Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(rasixe @ 2012 02 10, 20:38)
as ne jolanciukas, bet mane tas irgi liecia, nes turi ikrist pinigai bankrutavus imonei. As skambinausi i sodra, tai man sake, kad neturetu nukentet motinystes pasalpa, ir kai ikris , atsakinga darbuotoja turetu paskambint ir paprasyt atnest atleidimo pazyma. N a man taip telefonu susake, o kaip bus matysiu, nes dar negavau iseitines. Na gal kas dar papildys ar pataisys mano ats smile.gif

As manau, kad neturetu pasalpai pakenkt, jei tik Sodrai pazyma bus pristatyta - is kur pajamos... O bankroto fondas ar ne neismoketus atlyginimus dalinai padengia? Jei taip, tai tada cia gaunas atlyginimas uz seniai praejusi laikotarpi, tai tikrai neitakos pasalpos. Nemanau kad bankroto fondas tiesiogine prasme iseitines kompensacijas dalina g.gif gal tik taip vadina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 10 vasario 2012 - 21:01
QUOTE(juozė @ 2012 02 10, 13:55)

- 2011 m birželio mėn baigiau dienines studijas,
-

man irgi nebuvo pirmas isidarbinimas, taciau stazo nereikalavimas galiojo smile.gif irgi Sodroj buvau isskirtinis atvejis (dar mazam mieste tai matyt tu tokiu nekasdieniu atveju labai retai buna ) biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena mergaites, turiu didziuly klaustuka galvoje. Neveltui sakoma, kad nesciosiom smegenys pasilpneja doh.gif

Situacija tokia:
1. 2009.10.08 - 2011.06.15 dirbau imonej pilnu etatu. DU nutrauke pagal straipsny del bankroto, bet imone iki siol bankroto nepradejo tvarkyt. Kasmetiniu atostogu nebuvau isejus, tai kaip ir turetu prisidet man kazkiek dienu prie stazo, nors ir realiai nebuvau pasinaudojus jais.
2. nuo 2011.06.27 stoviu birzoj. Nedarbo ismoka iskarto pradejo moket, nes darbdavys neismokejo kompensacijos. Mokejo 6 men.
3. Nuo sausio pradzios sutvarkiau soc pasalpa (ten kazkur apie 315 lt)
4. I dekreta pagal dakatare tureciau iseit 2012.07.15, o gimdyt 2012.09.23

O klausimai yra tokie,

1) Del atostogu ar prisideda prie stazo, jei darbdavys norode kad man jos apmokejo, nors negavau nei cento, del imones bankroto pradzios.

2)Motinystes pasalpai gauti skaiciuos 12 men staza per 2 metu laikotarpy, tai ims 2010.07.15-2012.07.14???
Man gaunasi realaus stazo 11men. Bet istatyme parasyta, kad Ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą sudaro laikotarpiai, per kuriuos mokamos ar turėjo būti mokamos socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui,... taip pat nedarbo socialinio draudimo išmokas. Tai iseina, kad tas laikotarpis, kai birza mokejo man nedarbo ismoka isiskaiciuoja i staza ir tada per tuos 2 metus man iseina 12 men stazas. Reiskes man turetu priklausyti jau motinystes ismoka apskaiciuojant jau pagal ju formule (nesvarbu kokio dydzio jinai bebutu).

3) Motinystes (tevystes) pasalapai jau ziures, kad uztektu 12 men stazo per 2010.09.23-2012.09.22??? Ta pati situacija, ar birzos laikotarpis prisiskaiciuos prie stazo.

Galvele susisuko visai ir pasimieciau visoj informacijoj. doh.gif Skambinau Sodrai, bet pataikiau ant kazkokios visai neaiskios personos, tai jinai man nieko visai nepaaiskino. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Tai dabar nezinioj sedziu : nezinau ar cia greit darbo ieskotis kur nors, kad ir pusej etato, ar ramiai sau toliau galiu gulet lovoj ir augint pilvuka be jokiu stresu.
Aciu visoms kurios padesit isbrist is sio informacijos liuno rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
Darbo Birzos laikotarpis, kai gavot pasalpa, tikrai isiskaiciuos i staza. Pasalpa jums skaiciuos uz dekreta is 12men. skaiciuojant atgal pradedant nuo 2012 05. Vaiko auginimo atost. pasalpos skaiciavimas priklausys nuo to, kada iseisit i auginimo atost. - po 126d. nuo isejimo i dekreta dienos (gali but dar +14d.) . Pasalpa skaiciuos ne nuo to men., kai iseisit ir ne nuo praejusio, o dar praejusio - jei iseitumet 11 men, skaiciuotu imant 09men. ir skaiciuojant 12 atgal.
kadangi pastojot jau tada, kai jus atleido is imones, tai gali but, kad darbdavio jums reikes, jei noresit pasalpa gaut. Va sita tegu kitos pakomentuoja, nes gal kas keitesi...
Atsakyti
Ar yra mamyciu, kuri jau gavo ismoka uz VPA (70 proc), kuriai buvo pritaikytos lubos? Man NGA baigesi sausio29 d., gavau ismoka uz 2 dienas, na itartinai mazai.
Gal galetumet parasyti az arba cia kiek gaunasi i rankas taikant lubas? ax.gif Vaikai 2.
Atsakyti
Sveiki, turiu pore klausimu:
1. Kaip mokama vaiko auginimo pasalpa - uz kalendorini praeita men. (nuo sausio1 -iki sausio 30d) ar nuo mokejimo dienos (t.y. nuo 15 dienos iki 15)?
2. uz spali, lapkriti ir gruodi gavau mazesne nei iprasta pasalpa, na apie 100 lt. ar tai gali buti dle to kad spali uz antra vaikiuka gavau dekreta ir del to kazkoki paskaiciavimai gavosi kiti? nes nzn kitu atveju reikes kreiptis i sodra.
Dekui
Atsakyti
QUOTE(Joriuko mama @ 2012 02 15, 18:11)
Sveiki, turiu pore klausimu:
1. Kaip mokama vaiko auginimo pasalpa - uz kalendorini praeita men. (nuo sausio1 -iki sausio 30d) ar nuo mokejimo dienos (t.y. nuo 15 dienos iki 15)?
2. uz spali, lapkriti ir gruodi gavau mazesne nei iprasta pasalpa, na apie 100 lt. ar tai gali buti dle to kad spali uz antra vaikiuka gavau dekreta ir del to kazkoki paskaiciavimai gavosi kiti? nes nzn kitu atveju reikes kreiptis i sodra.
Dekui

