Įkraunama...
Įkraunama...

Citomegalo virusas

Sveiki,

As taip pat turejau CMV. Tik mano istorija kiek kitokia. Niekada jokiu virusu ir plasmoziu neieskojau, nes jauciausi kuo puikiausiai. Ketvirtame nestumo menesi dariaus issamius tyrimus, kurie parode, kad neturiu ir niekad neturejau CMV. Deja kai buvau jau 7 menesius nescia, pakartoti tyrimai parode aktyvia CMV forma (IgM teigiamas, IgG irgi). Tai reiske pirmini uzsikretima nestumo metu. Siaip CMV nesiotojai statistiskai yra 80-96 proc zmoniu (priklausomai nuo valstybes ir socialines klases) ir dauguma to net nezino, nes suaugusiam sis virusas mazai pavojingas (as pati nieko taip ir nepajauciau, net temperatura nekilo). Statistiskai tikimybe uzsikrest virusu nestumo metu - 2 proc.

Vieninteliai mokslineje literaturoje ivardijami pavojingi atvejai - pirminis uzsikretimas (kur kas maziau - reaktyvacija) nestumo metu (pavojus vaisiui), ZIV ligoniams ir po kraujo perpylimo. As patekau i tuos 5 proc lietuviu niekad neturejusiu CMV ir tada i tuos 2 proc tikimybe uzsikresti nestumo metu. Prasidejo tyrimai ir kitos linksmybes.. Paaiskejo, kad su pirmine CMV nestumo metu Lietuvoj buvau pirma (kiek klausiau gydytoju, niekas neturejo tokio atvejo, iskaitant gyd Marcinkute ir Santariskiu genetikus). Dariau ivairiausiaus kraujo tyrimus, viruso avidiskuma, DNR ir tt., perskaiciau kruva moksliniu straipsniu (pagrinde amerikieciu, o taip pat vokieciu, italu - jie pazenge siuose tyrimuose) ir knygu, ir beveik tapau idomia moksline pasnekove gydytojams smile.gif

Pagrindine beda tai, kad jei yra CMV virusas is seniau, o nestumo metu rodo tik IgG forma, nieko tokio, nesijaudinkit. Jei vis dar neramu Marcinkute israso (nepamenu pavadinimo, is E raides, forume tikrai rasit) vaistu imunitetui stiprint nuo virusu (dagiau matyt veikia kaip placebo smile.gif. Jei virusas nestumo metu reaktyvuojas (turejot seniau, paskui tik IgG, o dabar ir IgM) - tikimybe perduot vaisiui 2 proc., nurasome i labai mazos rizikos grupe. Jei uzsikretimas pirminis (kaip as niekad neturejot viruso ir nestumo metu pasigavot) situacija blogesne, bet vel viskas tik tikimybiu teorija: tikimybe perduot vaikui - 30 proc, tikimybe kad perdavus (vadinamas igimtas CMV) bus matoma - vel kazkiek procentu, tikimybe kad pasireiks per pirmus metus - dar kazkiek. Beje, pagrindines galimos pasekmes (jei persiduos ir pasireiks) - klausos pakenkimas, dar nedidele galimybe kitokiu pasekmiu. Jei uzsikresta buvo pirmoje nestumo dalyje, tikimybe perduot velgi didesne ir pasekmiu didesne, o kuo veliau, tuo maziau.

Jei nustato nestumo metu IgM aktyvu, tikrinama ar nera pirminis uzsikretimas (ta parodo avidiskumo tyrimas- santariskes daro). Tada dar galima pasidaryt vandenu tyrima, kuris parodo, ar nera vaisiaus vandenyse CMV. Visa beda tai, kad kaip ten bebutu, vaistu jokiu nera nestumo metu. Tiesa, Vokietijoje pradejo gydyma hiperimuno globulinu - ji taiko tuomet, jei vaisiaus vandenyse yra CMV, o kainuoja jis apie 10000 EUR ir yra visiska naujove. Bet sako padeda sumazint pasekmes. O siaip - nieko labai nepadarysi...

