Įkraunama...
Įkraunama...

Sportas namuose

Apklausa: Ar mokykloje Jums patiko fizinio lavinimo užsiėmimai? Kaip sekėsi juose? (85 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Sveikos
Po antrojo nestuke.gif bandau pradeti sportuoti namuose. Keleto kg butu neblogai atsikratyti ir sustangrinti raumenis. Problemiskiausia sritis - pilvas.
Pradejau sportuoti pagal Jillian Michaels - 30 Day Shred. Eme skaudeti desini keli. Bandau nekreipti demesio ir vis tiek sportuoti. Gal patarsite, kaip greiciau atsikratyti kelio skausmo?
Atsakyti
QUOTE(Skirmantė @ 2012 01 10, 19:42)
Gal patarsite, kaip greiciau atsikratyti kelio skausmo?

duot pailsėti.
Dar galima eiti pas gydytojus.
4u.gif
Atsakyti
vakarais mes linke valgyti-persivalgyti-vis kramsnoti kazka, nes tiesiog dienos reszimas suleteja, jau turim laiko pagalvoti, ka cia isimetus burnon pagrauzt..o diena galva uzimta kitais reikalais, tik vis prisimenant tarpsniais, kad reik uzkrimst kazka nes jau seniai valgiau, kad skrandukas turetu ka veikt. Zinoma, rinktis tinkama maista, o ne bruda.
Kazkaip pradet reik ziuret i maista, kaip i naudos teikeja ir is jo imti MAXIMALIAI tos naudos. Nevalgyti to, ko proseneliai maistu nepripazintu... visokie apkepti, sildomi kleckai, visokie cukraus pritvinke jogurtai, kuriuose is idejos turetu buti baltymu, o visa doze angliavandeniu sudaro cukrus ir visokie pavojingi gliukoziu, kukuruzu sirupai..... alkis atsiranda, kai nukrenta insulino lygis kraujyje, o insulinas sokineja nuo angliavandeniu,t.y. greituju, vadinamuju blogaisiais, kiekio (grynas cukrus - saldumynai, balti miltai, balti ryziai, baltos kruopos, bulves.... ), todel patariama ir yra jei valgai angliavandenius, tai valgyk tokius, kurie i krauja atplaukia palaipsniui, taip ilgiau neduodami signalo makaulei, kad jau valgyt organizmas nori. todel rinktis reik rupia, grudeta duona, koses, rudus ryzius, ankstines kulturas... o pagalvokim, ko pirmiausia griebiames, kai kazka perkasti vienu danciu norim? a? ir griebiames kazkokio maistelio, kuri suvalge, tuoj noresim dar daugiau, nes tai tikriausiai buvo tai ar kokia batono rieke, ar sokoladukas, ar sausainis.... todel ir nenuostabu, kad 'valgau, nes valgau' smile.gif

i raciona reikia traukti darzoviu kuo ivairiau ir daugiau, vaisiu (ant tuscio skrandzio nes kitaip pus viskas, ir naudos organizmui is vaisiaus nebus jokios...o tik suvalgius issipus pilvas ir jokio pilvo raumens noredamas neiziuresi biggrin.gif )

as kazkaip jau ilga laika gyvenu prisiziuredama maista, gamintis nebudavo beda sau - tep lep kas ten tera mesikes smoteli ir darzoviu prisidaryt; o atsiradus vyriskai padermei salia, jau reik adaptuotis.... as darzoviu megeja visomis formomis, tai ipratinta buvo, kad su patiekalais eina ir darzoviu kaupas.... bet aisku vyrui reikia ir lasiniu palties, ir koldunu, ir cepelinu ir visokio sunkaus maisto, kurio mano skrandis nebetoleruoja, nes atprates..... taip, kartais sako reikia sukelt soka organizmui ir priminti, kad cia bosas, ir sukirsti kazka ko siaip nevalgai. Taip, ispindejus atrodau daug kam, kai paakai tesliniu nevalgau as sorry, nekiskit i akis, ar kad megstu salotas, misraines, kuriose mesos smotelis, ar suris... ne jau kitiems nebenormalu, kad seimynines picos nekerti... nu ir!!!? siandien dar kaip tik radau picos pagrindo recepta, kuri artimiausiu laiku meginsiu - ar zinojot kad kalafioras nmaudojamas tam reikalui biggrin.gif zinjau, kad juo ryzius keicia, nes sutarkavus ji gaunasi beveik ryziai smile.gif aisku skonis kitoks truputi...bet va pica!!
reik sportuot ir maista ziuret ne del kilo ar dvieju, o del sveikatos ir fizines savijautos. ziurint ir stebint save pradedi matyti, ka megsti is tikro, kas kelia rugsti, kas pucvia pilva, koks maistas seile sutampo... ir nebutina eit su masem - kai esi minioj, juk nebeidomu daros smile.gif

