Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 35

ačiū už palaikymą ir patarimus 4u.gif
kosulio kaip ir nėra, bet užeina dusinimas g.gif tai sakau gal tinka tie barsuko taukai tam reikalui...
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(sume @ 2012 01 12, 21:50)
ačiū už palaikymą ir patarimus 4u.gif
kosulio kaip ir nėra, bet užeina dusinimas g.gif tai sakau gal tinka tie barsuko taukai tam reikalui...

Gali dusinti, jei padidėjusios kepenys (čia manąjam taip gydytojas sakė) ir nuo chemijos dusina (manasis tada gaudavo FOLFOX)
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2012 01 12, 21:56)
4u.gif

Gali dusinti, jei padidėjusios kepenys (čia manąjam taip gydytojas sakė) ir nuo chemijos dusina (manasis tada gaudavo FOLFOX)

aha ir mums sake,kai vln buvom konsultuotis jog galima zuvu taukus duoti rolleyes.gif o kas tas barsuko taukai,del ko jis?
mano mamytei ir padidejusios kepenys,bet dusinimo nepastebejome,tik pilvas kietesnis ir pasiputes truputuka g.gif
Atsakyti
Sveiki,paliete ir mus si liga! Mamyte operavo gruodzio 21d.-pasalino gimda su visais priedais! Pries "Naujus" gyd.pasake-3 stadija! Sake reik svitinti nes pazenge i pilvo raumenis!
Problema tame ,kad nenori svitintis maniske! Tiek beguledama prisisziurejo i atgulusias po svitinimo su pazeistais aplinkiniais organais!
Siemet sves 70 metu! Sako geriau pagyvensiu kiek skirta ,negu kamuotis su svitinimu ir po jo kilusiom problemom!
Visu temu neturiu kada skaityt- ka jus patartumet?
Atsakyti
QUOTE(pirata @ 2012 01 14, 20:34)
Sveiki,paliete ir mus si liga! Mamyte operavo gruodzio 21d.-pasalino gimda su visais priedais! Pries "Naujus" gyd.pasake-3 stadija! Sake reik svitinti nes pazenge i pilvo raumenis!
Problema tame ,kad nenori svitintis maniske! Tiek beguledama prisisziurejo i atgulusias po svitinimo su pazeistais aplinkiniais organais!
Siemet sves 70 metu! Sako geriau pagyvensiu kiek skirta ,negu kamuotis su svitinimu ir po jo kilusiom problemom!

Sveiki 4u.gif tikrai ikalbekite mamyte svitintis,nezinau kur ji taip prisiziurejo,bet dazniausiai svitinimo salutinis poveikis minimalus,o kartais is vis jo nebuna.kiekviena is cia rasanciu pasakys kad svitinimas,vien juokas,palyginus su chemija 4u.gif ir dabar svitinimo aparatai nauji,svitina labai tiksliai ta vieta,kuri reikia.Is kokio jus miesto? Kaune nauji aparatai,Klaipedoje jau irgi yra naujas,nekalbu jau apie Vilniu,netgi Siauliose jeigu nemaisau yra naujas aparatas.Tai tikrai nebijokite 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 15 sausio 2012 - 00:01
QUOTE(pirata @ 2012 01 14, 19:34)
Sveiki,paliete ir mus si liga! Mamyte operavo gruodzio 21d.-pasalino gimda su visais priedais! Pries "Naujus" gyd.pasake-3 stadija!

O jums ką operavo ir kuri stadija?
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2012 01 14, 23:00)
Sveiki 4u.gif tikrai ikalbekite mamyte svitintis,nezinau kur ji taip prisiziurejo,bet dazniausiai svitinimo salutinis poveikis minimalus,o kartais is vis jo nebuna.kiekviena is cia rasanciu pasakys kad svitinimas,vien juokas,palyginus su chemija

Sveiki

Pilnai pritariu, svitinimas tai juokai ir salutinio poveikio poziuriu ir pernesimu. Jo beveik visai nejauti, tik pirmosiomis sav, kai sudirgina, gal truputi labiau paskauda, nors as nepajutau skirtumo g.gif , bet buvau del to perspeta. Vienintelis dalykas, kad reikia veliau ta vieta pasaugoti nuo saunos karscio ir tiesioginiu saules spinduliu. Ikalbekite mamyte, nes tai yra gan veiksmingas gydymo budas, nes yra veikiamas tiesiogiai auglys, nepazeidziant viso organizmo. Gal jusu mamyte mate daugiau reakcijos i misini chemijos su svitinimu, tada taip, jis buna gan stirus, pati ta turejau, bet ir tai buvo tik pilvo paleidimas, tik, kad gaug stipresnis nei normalu ir nualino organizma, kad teko pora dienu pabuti ligoninej, buna ir kitokiu reakciju nuo per greito perejimo, nors kitiems nieko nebuna 4u.gif Linkiu jusu mamytei visko kas geriausia ir jums stiprybes, nes buti salia ir slaugyti bei ikalbineti irgi sunkus darbas 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

