Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

noretume planuoti vaikeli, taciau esu visiskoje sumaistyje doh.gif esu idarbinta terminuotai). Darbdavys mane atleidineja vasaros metu
(nuo birzelio 22 iki rugsejo 1). Beje dirbu mokykloje mokytoja vietoj kitos mokytojos, kuri dabar yra isejusi vaiko prieziuros atostogu 2 metams. Dirbu nuo praeitu metu kovo 1 dienos. Ar nieko baisaus, jei per tuos du metus bus 5 tusti menesiai, per kuriuos stoviu darbo birzoje. Ar gausiu visas pilnas ismokas isejus vaiko prieziuros atostogoms? nestuke.gif
Atsakyti
Sveikos,

Perskaiciau tema ir neradau atsakymo i viena klausima, o tuo paciu noreciau pasitikslinti dar du ax.gif
1. I dekreta iseinu vasario 13 d., laikotarpis ismokai (126 dienos) gauti bus skaiciuojamas nuo 2011 gruodzio iki 2011 sausio, t.y. uz apskritus metus. Taip?

2. Vaikas gimsta, sakykime, balandzio 30 d., kokie menesiai bus skaiciuojami vaiko prieziuros atostogu ismokai gauti 2012 kovas - 2011 balandis ar 2012 vasaris - 2011 kovas? Nes paprsatai kovo menesi ismokamos premijos, butu gerai, jei premija butu itraukta i skaiciavimus ismokai gauti rolleyes.gif

3. Dekretas 126 d. jei dirbu ilgiau, sakykime ne iki vasario 13 d., bet iki vasario 29 d. Ar tos 126 dienos islieka? Tai yra, ilgiau gaunu atlyginima, o dekreto laiko tarpas netrumpeja? Ar jei savo noru dirbu ilgiau, dekretas trumpeja?

Nezinau ar issireiskiau aiskiai, bet busiu dekinga uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukas1 @ 2012 01 31, 22:29)
Sveikos,

Perskaiciau tema ir neradau atsakymo i viena klausima, o tuo paciu noreciau pasitikslinti dar du ax.gif
1. I dekreta iseinu vasario 13 d., laikotarpis ismokai (126 dienos) gauti bus skaiciuojamas nuo 2011 gruodzio iki 2011 sausio, t.y. uz apskritus metus. Taip?

2. Vaikas gimsta, sakykime, balandzio 30 d., kokie menesiai bus skaiciuojami vaiko prieziuros atostogu ismokai gauti 2012 kovas - 2011 balandis ar 2012 vasaris - 2011 kovas? Nes paprsatai kovo menesi ismokamos premijos, butu gerai, jei premija butu itraukta i skaiciavimus ismokai gauti rolleyes.gif

3. Dekretas 126 d. jei dirbu ilgiau, sakykime ne iki vasario 13 d., bet iki vasario 29 d. Ar tos 126 dienos islieka? Tai yra, ilgiau gaunu atlyginima, o dekreto laiko tarpas netrumpeja? Ar jei savo noru dirbu ilgiau, dekretas trumpeja?

Nezinau ar issireiskiau aiskiai, bet busiu dekinga uz atsakymus 4u.gif

1. Bus skaičiuojamas 2011 sausis - 2011 gruodis.
2. Nesvarbu, kada mažiukas gims. Atskaitos taškas yra, kada baigiasi dekretas (NGA). Maždaug "primečiau", kad jums turėtų baigtis birželio mėn., tuomet VPA išmoka bus skaičiuojama 2011 gegužė - 2012 balandis.
3. 126 dienos išlieka, bet automatiškai trumpėja jūsų VPA... Išėjus vėliau į NGA, jums gali pasislinkti jų pabaigos data, pvz. į liepą (neskaičiavau tiksliai, tik "primetu" maždaug smile.gif ), tada VPA skaičiavimas pasikeistų į 2011 birželį - 2012 gegužę.

