Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(*Madmozela* @ 2012 01 25, 16:16)
Noriu paklaust,jei dabar motinystes atostogos iki vaikui sueis 2metai,t.y apmokami,ar galima pratest kaip anksciau iki 3metu,suprantu kad 3 metus nieko negausiu,bet ar galima? ar pagal istatyma jau nepriklauso? jei galima tai iskart reikia prasyma darbovieteje rasyti iki 3metu ar iki 2metu,o poto pratest?

Galima,pratesit pries 2 savaites iki vaikui sueis 2 metukai.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 25, 16:33)
Galima,pratesit pries 2 savaites iki vaikui sueis 2 metukai.

O ar įmanoma tas atostogas 3 metų nutrauktu kada nori ir grįžti į darbą ar būtina išbūti visus 3 metus?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 25, 10:49)
nera skirtumo,skaiciuos gi vistiek is to DU kaip ir pirmam.

Dekui uz patvirtinima 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 01 25, 17:05)
O ar įmanoma tas atostogas 3 metų nutrauktu kada nori ir grįžti į darbą ar būtina išbūti visus 3 metus?

nemanau, kad butu skirtumas - pirmais, antrais ar treciais prieziuros metais grysite anksciau i darba, tik pries 2 savaites reiktu darbdavi ispet. (jei tai nesudarytu keblumu, del kito darbuotojo atleidimo ar pan., tai galbut uztenka ir trumpesnio termino)
Atsakyti
Gal galite paskyti kiek laiko reikia isidarbinus isdirbti,kad gauti dekreta?
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 01 26, 11:56)
Gal galite paskyti kiek laiko reikia isidarbinus isdirbti,kad gauti dekreta?

ir dekretui ir auginimo atostogoms reikia 12 men stazo per 24 men. Bet skaiciuos +- is paskutiniuju 12, kurie buvo pries iseinant i dekreta.
Atsakyti
O sakykit ka reiškia prašyme dėl motinystės pašalpos grafa-''taikyti palankesni apskaičiavima'' ar kažkaip panašiai?
Atsakyti
QUOTE(bordo @ 2012 01 26, 15:45)
O sakykit ka reiškia prašyme dėl motinystės pašalpos grafa-''taikyti palankesni apskaičiavima'' ar kažkaip panašiai?

Jums tai neaktualau,nes jusu ankstesnes vaiko prieziuros metai jau seniausiai baigesi,cia aktualu tiems kurie yra vaiko prieziuros atostogose ir yra nescios.
Atsakyti
asdar turiu toki kvaila klausyma,gimus leliukui mano vyras palnuoja iseit menesiui i tevystes atostogas,tik vat yra planuose keist darba,tarkim jei jis jau dirbs naujoj darbovietej ar gales iseit i tevystes atostogas?ar turi but naujoj darbovietej pradirbes bent tris menesius?nes mes susigincijom,jis sako kad nereikia,yra stazas,o as sakau kad reikia... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Emiliomamayte @ 2012 01 26, 17:49)
asdar turiu toki kvaila klausyma,gimus leliukui mano vyras palnuoja iseit menesiui i tevystes atostogas,tik vat yra planuose keist darba,tarkim jei jis jau dirbs naujoj darbovietej ar gales iseit i tevystes atostogas?ar turi but naujoj darbovietej pradirbes bent tris menesius?nes mes susigincijom,jis sako kad nereikia,yra stazas,o as sakau kad reikia...  doh.gif

nereikia,svarbiausia kad turi 12 men stazo per paskutinius 2 metus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 26, 17:03)
Jums tai neaktualau,nes jusu ankstesnes vaiko prieziuros metai jau seniausiai baigesi,cia aktualu tiems kurie yra vaiko prieziuros atostogose ir yra nescios.

Tai aš klausiu nes man gal būt ateity bus aktualu,o kadangi šiandien pildžiau prašymą dėl NGA išmokos,ta grafa užmačiau tai ir noriu išsiaiškinti. Būčiau dėkinga jei kas nors atsakytų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bordo @ 2012 01 26, 17:54)
Tai aš klausiu nes man gal būt ateity bus aktualu,o kadangi šiandien pildžiau prašymą dėl NGA išmokos,ta grafa užmačiau tai ir noriu išsiaiškinti. Būčiau dėkinga jei kas nors atsakytų 4u.gif

Tiesiog palankesnis variantas yra tas,kad skaiciuotu is to DU kaip ir ankstesniam vaikui,jei nors vienas menuo is ankstesniu atostogu ieina i busimu atostogu apskaiciavima.
Atsakyti
grizau is darbo ir mano dyrike va ka pasiule g.gif

man i dekreta geguzes 7d . balandzio 5d iseinu mokamu atostogu menesi,o iki to laiko ji siulo,kad as vasari ir kova imciau kiek galima nedarbinguma,kazkiek ji man kompensuos juodais uz ta zala.Dirbu sunku fizini darba ir negaliu jo kokybiskai atlikt del nestuke.gif ar labai nukentes mano dekretiniai pinigeliai poto jei ilgai buni nedarbingume? blush2.gif
Atsakyti