Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Liutaure @ 2012 02 03, 18:51)
Va iškilo ir man problema. Padėkit kas galit  4u.gif
Man gimdymas kovo 10 d.
Į dekretą išėjau vasario 1 d. tai reiškia, kad mėnesiu vėliau....na, ilgiau dirbau.
Šiandie nuėjau į Sodrą rašyti prašymo, o ten nedarbingumas užregistuotas nuo vasario 1 d. iki birželio 6 d. - 126 d
Bet jei po gimdymo turi būti 56 d. tai man negerai gavosi, nes gavosi kažkur 80 d. , ne nepilnai du menesiai, o nepilnai 3 mėn.

Ar nebus man problemų darbe, kad ateisiu ne po 56 d. o men veliau ?
Ar butinai man vistiek priklauso isbuti 126 d. dekrete, nepaisant to, kad dirbau ilgiau.... g.gif

O jei buciau dirbus iki gimdymo, tai po to buciau irgi privalejus buti 126 d. gimdymo atostogose ?

o cia 100% bus mokama ?

Viskas cia gerai mirksiukas.gif , tikrai nesijaudinkit 4u.gif . Dekretas suteikiamas is karto uz 126d.(nestumo ir gimdymo atost.) ir ne maziau.Taciau, jeigu pagimdote dar nespejus iseiti dekreta arba neinate iki gimdymo i dekreta, tai turite teise pasinaudot tom 56d. po gimdymo.
Jeigu nescioji iseina kaip priklauso - 30sav. i dekreta, tai ir gaunas mazdaug 70d. iki gimdymo ir 56 po . Bet gimdymo laikas retai kada 100pr. sutampa su numatyta data, tai vistiek tie skaiciai tik siaip - orientaciniai.
Isejot veliau, tai jusu VPA tiesiog prasides veliau ir viskas.
Papildyta:
Bet ar verta dekreta nutraukinet ir gryzt i darba, jei moka 100pr.? Sodrai, aisku, tektu grazint permoketa jums suma...
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2012 02 03, 16:09)
Nuo kada gydytoja išleidžia į dekretą? Nuo paskutinių menesinių 30 savaitę ar pagal echoskopo parodymus (vaiko dydį)?

Siaip man gydytojas sake, kad moteriai palankiau eiti i dekretines, kai jie skaiciuoja pagal paskutines mm termina. Bet jei nesutampa su echoskopu, gal tada ziuri i echoskopa, nors dazniausiai ta data buna orientacine. 30 savaite anksciausiai kada jau turi teise eiti i dekretines, gali ir veliau, bet anksciau 30 savaites ne, aisku jei nera kazkokiu komplikaciju. Jei nori anksciau tada arba imi atostogas arba imi bileteni
Atsakyti
man tai irgi pagal menesines isleido, echo tai isvis ten nesamone kokia savaite mazesni nestuma rode.
Atsakyti
Mano ginekologė išleidžia pagal echo. Problema ta, kad dekretas vis nukelinėjimas, nes vis didesnis skirtumas darosi tarp mmm ir echo. Vaikiukas vystosi, bet jis labai mažiukas. Šiuo metu jau skiriasi visu mėnesiu. Dabar esu vaiko priežiūros atostogose, tai man tas dekreto nukelinėjimas labai nenaudingas. Bet nerandu jokio oficialaus rašto, kuris nurodytų pagal ką skaičiuoja tas 30 sav.
Atsakyti
mane toks klausimas domina, ar galima isvis neiti i dekreta, ir atsisakyti tu 56 dienu po gimdymo, o iskart eiti i vaiko auginimo atostogas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murčikas: 04 vasario 2012 - 14:15
QUOTE(Murčikas @ 2012 02 04, 15:14)
mane toks klausimas domina, ar galima isvis neiti i dekreta, ir atsisakyti tu 56 dienu po gimdymo, o iskart eiti i vaiko auginimo atostogas?

Galima,cia jusu teise.
Papildyta:
QUOTE(Norvide @ 2012 02 04, 10:48)
Mano ginekologė išleidžia pagal echo. Problema ta, kad dekretas vis nukelinėjimas, nes vis didesnis skirtumas darosi tarp mmm ir echo. Vaikiukas vystosi, bet jis labai mažiukas. Šiuo metu jau skiriasi visu mėnesiu. Dabar esu vaiko priežiūros atostogose, tai man tas dekreto nukelinėjimas labai nenaudingas. Bet nerandu jokio oficialaus rašto, kuris nurodytų pagal ką skaičiuoja tas 30 sav.

