Mielos mamos, senoj temoj buvau aprašiusi savo situaciją. Dabar galiu pasidalinti kaip gi viskas buvo iš tikrųjų.
Šiek tiek priminsiu:
- 2011 m birželio mėn baigiau dienines studijas,
- įsidarbinau liepos 1 d. tačiau nebe pirmą kartą gyvenime,
- į NGA galėjau išeiti gruodžio pabaigoje sukakus 30tai nėštumo savaitei. Pirmai NGA dienai man nebuvo sukakę 26 metai. O stažo tai dienai turėjau tik 6 mėn per paskutinius 24 mėn.
Nuo pat pradžių maniau, kad atitinku išimtį, kuomet stažo reikalavimas netaikomas. Tačiau nebuvo viskas taip paprasta. Ši mano situacija buvo neaiški daug kam, net ir trims sodros darbuotojoms. Visos atsakė skirtingai į mano klausimus,ir čia forume, buvo rašyta kad stažo nereikalavimo išimtis man visgi nebus taikoma, nes įsidarbinau nebe piurmą kartą gyvenime. Visgi, šiai dienai situacija yra tokia: raštiškai kreipiausi į sodrso valdybą, gavau raštišką atsakymą, kad stažo nereikalavimo išimtis man taikoma. Jau paskirta motinystės pašalpa ir pervesti pinigėliai.
Pasidalinau tuo kas jau yra, kad neliktų kabėti klausimas, ir kitos, kurios būsite panašioje situacijoje žinotumėte ko tikėtis. Nes man buvo sudėtinga viską išsiaiškinti.
Tiesa, su VPA jau kas kita, bet parašysiu jeigu yra mamų, kurioms tai aktualu
[FONT=Courier]