05)
VGN išmečiau iš savo sąrašo, nes, kaip ir trumpai minėjau, dėl nelabai kokios asmeninės patirties. Ir tiesiog nenoro  smile.gif (man keista, kad VGN nuvykus yra problemiška net pasižiūrėti gimdyklas, maždaug, "o ką čia žiūrėti?")Nors, pasiskaičius atsiliepimus apie VGN dirbančią gyd. Meškaitę - labai teigiamą įspūdį galima susidaryti  smile.gif Žinok, žmogus, kad gudrus....

bet ten tikrai nėr ko tų gimdyklų žiūrėt irnesakyk.gif (geriau jau nežiūrėt rolleyes.gif biggrin.gif ) nebnt tą mokamą biggrin.gif kad geras įspūdis liktų biggrin.gif
nepaisant to, asmeninė patirtis apie VGN visai nebloga.

o jei kalbėt apie gydytojus, tai verta dar pagalvot apie R.Požėrą.
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2009 06 16, 10:43)
Jei galima, norėčiau pasiteirauti, kodėl būtent išsirinkote VGN? <...>
Nežinau, kiek tame tiesos, bet gyd. Šemetos kursuose kaip natūralistes rekomendavo šias VGN gydytojas: A. Meškaitę ir Jaržemskienę (ji važinėja iš Kauno  g.gif , lyg ir)
Sėkmės  smile.gif

VGN rinkausi, nes iš kelių pažįstamų girdėjau, kad iš Vilniaus ligoninių ten geriausia priežiūra po gimdymo. Dar galvojau apie Trakus, bet pas mus su transportu problema, tai teko atsisakyt šito varianto.
QUOTE(bloodymarry @ 2009 06 16, 13:05)
Man kaip tik rytoj terminas ir VGN esu susitarusi su gydytoja E. Tvaronaviciene. Ji yra skyriaus vedeja. Sia gydytoja man rekomendavo kelios pas ja gimdziusios giminaites. Beje, visi trys pas ja gime leliukai buvo pagimdyti naturaliai ir nesunkiai. <...>
Tiesa, mano gydytoja, man taip pasirode pokalbio metu, turi labai sveika poziuri i visus tuos naturalius gimdymus. T.y. ji irgi pasisako uz tai, kad butu kuo maziau medicinines intervencijos (nuskausminimu, skatinimu ir t.t.), bet tol, kol tai yra naudinga gimdyvei ir kudikiui. Visiskai pritariu nuomonei, kad kartais lazda perlenkiama ir atsisakoma medicinines intervencijos negalvojant, kad tokiu atveju zala bus mazesne, nei paliekant viska savieigai.

Aš taip pat ėjau tartis su Tvaronavičiene. Bet man ji kaip tik pasirodė ne itin palaikanti natūralų gimdymą, nes vos tik pradėjus klausinėtis kas ir kaip užvedė kalbą apie cezarį. blink.gif Nors mano nėštumas visai normalus ir kol kas tam nėra jokių prielaidų. O kai paklausiau kada kerpama virkštelė, tai pasakė "tada kada reikia". Gal ir kvailas tas mano klausimas buvo, bet gi pirmą kart gimdyt ruošiuosi, tai ir klausinėju visko. doh.gif
Na, bet gal tiesiog klaidingą įspūdį susidariau.
Atsakyti
Įdomu, ar yra jau gimdžiusių natūraliai šioje (ar kitoje) ligoninėje? Gal sutiktumėte pasidalinti patirtimi ir įspūdžiais?
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2009 06 30, 23:04)
Įdomu, ar yra jau gimdžiusių natūraliai šioje (ar kitoje) ligoninėje? Gal sutiktumėte pasidalinti patirtimi ir įspūdžiais?

