Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 35

Sveiki mielieji zmogeliukai, jau kelios dieneles jus skaitau. Ir prasausi i Jusu buri, kaip ir visi netikejau kad musu seimoj taip gali buti, bet atsitiko. Mano brangiausioji - mama susirgo. Krutines vezys, operacija ir kasdien po nauju tyrimu stadijos keitesi. Nuo 2 iki 4 verysad.gif Rado metastazes kauluose, izotopai ju nerode bet kompiuteris rodo. Paaiskino, kad jis jautresnis pradziai. Sujauke tas augintinis musu gyvenimus, liudna ir skaudu. Bet mes nusiteike kovoti rolleyes.gif Gal galite patarti kaip su maitinimu? Ar galima duoti zuvies taukus? Saltalankio aliejaus? Kaip man stiprinti? Pirma chemija istverem, lauksim kitu penkiu. O tada jau kaip dievas duos. Tikiuosiu ir prasau, kad viskas butu gerai 4u.gif Ar galiu tiketis remisijos su tokiu isplitimu?
Patarti atsakyti nieko pakolkas negaliu, mums tai pradzia 4u.gif
Tik gaila, kad mus skiria atstumas, as gyvenu Briuselyje, brolis Airijoje, mama Lietuvoj. Bet griztam kas kelias savaites. Buvom per operacija, chemija. Grisim vel.
Laikykites 4u.gif
Atsakyti
Daiviss, o kaip kraujo tyrimai, ar papildų jau po pirmos chemijos reikia? Kaip supratau praėjot operaciją ir pirmą chemiją? Kokia būklė dabar ir ką sako jūsų mamą gydanti gydytoja?
Labai daug patarimų duoda gydytojai, tik jie labai nekalbūs, reikia klausti, klausti, klausti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 20 vasario 2012 - 18:36
QUOTE(willow @ 2012 02 20, 19:28)
Daiviss, o kaip kraujo tyrimai, ar papildų jau po pirmos chemijos reikia? Kaip supratau praėjot operaciją ir pirmą chemiją? Kokia būklė dabar ir ką sako jūsų mamą gydanti gydytoja?
Labai daug patarimų duoda gydytojai, tik jie labai nekalbūs, reikia klausti, klausti, klausti....

Bukle normali, daktare sake valgyti viska isskyrus cukru, angliavandenius, kviecius. Papildomu vitaminu jokiu, nes jie maitina ir vezines lasteles. Sia savaite ji atostogauja. mama eis pas pavaduojancia, surasiau kruva klausimu kad paklaustu, nes is streso viska pamirsta. Paprasysiu, kad kas ja palydetu, nes is streso ir nelabai ka girdi.
O kuo daugiau skaitau, tuo daugiau klausimu kyla, neskambinesiu daktarei kasdiena doh.gif
Atsakyti
Manau, reikia pasitikėti gydančia gydytoja, bus lengviau. Žinoma, čia labai priklauso ir nuo žmogaus, kokie jo įsitikinimai, bet čia yra tiek daug įvairių patarimų, kartais prieštaringų, vistiek viską siūlyčiau patikslinti su gydytoja. Dėl šaltalankio aliejaus tai girdėjau tokius dalykus, kaip kad jo tikro rasti pas mus sunku, reikia žinoti, kuris tikrasis, dauguma tai parasčiausias pigiausias aliejus sumaišytas su kai kuriais sintetiniais karotinais, esančiais šaltalankiuose. O sergant mūsų ligomis tai gali pakeisti keptos morkos su alyvų aliejumi -garantija, jog gausime ne sintetinius, o natūralius karotinus (karotenus? - čia galiu truputį supainioti). Bet tai čia tik mano nuomonė. Jei mamos kraujas po chemijų natūraliai atsistatinėja, tai tikrai gal geriau nieko nenaudokit.
Atsakyti
QUOTE(daiviss @ 2012 02 20, 19:20)
Sveiki mielieji zmogeliukai, jau kelios dieneles jus skaitau. Ir prasausi i Jusu buri, kaip ir visi netikejau kad musu seimoj taip gali buti, bet atsitiko. Mano brangiausioji - mama susirgo. Krutines vezys, operacija ir kasdien po nauju tyrimu stadijos keitesi. Nuo 2 iki 4  verysad.gif Rado metastazes kauluose, izotopai ju nerode bet kompiuteris rodo. Paaiskino, kad jis jautresnis pradziai. Sujauke tas augintinis musu gyvenimus, liudna ir skaudu. Bet mes nusiteike kovoti  rolleyes.gif Gal galite patarti kaip su maitinimu? Ar galima duoti zuvies taukus? Saltalankio aliejaus? Kaip man stiprinti? Pirma chemija istverem, lauksim kitu penkiu. O tada jau kaip dievas duos. Tikiuosiu ir prasau, kad viskas butu gerai  4u.gif Ar galiu tiketis remisijos su tokiu isplitimu?
Patarti atsakyti nieko pakolkas negaliu, mums tai pradzia  4u.gif
Tik gaila, kad mus skiria atstumas, as gyvenu Briuselyje, brolis Airijoje, mama Lietuvoj. Bet griztam kas kelias savaites. Buvom per operacija, chemija. Grisim vel.
Laikykites  4u.gif

