Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 35

QUOTE(vi_ @ 2012 01 10, 21:24)
Sostinėje daktarai kiek įmantriau atviraujasi. Bent jau mūsų. "Jūs jau turėjote būti miręs..." arba "Jūs dar gyyyvas?!!..." + veido išraiška, it vaiduoklį išvydus. Ir taip jau 7-ti metai.

Bože moi! doh.gif

Kame ir kodėl kai kurie praranda žmoniškumą? Man pasitaikė tik viena, mane po vizito palydėjusi: "jei dar gyvensi - už pusmečio ateik". Jei turėtume storą skūrą, kažkaip turėtumėm sureaguot, o dabar... tik labai verkiau išėjusi...

-------------

Kokia laimė, kad svarbiausioji - onko - daktarytė tokia gera. Iš jos kabineto išeinu stipresnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 10 sausio 2012 - 21:38
O aš tik geru žodžiu galiu paminėti VUOI personalą, pradedant slaugėmis, baigiant daktarais.. Man pasirodė jie visi labai malonūs ir net neįsivaizduoju, kad galėtų kam nors panašiai kalbėti kaip kad čia minėjote schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 01 10, 19:24)
Sostinėje daktarai kiek įmantriau atviraujasi. Bent jau mūsų. "Jūs jau turėjote būti miręs..." arba "Jūs dar gyyyvas?!!..." + veido išraiška, it vaiduoklį išvydus. Ir taip jau 7-ti metai.

QUOTE(arune @ 2012 01 10, 20:11)
Bože moi!  doh.gif

Kame ir kodėl kai kurie  praranda žmoniškumą?  Man pasitaikė tik viena, mane po vizito palydėjusi:  "jei dar gyvensi - už pusmečio ateik".  Jei turėtume storą skūrą, kažkaip turėtumėm sureaguot, o dabar...  tik labai verkiau  išėjusi...

-------------

Kokia laimė, kad svarbiausioji - onko - daktarytė tokia gera. Iš jos kabineto išeinu stipresnė.

Sveikos!

Baisu klausytis tokiu dalyku ir dziaugiuosi ''arune'', kad turi puikia gydytoja, kuri suteikia stirptybes, nes jos labai reikia.

Negaliu pasididziuoti savo gydytoja, bet jie tave zudo tokiu elementariu dalyku, kaip ''sorry'', jau vien ta zodi isgirdus verkiu, o ir su vyru, kai nuvaziavom bei pasakem, kad musu kaimynui buvo irgi panasios prognozes, bet jis isgyveno 9metus ir dabar susilauke naujagymio bei gyvena toliau, tai atsakymas buvo paprastas:jei tik jums nuo tokiu istoriju buna geriau, tada gyvenkite jomis pasikliaudami. Kai mano kraujas buvo labai silpnas ir as pasakiau, kad pradziai bandysiu namu salygom gerinti, tai ji ilindo i google ir pradejo ieskoti kokie produktai turi daug gelezies, kad as zinociau ka reikia valgyti ir ji galetu man patarti, tik tada jei nepades naturalios priemones, tada paskirs man gelezies preparata, bet kraujas lygtai grizo i vezias smile.gif

Kartais pagalvoji, kad musu problemos yra uogytes, palyginus su mamos is rusijos, kuri savo pusantru metuku vaikuti prarado kanalizacijoje, vien prisiminus asaros rieda, kai paziuriu i savo pypli, kuriam yra tiek pat.
Atsakyti
Aš galou irgi pasidalinti įspūdžiais,kurie mane šokiravo.Kada mane nuvežę i hematologijos skyrių,kuris Kauno klinikose yra tragiškas,baisus apšiuręs,ten žmonės stresą gali gauti ir dėl patalpų smile.gif Mane paguldė su moteriške kuriai jie itarė greitą kraujo vėžį.Ateina daktaras ir rėžia į akis,kad pas jus greitas vėžys,labai sunki liga,bet dar sunkesnis gydymas.Aš sėdejau ant savo lovos ir buvau čiut nesupalerižuota iš nuostabos ir baimės,nes viską prisiėmiau sau.Žmogui nesuteikia nei lašelio vilties,supratau viena,gydysies ar ne, galas tas pats.Gavau toki stresą,o apie tą moteriškę,net nekalbu,ji pasirinko gydymą,nors paskui man rezidentė sako jai reikėjo pasirinkti nesigydyti.Va kokie buvo mano pirmieji potyriai....
Atsakyti
QUOTE(mmanre @ 2012 01 10, 02:03)
Jusu mamytei irgi tokie vaistai buvo skirti?noretusi suzinoti daugiau kaip ir kas ax.gif musu gyd.sake.kad nuo tu vaistu gali tik para buti temperatura g.gif o Tavegyl tabletes kiek zinau,yra nuo berimo,tai berdavo nuo tu vaistu? g.gif mamytei kaklas isbertas,bet mes nusprendem,kad del prakaitavimo cia taip g.gif

