Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 35

QUOTE(Edmė @ 2012 02 24, 23:19)
Dėl siuntimo į NDNt pasiklausk pas šeimos gydytoją, kada jau gali siųsti. Netekto darbingumo pensija su vaiko priežiūros pašalpa jokio ryšio neturi. Tik gal šeimos gydytojas negali siųsti į NDNT pakol intensyvus gydymas nebaigtas.

Gali gali. Man chemija dar neįpusėjo, o kovo mėn. eisiu pakartotinai į NDNT. Gal pagal naują tvarką nustatys didesnį neįgalumą pusei metų, paskui - mažesnį. Bet priklauso grupė, reikia imti.
Šeimos gyd. turėtų aprašyti būklę iš karto po chemijos, o ne tada, kai jau artėja sekantis lašinimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2012 02 23, 15:32)

O plaukučiai keičiasi  biggrin.gif . Buvau tiesiaplaukė blondinė, dabar - riešutinė ir garbanė  thumbup.gif  ir toliau tamsėju

QUOTE(Mastė @ 2012 02 23, 15:39)

o del plauku, tai buvau garbanota, tai gal dabar savo svajoniu- lygius plaukus turesiu?smile.gif

QUOTE(Anema @ 2012 02 23, 21:22)
mano mamai ataugo storesni ir truputi banguoti

Ačiū visoms atsakiusioms. O kas piešėsi antakius, tai tiesiog su pieštuku/šešėliais ar darėt permanentinį?
Atsakyti
del zalio kiausinio,kiek pamenu tai apie putpeles kiausini rase g.gif

o tos,kurios vandenuka geriat tiesiog is krano,tai gal turit filtrus? g.gif
Atsakyti
Nereikia jokio permanentinio. Pieštukas puikiai pakoreguoja biggrin.gif be to, kai pradeda kaltis antakiai, jie labai greitai ir atauga. Tik prasikalė ir žiūrėk, jau per tankūs thumbup.gif

Vandenį paprastą iš krano geriu.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2012 02 23, 16:43)
nesijauciau as gerai. ir iki siol nesijauciu taip, kaip iki gydymo, nors jau treji metai praejo... vis dar truksta energijos, greitai pavargstu, ilgiau miegu, sunku isiminti nauja informacija... o mano darbas su informacija - tai ta labai jauciu.

gyveni ir tiek. toliau gyveni savo gyvenima.

Jau penkti metai seku šitą temą. Sėmiausi ištvermės, ieškojau patarimų (išmintingosios Adis mintis vyras net atspausdinęs buvo), liūdėjau kartu. Negaliu protingai paaiškinti, kodėl būtent dabar nusprendžiau parašyti. Turbūt todėl, kad Ragnez savijauta tobulai atitinka mano savijautą. Tarsi rašytų apie mane. Jau net pripratau, kad nebesugebu sutelkti dėmesio. Net grožinės literatūros knygas turiu skaityti visiškoje tyloje. Darbe kyla problemų... Manau, kad geriau jau nebebus. Tai ir yra geriausia smile.gif
Linkiu stiprybės ir optimizmo ir atsiprašau, jei įsikišau nevietoje ir nelaiku.
Atsakyti
marcipanui70
Ir laiku, ir vietoje. dėkui už savo būsenos aprašymus. Tai tikrai pravers mums, jei gydymas susiklostys palankiai... Iliuzijų, kad bus kaip buvo, neturiu. Tik dar labai norėčiau pasveikti.
Papasakok kaip įveikei ligą, jei gali. Gal turi patarimų, pastebėjimų.
Atsakyti
mama vel nusiskuto plaukus, jau ir antakiai krenta, labai skauda galvos oda, nors tik tris kartus svitino. pagaliau pataise svitinimo aparata ir kaip tik siandien mamai vel pablogejo savijauta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anema: 27 vasario 2012 - 15:15
marcipanas70,
gerai, kad prisijungei smile.gif cia visi laukiami. su savo mintimis ir isgyvenimais. ir su patirtimi smile.gif
o man del mitybes vel chaosas. skaitau ta "Nuajoji priesvezine mityba" en kaip blogiausisas priesas ivardijama gliukoze, ir krakmolas. o visa kita- prasom. ir mesa, ir sokolado saikingai, ir sviestas, suriai ir t.t.
zodziu, nuomoniu -ivairove.
Ryt bandysiu seimos gydytojai skambintis, del prarasto darbingumo.
Atsakyti
QUOTE(Mastė @ 2012 02 27, 15:33)
o man del mitybes vel chaosas. skaitau ta "Nuajoji priesvezine mityba" en kaip blogiausisas priesas ivardijama gliukoze, ir krakmolas. o visa kita- prasom. ir mesa, ir sokolado saikingai, ir sviestas, suriai ir t.t.
zodziu, nuomoniu -ivairove.

aha, butent kad nuomoniu ivairove smile.gif
Atsakyti
Anema, o ka gydytojai sako del Jusu mamytes? Kokios prognozes pasalint mts is galvos?

QUOTE(Anema @ 2012 02 27, 16:15)
mama vel nusiskuto plaukus, jau ir antakiai krenta, labai skauda galvos oda, nors tik tris kartus svitino. pagaliau pataise svitinimo aparata ir kaip tik siandien mamai vel pablogejo savijauta...

Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2012 02 27, 16:15)

Anema,
stiprybės Jums. Gal ryt bus geriau. Laikyitės 4u.gif
Atsakyti
Willow
Labai norėčiau pasidalinti kuo nors vertingu, tačiau mano gydymo planas buvo standartinis: chemoterapija, operacija, spinduliavimas, hormonų terapija. Chemoterapijos metu negėriau kavos, arbatos, sulčių ir jokių papildų (jų, beje, ir sulčių, nevartoju ir dabar). Taip patarė onkologas. Jokios dietos nesilaikiau; buvau laiminga, jei apskritai ko nors norėdavau ar galėdavau praryti dėl "sudegusios" gleivinės. Aliejų mišinys ir "Motilium" buvo pagrindiniai mano pagalbininkai. Na, dar "Basica". Vėliau, po kiekvieno spinduliavimo išgerdavau puodelį pačios rinktų ir džiovintų liepžiedžių. Taip pat onkologo patarimas.
Po viso gydymo kurso važiavau pas Ruolią. 2 metus sąžiningai kasdien gėriau jo pasiūlytų žolelių arbatą, 1,5l vandens ir valgiau kurios nors kopūstinės daržovės salotas. Pirmus metus dar vartojau "Triovit", kurio antrais metais atsisakiau, nes naujausiomis Ruolios žiniomis - visi cheminiai papildai - blogis.
Pasitikėjau savo chemoterapeutu bei auksinių rankų chirurgu.
O Jūs tikrai pasveiksit. Nė minutėlei tuo nesuabejokit.
Atsakyti