Papildyta:
QUOTE(laurutexxxx @ 2012 01 31, 19:21)
noretume planuoti vaikeli, taciau esu visiskoje sumaistyje  doh.gif esu idarbinta terminuotai). Darbdavys mane atleidineja vasaros metu
(nuo birzelio 22 iki rugsejo 1). Beje dirbu mokykloje mokytoja vietoj kitos mokytojos, kuri dabar yra isejusi vaiko prieziuros atostogu 2 metams. Dirbu nuo praeitu metu kovo 1 dienos. Ar nieko baisaus, jei per tuos du metus bus 5 tusti menesiai, per kuriuos stoviu darbo birzoje. Ar gausiu visas pilnas ismokas isejus vaiko prieziuros atostogoms? nestuke.gif

Sunku numatyti, kada jau čia būsite nestuke.gif smile.gif
Pasižiūrėkit, kad svarbiausia darbo stažo užtektų. O šiaip jei ir įdarbinta terminuotai ir pastotumėte, darbdavys jūsų negalėtų atleisti, tik klausimas kaip su alga būtų, gal 0. Tik tiek kad popieriuose figūruotumėte.
O kaip suprasti "pilnas išmokas"? Išmokas gausite, jei užteks darbo stažo, o tie algos nuliukai per kelis mėn. savaime suprantama, kad pamažins tas išmokas bendroj sumoj sad.gif

Atsakyti
Vakar suzinojome, kad vyra atleidzia is darbo po savaites. As nuo siandien iseinu i NGA. Ar yra kokiu teisiniu apribojimu, kad vyro negaletu atleisti kai man iki gimdymo like maziau nei 2 men.? Speju jokiu... Vadinasi, tevystes atostogomis nespes pasinaudoti... g.gif Ar reiktu vyrui iskart registruotis darbo birzoje vos isejus is darbo?
Atsakyti
Sveikos, susiduriau su neaiskumais pildant elektronini NGA prasyma. Pirmus du lapus suprantu kaip pildyt, o kaip reikia pildyt prasyma del NPD dydzio, o gal jo nereikia pildyt einant NGA?
Atsakyti
Sveikos, merginos,
žinau kad panašūs klausimai nuolat kartojasi, bet noriu tiksliai išsiaiškinti. Gali būti, kad esu nėščia apie 3 sav., dirbu savo pirmajame darbe nuo 2011 m. rugpjūčio mėn., prieš tai niekur nedirbau, mokiausi dieniniam. Tiesa, dirbau oficialiai, bet tik 2008 m. 1 sav., ir 2011 m. balandžio mėn 10 dienų, pavadavau sergantį darbuotoją. į dekretą, jei esu nėščia turėčiau išeiti 30 sav. 2012 m. rugpjūčio 8 d. (savaitės truks iki metų darbe), gimdyčiau apie spalio vid. (čia jei būtų taip, kad toks mano nėštumas dabar), ar man priklausytų iš darbo išmoka už dekretines ar tik VPA nuo spalio mėn.? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katherina: 01 vasario 2012 - 15:44
Gal kas galėtų atsakyti... Ar priklauso motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpos, jei šiuo metu esu bedarbė, t. y. esu registruota darbo biržoje? Per pastaruosius dvejus metus buvau pirmagimio priežiūros atostogose, o vėliau registravausi biržoje ir gavau pašalpą. Taigi, reikiamą 12 mėnesių per pastaruosius 24 mėnesius stažą turiu. Be to, apskaičiuota pašalpa tėra 300 lt. Ką tokiu atveju moka, tas "grindis" - trečdalį EMDP? Ačiū už atsakymą
Atsakyti
QUOTE(Katherina @ 2012 02 01, 16:44)
Sveikos, merginos,
žinau kad panašūs klausimai nuolat kartojasi, bet noriu tiksliai išsiaiškinti. Gali būti, kad esu nėščia apie 3 sav., dirbu savo pirmajame darbe nuo 2011 m. rugpjūčio mėn., prieš tai niekur nedirbau, mokiausi dieniniam. Tiesa, dirbau oficialiai, bet tik 2008 m. 1 sav., ir 2011 m. balandžio mėn 10 dienų, pavadavau sergantį darbuotoją. į dekretą, jei esu nėščia turėčiau išeiti 30 sav. 2012 m. rugpjūčio 8 d. (savaitės truks iki metų darbe), gimdyčiau apie spalio vid. (čia jei būtų taip, kad toks mano nėštumas dabar), ar man priklausytų iš darbo išmoka už dekretines ar tik VPA nuo spalio mėn.?  ax.gif  4u.gif

Tai jus galite savaite ilgiau dirbti, jums nusikels NGA ir turetu uztekti stazo gauti PVA ismoka, jei teisingai supratau ko klausiate g.gif
Atsakyti
QUOTE(Myciute @ 2012 02 01, 11:47)
Vakar suzinojome, kad vyra atleidzia is darbo po savaites. As nuo siandien iseinu i NGA. Ar yra kokiu teisiniu apribojimu, kad vyro negaletu atleisti kai man iki gimdymo like maziau nei 2 men.? Speju jokiu... Vadinasi, tevystes atostogomis nespes pasinaudoti...  g.gif  Ar reiktu vyrui iskart registruotis darbo birzoje vos isejus is darbo?