sorry uz illgaaaa post'a smile.gif linkejimai!
Papildyta:
QUOTE(Skirmantė @ 2012 01 10, 18:42)
Sveikos
Po antrojo  nestuke.gif bandau pradeti sportuoti namuose. Keleto kg butu neblogai atsikratyti ir sustangrinti raumenis. Problemiskiausia sritis - pilvas.
Pradejau sportuoti pagal Jillian Michaels - 30 Day Shred. Eme skaudeti desini keli. Bandau nekreipti demesio ir vis tiek sportuoti. Gal patarsite, kaip greiciau atsikratyti kelio skausmo?

skausmas gali buti del netaisyklingo pratimu atlikimo.
Zinoma, galima persisviesti rentgenu sanrius ir bus matomi pakitimai. Ta labai rekomenduoju.
Beje, man po kai kuriu Bodyrock workout buvo taip kad atsitupt negaledavau vasara del keliu skausmo... praejo Bet ir geriu daabr profilaktiskai sanariams papildus, nes sportuojantiems reikia pagert profilaktiskai, nelaukiant, kol klibet prades.
Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 01 10, 20:04)
Zinoma, galima persisviesti rentgenu sanrius ir bus matomi pakitimai. Ta labai rekomenduoju.
Beje, man po kai kuriu Bodyrock workout buvo taip kad atsitupt negaledavau vasara del keliu skausmo... praejo Bet ir geriu daabr profilaktiskai sanariams papildus, nes sportuojantiems reikia pagert profilaktiskai, nelaukiant, kol klibet prades.
Sekmes!

Pas mane nepatogi lova, taip jau yra deja, manau, kad ir ji prisidėjo, bet buvo man porą kartų, kad net rūgštu paliko unsure.gif Žodžiu prabundu nuo skausmo naktį, nes negaliu persiversti ant kito šono dėl kojos. Tiksliau dėl kelio kauliuko (ar kaulo), kuris yra iš vidinės pusės. Miegu atmetusi tą koją į šoną ir kaip tik ant to kaulo (kauliuko). Ir taip jį skauda. Atrodo, kad lūš koja ar pan. blink.gif Pabandžius kažkiek atkelti vistiek, pamasažuoti - praėjo. Ir dar vieną kartą tai pasikartojo. Pradėjau analizuoti, kad tai turbūt po to, kai darau pritūpimus ant vienos kojos. Sunkus pratimas, nieko nepasakysi. Atsisiunčiau sąnariams papildų, kaip tik šiandien atsiėmiau iš pašto. Pati nenoriu kažkokių ten su viskuo primaišytų, bet gal apsimoka pagerti unsure.gif
Bet visgi manau, kad kalčiausia yra lova... O dar šunelis spraudžiasi vis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 01 10, 19:17)
Pas mane nepatogi lova, taip jau yra deja, manau, kad ir ji prisidėjo, bet buvo man porą kartų, kad net rūgštu paliko unsure.gif Žodžiu prabundu nuo skausmo naktį, nes negaliu persiversti ant kito šono dėl kojos. Tiksliau dėl kelio kauliuko (ar kaulo), kuris yra iš vidinės pusės. Miegu atmetusi tą koją į šoną ir kaip tik ant to kaulo (kauliuko). Ir taip jį skauda. Atrodo, kad lūš koja ar pan. blink.gif Pabandžius kažkiek atkelti vistiek, pamasažuoti - praėjo. Ir dar vieną kartą tai pasikartojo. Pradėjau analizuoti, kad tai turbūt po to, kai darau pritūpimus ant vienos kojos. Sunkus pratimas, nieko nepasakysi. Atsisiunčiau sąnariams papildų, kaip tik šiandien atsiėmiau iš pašto. Pati nenoriu kažkokių ten su viskuo primaišytų, bet gal apsimoka pagerti unsure.gif
Bet visgi manau, kad kalčiausia yra lova... O dar šunelis spraudžiasi vis doh.gif

