Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis Diabetas.

QUOTE(slitka @ 2012 01 11, 23:05)
svarbu, kad insulino nepamirstu smile.gif ramiau reaguok, jei mama nori torto gabalo, lai suvalgo, bet lai ir susileidzia daugiau vaistu, as manau, kad ji jau pati turetu jausti kiek jai reikia smile.gif

Pritariu 100proc. ax.gif valgom ir mes juk tuos saldainius ir t.t. tik svarbiausia pataikyti susileisti reikiama insulino kieki mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamillota @ 2012 01 11, 23:07)
Pritariu 100proc.  ax.gif valgom ir mes juk tuos saldainius ir t.t. tik svarbiausia pataikyti susileisti reikiama insulino kieki  mirksiukas.gif

Suprantu, bet man taip sunku su tuom susitaikyti, gal as per daug prisiskaiciusi apie sia liga. Reikes kazkaip stengtis maziau i tai reaguoti. Dekoju merginos Jums uz pamokyma 4u.gif
Atsakyti
Dėl Basalio- veikti pradeda po 1,5 val, pikas 4-6 val.
Endo dozių sakė nedidinti, bet liepė mest valgyt doh.gif , teks pradėt salotų lapus griaužt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2012 01 12, 00:22)
Endo dozių sakė nedidinti, bet liepė mest valgyt  doh.gif , teks pradėt salotų lapus griaužt  biggrin.gif

tipo per daug valgai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2012 01 11, 22:22)
Endo dozių sakė nedidinti, bet liepė mest valgyt  doh.gif , teks pradėt salotų lapus griaužt  biggrin.gif

Kad vien lapus valgydama irgi cukriukų idealių nebus, įdomūs daktarai ax.gif

Labas rytas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inge37 @ 2012 01 11, 17:02)

biggrin.gif buvo ziauriu, vos ne pirmas pasimatymas, as su sijonu ir nusprendziau parodyti, ka turiu geriausio doh.gif slidu kaip pekloj, as jau i dangu ziuriu, a sijonas ant galvos doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
buvau, db naujoviskai, nufotografavo tinklaine, isdidino, ikele i kompa ir abi su gydytoja ziurejom, analizavom, pakolkas tfu tfu tfu viskas ok blush2.gif
lauksiu atsakymu del inkstu dabar 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(loretita2 @ 2012 01 11, 22:34)

Papildyta:

g.gif As galvojau ,kad be gydytojo negalima taip savivaliauti

cia ne savivale, o doziu reguliavimas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rasiux- @ 2012 01 11, 23:22)

Endo dozių sakė nedidinti, bet liepė mest valgyt  doh.gif ,

kazkaip keistai jin cia susake ta tavo gydytoja, tai ka jau tu ten taip valgai? blush2.gif

Atsakyti
Laba diena 4u.gif
QUOTE(jauniute @ 2012 01 12, 11:48)

buvau, db naujoviskai, nufotografavo tinklaine, isdidino, ikele i kompa ir abi su gydytoja ziurejom, analizavom, pakolkas tfu tfu tfu viskas ok blush2.gif 
lauksiu atsakymu del inkstu dabar 4u.gif

kazkaip keistai jin cia susake ta tavo gydytoja, tai ka jau tu ten taip valgai? blush2.gif

Dziugu, kad viskas gerai 4u.gif

Man irgi idomu kaip jau ten turi zmogus valgyti, kad taip sakytu gyd. g.gif
Atsakyti
Ėjau pas tokį jauną vyruką. Šiaip KMUK girdėjau, kad vykęs.
Nu tai apkalbėjom mano meniu- vietoj 5 gabalėlių bulvių (ne pačių , bet tik pjaustytų gabaliukų)- tik 2 blink.gif , jokio batono, beveik jokios duonos, ryte vietoj 3 sumuštinių- tik 2, jokių užkandžių su angliavandeniais, geriau kokį obuolį. Nu ir agurkai, pomidorai, kopūstai, mėsa (veeee, galėčiau visai be jos gyvent).
Vakar vakare kepiau blynus, pasižiūrėjau, kad 2 blynai būtų 1 AV, suvalgiau 6 blynus (čia kaip ir turėtų užtekti vakarienei tų AV)- tai vos badu nenumiriau doh.gif , o cukrus buvo 14 (susileidau 12 vv, nakčiai dar 12 ilgo), ryte cukrus 13 gun_bandana.gif - nu visai niek nesuprantu... pagal teorijas 1 AV reikia 1 vv, bet aš dėjau 2, ir vis tiek per mažai. Kol aš čia išstudijuosiu- greičiau universitetą iš naujo baigčiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2012 01 12, 11:33)
pagal teorijas 1 AV reikia 1 vv