Pas mane tas pats buvo,isleido pagal echo,vaikas buvo mazas,todel isejo taip,kad isejau veliau negu 30 sav.Taip pat buvau VPA su pirma dukra,bet tai man nieko nekeite.
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 02 04, 15:14)

Galit, bet nepamirskit, kad susirgus su biuleteniu jau problema ( kiek teko skaityt straipsniu apie tas, kurios neeme dekreto), jei susergate tuo metu, kai jums priklauso buti dekrete ar gimdymo metu ... Tokiu atveju lyg rase, kad duoda kazkokia pazymele, kuri pateisintu nebuvima darbe, bet jokios pasalpos is Sodros nemoka. dabar jau gerai nepamenu aprasytu situaciju, gal kas geriau ka zinos, jei Sodra nepakeite ko per ta pusmeti. Ir is anksto su darbdaviu rekia tartis del skambucio ar prasyma is anksto parasyt, kur kazkas veliau irasytu data, vos tik jusu maziukas gims - kad neprarast ne dienos Vaiko prieziuros atostogu tokiu atveju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 04 vasario 2012 - 16:02
Sveiki 4u.gif 4u.gif nzn ar i temuke papuoliau,bet paklausiu blush2.gif jeigu mano atlyginimas i rankas buvo 686lt blush2.gif ir as pasirinkau 2 metus buti vaiko prieziuros atostogose,paskaiciavus 70 procentu gaunasi apie +/- 440 lt bet radau
Motinystės (tėvystės) pašalpa per mėnesį negali būti mažesnė kaip trečdalis einamųjų metų EMDP, galiojančių vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį (šiuo metu – 496 Lt).

Tai ar man tas galioja? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 02 04, 22:53)
Sveiki  4u.gif  4u.gif  nzn ar i temuke papuoliau,bet paklausiu  blush2.gif  jeigu mano atlyginimas i rankas buvo 686lt  blush2.gif  ir as pasirinkau 2 metus buti vaiko prieziuros atostogose,paskaiciavus 70 procentu gaunasi apie +/- 440 lt bet radau
Motinystės (tėvystės) pašalpa per mėnesį negali būti mažesnė kaip trečdalis einamųjų metų EMDP, galiojančių vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį (šiuo metu – 496 Lt).

Tai ar man tas galioja? g.gif tuos visus 2metus,i menesi nemaziau 496 as gausiu?ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenux:): 04 vasario 2012 - 22:07
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 04, 15:24)

Pas mane tas pats buvo,isleido pagal echo,vaikas buvo mazas,todel isejo taip,kad isejau veliau negu 30 sav.Taip pat buvau VPA su pirma dukra,bet tai man nieko nekeite.

Nieko nekeitė?
Aš eisiu 1 metus VPA. Tai už NGA ir VPA gausiu 100 proc buvusio atlyginimo per mėnesį. Tą išmoką gausiu tik iki vaikui sueis vieneri metukai ir neilgiau. Tai kaip suprantu jei mane į NGA išleidžia mėnesiu vėliau, tai man nuplaukia vieno mėnesio "atlyginimas" . Nu jei pradės mokėti ne nuo kovo, o nuo balandžio mėnesio. Pataisykit mane jei aš klystu.
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 02 04, 23:07)
Sveiki  4u.gif  4u.gif  nzn ar i temuke papuoliau,bet paklausiu  blush2.gif  jeigu mano atlyginimas i rankas buvo 686lt  blush2.gif  ir as pasirinkau 2 metus buti vaiko prieziuros atostogose,paskaiciavus 70 procentu gaunasi apie +/- 440 lt bet radau

Tai ar man tas galioja? g.gif
Papildyta:

Taip,jums tai galioja,496-mokesciai.
Papildyta:
QUOTE(Norvide @ 2012 02 04, 23:37)
Nieko nekeitė?
Aš eisiu 1 metus VPA. Tai už NGA ir VPA gausiu 100 proc buvusio atlyginimo per mėnesį. Tą išmoką gausiu tik iki vaikui sueis vieneri metukai ir neilgiau. Tai kaip suprantu jei mane į NGA išleidžia mėnesiu vėliau, tai man nuplaukia vieno mėnesio "atlyginimas" . Nu jei pradės mokėti ne nuo kovo, o nuo balandžio mėnesio. Pataisykit mane jei aš klystu.

As rinkausi 2 metus gaudineti,tai del to ma nieko ir nekeite smile.gif o jus teisingai supratot.
Atsakyti
[quote=JOLANCIUK,2012 02 05, 10:45]
Taip,jums tai galioja,496-mokesciai.

Dar mokescius nuskaiciouja?kiekmazdaug tie mokesciai?

Atsakyti
man buvo taip, kad irgi velavo echo ir savaites, bet kazkaip problemu nebuvo, skaiciavo visgi pagal pirma echo, nes jis skaitos tiksliausiu, juk vaikas gali buti tiesiog mazesnis, ir del to atrodo, kad maziau savaiciu. Ir gime kaip tik +-1 diena nuo prognozuojamos datos per pirma echo.

Siaip, jei skaiciavimams turi kazkokios svarbios itakos, manau galima pradeti vaikscioti i privacia klinika, ir jie manau israsytu dekreta pagal pirma echo 4u.gif
Atsakyti