Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Jolanciuk, gal gali isaiskinti - Palankesni laikotarpi galima rinktis tada, kai i tuos skaiciuojmus menesius ieina bent 1 diena ar butinai bent 1 menuo is pirmojo VPA??? nes as grizau i darba, suzinojau, kad nescia, ir planuoju vel grizti i VPA. ar taip imanoma? ( nes anas laikotarpis man palankesnis butu??)
Atsakyti
QUOTE(nikata @ 2012 01 27, 12:27)
Jolanciuk, gal  gali isaiskinti - Palankesni laikotarpi galima rinktis  tada, kai i  tuos skaiciuojmus menesius ieina bent 1 diena ar butinai bent 1 menuo is  pirmojo VPA??? nes as grizau i darba, suzinojau, kad  nescia, ir planuoju vel grizti i VPA. ar taip imanoma? ( nes anas laikotarpis man palankesnis butu??)

bent viena diena jei ieina,tai galima prasiti palankesnio varianto.
Imanoma imti 3-cius VPA metus.
Atsakyti
tai iseina, kad jei bent dienai grizciau, tai jau galeciau prasyti?? kazin, kreivai i tai neziuretu SODRA??
Atsakyti
QUOTE(nikata @ 2012 01 27, 12:48)
tai iseina, kad jei bent dienai grizciau, tai jau galeciau prasyti??  kazin, kreivai i tai neziuretu SODRA??

Tai paziurekit is kokio laikotarpio jums skaiciuos pasalpa ir ar ieis ankstesnio vaiko atostogos i jas.
Atsakyti
Dar padekit siek tiek susigaudyti- esu VPA, dukrytei liepos gale 2m. Liepos pradzioj i dekreta. Tai as gausiu ir dekreta ir uz dukryte pilnas sumas? Cia negalioja tie "ne daugiau 100 proc"?
Atsakyti
QUOTE(lapkrituke @ 2012 01 27, 15:11)
Dar padekit siek tiek susigaudyti- esu VPA, dukrytei liepos gale 2m. Liepos pradzioj i dekreta. Tai as gausiu ir dekreta ir uz dukryte pilnas sumas? Cia negalioja tie "ne daugiau 100 proc"?

taip,gausit ir ta,ir ta.
Atsakyti
Padekit susigaudyti, i dekreta turiu iseiti nuo geguzes 7dienos, taciau pries tai noriu pasiimti priklausancias atostogas (darbo metai skaiciuojasi nuo spalio 1 dienos). Ar skaiciuojant atostogas, jos skaiciuojasi tik uz ta laika iki kol iseini i dekreta( siuo atveju 7 men), ar ir dekreto laikas isiskaiciuoja i staza, uz kuri galima pasiimti atostogas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laura-p: 30 sausio 2012 - 22:58
QUOTE(laura-p @ 2012 01 30, 23:57)
Padekit susigaudyti, i dekreta turiu iseiti nuo geguzes 7dienos, taciau pries tai noriu pasiimti priklausancias atostogas (darbo metai skaiciuojasi nuo spalio 1 dienos). Ar skaiciuojant atostogas, jos skaiciuojasi tik uz ta laika iki kol iseini i dekreta( siuo atveju 7 men), ar ir dekreto laikas isiskaiciuoja i staza, uz kuri galima pasiimti atostogas? g.gif

Jeigu susitarsit su darbdaviu,tai gali jums ir avansu duotu uz tas dienas kol busit NGA.Cia jau tartis reikia,o taip tai iki dekreto ka sukaupet galit laisvai imti.
Atsakyti
Sveikutes, norejau jusu pasiteirauti 4u.gif
Siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 m. (gime 2010 08). Ismokas visas gavau ir kol kas gaunu. Planuose yra antras vaikutis... Todel mastau vaiko prieziuros atostogas prasitesti iki vaikui sueis 3 metukai (iki 2013 08), ir per tuos trecius metus vel pastoti ax.gif
Klausimas toks. Jei pagimdysiu iki tu 3-ciu metu pabaigos, ar man priklausys ismoka uz nestumo ir gimdymo atostogas, ar gausiu tik motinystes pasalpa?
Kada veliausiai turiu pagimdyt, kad viska gauciau ir nereiketu grizt i darba?
O gal reikia grizt kokiam laikui?...
Dirbu "valdiska" darba... g.gif

Didelis aciu patarusioms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pinokiene @ 2012 01 31, 17:54)
Siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 m. (gime 2010 08). Ismokas visas gavau ir kol kas gaunu. Planuose yra antras vaikutis... Todel mastau vaiko prieziuros atostogas prasitesti iki  vaikui sueis 3 metukai (iki 2013 08), ir per tuos trecius metus vel pastoti ax.gif
Klausimas toks. Jei pagimdysiu iki tu 3-ciu metu pabaigos, ar man priklausys ismoka uz nestumo ir gimdymo atostogas, ar gausiu tik motinystes pasalpa?
Dirbu "valdiska" darba...  g.gif

Jau buvo daug kartu rasyta,kad gausit visas ismokas is sodros,jie skaiciuosis is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
QUOTE(pinokiene @ 2012 01 31, 17:54)
Siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 m. (gime 2010 08). Ismokas visas gavau ir kol kas gaunu. Planuose yra antras vaikutis... Todel mastau vaiko prieziuros atostogas prasitesti iki  vaikui sueis 3 metukai (iki 2013 08), ir per tuos trecius metus vel pastoti ax.gif
Dirbu "valdiska" darba...  g.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 31, 17:57)
Jau buvo daug kartu rasyta,kad gausit visas ismokas is sodros,jie skaiciuosis is to DU kaip ir pirmam vaikui.

Aciu Jums.
Bet dar norejau paklausti. Ar as turiu butinai pagimdyt iki sueis 3m VPA su pirmu vaiku, ar galiu buti tik 7men. nescia ir iseiti i dekretines sakykim tuo paciu metu, kai baigsis VPA su pirmu vaiku? g.gif
Suprantu, kad darbo vieta bus saugoma 3 VPA metus su pirmu vaiku, o jei VPA prasites dar 2 ar 3 m su antru? Bus mano darbo vieta saugoma visus 5-6 metus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pinokiene @ 2012 01 31, 18:32)
Aciu Jums.
Bet dar norejau paklausti. Ar as turiu butinai pagimdyt iki sueis 3m VPA su pirmu vaiku, ar galiu buti tik 7men. nescia ir iseiti i dekretines sakykim tuo paciu metu, kai baigsis VPA su pirmu vaiku? g.gif
Suprantu, kad darbo vieta bus saugoma 3 VPA metus su pirmu vaiku, o jei VPA prasites dar 2 ar 3 m su antru? Bus mano darbo vieta saugoma visus 5-6 metus? 4u.gif

Kad skaiciuotu is to DU kaip pirmam,reikia kad i antro vaiko atostogu apskaiciavima patektu nors viena diena is pirmo vaiko VPA.
Taip,turi saugoti darbo vieta tol,kol baigsis jusu atostogos.
Atsakyti