Na ir mano situacijos reziume. Pasidariau visus gyd Marcinkutes nurodytus kraujo tyrimus, geriau tuos imunitetui vaistus (is zoleliu beje). Tada pasidariau vandenu tyrima (7 menesiu nestume), nes jei ka buciau vaziavus i Vokietija to naujojo gydimo. Kelis kartus dariau pas Santariskiu genetikus echoskopija - jie detaliai ziurejo, ar galvute nera mazesne nei iprasta, ar nesimato kalcifikatu, ar kiti organai nepakite (bet velgi - nieko nebut galeje pakeisti..) Aciu Dievui, vandenu tyrimas parode, kad vaisius neuzsikretes. Vaikui gimus jam padarytas kraujo tyrimas rode, kad perdaviau tik antikunius, o pacio igimto CMV nera. Tada nusiraminau ir nieko nebedariau. Vaikiukas linksmas ir laikos kuo puikiausiai! smile.gif

Jei turesit detalesniu klausimu (apie pastojima ir CMV tai tikrai nieko nezinau, tik apie itaka vaisiui) - rasykit i AZ. Kiek galesiu, atsakysiu.

Atsakyti
QUOTE(aggne @ 2011 07 17, 14:21)
Sveiki,

As taip pat turejau CMV. Tik mano istorija kiek kitokia. Niekada jokiu virusu ir

Jei turesit detalesniu klausimu (apie pastojima ir CMV tai tikrai nieko nezinau, tik apie itaka vaisiui) - rasykit i AZ. Kiek galesiu, atsakysiu.

Ačiū labai įdomiai viską aprašei 4u.gif
Atsakyti
kad pirma uzsikretusi nestumo metu tai tikrai ne
apie toki kaip citomegalas nieko nebuvau girdejusi iki vaiko gimimo,
niestumas buvo normalus, niekuom nesirgau, 12 sav buvo gresiantis bet vaikuti issaugojo, pagimdziau 36 sav ir rado daug pazeidimu vaikeliui, isveze i kauna ten iskart nustate igimata citomegalija verysad.gif ir aisku prognozes buvo pacios baisiausios, kad nekalbes, nevaikscios, negirdes, nemastys ir ttt
aciu dievui vaikstom nors ir daug veliau tai pradejom daryt, kalba, masto, ir tikiuosi kad kuo toliau tuo labaiu geres 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif O mane neramina mano limfmazgiai... Na, aisku, susigyvenau su jais, bet vis tiek siek tiek neramu... Visada turejau padidejusius limfmazgiu guziukus ant kaklo - siedavau tai su letiniu tonzilitu, kuris kankindavo nuo vaikystes. Pries 7 metus pagaliau pribrendau prie tonziliu pasalinimo, maniau, dingus nuolatinei infekcijai susitvarkys ir limfmazgiai... Bet anaiptol. Visas kaklas guzuotas, labai dideli guzai kirksnyse... Kazkada tikrianausi - vis delto, ne norma kazkokia, tai nieko ypatingo nerado. Vienintelis dalykas, kuri pavyko aptikt ir buvo tas citomegalo virusas... Na, daktarai sako, kad gali buti nuo jo tie limfmazgiu pokyciai. Norejau paklaust visu, kurios turi citomegala - ar turit tokiu problemu? Ar tai tikrai yra norma, turint ta virusa, ar tiesiog tai jau kazkokia aktyvesne jo forma? g.gif
Atsakyti
as pati tai atrodo jokiu kitu problemu susijusiu su citomegalu neturiu, bent jau nezinau
o vaikui tai jis daug prikiaulino verysad.gif , epilepsija jo pasekme, cerebrinis paralizius ir dar nemazai smulkesniu pakenkimu doh.gif
Atsakyti
As vieno dalyko nesuprantu, mergaites... Man tas citomegalas yra nustatytas jau gal pries 6 metus, kiek ji pries tai esu turejusi - nezinia.... Kadangi tuo metu visu tu niuansu nezinojau, tai ir nepamenu, koks buvo IgG, koks IgM, bet jei jokio gydymo nepaskyre, jokiu nurodymu negavau, o tiesiog Marcinkute konstatavo fakta ir paleido namo, matyt, jisjau buvo neaktyvus... Ar gali po tiek viruso nesiojimo "stazo" jis ir vel suaktyvet??? To as taip ir nesupratau... Su nauju draugu planuojam kada nors turet vaikeli... Ar man dabar didziausia problema, su kuria galeciau susidurt, galetu but nestumo neisnesiojimas?
Atsakyti
taip suaktyveti gali, tai pries ketindama pastoti turi pasidaryt tyrimus ir paziuret kad tas zaraza nebutu aktyvus,, kaip suprantu ta rodo IgM, jei nera aktyvus tai darsei gali pastot, aisku yra tikimybe kad jis niestumo metu suaktyves, bet cia nieko negali pakeist, kiek aiskino genetike tai jis pats pavojingiausias uzsikretus juo nestumo metu, kaip buvo man, doh.gif sake reikia labai saugotis kad kuo maziau sirgt gripu ir pan. kad imunitetas butu kuo stipresnis
gydymo nuo citomegalo ir man nera niekada skyre, kiek skaiciau tai jei nestuke.gif suaktyveja skiria kazkokiu hemeopatiniu vaistuku, bet ir jie labiau imunitetui stiprint kad lengviau organizmas kovotu su virusasi
tikiuosi aiskiai cia priburiau wub.gif
Atsakyti
Deimantilija viska aiskiai nurode smile.gif pasidaryk kraujo tyrimus, ar yra CMV IGM. jei ne- neaktyvus ir nieko, jei yra, gal geriau luktert. Jei atsinaujins nestumo metu rizika perduot 2 proc.
man ir jokiu pozymiu ir nieko kito nebuvo uzsikretimo metu.
Atsakyti
QUOTE(Deimantilija @ 2011 07 29, 09:28)
taip suaktyveti gali, tai pries ketindama pastoti turi pasidaryt tyrimus ir paziuret kad tas zaraza nebutu aktyvus,,