Sveika,
kovokite thumbup.gif
Remisija labai individualus dalykas, priklauso nuo daugelio faktorių ir šiuo metu nemanau, ar galima kokia nors prognozė. O ir nereikalinga ji schmoll.gif kam užsiciklinti ties tuo, kas kada nors bus arba ne. Tiesiog gyvenkit, padėkit Mamai ir...viskas.
Man chemoterapeutė liepė gerti žuvies taukus (bet tik ne kapsulėm ir be jokių prieskonių). Dėl šaltalankio - nežinau...(čia yra daugiau išmanačių - jos pasisakys,) bet aš asmeniškai - abejoju.
Daug mes pastaruoju metu disktutavom dėl maisto ir papildų (vieningos tik dėl Triovit-o). Peržiūrėkit čia pastarųjų savaičių įrašus.

Sekmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daiviss @ 2012 02 20, 20:20)
Sveiki mielieji zmogeliukai, jau kelios dieneles jus skaitau.

console.gif Sveikute. Labai labai tave suprantu ir palaikau tave ir tavo mamytę. Mano mamytė sirgo krūties IV st. su mts. kauliukuose. Būtinai paprašyk, kad mamytę kas nors lydėtų pas gydytojus ir klaustų, klaustų, kas neaišku. Aš labai atsiprašau, kad negaliu dabar ilgiau rašyti, bet kai galėsiu - prisėsiu ir parašysiu daugiau. Jei turėsi laiko , gali paskaityti mano žinutes - ten rasi ir vaistus ir papildus , vitaminus kokius naudojom ir apskritai , kokiose nuotaikose gyvenome.... Mamytė gydėsi Šiaulių onkologinėje.
Būtinai pasakyk mamytei, kad nepultų dvasioje ir laikytųsi kuo daugiau šviesesnių mintelių, nes tai padeda gyventi tikrai tikrai.... 4u.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...inei-terapijai-
iveikti-vezi.d?id=55776519

Jau seniai skaičiau apie vit. C naudą. Dar kartą tuo įsitikinau ir tikiu.
Dar būtų gerai, kad jie tas dideles dozes surašytų mirksiukas.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...i.d?id=55776519

kadangi aukščiau minėta nuoroda neveikia, įdedu šią
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2012 02 21, 10:41)
console.gif Sveikute. Labai labai tave suprantu  ir palaikau tave ir tavo mamytę. Mano mamytė sirgo krūties IV st. su mts. kauliukuose. Būtinai paprašyk, kad mamytę kas nors lydėtų pas gydytojus ir klaustų, klaustų, kas neaišku. Aš labai atsiprašau, kad negaliu dabar ilgiau rašyti, bet kai galėsiu - prisėsiu ir parašysiu daugiau. Jei turėsi laiko , gali paskaityti mano žinutes -  ten rasi ir vaistus ir papildus , vitaminus kokius naudojom ir apskritai , kokiose nuotaikose gyvenome.... Mamytė gydėsi Šiaulių onkologinėje.
Būtinai pasakyk mamytei, kad nepultų dvasioje ir laikytųsi kuo daugiau šviesesnių mintelių, nes tai padeda gyventi tikrai tikrai....  4u.gif