Temperatūros turėdavo visada po tos chemijos ir laikydavosi po keletą dienų. Jei būdavo iki 38 - nieko nedarydavom, jei jau 38 ir daugiau (kas dažnai būdavo) - tai gerdavo jau Dextametazoną. Bet dėl jo visada skambindavausi onkologei - chemoterapeutei. Tavegyl gerdavo vos tik berti pradėdavo . Jai berdavo rankas nuo alkūnūų link plaštakų ir kojas per čiurnas. Taip pat Tavegyl šiek tiek ramindavo mamytę. Man atrodo, kad tavo mamytei kaklas tikrai ne nuo prakaito išbertas.

Dėl tų provincijos gydytojų.... rolleyes.gif Esu jau ne kartą rašiusi. Mamytę gydė nugarą , masažavo, dėjo parafinus , šildė, mankštino - du skirtingi gydytojai to paties skyriaus . Vienas pavasarį kitas vasaros pabaigoje. Gulėjo ligoninėje , leido Tramadolį, ir vis mažiau iš lovos pasikelti begalėjo - tada masažuotoja jau į palatą vaikščioti pradėjo. Parsivežėm namo beveik nepaeinančią su pakrikusia psichika (kaip paskui paaiškėjo nuo Tramadolio) , kenčiančią begalinius skausmus, nes tas pats Tramadolis jo nenuimdavo, o kaldavo per smegenis. Buvo padaryta ir KT nuotaruka. Kai ją pamačiau , man pačiai nieko neišmanančiai keistai pasirodė dėmės mamytės stubure. O gydytojai pasakė, kad nieko negalime padaryti, važiuokit į Kalipėdą pas stuburo chirurgus. verysad.gif Susiradau aplinkiniais keliaisasmeninį chirurgo tel. Susiskambinau ir jis sutiko priimtikitą rytą dar prieš operacijas mamytę apžiūrai. Pasižiūrėjo nuotraukas ir iškart pasakė - čia mts. 3-jų slankstelių beveik nebėra. Pasakėme, kad esam užsiregistravę į onkologinį Šiauliuose dėl krūties. Tai jis sako, nuvažiuokit ten , jei viskas gerai bus - vėl sugrįšit. Tai man klausimas - ką matė mūsų miesto gydytojai KT nuotraukose? Ir jie puse metų maitino mts , šiurpas nukratydavo, kai dar mamytė buvo , pagalvojus, kad ją per masažus ir manštas išvis sulaužyti galėjo... blink.gif O Šiauliuose pakliuvome į geras rankas, mumis rūpinosi, teikė viltį, neleido pasiduoti, davė savo asmeninį telefoną. Palaikėme ryšį su gydančia gydytoja visais klausimais. Ir tik ačiū galiu jiems pasakyti. Prasidėjo chemijos, švitino nugarą - jokių skausmų nebeliko - nė tabletės nuo skausmo neišgėrė dėl nugaros.

Ir dar dėl provincijos gydytojų... rolleyes.gif Po visko, ką patyrėme bijočiau ir aš patekti į ligoninę - turėjau daug žarnyno operacijų, dar kitų problemų, tėtis su stimuliatoriumi (visada nešiojasi jo pasą) - bet ar mūsų gydytojai žinotų ,kaip suteikti pagalbą , jei prireiktų sudėtingesniems atvejams?

O, kad pasako apie ligą šiais laikais, manau, kad gerai, tik labai svarbu - kaip pasako. Juk jei yra gydymas - jo niekaip nenuslėpsi nuo ligoniuko. Ir informacija tikrai turėtų būti tik tam ligoniukui ir jo artimam skirta, o ne ant visos palatos , ar koridoriaus išsakyta.

Visiems sveikatos, kantrybės ir geros dienelės. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 11 sausio 2012 - 12:02
Labas visiems naujais metai ir nuojoje temoje smile.gif
Skaitau aš čia ir nesinori tikėti savo akimis ir tuo, ką sužinau - apie gydytojus be širdies, o gal be smegenų g.gif , apie "patarimus" be jokių argumentų...