Pagal kokią teoriją, ponička? Kiekvienas organizmas turi nuosavą teoriją mirksiukas.gif
Atsakyti
Pagal universitetą biggrin.gif , taip ponas daktaras sakė, bet aš tai netikiu, nes esu ir po 4vv 1 AV dėjusi.
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2012 01 12, 12:33)
Nu tai apkalbėjom mano meniu- vietoj 5 gabalėlių bulvių (ne pačių , bet tik pjaustytų gabaliukų)- tik 2  blink.gif , jokio batono, beveik jokios duonos, ryte vietoj 3 sumuštinių- tik 2, jokių užkandžių su angliavandeniais, geriau kokį obuolį. Nu ir agurkai, pomidorai, kopūstai, mėsa (veeee, galėčiau visai be jos gyvent).
Vakar vakare kepiau blynus, pasižiūrėjau, kad 2 blynai būtų 1 AV, suvalgiau 6 blynus (čia kaip ir turėtų užtekti vakarienei tų AV)- tai vos badu nenumiriau  doh.gif , o cukrus buvo 14 (susileidau 12 vv, nakčiai dar 12 ilgo), ryte cukrus 13  gun_bandana.gif - nu visai niek nesuprantu... pagal teorijas 1 AV reikia 1 vv, bet aš dėjau 2, ir vis tiek per mažai. Kol aš čia išstudijuosiu- greičiau universitetą iš naujo baigčiau  doh.gif

Na nezinau blink.gif as jei taip valgyciau turbut alkana sedeciau doh.gif Cia kalbu netik apie nestuma schmoll.gif Du gabaleliai bulviu - man ne maistas schmoll.gif nebent sriuba valgau su duona, tada uztektu tu 2 prie karsto patiekalo. Ryte visada valgau 3 sumustinius, kartais viena sumustini keiciu i sureli, jogurta ir t.t. Bet jei valgyciau tik 2 sumustinius - man neuztektu ju doh.gif Uzkandziams, jei noriu valgyti, valgau kas turi ilguju angliavandeniu unsure.gif
Man niekada 1AV - neuztekdavo 1vv. Budavo maziausiai 2v.v. Valgant blynus patarciau iskart leistis daugiau, arba dasileisti po kokio pusvalandzio papildomu v.v. As tai pvz tokiem maistam taip darau, pagal AV pasiskaiciuoju kiek v.v. reikia ir dar papildomai veliau po (20-30min.) susileidziu 2-6v.v. tada cukru toks maistas nelabai veikia blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(rasiux- @ 2012 01 12, 12:43)
Pagal universitetą  biggrin.gif , taip ponas daktaras sakė, bet aš tai netikiu, nes esu ir po 4vv 1 AV dėjusi.

Pvz.: man dabar taip ir yra 1AV - 4v.v.
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2012 01 12, 12:33)
Nu tai apkalbėjom mano meniu- vietoj 5 gabalėlių bulvių (ne pačių , bet tik pjaustytų gabaliukų)- tik 2  blink.gif , jokio batono, beveik jokios duonos, ryte vietoj 3 sumuštinių- tik 2, jokių užkandžių su angliavandeniais, geriau kokį obuolį. Nu ir agurkai, pomidorai, kopūstai, mėsa (veeee, galėčiau visai be jos gyvent).
Vakar vakare kepiau blynus, pasižiūrėjau, kad 2 blynai būtų 1 AV, suvalgiau 6 blynus (čia kaip ir turėtų užtekti vakarienei tų AV)- tai vos badu nenumiriau  doh.gif , o cukrus buvo 14 (susileidau 12 vv, nakčiai dar 12 ilgo), ryte cukrus 13  gun_bandana.gif - nu visai niek nesuprantu... pagal teorijas 1 AV reikia 1 vv, bet aš dėjau 2, ir vis tiek per mažai. Kol aš čia išstudijuosiu- greičiau universitetą iš naujo baigčiau  doh.gif

Vava blynnnn taip ir pas mumi vakare tokie žaidimai vyksta. Kuo daugiau skaičiuoju ir svarstau tuo labiau nieko nebesuprantu doh.gif O vyras lieka nedavalgęs biggrin.gif
Ačiū Rasiux, kad sužinojai po kiek laiko Basalis pradeda veikt. dabar toliau laužysiu galva kaip apskaičiuot kiek jo susileist, kad nenuhipuot doh.gif
Atsakyti