NESUPRANTU su ta temperatura verysad.gif po chemo ketvirtadieni numusem su paracetamoliu,penktadieni regis nebuvo,gal kelios dalys,nuo sestadienio vel doh.gif ir dabar vel 38.2 doh.gif ka vel duoti tablete doh.gif nebezinau nei ka daryti,kiek tos arbatos kisiu ir kiek cia tu tableciu reikes duoti verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(pirata @ 2012 01 14, 19:34)

70 metų toks amžius, kai dar verta pagyventi ir dėl savęs, ir dėl kitų. Mano tetulė, mamos sesuo, jau per 70 buvo perkopusi, kai dėl tokios pačios priežasties jai pašalino moteriškus organus. Po to sovietiniais aparatais pašvitino ir dar kiek chemijos uždavė. Pamenu, kad daugiausia problemų turėjo dėl viduriavimo. Bet tai praėjo ir užsimiršo. Pamirė moteriškė jau į 92 metelius įkopus. Bet daugiau dėl Parkinsono ligos ir pobaisaus šios ligos gydymo, nei nuo sugrįžusio onkologinio susirgimo. Senatvėje pastaroji liga aptingsta, kaip ir visa likusi kūne gyvastis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 15 sausio 2012 - 22:19
QUOTE(mmanre @ 2012 01 15, 22:36)
Sveiki,

NESUPRANTU su ta temperatura verysad.gif po chemo ketvirtadieni numusem su paracetamoliu,penktadieni regis nebuvo,gal kelios dalys,nuo sestadienio vel doh.gif ir dabar vel 38.2 doh.gif ka vel duoti tablete doh.gif nebezinau nei ka daryti,kiek tos arbatos kisiu ir kiek cia tu tableciu reikes duoti verysad.gif  verysad.gif

Labas, nežinau mano mamai vienu tarpu irgi užėję buvo, kad temperatūra kildavo... kai jau tikrai blogai jausdavosi išgerdavo paracetamolio. Aš duočiau ta tabletę, gali būti gal koks uždegimas kur, arba chemija taip veikia. Geriau nesikankinti ir taip užtektinai blogos savijautos, skausmo, o jei tabletė pagerina savijautą ir nuotaika iškart geresnė tampa. Aš ir buvau visą laiką už tai, kad kentėti vos ne iki paskutiniųjų ir vaistų imtis paskiausiai, dabar aš geriau matysiu mamą kuo geresnės savijautos
Atsakyti
QUOTE(mmanre @ 2012 01 15, 22:36)
Sveiki,

NESUPRANTU su ta temperatura verysad.gif po chemo ketvirtadieni numusem su paracetamoliu,penktadieni regis nebuvo,gal kelios dalys,nuo sestadienio vel doh.gif ir dabar vel 38.2 doh.gif ka vel duoti tablete doh.gif nebezinau nei ka daryti,kiek tos arbatos kisiu ir kiek cia tu tableciu reikes duoti verysad.gif  verysad.gif

38.2 dar nėra aukšta temperatūra. Nebent būna, kad žmogus sunkiai perneša belekokį temperatūros pakilimą. Aišku, neturite kada skaityti, o aš, deja, nepamenu, nuo kokios temperatūros čia moteriškės imdavo ją numušinėti. Gal kas parašys. Bet kad su temperatūra savaitėmis pasidraugaudavo, tai tikrai. O šiaip jau gydytojos reikėtų užklausti, kad ateityje žinoti, nuo kokios temperatūros verta griebtis vaistų. Na, ir priežastis jūsų atveju nėra visai aiški. Ką dėl vaistų šalutinio poveikio rašo?

Pasigooglinau ir radau apie temperatūros numušinėjimą štai ką:
"Nereikia stengtis temperatūros numušti iki normalios. Karščiavimas yra normali organizmo reakcija į infekciją. Svarbiausia - neleisti jai kilti iki sveikatai pavojingos ribos, tai yra, aukščiau kaip 38'5-39 laipsnių, kai gali prasidėti traukuliai. Siekiant sumažinti temperatūrą patariama odos paviršių vilgyti kambario temperatūros vandenyje sudrėkintu rankšluostėliu. Šluostykite kaktą, skruostus, viršugalvį, kaklo kraujagysles, rankų sulenkimų vietas, stambesnes kraujagysles. Drėkinama oda garuoja, vėsina paviršių, tada gerėja savijauta, keliomis dalelėmis sumažėja temperatūra."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 15 sausio 2012 - 22:30
QUOTE(mmanre @ 2012 01 15, 23:36)
Sveiki,

Geriausiai butu aptarti tai su gydytoja 4u.gif Kada ir kiek ir kokiu vaistu duoti.Nes gal cia salutinis chemijos poveikis ir viskas,jeigu taip galima pasakyti "normalu" kad yra temperatura.
O gali buti ir infekcija.
Su kiekvienu gydymu skirtingai,bet man visada israsydavo po chemo antibiotiku 2 rusiu,ir jeigu kildavo temperatura auksta ,as skambinau gydytojai ir ji sake,ka man daryti.
O kenteti tikrai nereikia,nei aukstos temperaturos,nei skausmu.
Atsakyti