Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Vysniukee @ 2012 02 09, 19:04)
Sveikos,

elektroninėje SODROS sistemoje gautame sprendime dėl dektreto pinigėlių skyrimo priskaičiuota pašalpos suma yra prieš mokesčius? Tarifas 100%, tai kaip ir turėtų mokesčius dar nuskaičiuoti  ax.gif

tai ten turi buti parasyta,kiek pries mokescius,kiek mokesciu nuskaiciuota ir kiek turit gauti.
Atsakyti
Sveikos,
turiu klausimuka.
Esu dekrete i vaiko prieziuros iseisiu tik 04menesi.

Kovo men man turi pervesti is darbo iseitine kompensacija kadangi darbdavys bankrutavo.

esu girdejusi kad dekreto metu jei ikrenta pajamos is darbo reik informuoti sodra, tik vat neaisku ar reik nunesti ta dokumenta kad esu dekreto metu atleista pagal bankroto istatyma ir algalapi kad matytusi kad ten iseitine o ne alga ar etc ismoka...

gal kuri susidurete, kaip elgtis kazin reik?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 09, 18:27)
tai ten turi buti parasyta,kiek pries mokescius,kiek mokesciu nuskaiciuota ir kiek turit gauti.

Žinau, kad turi, anksčiau, kai už nedarbingumą esu gavusi tokį pranešimą, buvo paskaičiuota kiek mokesčių, todėl ir pasimečiau dabar, nes įrašyta dienų skaičius, taikomas dienos kompensuojamas užmokestis, tarifas (100%) ir priskaičiuota pašalpos suma. Apie mokesčius, kurie bus nuskaičiuojami - nieko g.gif
Atsakyti
As irgi turiu panasu klausimuka kaip Ingakalnis.

esu vaiko auginimo atostogose ir mano darboviete bankrutavo. turiu gauti is Garantinio fondo kompensaciaj uz nepanaudotas atostogas ir iseitine ismoka. Kazin nenubrauks man motinystes pasalpos kai GF perves man tuos pinigelius?
Atsakyti
QUOTE(Vysniukee @ 2012 02 09, 19:04)
Žinau, kad turi, anksčiau, kai už nedarbingumą esu gavusi tokį pranešimą, buvo paskaičiuota kiek mokesčių, todėl ir pasimečiau dabar, nes įrašyta dienų skaičius, taikomas dienos kompensuojamas užmokestis, tarifas (100%) ir priskaičiuota pašalpos suma. Apie mokesčius, kurie bus nuskaičiuojami - nieko g.gif

Pati paklausiau, pati ir atsakysiu. Taip ir būna, kai visko įdėmiai neperskaitau doh.gif Po paskaičiavimo lentele yra toks sakinys, kad išmokėjimo dieną įstatymų numatyta tvarka iš pašalpos išskaičiuojama gyventojų pajamų mokestis bei privalomojo sveikatos draudimo įmoka.
Atsakyti
Sveikos neziniukiu gelbetojos ( manau, kad ne vienai sunku susigaudyti tuose nuolat keiciamuose isakymuose).

Gavau paskaiciavima apie motinystes (nestumo ir gimdymo) ismoka (tas 126 d) ir labai nustebau, kad ji mazesne uz mano uzdarbi. Maniau, kad ji 100% vidutinio uzmokescio skaiciuojant pagal 12 men, bet tikriausiai ne. Maniau, kad "lubos" yra tik vaiko prieziuros atostogoms, bet kaip supratau jos viskam yra??? Paskambinau i SODRA, eme kazka nelabai man suprantamai aiskinti, o gal jau nieko ir nebesupratau, nes emiau asaroti. Suprantu, kad yra ir maziau uzdirbanciu, bet toks mano atlyginimas jau daug metu, oficialus ir kaip daugelis zmoniu turiu ivairiu finansiniu isipareigojimu ir planu, tai labai nusiminiau sad.gif
Jeigu kad galetu paaiskinti ar yra tokios "lubos" nestumo ir gimdymo atostogoms ir kaip jos skaiciuojamos, buciau labai dekinga.
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mielos mamos, senoj temoj buvau aprašiusi savo situaciją. Dabar galiu pasidalinti kaip gi viskas buvo iš tikrųjų.
Šiek tiek priminsiu:
- 2011 m birželio mėn baigiau dienines studijas,
- įsidarbinau liepos 1 d. tačiau nebe pirmą kartą gyvenime,
- į NGA galėjau išeiti gruodžio pabaigoje sukakus 30tai nėštumo savaitei. Pirmai NGA dienai man nebuvo sukakę 26 metai. O stažo tai dienai turėjau tik 6 mėn per paskutinius 24 mėn.
Nuo pat pradžių maniau, kad atitinku išimtį, kuomet stažo reikalavimas netaikomas. Tačiau nebuvo viskas taip paprasta. Ši mano situacija buvo neaiški daug kam, net ir trims sodros darbuotojoms. Visos atsakė skirtingai į mano klausimus,ir čia forume, buvo rašyta kad stažo nereikalavimo išimtis man visgi nebus taikoma, nes įsidarbinau nebe piurmą kartą gyvenime. Visgi, šiai dienai situacija yra tokia: raštiškai kreipiausi į sodrso valdybą, gavau raštišką atsakymą, kad stažo nereikalavimo išimtis man taikoma. Jau paskirta motinystės pašalpa ir pervesti pinigėliai.
Pasidalinau tuo kas jau yra, kad neliktų kabėti klausimas, ir kitos, kurios būsite panašioje situacijoje žinotumėte ko tikėtis. Nes man buvo sudėtinga viską išsiaiškinti.
Tiesa, su VPA jau kas kita, bet parašysiu jeigu yra mamų, kurioms tai aktualu smile.gif
Atsakyti
Laba,

