As taip pat turejau CMV. Tik mano istorija kiek kitokia. Niekada jokiu virusu ir plasmoziu neieskojau, nes jauciausi kuo puikiausiai. Ketvirtame nestumo menesi dariaus issamius tyrimus, kurie parode, kad neturiu ir niekad neturejau CMV. Deja kai buvau jau 7 menesius nescia, pakartoti tyrimai parode aktyvia CMV forma (IgM teigiamas, IgG irgi). Tai reiske pirmini uzsikretima nestumo metu. Siaip CMV nesiotojai statistiskai yra 80-96 proc zmoniu (priklausomai nuo valstybes ir socialines klases) ir dauguma to net nezino, nes suaugusiam sis virusas mazai pavojingas (as pati nieko taip ir nepajauciau, net temperatura nekilo). Statistiskai tikimybe uzsikrest virusu nestumo metu - 2 proc.
Vieninteliai mokslineje literaturoje ivardijami pavojingi atvejai - pirminis uzsikretimas (kur kas maziau - reaktyvacija) nestumo metu (pavojus vaisiui), ZIV ligoniams ir po kraujo perpylimo. As patekau i tuos 5 proc lietuviu niekad neturejusiu CMV ir tada i tuos 2 proc tikimybe uzsikresti nestumo metu. Prasidejo tyrimai ir kitos linksmybes.. Paaiskejo, kad su pirmine CMV nestumo metu Lietuvoj buvau pirma (kiek klausiau gydytoju, niekas neturejo tokio atvejo, iskaitant gyd Marcinkute ir Santariskiu genetikus). Dariau ivairiausiaus kraujo tyrimus, viruso avidiskuma, DNR ir tt., perskaiciau kruva moksliniu straipsniu (pagrinde amerikieciu, o taip pat vokieciu, italu - jie pazenge siuose tyrimuose) ir knygu, ir beveik tapau idomia moksline pasnekove gydytojams

Pagrindine beda tai, kad jei yra CMV virusas is seniau, o nestumo metu rodo tik IgG forma, nieko tokio, nesijaudinkit. Jei vis dar neramu Marcinkute israso (nepamenu pavadinimo, is E raides, forume tikrai rasit) vaistu imunitetui stiprint nuo virusu (dagiau matyt veikia kaip placebo

Jei nustato nestumo metu IgM aktyvu, tikrinama ar nera pirminis uzsikretimas (ta parodo avidiskumo tyrimas- santariskes daro). Tada dar galima pasidaryt vandenu tyrima, kuris parodo, ar nera vaisiaus vandenyse CMV. Visa beda tai, kad kaip ten bebutu, vaistu jokiu nera nestumo metu. Tiesa, Vokietijoje pradejo gydyma hiperimuno globulinu - ji taiko tuomet, jei vaisiaus vandenyse yra CMV, o kainuoja jis apie 10000 EUR ir yra visiska naujove. Bet sako padeda sumazint pasekmes. O siaip - nieko labai nepadarysi...
Na ir mano situacijos reziume. Pasidariau visus gyd Marcinkutes nurodytus kraujo tyrimus, geriau tuos imunitetui vaistus (is zoleliu beje). Tada pasidariau vandenu tyrima (7 menesiu nestume), nes jei ka buciau vaziavus i Vokietija to naujojo gydimo. Kelis kartus dariau pas Santariskiu genetikus echoskopija - jie detaliai ziurejo, ar galvute nera mazesne nei iprasta, ar nesimato kalcifikatu, ar kiti organai nepakite (bet velgi - nieko nebut galeje pakeisti..) Aciu Dievui, vandenu tyrimas parode, kad vaisius neuzsikretes. Vaikui gimus jam padarytas kraujo tyrimas rode, kad perdaviau tik antikunius, o pacio igimto CMV nera. Tada nusiraminau ir nieko nebedariau. Vaikiukas linksmas ir laikos kuo puikiausiai!

Jei turesit detalesniu klausimu (apie pastojima ir CMV tai tikrai nieko nezinau, tik apie itaka vaisiui) - rasykit i AZ. Kiek galesiu, atsakysiu.