Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose, tačiau pagal naują vaiko priežiūros atostogų įstatymą planuoju išeiti į darbą kai vaikui sueis 1,5 metukų, bet nepilnai darbo dienai, t.y. 0,5 etato. Iki dekreto buvau įdarbinta 0,75 etato. Darbo vadovas nenori manęs priimti dirbti 0,5 etato. Sako arba visai sedėk ik 2 metų arba išeik normaliai dirbti 0,75 kaip priklauso. Ką turėčiau daryti tokiu atveju? Kokios mano teisės? Ar gali darbdavys (valstybinė įstaiga) neleisti dirbti sumažintu etatu savo noru?
Dėkoju už pagalbą!
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 17, 12:05)
Jeigu i dekreta daleiskim gruodi,tai jums mot.pasalpa bus skaiciuojama is 2011.11.01-2012.10.31 laikotarpio.Jeigu jus gaudavot bedarbio pasalpa,tai ji ieina i pajamas ir tas laikas ieina i staza.Ziurekit,kad butu 12 menesiu stazas pas jus per paskutinius 2 metus,nes jeigu truks nors vienos dienos,tai jau pasalpos negausit.

Aš biržoj stoviu nuo 2011 birželio 27 dienos iki dabar, bet vasario mėn. esu įdarbinta terminuotai mėnesiui, bet nuo kovo 1 mane vistiek palieka dirbt neterminuotai. Beeeet, mane gruzina, kad alga minimumas.. Tai aš tada tos išmokos ne kažin ką tegausiu.. verysad.gif Ir kaip skaičiuojas nuo minimumo, nuo 670 tas tarkim 70%, taip?
Atsakyti
Sveikos, šių metų sausį, kaip beja ir praeitais metais tą patį mėnesį gavau mažesnę motinystės pašalpą nei įprastai. Gal kas paaiškintų - kodėl???
Atsakyti
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 19, 00:41)
Sveikos, šių metų sausį, kaip beja ir praeitais metais tą patį mėnesį gavau mažesnę motinystės pašalpą nei įprastai. Gal kas paaiškintų - kodėl???

Dėl motinystės (tėvystės) pašalpos už 2011 metų gruodžio mėnesį, kuri bus išmokėta 2012 metų sausio mėnesį

Motinystės (tėvystės) pašalpa mokama už praėjusį mėnesį. Todėl šiais metais, kaip ir iki šiol, ši pašalpa už 2011 metų gruodžio mėnesį bus išmokėta š.m. sausio mėnesį. Apmokestinant išmokas už praėjusius mokestinius laikotarpius (praėjusius metus) neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) netaikomas, todėl motinystės tėvystės pašalpa už 2011 metų gruodžio mėnesį bus mažesnė už tas, kurios buvo išmokėtos už kitus 2011 metų mėnesius. Permokėtą gyventojų pajamų mokestį motinystės (tėvystės) pašalpų gavėjai galės susigrąžinti Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikę metinę Gyventojų pajamų mokesčio deklaraciją už 2012 metus.
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 02 19, 01:57)
Dėl motinystės (tėvystės) pašalpos  už 2011 metų gruodžio mėnesį, kuri bus išmokėta 2012 metų sausio mėnesį

Motinystės (tėvystės) pašalpa mokama už praėjusį mėnesį. Todėl šiais metais, kaip ir iki šiol, ši pašalpa už 2011 metų gruodžio mėnesį bus išmokėta š.m. sausio mėnesį.  Apmokestinant išmokas už praėjusius mokestinius laikotarpius (praėjusius metus) neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) netaikomas, todėl motinystės tėvystės pašalpa už 2011 metų gruodžio mėnesį bus mažesnė už tas, kurios buvo išmokėtos už kitus 2011 metų mėnesius. Permokėtą gyventojų pajamų mokestį motinystės (tėvystės) pašalpų gavėjai galės susigrąžinti Valstybinei mokesčių inspekcijai  pateikę metinę Gyventojų pajamų mokesčio deklaraciją už 2012 metus.

O už 2010-tųjų gruodžio mėn. nepritaikytą NPD galima susigrąžinti šiais metais?
Atsakyti
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 19, 01:08)
O už 2010-tųjų gruodžio mėn. nepritaikytą NPD galima susigrąžinti šiais metais?

Net nezinau,bet kiek pamenu man niekas negrazino 4u.gif gal kazka netaip padariusi buvau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 02 19, 02:10)
Net nezinau,bet kiek pamenu man niekas negrazino  4u.gif gal kazka netaip padariusi buvau biggrin.gif

Na, reikės sodroj pasidomėti dėl 2010m., bet ka-kod4l manau,kad 6auk6tai po pietų doh.gif
Dėkoju už suteiktą informaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 19, 01:13)
Na, reikės sodroj pasidomėti dėl 2010m., bet ka-kod4l manau,kad 6auk6tai po pietų doh.gif 
Dėkoju už suteiktą informaciją  4u.gif

o jus daret deklaracija uz 2010 metus? jei nepament ir turit bankinikyste uzeikite paziureti ten viskas bus parasyta mirksiukas.gif seip cia sodra nelabai ka pasakys,kreipkites i mokesciu inspekcija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 02 19, 02:16)
o jus daret deklaracija uz 2010  metus? jei nepament ir turit bankinikyste uzeikite paziureti ten viskas bus parasyta  mirksiukas.gif  seip cia sodra nelabai ka pasakys,kreipkites i mokesciu inspekcija  ax.gif

Ne, pernai tikrai nedariau deklaracijos schmoll.gif
Atsakyti
Labas,
Gaunu VPA lubas nuo 2010.09, ar nuo šių metų išmoka padidės, nes didėja draudžiamosios pajamos? Gal kas žinot, ar Sodra perskaičiuoja išmoką?
Atsakyti
QUOTE(undine22 @ 2012 02 19, 08:30)
Labas,
Gaunu VPA lubas nuo 2010.09, ar nuo šių metų išmoka padidės, nes didėja draudžiamosios pajamos? Gal kas žinot, ar Sodra perskaičiuoja išmoką?

Dides tik tiems,kas iseis i atostogas siais metais.
Papildyta:
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 19, 01:13)
Dėkoju už suteiktą informaciją  4u.gif

Deklaruoti pajamas galima uz 5 metus atgal,taip kad laisvai galit deklaruoti uz 2010 metus.
Atsakyti
Sveikos,

Norejau pasiteirauti, jei i dekreta isejau vasario 13 d., gydytoja uzpilde elektronineje sistemoje visus duomenis, darboviete informuota ar turiu dar nesti kokius dokumentus i Sodra? Ar reikia kreiptis tik tada, kai baigiasi dekretas ir prasideda vaiko prieziuros atostogos?

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti