Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 35

QUOTE(mmanre @ 2012 01 09, 17:09)
dilgeliu arbata zinau,kad hemoglobinui pakelti,tad as ir klausiau kada ja reiktu pradeti..
bral tai gal as "meskos paslauga" darau,gal cia kokia reakcija nuo vaistazoliu g.gif todel ta temperatura ir laikosi doh.gif nes pagrinde dabar liepziedzius duodu ir daznai duodu doh.gif nu dabar tai baisu man pasidare verysad.gif ka daryti patarkit g.gif
gal tikrai reikejo duoti paracitamolio tablete,kaip kad sake gyd,ir butu buve viskas gerai g.gif  doh.gif


Paracetamolis - kepenų žudikas, o jos ir taip chemiją turi atlaikyti. Gal pabandykit aspiriną, jei skrandis leidžia, su šaukšteliu jogurto, kad apveltų ar bent jau ibumetiną. Paracetamolis, kai jau niekas negelbėja.

Ir aš vis propaguoju kepenų apsaugai Carsil, Jį gerti rekomendavo VUOI chemoterapijos skyriaus vadovė Pipirienė - Želvienė. Jeigi jau ji sako, gal reikia tikėti. Tik jo reikia daug - 6 tabl. per dieną ir ilgai. Mėnesiais.

O su arbatomis man čia keista, negėriau ir net negalvojau, nes buvo pasakyta: chemijos metu negalima nei jokių vitaminų ar kokių papildų, nei jokių arbatų. Ne, temperatūra nuo arbatos tikrai nekilo. Dabar tokie orai, kad galėjo ir pasišaldyti, organizmą tai silpnina chemija ir net labai. Nors šiltų skysčių tikrai reikia. Gal kokių uogų užpilti be cukraus. Ar net kavos. Ji valo kepenis. Bet irgi, jei skrandis leidžia.
Atsakyti
QUOTE(mmanre @ 2012 01 09, 19:09)
gal tikrai reikejo duoti paracitamolio tablete,kaip kad sake gyd,ir butu buve viskas gerai g.gif  doh.gif

butinai taip ir reikejo padaryti jeigu auksta temperatura ,ir ne viena ,o dvi tabletes.Man kazkaip kvailai skamba kai bijo vaistu zmones,as geriau visa gydyma paracetamoli-gydytoju nurodimu,tik ji ir leido gerti,ir kepenis nenukentejo tikrai,visi biocheminiai visada geri
Atsakyti
Paracetamolis gali sukelti ūminį kepenų nepakankumą. Sveikasžmogus.lt

Tai yra sunkus ir nuodingas vaistas, vartojamas tik kraštutiniais atvejais, kai kiit nepadeda.
Atsakyti
Nida44, galėčiau ir nutylėti, bet tas nesibaigiantis ir nuolatinis Jūsų kategoriškumas doh.gif
Aš gal čia kaip ponas Oželis pasakysiu (o be reikalo Jūs jį ignoruojate), bet MĄSTYKIT, kuo žmogui, gaunančiam n-tąją chemiją (beje, "sunkią ir nuodingą") gali būti vos ne mirtinai pavojingas paracetamolis? Juolab, kad žmogus rašo -- vartoti patarė gydytojas.

Kartais ir geriausi norai, įgavę išraiškas jokiu būdu / griežtai draudžiama / negalima / ir t.t. - tik klaidina ir stato žmogų į dirbtinius rėmus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 09 sausio 2012 - 22:02
QUOTE(mmanre @ 2012 01 09, 14:56)
Laba diena,

mano mamytei jau pradejo chemija leisti verysad.gif bet va nuo ketvirtad.mums temperatura vakarais uzkyla verysad.gif skambinau gyd.tai sake kreiptis i seimos gyd.nes nuo vaistu tai tik para gali buti doh.gif nesuprantu,nei sloguoja,nei kosti,bet va mano pipiriukas rimtai serga,koso siaubingai verysad.gif tai gal kas susije verysad.gif
norejau paklausti gal kas zinot apie megace vaistus?cia svorio priaugimui ir ar kas girdejot apie gemcitamina g.gif
ir dar klausimas kaip su arbatom pvz dilgeliu?ja reikia pradeti gerti jau nuo pirmos chemijos? g.gif

Gal ta temperatūra nuo Gemzaro (Gemcitabinas) ? Paskaityk anotaciją - vienas iš šalutinių poveikių - karščiavimas. Mano mamytei, kai lašindavo , pastoviai temperatūra būdavo, tai chemioterapeutė dar papildomai liepdavo Dextametazono gerti taip pat Tavegyl tablečių. Bet čia reikia kalbėti su gydytoja. Saviveiklos negalima daryti. schmoll.gif Temperatūra po dvi tris dienas laikydavosi. O nuo Dextametazono praeidavo per keletą valandų. Mūsų gydytoja sakydavo, jei per keletą val nuo Dextametazono nekrenta - priežastis nuo kitur.

Papildyta:
QUOTE(Viti17 @ 2012 01 09, 12:12)
Rašau visai apstulbusi nuo mūsų gydytojų  (rajoninių) elgesio. Mano žmogui po spindulinės terapijos prasidėjo viduriavimas nuvežėme į vietinę ligoninę, paguldėme, kad tiesiog atstatytų skysčius. Bet gydytoja nesustodama kalba lyg užvesta vis tą patį, kad ruoštumėmės blogiausiam, kad čia jau viskas. O mano žmogus ir sąmoningas ir vaikšto. Tai niekaip nesuprantu, gydytoja jau nurašė vien todėl, kad yra puvimo kvapas (kalbėjau su žolininke ši sako, kad normalu, kad yra kažkoks nemalonus kvapas, nes turi pasišalinti uždegintos spinduline terapija ląstelės), tipo visa apačia pūna ir nieko čia nebepadarysi, antras požymis, kad mirtis jau kvėpuoja į nugarą, kad išrašytas gerti morfijus (nors vaistinėje, pažiūrėję į morfijaus stiprumą, sakė, kad juokinga norma). Tai aš jau visai nebesuprantu, o gydytoja kiekvieną kartą sutikusi mane vis kartoja tą patį, kaip blogai, kokia prasta padėtis ir pan. Aš klausiu kada išrašys ligonį iš ligoninės, o ji varo savo. Tiesa, dar pasiūlė slaugos ligoninę, kas man atrodo visiška nesąmonė, ar gali būti, kad šitaip bando palaikyti užimtą lovų skaičių???? Nieko jau nebesuprantu. Būtų malonu sulaukti ART ir Rasų lankos komentaro, galima į AŽ, kad neteršt tokio pobūdžio žinutėmis eterio.

Sveikute. 4u.gif Pirmiausia sveikatos ir stiprybės tavo meilei. Jei kalbame apie Mažeikių gydytojus, tai doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif Bet , aišku ne apie visus. Apskritai, daug jų provincijoje į šią ligą žiūri kaip į nuosprendį ir nurašo vos tik paminėjus žodį v.... Mano mamytei taip pat būdavo toks kvapas (prakaitas, oda, net plaukai sakydavo, kad smirda, o ką kalbėti apie wc reikaliukus), kai vykdavo chemijos, o per švitinimus nepamenu, bet mamytei kita vieta buvo, o jums juk žarnynas. Tai tie gydytojai gal nėra susidūrę sutuo.... Mūsų chemoterapeutė taip pat sakė, kad šalinasi negyvos ląstelės, taip valosi organizmas. Po švitinimų turėtų praeiti. Laikykitės tik optimistinio varianto.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2012 01 09, 22:18)
Gal ta temperatūra nuo Gemzaro (Gemcitabinas) ? Paskaityk anotaciją - vienas iš šalutinių poveikių - karščiavimas. Mano mamytei, kai lašindavo , pastoviai temperatūra būdavo, tai chemioterapeutė dar papildomai liepdavo Dextametazono gerti taip pat Tavegyl tablečių. Bet čia reikia kalbėti su gydytoja. Saviveiklos negalima daryti.  schmoll.gif Temperatūra po dvi tris dienas laikydavosi. O nuo Dextametazono praeidavo per keletą valandų. Mūsų gydytoja sakydavo, jei per keletą val nuo Dextametazono nekrenta - priežastis  nuo kitur.

Papildyta:

Sveikute.  4u.gif Pirmiausia sveikatos ir stiprybės tavo meilei. Jei kalbame apie Mažeikių gydytojus, tai  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif Bet , aišku ne apie visus. Apskritai, daug jų provincijoje į šią ligą žiūri kaip į nuosprendį ir nurašo vos tik paminėjus žodį v.... Mano mamytei taip pat būdavo toks kvapas (prakaitas, oda, net plaukai sakydavo, kad smirda, o ką kalbėti apie wc reikaliukus), kai vykdavo chemijos, o per švitinimus nepamenu, bet mamytei kita vieta buvo, o jums juk žarnynas. Tai tie gydytojai gal nėra susidūrę sutuo.... Mūsų chemoterapeutė taip pat sakė, kad šalinasi negyvos ląstelės, taip valosi organizmas. Po švitinimų turėtų praeiti. Laikykitės tik optimistinio varianto.


Jusu mamytei irgi tokie vaistai buvo skirti?noretusi suzinoti daugiau kaip ir kas ax.gif musu gyd.sake.kad nuo tu vaistu gali tik para buti temperatura g.gif o Tavegyl tabletes kiek zinau,yra nuo berimo,tai berdavo nuo tu vaistu? g.gif mamytei kaklas isbertas,bet mes nusprendem,kad del prakaitavimo cia taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2012 01 09, 23:01)
Nida44, galėčiau ir nutylėti, bet tas nesibaigiantis ir nuolatinis Jūsų kategoriškumas  doh.gif
Aš gal čia kaip ponas Oželis pasakysiu (o be reikalo Jūs jį ignoruojate), bet MĄSTYKIT, kuo žmogui, gaunančiam n-tąją chemiją (beje, "sunkią ir nuodingą") gali būti vos ne mirtinai pavojingas paracetamolis? Juolab, kad žmogus rašo -- vartoti patarė gydytojas.

Kartais ir geriausi norai, įgavę išraiškas jokiu būdu / griežtai draudžiama / negalima / ir t.t. - tik klaidina ir stato žmogų į dirbtinius rėmus...


Bravo ir ačiū.
Paracetamolis, aspirinas, ibuprofenas - visi vaistai; visi turi savo pliusų ir minusų, be to, jų paskirtis labai skiriasi. Ibuprofenas skausmą malšins lėčiau, bet veiks ilgiau; o uždegimus slopins geriau už kitus. Paracetamolis silpniau slopina uždegimus; jo joks gydytojas juk neskiria bobutėms nuo sąnarių skausmų. O paracetamolis labiau tinka temperatūrai ir silpniems skausmams. Juk vaikiški sirupai nuo temperatūros ir žvakutės - išimtinai yra su paracetamoliu. Aspirinas kategoriškai neskiriamas vaikams iki 12 m., jei jie karščiuoja dėl peršalimo ligų. Onkologiniams ligoniams labiausiai tiktų aspirinas, bet tik buitiniais tikslais - temperatūra ir silpnas skausmas. Bet jo priešuždegiminės savybės yra stiprios. Kadangi jis skystina kraują, negalima jo vartoti, jei planuojama operacija, nes padidėja neplanuoto kraujavimo rizika.

O Nida ir toliau varo. Susidaro toks įspūdis, kad vos ne specialiai gąsdina - to nevartok, ano nevartok. Koks tikslas? Ir dabar naujokę mmanre trikdo, vietoj to, kad ką nors protingo patartų. Nida draudžia žoles, bet rekomenduoja karsilį. O kas tas karsilis? Margainio ekstraktas. Lyg margainis būtų ne žolė? Atsibuskit, Nida. O ką Jūs valgot? Daržoves? Burokėlius, salotas, agurkus? Supratot, kur suku. Gal dar žalią arbatą geriat? Neaugalinę ir nežolinę?

O naujokei mmanre patarimas - kuo daugiau žolių, tuo geriau. Tik nedarykit elementarių klaidų ir viskas bus gerai. Elementarios klaidos (pavyzdžiai): jei liginiui užkietėja viduriai, nereikia duoti žolių, kurios dar labiau kietina, pvz., sidabražolių kokių. Elementaru, ar ne. Jei vidururiuoja, neduoti tų, kas paleidžia. Jei kraujuoja - neduoti tų, kas padeda kraujavimui. O viską daryti atvirkščiai.

Ir netikėkit, ką sako gydytojai. O teigiu tai atsakingai - dauguma aukštai kotiruojamų gydytojų onkologų yra parašę bent vieną mokslinį straipsnį apie augalų naudą sergant onkologinėmis ligomis. Net knygoje "Krūtų vėžys" yra aprašyti augaliniai preparatai. Net Juodbalienė uždarame ratelyje palaiko ir žoles, ir vitaminus, ir mineralus. Tad netikiu, kad jie nusistatę prieš žoles. O kodėl jums nepataria jų vartoti, atsakymo reikia ieškoti kažkur kitur. Gal vertina savo žinias ir nedalija į kairę ir dešinę (kaip Oželis smile.gif) už dyką, gal bijo atsakomybės... Nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Viti17 @ 2012 01 09, 11:12)
Rašau visai apstulbusi nuo mūsų gydytojų  (rajoninių) elgesio. Mano žmogui po spindulinės terapijos prasidėjo viduriavimas nuvežėme į vietinę ligoninę, paguldėme, kad tiesiog atstatytų skysčius. Bet gydytoja nesustodama kalba lyg užvesta vis tą patį,

Taigi pasakau ir savo žinias, visai visai šviežias apie "Rajoninius" gydytojus.