mhm as ir papildus parsisiuntineju, laukiu vel dozes, dar lauktuvem mamai uzsipirkau smile.gif
man tai nutirpineja kojos, rankos, nes kai megstu ant sono miegot tai kai nutirpsta klubai pavyzdziui ,tai nesuprantu....arba verties ant sono kito, o ranka ir pasilieka... biggrin.gif lova, ciuziniai, pagalves oi tikrai daro itaka...
Atsakyti
QUOTE(Skirmantė @ 2012 01 10, 20:42)
Sveikos
Po antrojo  nestuke.gif bandau pradeti sportuoti namuose. Keleto kg butu neblogai atsikratyti ir sustangrinti raumenis. Problemiskiausia sritis - pilvas.

Man sportuojant pagal JM irgi skaudedavo kelio sanari.bet as nesportavau kasdien, sportavau ir pagal kitas programas, tai kazkaip nieko.Bet manau jei buciau tik JM veriusi visas 30d is eiles butu skausmas tik stiprejes.Gal kazka neteisingai darome?Gal kruvis sanariui per didelis, nezinau.Bet pagal JM nesportuoju dabar ir niekas neskauda smile.gif

Sedindriuke, manau tavo postas teisingas ir jam pritariu simtu procentu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas rytukas 4u.gif man siandien laisva, niu bet 6-ieni teks dirbti blink.gif , tai megausiuos laisvadieniu rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Skirmantė @ 2012 01 10, 19:42)
Sveikos

sveika prisijungus 4u.gif
ar turi koki sporto staza? ar tik dabar pradesi?
Beje neseniai parsisiunciau JM Extreme Shed&Shred, tik nezinau kada eiles sulauks isbandymui g.gif
Atsakyti
QUOTE(mandy333 @ 2012 01 10, 14:25)
- kas cia per valgiarasciai?
- vaje marusa na ir mintys tavo blush2.gif

- Valgiaraščio tema yra atskira bendram Sporto ir dietų forume.
- Taigi ant bajerio biggrin.gif
QUOTE(linnn @ 2012 01 10, 14:55)
tikrai taip. Gal ne blogiau nei pagirios kai jos būna, bet tikrai jausmas ne koks.

Na aš nežinau turbūt, kas yra tos tikrosios pagirios, bet tupėt wc visą dieną irgi nieko gero, prisišiukšlinau į vidų kaip reikiant. Bus pamoka ateičiai.
QUOTE(_dalyvė_ @ 2012 01 10, 15:08)
(Dažniausiai tie persivalgymai kažko būna vakare) .. Kaip protrūkis . blush2.gif

Dėl JM 30 day shred - sportavau sąžiningai, skaičiavau kcal ir pasiekiau laaabai gerų rezultatų, aptirpo apimtys taip normaliai. Rekomenduoju wink.gif
O dėl persivalgymų tai man dažnai turi įtakos neišsimiegojimas, nuovargis ar šiaip stresas. O nepersivalgyti labai padeda reguliarūs (kas 3 val.) valgymai, daug baltymų, daug skysčių ir rytinis sportas, tada kažkaip po treniruotės norisi normalaus maisto, o ne bele ko.
QUOTE(jurgita-d @ 2012 01 10, 16:06)
O tiek as tiek vyras gaminam labai skaniai tai to saiko isvis dazniausiai nerasta