4u.gif
Mama jautes puikiai, keliavo, dirbo, remontavo namus, planavo ir profilktine patikra sugriove viska. Po diagnozes ir operacijos ji ligonis verysad.gif
Matyt man dar reikia laiko ta suvirskinti, nes tik penktad suzinojau galutinius rezultatus, be asaru negaliu nieko daryti unsure.gif
Atsakyti
Sveiki,

naujienu neperskaiciau ax.gif nemazai priraset per ta laika,kol cia man internetas atjungtas buvo blush2.gif

dabar klausimas,ka reikia mamytei duoti po pirmo kurso chemo???dabar turim dvi savaites pertraukos,tai reikia kokio vit C ar dar ko g.gif
ir ta carcil galima chemijos metu vartoti g.gif bral ir mums su tom kepenim,padidejusios,tai gal reikia bent taip saugoti g.gif
Atsakyti
Labukas...
Nesuprantu kadangi per daug nesigilinau apie toki dalyka, bet kodel daznam serganciam veziu kazkas negerai su kepenim? Nes mano teciui nors yra liezuvio vezys,bet jam visada pasako ir mato kad kepenys yra padidejusios,ypac po gydymo...cia gal kuo susije? Atsiprasau,jeigu klistu. Bet negi gali buti tik sutapimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kirstute: 21 vasario 2012 - 22:44
QUOTE(Kirstute @ 2012 02 21, 23:44)
Labukas...
Nesuprantu kadangi per daug nesigilinau apie toki dalyka, bet kodel daznam serganciam veziu kazkas negerai su kepenim? Nes mano teciui nors yra liezuvio vezys,bet jam visada pasako ir mato kad kepenys yra padidejusios,ypac po gydymo...cia gal kuo susije? Atsiprasau,jeigu klistu. Bet negi gali buti tik sutapimai?

Sveika,
kepenys daugeliui didėja, kadangi joms tenka labai diedlis krūvis. Paaiškinsi ūkiškai: kadangi chemoterapija yra labai stiprus ir koncentruotas "nuodas", o mūsų organizme daugelį nuodingų medžiagų perdirba būtent kepenys. Chemijos metu joms tenka labai didelis krūvis. Nuo didelio darbo krūvio jos padidėja. Dažnam tai ir lieka padidintos, bet yra kažkoks procentas žmonių, kuriems pasidaro normalaus dydžio. Aišku, tas padidėjimas nėra gerai, bet su šita blogybe galima gyventi kol ji nepereina į rimtesnius susirgimus (taip nebūtinai turi atsitikti) . Todėl chemijos metu ir yra visi tie pykinimai, apetito sutrikimai. Mūsų mylimas kepenis reikia saugoti ir sudaryti joms kuo komfortiškesnes sąlygas t.y. žiūrėti, kad maistas neapsunkintų papildomai jų.
Dėl carsilio nežinau. Aš naudoju wobenzymą (irgi fermentai). Chemoterapeute pritarė, tai ir geriu.
Mmanre, vit. C mano gyd. sako, kad geriau leidžiamas ir didelėm dozėm. Bet kad ta didelė dozė pas mus penkios ampulės per vieną kartą doh.gif Kai turiu kateterį venoje tiek ir susileidžiu. Gyd. palaimino ir šitą rolleyes.gif bet Jūs gal pasiteirauti savo gyd
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 22 vasario 2012 - 09:13