Seniau tarybiniais laikais buvo tokia nuostata nieko nesakyti žmogui. O šiais pasakyti atvirai viska. Na ir kai PASAKO tai vaje vaje. Nors lėk į kapus ir užsiklok iš karto drobule. Taip mums buvo Šiauliuose, taip dabar buvo Marijampolėje.
Uošvis nuėjo blogai pasijutęs, peršvietė plaučius ir pasakė kad plaučuose vėžys... Na ir žmogui kuriam 81 metai, kur ką tik nuo to palaidojo savo dukrą... Įsivaizduojat. Kaip taip galima iš viso daryt... Atvirumas yra gerai, bet reikia ir kažkokias ribas turėt, tuo labiau kad nėra dar aiškumo jokio, dar darė tyrimus, dar siuntė į Kauną... Bet tą žinia visiškai atrodo sužlugdė žmogų.
Viskas nebėra, tik trys savaitės... Skaudiu, liūdna, ir net iš kitos pusės pavydu. Norėčiau ir aš sulaukti tokių metų ir numirti taip... Atsiprašau...

O dėl kvapų. Taip Rasų Lanka teisingai sako, ir prakito kvapas keistas ir sisiuko ir visko... Ir chemijos ir spindulių užduotis naikinti greitai augančias ląsteles. Didžiausi gumbai išnyksta, suįra ir jie kažkur turi iš organizmop išeiti.
Atsakyti
Ačiū visiems už atsakymus. Apie mus- parsivežiau savo ligoniuką vakar iš ligoninės. Nuėjo į dušą, išsiprausė kaip žmogu ir baigės tas "kvapas". Žvalus- valgo, po namus krebžda. Na, eiliniai gydytojai- monstrai, pasitaikė "rajone", tiesiog negalvoja ką sako ir tiek, o sako tiap liap.. Bet kuriam iš mūsų tada galėtų pasakyti, kad žinote, gerbiamasis, jūs mirštate. smile.gif Nes juk visas mūsų senėjimo procesas ir yra kelias link kapinių. Kaip kažkada kažkas gražiai oparašė, nė vienas juk su paukščiais neišskrisime. smile.gif
Atsakyti
Sveikos ,mielosios.Dar neturiu onkologines ligos,taciau ir neranda kas yra.Jau ketvirta menesi tiria.Pradzioje Kaune,dabar jau Vilniuje,bet deagnozes nezinau.Esu jau kiek ir pagyvenus smile.gif ,bet buvau sveika kaip ridikas,ei vaistu nuo spaudimo nei kitokiu nevartoju.Pernai per Kaledas susirgau kaip ir gripu,kelias dienas karsciavau,o po to pajutau ,kad negirdziu visiskai,pagulde i ligonine,gyde prednizolonu ir pavasari pradejau ne kaip jaustis,jauciau ,kad sirdis beldziasi.Na ,kaip niekur nesigydzius,tai irkorteles neturejau. smile.gif Pagaliau i rudeni prisiruosiau ir ka jus manot hemoglobinas 55,mane su greitaja isveze i klinikas.Supyle kraujo ir as kaip vampyras vel atsigavau. smile.gif Eme trepano biopsija ir kaulu ciulpus ciulpu nepaeme.Paskui dar karta gulejau ir vel ciulpu nepaeme.Tada seimos daktaras sako vaziuokit i Vilniu.As jau nuo gruodzio 14 ten dariausi visus tyrimus ir vel tik itaria mielodisplazini sindroma.Galyra kas kovoja su sia liga?Ir dar gal kas turit koordinates Anatolijaus Malovicko,cia zolininkas.Ketvirtoje temoje raso apie ji,bet mergina kuri rase,turi pilna dezute zinuciu ir manoji nenueina
Atsakyti
Sveiki,

na ir as pasisakysiu apie "provincijos"daktarus rolleyes.gif nuejom mes pirma karta chemijos lasintis,bet aisku mums nieko niekas nebuvo paaiskine,nei kokie vaistai bus lasinami,nei kas kiek kartu ir t.t..nuejom,mums pakisa popiergaliu pasirasyti,sakau cia kam pasirasyti,sako nu va cia,kad sutinkat gydytis..sakau palaukit,noriu pirma su gydytoja pasikelbeti kas ir kaip..sako palaukit,laukiam laukiam,po kurio laiko ateina kazkokia vos eidama,pasirodo ne ji musu gyd.bet ji mums aiskina,as jai klausimu,ji atsako ir galiausiai drebteli ji mums,ko mes neklausem aisku,kiek liko ir sako be gydymo3men.su gydymu6men. blink.gif tai mamytei to uzteko,dabar kiekviena diena save su kapais sieja:verysad:
Atsakyti
Sostinėje daktarai kiek įmantriau atviraujasi. Bent jau mūsų. "Jūs jau turėjote būti miręs..." arba "Jūs dar gyyyvas?!!..." + veido išraiška, it vaiduoklį išvydus. Ir taip jau 7-ti metai.
Atsakyti