gimdziau naturaliai VGN -uose, su antru leliuku neko neskatino vysas vyko labai greitai saremiau prasidejo staigus namie, ir kuo stipresni tuo skaudesni, bet dar kenteti galima buvo, tai nuvaziavus i VGN nes man ten arciausiai ir jau pirmas vaikas buvo ten gimes tai budinti daktare abziurejo , nes tai buvo 7 val ryto sake kuo skubiau i gymdykla jau tuoj gims, ir akurat po 1val begio gime, bet buvau susitarusi su gyd. Razuu ir Bozena, paskambinau jiems, jie tuoj pat atleke ir gidymas buvo su jais kartu, viskas buvo labai greitai ir be jokiu nesklandumu, dabar trecia vaikeli irgi planuoju ten gymdyti smile.gif

o apie tai kad ten VGN neledzia zinduku naudotis ar misinuku neduoda gryna NETIESA su pirmu ir antru ciulptuku naudojomes ir niekas neko nepasake, taip pat ir primaitino misinuku kai reikejo

man tik vien geri atsiliepimai, apie Antakalni patylesiu nes teko matyti savo akimis kaip ten gymdo ir kaip elgesi po gymdymo an kraupu ir baisu , nors man priklauso antakalnis bet ten net sako kojos daugiau nepastatysiu .... tik gaila tu mamu mazas procentas yra patenkintu , tos kuros taresi, mano pazistamos, drauges ir gimines kas ten gimde ir ka maciau net taresi isanksto ir tai nepadejo, taip pat buco mokama is anksto ir tai taip pat nepadejo unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(mamulka10 @ 2009 07 01, 14:19)
gimdziau naturaliai VGN -uose, su antru leliuku neko neskatino vysas vyko labai greitai saremiau prasidejo staigus namie, ir kuo stipresni tuo skaudesni, bet dar kenteti galima buvo, tai nuvaziavus i VGN nes man ten arciausiai ir jau pirmas vaikas buvo ten gimes tai budinti daktare abziurejo , nes tai buvo 7 val ryto sake kuo skubiau i gymdykla jau tuoj gims, ir akurat po 1val begio gime, bet buvau susitarusi su gyd. Razuu ir Bozena, paskambinau jiems, jie tuoj pat atleke ir gidymas buvo su jais kartu, viskas buvo labai greitai ir be jokiu nesklandumu, dabar trecia vaikeli irgi planuoju ten gymdyti smile.gif

o apie tai kad ten VGN neledzia zinduku naudotis ar misinuku neduoda gryna NETIESA su pirmu ir antru ciulptuku naudojomes ir niekas neko nepasake, taip pat ir primaitino misinuku kai reikejo

man tik vien geri atsiliepimai, apie Antakalni patylesiu nes teko matyti savo akimis kaip ten gymdo ir kaip elgesi po gymdymo an kraupu ir baisu , nors man priklauso antakalnis bet ten net sako kojos daugiau nepastatysiu .... tik gaila tu mamu mazas procentas yra patenkintu , tos kuros taresi, mano pazistamos, drauges ir gimines kas ten gimde ir ka maciau net taresi isanksto ir tai nepadejo, taip pat buco mokama is anksto ir tai taip pat nepadejo  unsure.gif

O gimdymo padėtį leido rinktis? Nenurodinėjo, kaip elgtis sąrėmių ir stangų metu?
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2009 07 01, 14:33)
O gimdymo padėtį leido rinktis? Nenurodinėjo, kaip elgtis sąrėmių ir stangų metu?

nepatikesi, bet man net Antakalnyje leido pasirinkti poza.. Tai manyciau, VGN irgi turetu leisti.. Gal cia dar nuo daktaro ir akuseres priklauso? g.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2009 07 03, 20:19)
nepatikesi, bet man net Antakalnyje leido pasirinkti poza..  Tai manyciau, VGN irgi turetu leisti.. Gal cia dar nuo daktaro ir akuseres priklauso? g.gif

Nejaugi Antakalny leido rinktis gimdymo (ne sąrėmių) pozą bigsmile.gif Koks gydytojas?
Atsakyti