QUOTE(mmanre @ 2012 01 10, 02:03)
Jusu mamytei irgi tokie vaistai buvo skirti?noretusi suzinoti daugiau kaip ir kas

musu gyd.sake.kad nuo tu vaistu gali tik para buti temperatura

o Tavegyl tabletes kiek zinau,yra nuo berimo,tai berdavo nuo tu vaistu?

mamytei kaklas isbertas,bet mes nusprendem,kad del prakaitavimo cia taip
Temperatūros turėdavo visada po tos chemijos ir laikydavosi po keletą dienų. Jei būdavo iki 38 - nieko nedarydavom, jei jau 38 ir daugiau (kas dažnai būdavo) - tai gerdavo jau Dextametazoną. Bet dėl jo visada skambindavausi onkologei - chemoterapeutei. Tavegyl gerdavo vos tik berti pradėdavo . Jai berdavo rankas nuo alkūnūų link plaštakų ir kojas per čiurnas. Taip pat Tavegyl šiek tiek ramindavo mamytę. Man atrodo, kad tavo mamytei kaklas tikrai ne nuo prakaito išbertas.
Dėl tų provincijos gydytojų....

Esu jau ne kartą rašiusi. Mamytę gydė nugarą , masažavo, dėjo parafinus , šildė, mankštino - du skirtingi gydytojai to paties skyriaus . Vienas pavasarį kitas vasaros pabaigoje. Gulėjo ligoninėje , leido Tramadolį, ir vis mažiau iš lovos pasikelti begalėjo - tada masažuotoja jau į palatą vaikščioti pradėjo. Parsivežėm namo beveik nepaeinančią su pakrikusia psichika (kaip paskui paaiškėjo nuo Tramadolio) , kenčiančią begalinius skausmus, nes tas pats Tramadolis jo nenuimdavo, o kaldavo per smegenis. Buvo padaryta ir KT nuotaruka. Kai ją pamačiau , man pačiai nieko neišmanančiai keistai pasirodė dėmės mamytės stubure. O gydytojai pasakė, kad nieko negalime padaryti, važiuokit į Kalipėdą pas stuburo chirurgus.

Susiradau aplinkiniais keliaisasmeninį chirurgo tel. Susiskambinau ir jis sutiko priimtikitą rytą dar prieš operacijas mamytę apžiūrai. Pasižiūrėjo nuotraukas ir iškart pasakė - čia mts. 3-jų slankstelių beveik nebėra. Pasakėme, kad esam užsiregistravę į onkologinį Šiauliuose dėl krūties. Tai jis sako, nuvažiuokit ten , jei viskas gerai bus - vėl sugrįšit. Tai man klausimas - ką matė mūsų miesto gydytojai KT nuotraukose? Ir jie puse metų maitino mts , šiurpas nukratydavo, kai dar mamytė buvo , pagalvojus, kad ją per masažus ir manštas išvis sulaužyti galėjo...

O Šiauliuose pakliuvome į geras rankas, mumis rūpinosi, teikė viltį, neleido pasiduoti, davė savo asmeninį telefoną. Palaikėme ryšį su gydančia gydytoja visais klausimais. Ir tik ačiū galiu jiems pasakyti. Prasidėjo chemijos, švitino nugarą - jokių skausmų nebeliko - nė tabletės nuo skausmo neišgėrė dėl nugaros.
Ir dar dėl provincijos gydytojų...

Po visko, ką patyrėme bijočiau ir aš patekti į ligoninę - turėjau daug žarnyno operacijų, dar kitų problemų, tėtis su stimuliatoriumi (visada nešiojasi jo pasą) - bet ar mūsų gydytojai žinotų ,kaip suteikti pagalbą , jei prireiktų sudėtingesniems atvejams?
O, kad pasako apie ligą šiais laikais, manau, kad gerai, tik labai svarbu - kaip pasako. Juk jei yra gydymas - jo niekaip nenuslėpsi nuo ligoniuko. Ir informacija tikrai turėtų būti tik tam ligoniukui ir jo artimam skirta, o ne ant visos palatos , ar koridoriaus išsakyta.
Visiems sveikatos, kantrybės ir geros dienelės.