QUOTE(something else @ 2012 01 09, 23:01)
Kartais ir geriausi norai, įgavę išraiškas jokiu būdu / griežtai draudžiama / negalima / ir t.t. - tik klaidina ir stato žmogų į dirbtinius rėmus...

jo, skaityt baisu, gal ir tą pasakys, kad negalima...

QUOTE(A. Oželis @ 2012 01 10, 01:10)

ir jums bravo ir ačiū - pagaliau žmonių kalba prabilot, tiksliau vėžiu sergantiems suprantama. Užgauliojimų ir pasišaipymų, kaip paskutinėse žinutėse rašoma, mes prisiklausom su kaupu smile.gif

QUOTE(Viti17 @ 2012 01 10, 14:47)
Ačiū visiems už atsakymus. Apie mus- parsivežiau savo ligoniuką vakar iš ligoninės. Nuėjo į dušą, išsiprausė kaip žmogu ir baigės tas "kvapas". Žvalus- valgo, po namus krebžda. Na, eiliniai gydytojai- monstrai, pasitaikė "rajone", tiesiog negalvoja ką sako ir tiek, o sako tiap liap.. Bet kuriam iš mūsų tada galėtų pasakyti, kad žinote, gerbiamasis, jūs mirštate. smile.gif Nes juk visas mūsų senėjimo procesas ir yra kelias link kapinių. Kaip kažkada kažkas gražiai oparašė, nė vienas juk su paukščiais neišskrisime. smile.gif

Viti17, džiaugiuosi, kad jūsų žmogeliukas jau namie - ten ir sienos gydo. O gydytojų ne tik rajone yra tokių - mano "garsioji" onkologė, man nepasibodi jau du metai kiekvieną kartą pakartot - nepatinki tu man su savo diagnoze, su tokiais duomenim, be metastazių nei metų nepratemsi, ieškosiu, kol rasiu, nes tau metastazių jau turi būti cool.gif Gal ir gerai, nes man nuo to tik didėja noras sveikti, keliu sau kartelę labai aukštai, tyliai kuriu planus ateičiai. Kas mūsų nepribaigia iki galo, tas tik padaro mus stipresniais.

QUOTE(vi_ @ 2012 01 10, 21:24)

jėzau, nu jau nebūtų graudu, tai būtų juokinga blink.gif
Atsakyti
Sveikos visos!

nebeturiu noro čia rašyti, nes nieko gero ir neparašyčiau... Mama ištisai guli lovoje, be jėgų visiškai, ar čia jau liga taip daro savo, o turiu viltį gal tai nauja pridėta chemija taip ją visai sunaikino. verysad.gif o dar tik tris kartus telašino, baisu pagalvot apie sekantį vizitą, bet kitos išeities nėra, tai paskutinis šansas. Valgyti jai nesinori, bet gal trūksta organizmui labai kokių vitaminų, nes norisi jai smėlio, kreidos ir pan., nors hemoglobinas buvo normos ribose. g.gif aš net nelabai įsivaizduoju ar ji sugebės dar pati nuo mašinos iki ligoninės nužingsniuoti verysad.gif

Kaip manot, ar būtų tikslinga jai duoti barsuko taukų, ryklio kremzlių? Žinau, kad per chemijas atseit nieko nepatariama, o ką daryti kai ta chemija jau antri metai bus be pertraukos??? ar tik pati ta chemija ir nepribaigs anksčiau laiko... Gal šiek tiek pastiprintų organizmą? Ką jūs darytumėt? Aš jau nebežinau....
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2012 01 12, 13:29)
Sveikos visos!

nebeturiu noro čia rašyti, nes nieko gero ir neparašyčiau... Mama ištisai guli lovoje, be jėgų visiškai, ar čia jau liga taip daro savo, o turiu viltį gal tai nauja pridėta chemija taip ją visai sunaikino.  verysad.gif  o dar tik tris kartus telašino, baisu pagalvot apie sekantį vizitą, bet kitos išeities nėra, tai paskutinis šansas. Valgyti jai nesinori, bet gal trūksta organizmui labai kokių vitaminų, nes norisi jai smėlio, kreidos ir pan., nors hemoglobinas buvo normos ribose. g.gif aš net nelabai įsivaizduoju ar ji sugebės dar pati nuo mašinos iki ligoninės nužingsniuoti verysad.gif

Kaip manot, ar būtų tikslinga jai duoti barsuko taukų, ryklio kremzlių? Žinau, kad per chemijas atseit nieko nepatariama, o ką daryti kai ta chemija jau antri metai bus be pertraukos??? ar tik pati ta chemija ir nepribaigs anksčiau laiko... Gal šiek tiek pastiprintų organizmą? Ką jūs darytumėt? Aš jau nebežinau....