QUOTE(aggne @ 2011 07 29, 14:16)
Deimantilija viska aiskiai nurode smile.gif pasidaryk kraujo tyrimus, ar yra CMV IGM. jei ne- neaktyvus ir nieko, jei yra, gal geriau luktert. Jei atsinaujins nestumo metu rizika perduot 2 proc.
man ir jokiu pozymiu ir nieko kito nebuvo uzsikretimo metu.

Aciu labai! Na, kaip as ir maniau - saugotis ir tikrintis vis tiek ko gero reikia...
Atsakyti
Sveikos,pries menesi persileidau,atlikau citomegalo tyrima,kurio rezultatai:

Citomegalo virusas IgG -norma(0-6.0) mano- 215.8 - teigiamas

Citomegalo virusas IgM-norma(0-1.0) mano 0.13 - neigiamas

Esu pasimetus,nes nuejus pas viena gydytoja jis pasake,kad tai liga sena ir jokio gydymo nera ir nereikia,o kitas prigasdino ,kad jei negydysiu kitus kartus bus vel persileidimai ir israse priesvirusinius vaistus.nezinau ka daryti,ko klausytis?Sirdis sako nieko negerti,nes IgG juk nurodo ar su infekcija esu anksciau susidurus,tik neramu del to ,kad labai virs normos tie skaiciukai(beje dar isgirdau tokia nuomone,pasidaryt pakartotinai IgG ir jei jis nepakites ar nukrites,tai negert nieko,jei kyla skaiciukai tada gert vaistus)

Gal yra kurioms irgi buvo tie skaiciukai labai virs normos ?gal galetumet pakomentuot?

Aciu!!! 4u.gif
Atsakyti
Aukstas IgG rodo, kad su virusu neseniai kovota. Bet dabar jis neaktyvus - IgM neigiamas. Paskaityk mano teksta auksciau - ner vaistu. Gali gert imuniteta stiprinti ka nors, bet cia jokie vaistai
Atsakyti
QUOTE(aggne @ 2011 12 19, 00:19)
Aukstas IgG rodo, kad su virusu neseniai kovota. Bet dabar jis neaktyvus - IgM neigiamas. Paskaityk mano teksta auksciau - ner vaistu. Gali gert imuniteta stiprinti ka nors, bet cia jokie vaistai

idomu, kokie skaiciai reiskia, kad tai jau aukstas? g.gif

gal kazkur yra duomenu, kad pagal rezultatus butu galima suzinoti, pries kiek laiko buvo tas paumejimas ? unsure.gif
Atsakyti