O kaip vyras? Irgi daug valgo? Man tai realiai reiktų maniškio valgymo įpročius perimti ir problemų su mityba neturėčiau, valgo dažnai, po nedaug ir su saiku, geria daug skysčių ir ištisai veiklos susiranda, grįžęs po darbo prie tv nesėdi. Kartais alaus pageria, bet ir tą patį kažką veikdamas gurkšnoja, užtat jokio pilvo neturi. Kažkaip kai susirandi veiklos, tas maistas automatiškai tampa tuo gyvybiškai reikalingu kuru, apie kurį prisimeni, kai praalksti.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 01 10, 20:04)

na viska cia labai graziai aprasei, bet kaip ir minejai gyvenam ne vienos, tai ir "blogo" maisto buna ju deka unsure.gif
as kazkodel galvoju, kad butent cia, niekas miltiniu klecku nevalgo g.gif ir dar, tu turi galimybe pirkt kokybiska maista, ir as turiu.... bet yra dar tokiu kurios finanasiskai negali sau to leisti.Turiu omeny kokios kainos LT doh.gif , nes visdelto sveikai maistintis kainuoja nemazai pinigeliu, nes " blogas" maistas zymiai pigesnis(kas aisku labai liudina) verysad.gif
Pries kaledas nepadariau savo paskutines ataskaitos,tai norejau keleta pastebejimu iterpt. kaip ir dauguma maitinuosi panasiai kaip kitos, diena esu uzsiemus tai ir savaime maisto maziau suvartoju, bet vakare gaunasi "atsigriebimas" uz visa diena.Ir visada galvodavau, nu va dabar tai svorio priaugau.Bet kiek cia kartu berasydavau, nu jau blogai... tai taip ne karto nei priaugau nei ka...(net ir bandele ar saldaini koki sukirtus) dar ir numeciau(kas buvo nebutina).Tai pastebejimas tas, kad nesvarbu kada valgai(gali buti ir vakare) jei nevirsiji savo kaloriju kiekio(normos) tai viskas buna oki.
Ir pabaigai smile.gif rasiau pries atostogas kad sudarineju valgiarasti pavasariui,tai ji bedarydama radau didziule klaida savo mityboj, kas man atsiliepe sveikatai doh.gif Kaip jau sakiau namie perku tik non-fat arba light produktus, o riebalu gaunu is avokadu, aliejaus ir riesutu.Bet paskutiniu metu kazkaip vis pasimirsdavo tie riesutai, nors atsargos namie kaip pas vovere ziemai smile.gif na ir buvo sutrikes mm ciklas, ejau pas daktaru net 2 kartus ir nesupratau kas vyksta.Galvojau gal persitempiau, sumazinau svorius, gal pervargau, emiau daugiau poilsio dienu, dar turiu chroniska stresa(gal nuo to) bet kad riebalus nusimazinau ne nepastebejau...nes valgiau tai daug doh.gif tai tada kai aptikau kad truksta riebalu, is kart problemos baigesi smile.gif tad visada manau geriausia yra skaiciuoti kcal, nes tada matai ka valgai ir kiek?na tas aisku laiko atima daug, bet turi didziule reiksme sveikatai ir aisku rezultatams smile.gif
vaje kad pavariau doh.gif va ka rieskia laisvadienis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(maruša @ 2012 01 11, 08:57)
- Valgiaraščio tema yra atskira bendram Sporto ir dietų forume.
- Taigi ant bajerio biggrin.gif

na gausi mane pavasari temptis prie tu valgiarasciu, eisiu ten apsiziuret(jei rasiu) ka jus ten prisidavinejat smile.gif
... supratau, juk erzinu....bet matai pasirase lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(maruša @ 2012 01 11, 08:57)
Man tai realiai reiktų maniškio valgymo įpročius perimti ir problemų su mityba neturėčiau, valgo dažnai, po nedaug ir su saiku, geria daug skysčių ir ištisai veiklos susiranda, grįžęs po darbo prie tv nesėdi. Kartais alaus pageria, bet ir tą patį kažką veikdamas gurkšnoja, užtat jokio pilvo neturi. Kažkaip kai susirandi veiklos, tas maistas automatiškai tampa tuo gyvybiškai reikalingu kuru, apie kurį prisimeni, kai praalksti.

Labas rytas,
aš vis skaitau laikas nuo laiko taviškio pavyzdžius ir pagalvoju: a mūsų vyras ne tas pats? lotuliukas.gif Aš tą patį apie saviškį galiu pasakyti drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(mandy333 @ 2012 01 11, 09:12)
non fat, light

g.gif Bet tai ar jie neperdirbti chemiškai? Kaip ten iš jų išimta? Tikrai, kad klaidą būsi padariusi turbūt...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 01 11, 09:16)
g.gif Bet tai ar jie neperdirbti chemiškai? Kaip ten iš jų išimta? Tikrai, kad klaidą būsi padariusi turbūt...

