Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 09, 13:45)
1.Pagal ta DU is kurio skaiciavo pirmo vaiko ismokas.
2.Pagal ta DU is kurio skaiciavo pirmo vaiko ismokas.

Ačiū JOLANCIUK, Jūs gal SODROJE ir dirbate, kad taip operatyviai čia info teikiate. Šaunu.

Dar prie to pačio. O jei gryžt į darbą jau su pilvuku, ir po poros mėnesių išeiti į dekretą. Tai tada ko gero SODRA jau skaičiuotų paskutinius 12 mėn į kuriuos įeitų mėnesio darbines pajamos, o likę 11 mėn ką mokėjo SODRA už antruosius vaiko priežiūros metus (tos pamažintos pajamos)? Ar aš teisi?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 09, 14:49)
Truputeli daugiau,nes nuskaiciuoja PSD 6% ir GPM 15%.

Aisku. Tokie pat skaiciuosis ir uz VPA tada kaip suprantu g.gif
Atsakyti
Laba diena,

noreciau pasitikslinti del Nestumo ir gimdymo atostogu ismokos:
Siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 metu. Kadangi suejo terminas, tai darbovieteje vel uzpildziau nauja Nestumo ir gimdymo atostogu forma jau laukdamasi antrojo vaikelio. Ar man priklausys ismoka uz tas 126 dienas NGA, jeigu taip ar ji bus tokia pati kaip su pirmuoju vaiku? Ar tokio dydzio suma, kuria sudejus su gaunama ismoka uz pirmaji vaika nevirsytu 100 proc. mano draudziamuju pajamu per men.? O gal isvis nepriklauso, nes esu vaiko prieziuros atostogose?
Aciu

Atsakyti
sveikutes, dar syk klausiu smile.gif tam, kad nenutruktu pasalpos mokejimas , antruju arba treciuju vaiko prieziuros metu pabaigoje reikia jau iseiti i dekreta? pvz pirma dekreto diena turetu buti bent priespaskutine VPA pabaigos diena? sitaip suprantu?
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2012 02 09, 14:58)
Ačiū JOLANCIUK, Jūs gal SODROJE ir dirbate, kad taip operatyviai čia info teikiate. Šaunu.

Dar prie to pačio. O jei gryžt į darbą jau su pilvuku, ir po poros mėnesių išeiti į dekretą. Tai tada ko gero SODRA jau skaičiuotų paskutinius 12 mėn į kuriuos įeitų mėnesio darbines pajamos, o likę 11 mėn ką mokėjo SODRA už antruosius vaiko priežiūros metus (tos pamažintos pajamos)? Ar aš teisi?

Nesvarbu ar iseis i darba ar ne,vistiek skaiciuos is to DU kaip pirmam,nes jis bus palankesnis.
Papildyta:
QUOTE(Simbulis @ 2012 02 09, 14:58)
Aisku. Tokie pat skaiciuosis ir uz VPA tada kaip suprantu  g.gif

Taip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(egvi @ 2012 02 09, 15:09)
Laba diena,

noreciau pasitikslinti del Nestumo ir gimdymo atostogu ismokos:
Siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 metu. Kadangi suejo terminas, tai darbovieteje vel uzpildziau nauja Nestumo ir gimdymo atostogu forma jau laukdamasi antrojo vaikelio. Ar man priklausys ismoka uz tas 126 dienas NGA, jeigu taip ar ji bus tokia pati kaip su pirmuoju vaiku? Ar tokio dydzio suma, kuria sudejus su gaunama ismoka uz pirmaji vaika nevirsytu 100 proc. mano draudziamuju pajamu per men.? O gal isvis nepriklauso, nes esu vaiko prieziuros atostogose?
Aciu

Gausit ta pati dekreta,tik jeigu virsija lubas,tai bus mazesne ismoka.
Papildyta:
QUOTE(R_S @ 2012 02 09, 16:00)
sveikutes, dar syk klausiu smile.gif tam, kad nenutruktu pasalpos mokejimas , antruju arba treciuju vaiko prieziuros metu pabaigoje reikia jau iseiti i dekreta? pvz pirma dekreto diena turetu buti bent priespaskutine VPA pabaigos diena? sitaip suprantu?

Kad skaiciuotu dekreta is to DU kaip pirmam vaikui,reikia kad nors viena diena papultu is pirmo vaiko VPA i antro vaiko ismoku apskaiciavima.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 09, 16:54)

Kad skaiciuotu dekreta is to DU kaip pirmam vaikui,reikia kad nors viena diena papultu is pirmo vaiko VPA i antro vaiko ismoku apskaiciavima.

tai pvz jei pirmo vaiko VPA prasidejo 2011-05-30 tai kada veliausiai turiu iseiti i dekreta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(R_S @ 2012 02 09, 17:20)
tai pvz jei pirmo vaiko VPA prasidejo 2011-05-30 tai kada veliausiai turiu iseiti i dekreta? ax.gif

2014.05.29 jeigu VPA iki 2 metu einat.
2015.05.29 jeigu iki 3 metu.
Atrodo taip,jei nesusimaisiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dei_mante @ 2012 02 09, 13:33)
Sveikos. Sakykit jeigu šiuo metu esu bedarbė registruota darbo biržoje,o praitu metų rugpjūtį išejus iš darbo, prieš tai išdirbusi metus laiko, ar galiu pretenduoti i motinystės atostogas? Ar reikia įsidarbinti ir kažkokį laiką dirbti iki dekreto? Iš anksto dėkoju už atsakymą  4u.gif

O tas darbo stažas turėtų būti be pertraukų?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 09, 17:36)
2014.05.29 jeigu VPA iki 2 metu einat.
2015.05.29 jeigu iki 3 metu.
Atrodo taip,jei nesusimaisiau smile.gif

ar ne 2013.05.29
ir 2014.05.29 g.gif nes 2013 05 30 turetu baigtis VPA iki dveju metu
Atsakyti
QUOTE(Dei_mante @ 2012 02 09, 17:39)
O tas darbo stažas turėtų būti be pertraukų?

Pertraukos nesvarbu... svarbiausia, kad tik jis butu. bet tik jei tusti bus menesiai, is kuriu skaiciuos pasalpa, tai mazai tegausit... Tiesa, darbo birzos laikotarpis, kai moka pasalpa, irgi skaitosi.
Atsakyti
QUOTE(R_S @ 2012 02 09, 17:43)
ar ne 2013.05.29
ir 2014.05.29  g.gif nes 2013 05 30 turetu baigtis VPA iki dveju metu

tesiog tas laikotarpis ieis i antro vaiko pasalpu apskaiciavima ir galesit rinktis kaip kad jums skaiciuotu pasalpa ar is buvusios algos,kai isejot darbti ar is to DU kaip pirmam vaikui,cia as parasiau jau paty veliausia varianta.
Atsakyti
Sveikos,

elektroninėje SODROS sistemoje gautame sprendime dėl dektreto pinigėlių skyrimo priskaičiuota pašalpos suma yra prieš mokesčius? Tarifas 100%, tai kaip ir turėtų mokesčius dar nuskaičiuoti ax.gif
Atsakyti