1 uz kalendorini praeita men
2 manau, kad gali buti, nes didejant pajamu sumai, mazeja neapmokestinamas pajamu minimumas (Mokesciu insp. nuskaiciuoja daugiau)
Atsakyti
Pas mane irgi panaši situacija, kaip seniau aprašyta. Dabar stoviu biržoje, nuo pernai vasaros. Senam darbe dirbau 2010-08 iki 2011-06, tada istojau i biržą. Dabar nusimato įsidarbinti. Bet noriu kuo greičiau pastoti ir eiti į dekretą. Darbo nebeieškau mielo širdžiai, einu, kur randu kažką bent jau.. Tai jei mum pavyktų, ir į dekretą išeičiau nuo tarkim gruodžio, ar priklausytų man išmoka motinystės?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Siek tiek pasimeciau visuose buhalteriniuose reikoluose.. Kaip is tikruju?
Dekretines motina gauna jeigu turi metu staza tai yra 6men. iki pastojimo ir 6men. nestumo metu iki dekreto ar 12men. reikia buti isdirbus iki pastojimo? Bukit geros apsvieskite,nes vieni pazstami sako taip kiti kitaip.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ORDI @ 2012 02 17, 11:56)
Sveikos 4u.gif  Siek tiek pasimeciau visuose buhalteriniuose reikoluose.. Kaip is tikruju?
Dekretines motina gauna jeigu turi metu staza tai yra 6men. iki pastojimo ir 6men. nestumo metu iki dekreto ar 12men. reikia buti isdirbus iki pastojimo? Bukit geros apsvieskite,nes vieni pazstami sako taip kiti kitaip.. g.gif

12 menesiu reikia but isdirbusiai iki dekreto pradzios,bet nebutinai turi buti nepertraukiamas stazas,reikia tureti aplamai per 2 metus (gali buti ir su pertraukom) 12 menesiu.Tik pacia pasalpa jau skaiciuoja is paskutiniu 13-1 menesiu
Papildyta:
QUOTE(Ragany @ 2012 02 16, 22:58)
Pas mane irgi panaši situacija, kaip seniau aprašyta. Dabar stoviu biržoje, nuo pernai vasaros. Senam darbe dirbau 2010-08 iki 2011-06, tada istojau i biržą. Dabar nusimato įsidarbinti. Bet noriu kuo greičiau pastoti ir eiti į dekretą. Darbo nebeieškau mielo širdžiai, einu, kur randu kažką bent jau.. Tai jei mum pavyktų, ir į dekretą išeičiau nuo tarkim gruodžio, ar priklausytų man išmoka motinystės?

Jeigu i dekreta daleiskim gruodi,tai jums mot.pasalpa bus skaiciuojama is 2011.11.01-2012.10.31 laikotarpio.Jeigu jus gaudavot bedarbio pasalpa,tai ji ieina i pajamas ir tas laikas ieina i staza.Ziurekit,kad butu 12 menesiu stazas pas jus per paskutinius 2 metus,nes jeigu truks nors vienos dienos,tai jau pasalpos negausit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 17, 12:01)
12 menesiu reikia but isdirbusiai iki dekreto pradzios,bet nebutinai turi buti nepertraukiamas stazas,reikia tureti aplamai per 2 metus (gali buti ir su pertraukom) 12 menesiu.Tik pacia pasalpa jau skaiciuoja is paskutiniu 13-1 menesiu

Bet grubiai paemus,jei as isidarbinu dabar tai turiu pradirbti 6men ir tada bandyti pastoti ir jeigu man pavyksta tai dirbti toliau iki dekreto 6 men. tada uzsiskaitytu man dekretines ar ne? doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ORDI @ 2012 02 17, 12:06)
Bet grubiai paemus,jei as isidarbinu dabar tai turiu pradirbti 6men ir tada bandyti pastoti ir jeigu man pavyksta tai dirbti toliau iki dekreto 6 men. tada uzsiskaitytu man dekretines ar ne? doh.gif  biggrin.gif

nebutinai 6 menesiu reikia pradirbti,galit ir 5 menesius,nes i dekreta iseinama 7 menesiu.Bet realiai aisku geriau iki patojimo daugiau pradirbti.
Atsakyti