Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 35

QUOTE(Mastė @ 2012 02 23, 16:22)
man dar dvi dozes liko. kaip jau ir minejau sita cehmija pernesu daug lengviau nei "raudona". Jei ne "sukuosena" visai pamirsciau kad sergu biggrin.gif
o tau kaip? taip pat gerai kaip ir po pirmos? smile.gif

dar nežinau kaip bus, vakar buvo svaigulys -negalėjau jokių staigių judesių daryti. Šiandien labai sutinusi,nes troškina, daug geriu,valgau bananus, obuolius, geriamą jogurtą. Kai jau pradedu bėgioti į vieną vietelę, suvalgau sausų kvietinių trapučių. kiaušinį valgiau šiandien virtą.
O lašinukus ir aš girdėjau, kad sveika valgyt. Valgau su raugintais kopūstais. Aišku,viskas mažais kiekiais. Raudono vyno, kai geresnė diena irgi išgeriu, tik nedaug. Man draugė persiuntė brošiūrą apie maitinimąsi chemoterapijos metu, tai jei nėra ypatingų virškinimo sutrikimų, tokie dalykai leistini, jei yra, maistas tik termiškai apdorotas, bet , išskyrus žalius kiaušinius, apie kitus produktus, kuriuos rašo Mastė, atsiliepiama teigiamai.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2012 02 23, 16:41)
na, zmoniu reakcijos i chemoterapija skiriasi - vieni jaucia daugiau salutiniu as, pvz., tarp penktos ir sestos chemijos vaziavau su seima slidineti i prancuzija (mano maziausiam tuo metu buvo beveik dveji). na, as neslidinejau, sedejau namie, priziurejau vaikus, tvarkiausi, pirkau produktus, gaminau valgyti, ejau pasivaikscioti, i baseina ir tt. zinoma, vaziavome ne vieni - dar kompanijoje buvo viena  nestuke.gif su mazu vaiku, tai kartu ir trynemes.

man atrodo, kad butinybe mobilizuotis ir pasirupinti kitu, neleidzia ilgai gailetis saves ir sirgti...

Šaunuolė, ragnez, aš taip negalėčiau, nors jaučiuos pakolkas pusėtinai (beldžiu į medį) - kažkokia sulėtėjus reakcija.
Sveikatos, merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2012 02 23, 16:35)
Šaunuolė, ragnez, aš taip negalėčiau, nors jaučiuos pakolkas pusėtinai (beldžiu į medį) - kažkokia sulėtėjus reakcija.

nieko saunuolisko: tuo metu atrode, kad tai gali buti paskutine musu kelione kartu... o ir suplanuota, supirkta buvo pries pusmeti, kai ne itart negalejau, kad taip viskas pasisuks...

nesijauciau as gerai. ir iki siol nesijauciu taip, kaip iki gydymo, nors jau treji metai praejo... vis dar truksta energijos, greitai pavargstu, ilgiau miegu, sunku isiminti nauja informacija... o mano darbas su informacija - tai ta labai jauciu.

gyveni ir tiek. toliau gyveni savo gyvenima.

Atsakyti
Laba diena,ir aš pradedu domėtis plaukais ax.gif >Gal kas naudojote kokias nors priemones greitesniam plaikų,antakių,blakstienų ataugimui blush2.gif .Labai jų pasiilgau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(KRV @ 2012 02 23, 17:52)
Laba diena,ir aš pradedu domėtis plaukais ax.gif >Gal kas naudojote kokias nors priemones greitesniam plaikų,antakių,blakstienų ataugimui blush2.gif .Labai jų pasiilgau unsure.gif

Yra tokios stebuklingos priemonės kaip kosmetika biggrin.gif
Ataugs. Kaip tik reikia odą tausoti ir kuo mažiau chemijos. Mano visos kolegės - moterys ir praktiškai nė viena nepastebėjo, kad aš buvau tik nusipiešus antakius ir blakstienas. Peruką nešiojau, bet paskui labai mane sendinti pradėjo, tai iškeičiau į skareles. Stilingai atrodžiau thumbup.gif o paskui - labai trumpas ežiukas irgi originalu mirksiukas.gif Dabar vėl labai trumpai nusikirpau: nenuplikau, bet slenka plaukai, tai kad nesigraudent... (o sakė visai neslinks)

Žali kiaušiniai - tikrai NE. Sveikiems reikia atsargiai - mums juo labiau.