Bet ar tu matei parduotuvese naturalaus maisto?manau visi produktai perdirbti, gal ekologiski tik ne, bet ten nerialiai riebalu privaryta g.gif is tikruju apie maista zinau labai daug, nes pries pora metu teko pereiti intensyvu biologijos kursa([COLOR=yellow]del mano mokslu,darbo)
kazkaip idomu pasidare kaip tu maitiniesi? ar perki karves piena?suri 45% riebumo?
nes as pagrinde perku non-fat produktus, tai pienas(0,1%), suris(6%), varske(1,5%,LT buna ir 0,5, pas mus nera, betyra kazkokiu kitokiu panasiu produktu i varske, tik nezinau kaip isversti, tai tie liesi 0,1%), farsas kiaulienos(8%), jautienos(4%)whole grain pusryciu produktus(Cheerios,Quinoa flakes), kurie irgi turi mazai riebalu, aplamai visada tikrinu etiketes.As manau daug sportuojanciu zmoniu taip daro g.gif bandeles pati kepu naudodamasi diabetiku maisto puslapiais, tada zinau kad insulino lygis kraujyje nesukyla iki debesu, net ir sukirtus daugiau bandeliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(mandy333 @ 2012 01 11, 09:50)
Bet ar tu matei parduotuvese naturalaus maisto?manau visi produktai perdirbti, gal ekologiski tik ne, bet ten nerialiai riebalu privaryta g.gif is tikruju apie maista zinau labai daug, nes pries pora metu teko pereiti intensyvu biologijos kursa([COLOR=yellow]del mano mokslu,darbo)
kazkaip idomu pasidare kaip tu maitiniesi? ar perki karves piena?suri 45% riebumo?
nes as pagrinde perku non-fat produktus, tai pienas(0,1%), suris(6%), varske(1,5%,LT buna ir 0,5, pas mus nera, betyra kazkokiu kitokiu panasiu produktu i varske, tik nezinau kaip isversti, tai tie liesi 0,1%), farsas kiaulienos(8%), jautienos(4%)whole grain pusryciu produktus(Cheerios,Quinoa flakes), kurie irgi turi mazai riebalu, aplamai visada tikrinu etiketes.As manau daug sportuojanciu zmoniu taip daro g.gif bandeles pati kepu naudodamasi diabetiku maisto puslapiais, tada zinau kad insulino lygis kraujyje nesukyla iki debesu, net ir sukirtus daugiau bandeliu g.gif

Nesusikalbėjome matyt. Aš supratau, kad po to pati pamatei, kad blogai per mažai riebalų, ciklas sutriko ir pan. Ir supratau, kad rinkaisi tuos visus tipo becukrius, bekalorinius produktus. Ir kadangi jau net Bodyrockeriai apie tai kalbėjo, kad tokių nevartoti, tai maniau, kad apie tai tu.
O aš paprastai maitinuosi, paprastai gaminu, (bet skaniai), nes neturiu laiko virtuvėje stovėti. Jokių kalorijų neskaičiuoju, įprastus visiems dalykus perku: ryžius, grikius, makaronus, lęšius ir kt. kruopas; bulves, morkas, kopūstus, agurkus ir t.t., vaisius visus kuriuos mėgstu, mėsą, nes negaliu be jos, kad ir kaip gyvūnus mylėčiau, žuvį, jūr. gėrybes; juodą duoną; pieną, varškę, grietinėlę, pasukas; juodą šokoladą; riešutus, razinas; maluosi pupeles kavai; pyragus, ledus dažnai pati darau, pirktiniai man neskanūs, netikri ir t.t. Ir kitaip nebus.
Sveikesnė nebūsiu nedavalgiusi, pikta, skaičiuojanti riebaliuką, kaloriuką doh.gif Ne man tai tikrai schmoll.gif Man tikrai valgis yra vienas iš didžiulių gyvenimo malonumų ir nepavalgant greičiau pasiligosiu smile.gif
Atsakyti