Noriu jūsų paklausti gal kuri galės padėti smile.gif Noriu užpildyti prašymą sodros puslapyje nėštumo ir gimdymo atostogoms. Ir neaišku man kaip su tuo NDP. Kiek supratau pildyt riekia jį.
Tai man laikotarpį jo pasiirnkt toki pat kaip ir šių atostogų ?
Ir čia dabar bus antra smano vaikas pirmai 2metai ir 3 mėn. Tai kurį punktą ten rinktis ar kad už pirmą vaiką 100lt ar už antra ir kiekveina paskesnį 200 lt ?

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Kavasupienu @ 2012 02 10, 12:16)
Sveikos neziniukiu gelbetojos ( manau, kad ne vienai sunku susigaudyti tuose nuolat keiciamuose isakymuose).

Gavau paskaiciavima apie motinystes (nestumo ir gimdymo) ismoka (tas 126 d) ir labai nustebau, kad ji mazesne uz mano uzdarbi. Maniau, kad ji 100% vidutinio uzmokescio skaiciuojant pagal 12 men, bet tikriausiai ne. Maniau, kad "lubos" yra tik vaiko prieziuros atostogoms, bet kaip supratau jos viskam yra??? Paskambinau i SODRA, eme kazka nelabai man suprantamai aiskinti, o gal jau nieko ir nebesupratau, nes emiau asaroti.  Suprantu, kad yra ir maziau uzdirbanciu, bet toks mano atlyginimas jau daug metu, oficialus ir kaip daugelis zmoniu turiu ivairiu finansiniu isipareigojimu ir planu, tai labai nusiminiau sad.gif
Jeigu kad galetu paaiskinti ar yra tokios "lubos" nestumo ir gimdymo atostogoms ir kaip jos skaiciuojamos, buciau labai dekinga.
4u.gif  4u.gif  4u.gif

Yra "lubos" kaip vaiko prieziuros pinigeliams,taip ir nestumo ir gimdymo pinigeliams
"Maksimalus mėnesio kompensuojamasis uždarbis – einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, galiojančių nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį, 3,2 dydžių suma.(šiuo metu 4761,60 Lt (1488x3,2))"
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
Taip pat dekretas mokamas uz darbo dienas is tu 126 dienu,darbo dienu iseina kazkur 88-89 dienos.
Atsakyti
Jolaciuk gal zinote kaip elgtis reik kai ikrenta pinigai bankroto atveju blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(klistutia @ 2012 02 10, 14:07)
Laba,

Noriu jūsų paklausti gal kuri galės padėti smile.gif Noriu užpildyti prašymą sodros puslapyje nėštumo ir gimdymo atostogoms. Ir neaišku man kaip su tuo NDP. Kiek supratau pildyt riekia jį.
Tai man laikotarpį jo pasiirnkt toki pat kaip ir šių atostogų ?
Ir čia dabar bus antra smano vaikas pirmai 2metai ir 3 mėn. Tai kurį punktą ten rinktis ar kad už pirmą vaiką 100lt ar už antra ir kiekveina paskesnį 200 lt  ?

Ačiū

Merginos patarkit prašau kaip užpildyt tą NDP prašymą, juk pildėt visos.
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Ingakalnis @ 2012 02 10, 17:24)
Jolaciuk gal zinote kaip elgtis reik   kai ikrenta pinigai bankroto atveju blush-anim-cl.gif

as ne jolanciukas, bet mane tas irgi liecia, nes turi ikrist pinigai bankrutavus imonei. As skambinausi i sodra, tai man sake, kad neturetu nukentet motinystes pasalpa, ir kai ikris , atsakinga darbuotoja turetu paskambint ir paprasyt atnest atleidimo pazyma. N a man taip telefonu susake, o kaip bus matysiu, nes dar negavau iseitines. Na gal kas dar papildys ar pataisys mano ats smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasixe: 10 vasario 2012 - 19:39