Visus klausimus-atsakymus (ypač iš NDNT)geriau prašyti-klausti raštu. Taigi kai nustatytas neįgalumas ir susergi gauni ned. paž. Ir moka ta pati SODRA ir už tą ir už tą.
Atsakyti
nupirkau mamytei carsil,taip paprastai,maniau su receptu cia,o nueinu i vaistine siaip,paklausiu ir pasirodo nereikia jokio recepto smile.gif dabar klausimas kiek ju gerti,reikes gyd.klausti rolleyes.gif
koki vyna patartumet?kaip suprantu reikia radono ir kad sausas butu g.gif o sausi man schmoll.gif ligoninej moterys kalbejo apie gerimus,vat viena sake,kad kas dien po 20gr.brendziuko isgeria biggrin.gif o kita kasdien alaus stikline isgeria rolleyes.gif ir dar mieliu isideda g.gif

o cia siaip pasiskaityti
http://www.ekodiena....ejas-ir-zvejys/

vat kai paskaitai,tai atrodo baisu jau ka pirkti ir valgyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mmanre @ 2012 02 23, 19:32)
o kita kasdien alaus stikline isgeria rolleyes.gif ir dar mieliu isideda g.gif

o

paskaičiau šį sakinį, kaip baisiausią košmarą - turbūt koks mirtinas priešas tai babytei patarė blink.gif
O dėl sveikos mitybos (nepainiokite su aplinkai atsakinga - tame straipsnį pusė to, pusė to ) tai reikia gerokai padirbėti (domintis produktais ir ieškant jų)- kai kada ekologiškas yra mada, bet kai kada tai ir sveikata. Visiškai nepaisyti būtų kvailumas, perdėtai paisyti - ne mūsų jėgoms ir kišenei. Kiekvienas pagal savo apsiskaitymą ir galimybes sprendžia pats. Bet tiksinčias bombas pripažinkim mes dažnai valgom. Ir dažnai per savo tamsumą. O kai kada neturim galimybių sveikam maistui. Arba žinių.
Mmanre, kiek aš domėjausi, mums leistinas TIK raudonas vynas, ir TIK mažais kiekiais. Cukrus irgi ne mūsų draugas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 23 vasario 2012 - 18:51
QUOTE(mmanre @ 2012 02 23, 18:32)
koki vyna patartumet?

nepatarciau rolleyes.gif
specialiai gerti alkoholi nepatarciau visiskai niekam, nei ligoniui, nei sveikam 4u.gif

retkarciais, su sveciais, kokia nors proga isgerti taure - galbut nieko bloga. bet specialiai ieskot pirkti vyno ir ji girdyt ligoniui? jokiais budais.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2012 02 23, 19:26)
nepatarciau  rolleyes.gif
specialiai gerti alkoholi nepatarciau visiskai niekam, nei ligoniui, nei sveikam  4u.gif

retkarciais, su sveciais, kokia nors proga isgerti taure - galbut nieko bloga. bet specialiai ieskot pirkti vyno ir ji girdyt ligoniui? jokiais budais.

oj nesupraskit mane klaidingai,as tikrai sito nesiekiu schmoll.gif jokiais budais smile.gif as tik taip paklausiau,kad zinociau jei kartais kada nors del ko nors prireiktu 4u.gif

Willow man ir labai baisiai nuskambejo tai,bet kai pradejau sakyti del maisto,ko nelabai galima,tai tik ranka numojo,tai tada ir siuo atveju patylejau ax.gif ir cia skaitosi taip krauja gerina.. verysad.gif

beja klausimas,o koki vandenuka geriat ar duodat gerti g.gif siandien perskaiciau etikeciu uzrasus,tai naturalus saltinio vanduo ir naturalus negazuotas mineralinis vanduo g.gif tai ciakuris geras g.gif skaiciau,cia buvo kazkas ikele,kad vengti distiliuoto,o gerti isvalyta ar filtruota g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mmanre @ 2012 02 23, 19:46)
ir cia skaitosi taip krauja gerina.. verysad.gif

todel, kad kraujo rodikliai pablogeja ne del mitybos... tiesiog chemija zudo visas is eiles greitai besidauginancias lasteles, tai yra ivairiu gleiviniu, odos, kraujo... is cia ir plauku slinkimas, opos burnoje ir panasiai... ir vargu ar yra tokiu maisto produktu, kuriuos suvalgius staiga atsistatytu kaulu ciulpu funkcija...

QUOTE(mmanre @ 2012 02 23, 19:46)
beja klausimas,o koki vandenuka geriat ar duodat gerti g.gif

paprasta is krano 4u.gif
Atsakyti
Paprastas vanduo iš krano thumbup.gif
tie visi buteliuose yra specifinio skonio (ypač kai būni po chemijos)
Atsakyti
vandeni galima "pagerinti" citrina ir imbieru wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2012 02 23, 20:04)
vandeni galima "pagerinti" citrina ir imbieru wink.gif

Bet jeigu yra žaizdelių burnoj tai griaužią..ir tikrai nepatartina..
Atsakyti