Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Neringasha @ 2012 01 24, 13:09)
tai pirmus metus taip gali but, as taip ir isfilosafavau, o antrus? uz pirma 40% ir uz antra 40%?  ax.gif  nu tikrai reikia daugiau galvu smile.gif

Man irgi taip atrodytu, kad 40+40 antrus metus g.gif .
Papildyta:
QUOTE(Emiliomamayte @ 2012 01 24, 13:50)
oi,aciu jums labai uz išsamius atsakymus,nuraminot...  4u.gif

Butu gerai, kad dar kas pakomentuotu, ar tikrai viska teisingai jums parasiau. Dvi nuomones visgi geriau nei viena 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Neringasha @ 2012 01 24, 11:37)
Sveikos merginos, pati esu buhaltere, bet reik su jumis pasitart  doh.gif  Esu nescia ir atrodo jei viskas ok turesim dvynukus. Su dekretu kaip ir viskas aisku, skaiciuoja vidurki is 12 men ir moka 100%. O dabar isejus VP atostogu 2 metams, nesvarbu kad bus dvynukai vistiek mokes 70 ir 40% nuo 12 men vidurkio gauti iki isejimo i VP? Ar taip suprantu musu sistema? Nes sodroj radau kad ale gimus 2 ir daugiau vaiku ismoka didinama bet negali virsyt 100% pasalpos. gal kas galit pakomentuot.

Jei imsit 2-ms metams,tai pirmus metus gaudinesit 100%,o antrus 80%.
Atsakyti
Sveikos,
Labai noreciau suzinoti per kiek laiko ismokami pinigai uz gimdymo atostogas, tuos 4 menesius, as dekretines tvarkysiuos vasario 1 d. tai kada galiu tiketis pinigeliu is Sodros ? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutaure @ 2012 01 25, 10:03)
Sveikos,
Labai noreciau suzinoti per kiek laiko ismokami pinigai uz gimdymo atostogas, tuos 4 menesius, as dekretines tvarkysiuos vasario 1 d. tai kada galiu tiketis pinigeliu is Sodros ? Aciu 4u.gif

"Motinystės pašalpa ne vėliau kaip per 15 darbo dienų nuo prašymo su visais reikiamais dokumentais gavimo Fondo valdybos teritoriniame skyriuje dienos pervedama į apdraustojo asmeninę sąskaitą."
Atsakyti
QUOTE(fain @ 2012 01 23, 19:29)
Ar yra kažkoks skirtumas, jei aš pastoju besibaigiant pirmojo vaikelio VPA ir reikia grįžti į darbą, o paskui vėl išeiti į dekretą? Ar geriau išeiti su antruoju į dekretą dar būnant pirmojo vaikelio VPA?

Jolanciuk, zvilgtelk dar i sita - man atrodo, kad jokio skirtumo, bet bijau suklaidint 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 01 25, 10:23)
Jolanciuk, zvilgtelk dar i sita - man atrodo, kad jokio skirtumo, bet bijau suklaidint  4u.gif .

nera skirtumo,skaiciuos gi vistiek is to DU kaip ir pirmam.
Atsakyti
sveiki, noriu paklausti,ar gali gauti tevystes atosotogas zmogus,turintis 80 procentu nedarbinguma?taip yra, kad drauges vyras 80 proc neigalus(po traumos misrus asmenybes sutrikimas,kitos nervines bedos),drauge 3 metus dirba ,taciau nenori prarasti darbo.Vyrui prieziura ir globa kol kas nepaskirta( gali pats apsitarnauti),taciau kazkodel sake,kad nelabai leis vaiko prieziuros atostogu vyra,reikia salygas patikrint ,galimybes.Faktiskai anuka priziuretu kaime gyvenanti,nedirbanti anyta,taciau jai,kaip senatves pensininkei jau nieks vaiko prieziuros atostogu neduos. g.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal kuri pagelbėsit:

Brolio draugė įsidarbino tik laukdamasi,iki tol šiek tiek dirbo Anglijoje.Ar gali ji neit NGA,kiek suprantu vistiek už jas pinigėlių negaus,nes neturės 12mėn stažo? O VPA išeiti,kai jau sukapsės tie 12 mėn?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Įsimylėjus @ 2012 01 25, 14:58)
Sveiki,

Gal kuri pagelbėsit:

Brolio draugė įsidarbino tik laukdamasi,iki tol šiek tiek dirbo Anglijoje.Ar gali ji neit NGA,kiek suprantu vistiek už jas pinigėlių negaus,nes neturės 12mėn stažo? O VPA išeiti,kai jau sukapsės tie 12 mėn?

Ačiū 4u.gif

taip,o kiek dirbo anglijoje? legaliai?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 25, 14:00)
taip,o kiek dirbo anglijoje? legaliai?

Anglijoje nelegaliai dirbo,kiek supratau.
O jei ji prieš metus LT buvo įsidarbinus porai mėnesių,tai tie mėnesiai skaičiuosis kaip stažas ar ne?

Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įsimylėjus: 25 sausio 2012 - 14:21
QUOTE(Įsimylėjus @ 2012 01 25, 15:21)
Anglijoje nelegaliai dirbo,kiek supratau.
O jei ji prieš metus LT buvo įsidarbinus porai mėnesių,tai tie mėnesiai skaičiuosis kaip stažas ar ne?

Reikia ziureti ar per paskutinius 2 metus ji dirbo ir kiek,tai gal ir susidaritu tas 12 men stazas.
Atsakyti
Noriu paklaust,jei dabar motinystes atostogos iki vaikui sueis 2metai,t.y apmokami,ar galima pratest kaip anksciau iki 3metu,suprantu kad 3 metus nieko negausiu,bet ar galima? ar pagal istatyma jau nepriklauso? jei galima tai iskart reikia prasyma darbovieteje rasyti iki 3metu ar iki 2metu,o poto pratest?
Atsakyti