Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(*Madmozela* @ 2012 01 26, 19:03)
grizau is darbo ir mano dyrike va ka pasiule  g.gif

man i dekreta geguzes 7d . balandzio 5d iseinu mokamu atostogu menesi,o iki to laiko ji siulo,kad as vasari ir kova imciau kiek galima nedarbinguma,kazkiek ji man kompensuos juodais uz ta zala.Dirbu sunku fizini darba ir negaliu jo kokybiskai atlikt del  nestuke.gif  ar labai nukentes mano dekretiniai pinigeliai poto jei ilgai buni nedarbingume?  blush2.gif

nukentes kazkiek,nes moka "Iš „Sodros“ biudžeto lėšų ligos pašalpa mokama:

nuo trečiosios laikinojo nedarbingumo dienos iki septintosios (imtinai) – 40 procentų, nuo aštuntosios laikinojo nedarbingumo dienos – 80 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio; "
Atsakyti
QUOTE(*Madmozela* @ 2012 01 26, 19:03)
grizau is darbo ir mano dyrike va ka pasiule  g.gif

man i dekreta geguzes 7d . balandzio 5d iseinu mokamu atostogu menesi,o iki to laiko ji siulo,kad as vasari ir kova imciau kiek galima nedarbinguma,kazkiek ji man kompensuos juodais uz ta zala.Dirbu sunku fizini darba ir negaliu jo kokybiskai atlikt del  nestuke.gif  ar labai nukentes mano dekretiniai pinigeliai poto jei ilgai buni nedarbingume?  blush2.gif

Už dvi pirmąsias kalendorines laikinojo nedarbingumo dienas, sutampančias su darbuotojo darbo grafiku, moka darbdavys (išskyrus slaugančius šeimos narį bei organų donorus). Ši pašalpa negali būti mažesnė negu 80 procentų ir ne didesnė kaip 100 procentų pašalpos gavėjo vidutinio darbo užmokesčio

nuo trečiosios laikinojo nedarbingumo dienos iki septintosios (imtinai) – 40 procentų, nuo aštuntosios laikinojo nedarbingumo dienos – 80 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio;
nuo pirmosios laikinojo nedarbingumo dienos – slaugant sergančius šeimos narius arba prižiūrint vaiką, 85 proc. pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio;

Jei nedarbingums jums, tai uz 2d.d. mokes darbdavys , greiciausiai 80pr., paskui 5d.d. mokes Sodra 40pr., o nuo 8d. ir toliau 80pr.

Palankiau pasiimt del vaiko biuleteni - nuo 1d. moka Sodra 85pr.

Siaip, aisku, neapsimoka, nes butent ligos pasalpos suma ir bus imama apskaiciuojant dekreto bei v. prieziuros pinigelius. Bet jei nuo to priklauso jusu sveikata, tai nezinau, kaip elgciaus. O gal gali kartais gydytoja anksciau i dekreta isleist del labai sunkiu darbo salygu?(bet cia reiktu jos pacios klaust...)
Atsakyti
O sakykit jeigu as stoviu DB o vyras dirba ar jis galetu eiti i VPA?
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 01 26, 19:19)
O sakykit jeigu as stoviu DB o vyras dirba ar jis galetu eiti i VPA?

Galetu.O jei turi 12 men stazo per paskutinius 2 metus,tai ir pasalpa uz VPA gaudinetu.
Atsakyti
turi staza,bet ar nesakys sodroj, ar kur kitur,kad mama ar taip ar taip nedirba tai kodel neina ji i vpa,beje ar kad tetis galetu pasiimt vpa butinai reikia buti susituokus?
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 01 26, 19:28)
turi staza,bet ar nesakys sodroj, ar kur kitur,kad mama ar taip ar taip nedirba tai kodel neina ji i vpa,beje ar kad tetis galetu pasiimt vpa butinai reikia buti susituokus?

Nei tai sodraj idomu ka mama veikia ar ka tetis veikia.Gali i VPA eiti vienas is tevu ir nesvarbu ka kitas daro.Tetis gali eiti i VPA nors ir nesat susituoke,gymimo liudijime gi jis irasitas.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 01 26, 18:14)
O gal gali kartais gydytoja anksciau i dekreta isleist del labai sunkiu darbo salygu?(bet cia reiktu jos pacios klaust...)