Kaip ir nera jokiu apribojimu.
Tegul gal ieskosi kito darbo ir tada kitas darbas isleistu i tevystes atostogas.
Papildyta:
QUOTE(robertiki @ 2012 02 01, 12:46)
Sveikos, susiduriau su neaiskumais pildant elektronini NGA prasyma. Pirmus du lapus suprantu kaip pildyt, o kaip reikia pildyt prasyma del NPD dydzio, o gal jo nereikia pildyt einant NGA?

Reikia pildyt.
Papildyta:
Sveikos, merginos,
žinau kad panašūs klausimai nuolat kartojasi, bet noriu tiksliai išsiaiškinti. Gali būti, kad esu nėščia apie 3 sav., dirbu savo pirmajame darbe nuo 2011 m. rugpjūčio mėn., prieš tai niekur nedirbau, mokiausi dieniniam. Tiesa, dirbau oficialiai, bet tik 2008 m. 1 sav., ir 2011 m. balandžio mėn 10 dienų, pavadavau sergantį darbuotoją. į dekretą, jei esu nėščia turėčiau išeiti 30 sav. 2012 m. rugpjūčio 8 d. (savaitės truks iki metų darbe), gimdyčiau apie spalio vid. (čia jei būtų taip, kad toks mano nėštumas dabar), ar man priklausytų iš darbo išmoka už dekretines ar tik VPA nuo spalio mėn.?  ax.gif  4u.gif

Kai bus 30 sav nueikit i sodra ir suzinokit tykslu savo staza,tada zinosit kiek dar padirbt reikes.
Papildyta:
QUOTE(ZIMBUTIS @ 2012 02 01, 17:24)
Gal kas galėtų atsakyti... Ar priklauso motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpos, jei šiuo metu esu bedarbė, t. y. esu registruota darbo biržoje? Per pastaruosius dvejus metus buvau pirmagimio priežiūros atostogose, o vėliau registravausi biržoje ir gavau pašalpą. Taigi, reikiamą 12 mėnesių per pastaruosius 24 mėnesius stažą turiu. Be to, apskaičiuota pašalpa tėra 300 lt. Ką tokiu atveju moka, tas "grindis" - trečdalį EMDP? Ačiū už atsakymą

Jeigu nors viena diena is buvusiu VPA ieis i busimu atostogu apskaiciavima,tai gausit ismokas nors ir nedirbsit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 01, 21:11)

Kai bus 30 sav nueikit i sodra ir suzinokit tykslu savo staza,tada zinosit kiek dar padirbt reikes.

aS nelaukciua 30sav. Bandyciau issiaiskint anksciau, kiek tiksliai tai dienai ir kiek bus 30sav. kai sueis... kad nebutu atostogu prasyt darbdavio ar dar ka apmastyt...
Papildyta:
Sveikos, merginos,
žinau kad panašūs klausimai nuolat kartojasi, bet noriu tiksliai išsiaiškinti. Gali būti, kad esu nėščia apie 3 sav., dirbu savo pirmajame darbe nuo

na tiksliai jus nestumo, manau, nepaskaiciuosite. Gydytoja paskaiciuos... Man pagal gydyt. jau du kartus nesutapo su mano spejimais... ten kazkaip savaite ar kiek prideda - nesigilinau... Svarbiausia, kad echo su gyd. paskaiciavimu sutampa smile.gif .
Gali buti, kad Sodra apvalina kazkaip pajamas ar kalendorinius menesius... tad savaites darbo gali ir neuztekt reikiamam stazui, jei ir teisingai paskaiciavot del nestumo, - gali but, kad iki kt. men. 1 d. tektu padirbet.
Atsakyti

Jeigu nors viena diena is buvusiu VPA ieis i busimu atostogu apskaiciavima,tai gausit ismokas nors ir nedirbsit.
[/quote]

Gavau atsakymą iš sodros, taigi aš išeisiu į dekretą, kai vaikui bus daugiau nei 3 metai, vadinasi, kad gaučiau pašalpą, išėjimo į dekretą dieną privalau būti įdarbinta...
Atsakyti
[quote=ZIMBUTIS,2012 02 02, 18:18]
[/quote]
Gavau atsakymą iš sodros, taigi aš išeisiu į dekretą, kai vaikui bus daugiau nei 3 metai, vadinasi, kad gaučiau pašalpą, išėjimo į dekretą dieną privalau būti įdarbinta...
[/quote]

O DB neišleidžia į NGA blush2.gif ?
Atsakyti