console.gif Gal pabandyti Vilcacora (katės nagas), Arba Fohow

Gal gali kokią chemiją šiek tiek nukelti. Kas čia žino, ar tas silpnumas nuo chemijos ar dar nuo ko. Mano mamytė atlaikė visas chemijas ir paskutinėj atrodo praėjo visi šalutiniai, džiaugėmės kad jau viską atlaikėme, ji buvo nusprendusi, kad daugiau, kad ir kas būtų nebesilašins . O po savaitės kaip lavina verysad.gif Šiandien vis galvoju - gal nereikėjo tos paskutinės chemijos, bet jei būtume atsisakę ir taip pat būtų įvykę, vėl gi kaltintume, kad jos nesilašinom. Ar ta paskutinė chemija paveikė ar procesai ir šiaip jau buvo nesustabdomi - Dievulis tik žino.

Būkit stiprios ir tvirtos. Suprantu ir apkabinu heart.gif
Atsakyti
Tiems, kurie galbūt praradę tikėjimą tradicine medicina.
http://www.youtube.c...h/0/ki8KnMP4IlA (angliškai)

Liga nėra neišgydoma.
Laikykitės!
Atsakyti
Labu,

sume stiprybes 4u.gif

mums siandin antra karta lasino ir vel temperatura verysad.gif pamatuoju,39.2 blink.gif kosmaras,aisku paracetamolio iskart,bet tai negi kiekviena karta po..ta temperatura buna g.gif
israse "nospa" mums nuo skausmo g.gif nu bijau as ta tramadoli duoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mmanre @ 2012 01 12, 20:42)
Labu,

sume stiprybes 4u.gif

mums siandin antra karta lasino ir vel temperatura verysad.gif pamatuoju,39.2 blink.gif kosmaras,aisku paracetamolio iskart,bet tai negi kiekviena karta po..ta temperatura buna g.gif
israse "nospa" mums nuo skausmo g.gif nu bijau as ta tramadoli duoti ax.gif

Dar nuo skausmo yra Ketanalis (ne Ketanovas) - gal tas padėtų. Gabija wub.gif yra sakiusi, kad temperatūra nuimdavo ištrindama visą kūną degtinėle , bet tikriausiai tai tavo mamytei netinka, taip gal geriau daryti peršalus, nors toksliai nepamenu - būtų gerai , kad ji atsilieptų (gal per chemijas taip darė). Kažkokioj senoj temelėj buvo apie tai rašyta, bet nepamenu ir neberasiu - kur. Gal kas iš senesnių mergaičių atsimins, ar yra užsirašiusi.
Mano mamytei kiekvieną kartą po chemijos būdavo temperatūra, bet aukščiau 38,6 nebuvo pašokusi, bent jau kol matavom.
39 temperatūros jau žiauriai daug - reiktų skambintis gydytojai ar kitai pagalbai. console.gif
Papildyta:
QUOTE(sume @ 2012 01 12, 13:29)

Barsuko taukai tinka, kai kamuoja kosulys. C vitaminą, žuvų taukus galima duoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 12 sausio 2012 - 20:52
QUOTE(rasų lanka @ 2012 01 12, 20:41)
Dar nuo skausmo yra Ketanalis (ne Ketanovas) - gal tas padėtų. Gabija wub.gif  yra sakiusi, kad temperatūra nuimdavo ištrindama visą kūną degtinėle , bet tikriausiai tai tavo mamytei netinka, taip gal geriau daryti peršalus, nors toksliai nepamenu - būtų gerai , kad ji atsilieptų (gal per chemijas taip darė). Kažkokioj senoj temelėj buvo apie tai rašyta, bet nepamenu ir neberasiu - kur. Gal kas iš senesnių mergaičių atsimins, ar yra užsirašiusi.
Mano mamytei kiekvieną kartą po chemijos būdavo temperatūra, bet aukščiau 38,6 nebuvo pašokusi, bent jau kol matavom.
39 temperatūros jau žiauriai daug - reiktų skambintis gydytojai ar kitai pagalbai.    console.gif

na sudaviau paracetamolio,nukrito iki siuo metu 37.7 smile.gif auksta ziauriai,jei taip kiekviena karta doh.gif

siandien vel tos "nepakartojamos"gyd.klausiu,gal geriau leidziami,o ji man sako,kad ne,kad "ka kiekviena karta ir badysit",be to greiciau suveikia ir greiciau veikimas praeina g.gif isikandus ji ta tramadoli,sako jei nepadeda galim gerti iki 4tableciu per diena blink.gif
Atsakyti