Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 09, 11:14)
Gali,jeigu jus neeisit i VPA,tik kad ji negaudines nieko,kiek zinau,bet galiu klisti.

O prie ko ta vpa? blush2.gif blush2.gif as tikriausiai ne taip suformulavau klausima doh.gif mano didzioji susirgo vejaraupiais,mazoji taippat,tai mama paklause gal ji gali pasiimti kelias dienas biliotenio vaiko slaugai?ar uz tai jai 85procentus mokes?Ar tik tevai gali pasiimti?
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 02 09, 11:19)
O prie ko ta vpa? blush2.gif  blush2.gif  as tikriausiai ne taip suformulavau klausima  doh.gif  mano didzioji susirgo vejaraupiais,mazoji taippat,tai mama paklause gal ji gali pasiimti kelias dienas biliotenio vaiko slaugai?ar uz tai jai 85procentus mokes?Ar tik tevai gali pasiimti?

Cia geriau jau sodroj klausti,nes kazkaip net nezinau,gal ir galima,bet ar mokes tai cia jau ju reikia klausineti smile.gif
Atsakyti
Gal gali kas padėti - gimdymo data numatoma 2012-09-09. Tarkim aš neinu gimdymo atostogų ir pagimdau vaikelį - rugsėjo 09. Už kurį laikotarpį bus apskaičiuojama motinystės pašalpa? Ar už 2011-08 - 2012-08 ar kitaip? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eripa: 09 vasario 2012 - 10:41
QUOTE(Eripa @ 2012 02 09, 11:41)
Gal gali kas padėti - gimdymo data numatoma 2012-09-09. Tarkim aš neinu gimdymo atostogų ir pagimdau vaikelį - rugsėjo 09. Už kurį laikotarpį bus apskaičiuojama motinystės pašalpa? Ar už 2011-08 - 2012-08 ar kitaip?  4u.gif

2011.08.01-2012.07.31
Atsakyti
Sveikos. Sakykit jeigu šiuo metu esu bedarbė registruota darbo biržoje,o praitu metų rugpjūtį išejus iš darbo, prieš tai išdirbusi metus laiko, ar galiu pretenduoti i motinystės atostogas? Ar reikia įsidarbinti ir kažkokį laiką dirbti iki dekreto? Iš anksto dėkoju už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dei_mante @ 2012 02 09, 12:33)
Sveikos. Sakykit jeigu šiuo metu esu bedarbė registruota darbo biržoje,o praitu metų rugpjūtį išejus iš darbo, prieš tai išdirbusi metus laiko, ar galiu pretenduoti i motinystės atostogas? Ar reikia įsidarbinti ir kažkokį laiką dirbti iki dekreto? Iš anksto dėkoju už atsakymą  4u.gif

Reikia isidarbinti ir ziureti kad per paskutinius 2 metus iki isejimo i atostogas butu 12 men stazo.
Atsakyti
Sakykit per kiek laiko turi pervesti NGA pinigėlius per 14 darbo dienu ar kalendorinių?
Atsakyti
QUOTE(bordo @ 2012 02 09, 13:47)
Sakykit per kiek laiko turi pervesti NGA pinigėlius per 14 darbo dienu ar kalendorinių?

Motinystės pašalpa ne vėliau kaip per 15 darbo dienų nuo prašymo su visais reikiamais dokumentais gavimo Fondo valdybos teritoriniame skyriuje dienos pervedama į apdraustojo asmeninę sąskaitą.
Atsakyti
Sveikos,

Prisipažinsiu, tingiu skaityti visą temą, tad paklausiu taip, sorry jei pasikartosiu.
Tarkim:
1. Moteris yra 2 metus vaiko priežiūros atostogose. Dar negrįžusi dirbti, antrųjų metų pabaigoje išeina vėl į dekretą. Kaip jai bus skaičiuojama išmoka? Pagal paskutinių mėnesių SODROS mokamas pajamas, ar pagal buvusias darbovietės pajamas?
2. Moteris yra 3 metus vaiko priežiūros atostogose. Dar negrįžusi dirbti, trečiųjų metų pabaigoje išeina vėl į dekretą. Kaip jai bus skaičiuojama išmoka, turint omenyje, kad trečius metus ji iš SODROS nieko negavo?

Na nžn ar aš čia aiškiai....
Atsakyti
QUOTE(pyragaitis @ 2012 02 09, 14:32)
Sveikos,

Prisipažinsiu, tingiu skaityti visą temą, tad paklausiu taip, sorry jei pasikartosiu.
Tarkim:
1. Moteris yra 2 metus vaiko priežiūros atostogose. Dar negrįžusi dirbti, antrųjų metų pabaigoje išeina vėl į dekretą. Kaip jai bus skaičiuojama išmoka? Pagal paskutinių mėnesių SODROS mokamas pajamas, ar pagal buvusias darbovietės pajamas?
2. Moteris yra 3 metus vaiko priežiūros atostogose. Dar negrįžusi dirbti, trečiųjų metų pabaigoje išeina vėl į dekretą. Kaip jai bus skaičiuojama išmoka, turint omenyje, kad trečius metus ji iš SODROS nieko negavo?

Na nžn ar aš čia aiškiai....

1.Pagal ta DU is kurio skaiciavo pirmo vaiko ismokas.
2.Pagal ta DU is kurio skaiciavo pirmo vaiko ismokas.
Atsakyti
O kokie yra mokesciai skaiciuojami nuo NGA? ta prasme ar as gausiu tokia pat suma, koks yra mano atlyginimas i rankas?
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 02 09, 14:48)
O kokie yra mokesciai skaiciuojami nuo NGA? ta prasme ar as gausiu tokia pat suma, koks yra mano atlyginimas i rankas?

Truputeli daugiau,nes nuskaiciuoja PSD 6% ir GPM 15%.
Atsakyti