Anksciau negaliu iseit nes dirbu nuo 2011.05.02 tai geguzes 2d bus metai kaip dirbu g.gif jei anksciau iseisiu negausiu dekreto,nes nebus 1 metu g.gif

paskaiciau sodra,tai jei as gerai supratau yra lubos pasalpos bet yra ir minimali ismoka g.gif

Motinystės (tėvystės) pašalpa per mėnesį negali būti mažesnė kaip trečdalis einamųjų metų EMDP, galiojančių vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį (šiuo metu – 496 Lt).

ar gerai suprantu kaip bebutu maziau nei 496lt moket negali ? blush2.gif oficialiai i rankas gaunu 690lt,tai jei sumazes uz mano nedarbingumus tai vistiek maziausiai mokes tuos 496?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Madmozela*: 26 sausio 2012 - 19:29
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 26, 19:32)
Nei tai sodraj idomu ka mama veikia ar ka tetis veikia.Gali i VPA eiti vienas is tevu ir nesvarbu ka kitas daro.Tetis gali eiti i VPA nors ir nesat susituoke,gymimo liudijime gi jis irasitas.

Aciu labai uz atsakyma smile.gif o sakykit kai tetis eina i vpa nuo kada jis gali iseiti,ir ar tiesa,kad jau nuo siu metu vpa bus tik 1metus unsure.gif
Atsakyti
paskaiciau sodra,tai jei as gerai supratau yra lubos pasalpos bet yra ir minimali ismoka

Motinystės (tėvystės) pašalpa per mėnesį negali būti mažesnė kaip trečdalis einamųjų metų EMDP, galiojančių vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį (šiuo metu – 496 Lt).

ar gerai suprantu kaip bebutu maziau nei 496lt moket negali ? oficialiai i rankas gaunu 690lt,tai jei sumazes uz mano nedarbingumus tai vistiek maziausiai mokes tuos 496?
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 01 26, 20:38)
Aciu labai uz atsakyma  smile.gif  o sakykit kai tetis eina i vpa nuo kada jis gali iseiti,ir ar tiesa,kad jau nuo siu metu vpa bus tik 1metus  unsure.gif

Is kur jus cia istrauket,kad vieni metai,VPA galima imti iki 3 metu,bet sodroj reikia pasirinkti kiek pasalpa gaudineti metus ar dvejus.
Nuo vaiko gimimo gali paimti menesi tevystes atostogu,o po ju eiti i VPA,arba iskart nuo vaiko gimymo eiti i VPA.
Papildyta:
QUOTE(*Madmozela* @ 2012 01 26, 20:44)
paskaiciau sodra,tai jei as gerai supratau yra lubos pasalpos bet yra ir minimali ismoka 

ar gerai suprantu kaip bebutu maziau nei 496lt moket negali ?  oficialiai i rankas gaunu 690lt,tai jei sumazes uz mano nedarbingumus tai vistiek maziausiai mokes tuos 496?

Taip,plius atskaiciuos mokescius.
Atsakyti
Girdejau tokias kalbas,kad sako,jog kas jau siemet pagimdys tai tam bebus 1m vpa.O tai jei tetis eina i vpa tai dekreto negauna kaip kad mamos kai eina i vpa? na ten kur iskart kazkiek ismoka pagal atlyginima.
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 01 26, 21:17)
Girdejau tokias kalbas,kad sako,jog kas jau siemet pagimdys tai tam bebus 1m vpa.O tai jei tetis eina i vpa tai dekreto negauna kaip kad mamos kai eina i vpa? na ten kur iskart kazkiek ismoka pagal atlyginima.

Kur girdejote tokias kalbas?

Tetis gali iseiti tevystes atostogu menesiui iskart po vaiko gimimo, pinigelius gaus pasibaigus tam menesiui (jei dabar tvarka nepasikeitus), arba gali neimti to menesio ir iskart eiti i VPA. NGA (t.y., dekreto) pinigu, apie kuriuos Jus klausiate, tikrai negaus, nes juk jis nera nescias ir negimdys, taip vadinamas dekretas juk yra nestumo ir gimdymo atostogos 4u.gif
Atsakyti