Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-18

QUOTE(ReNcYtEa @ 2012 02 22, 15:53)
Tortų dengimui.Jau būna gatavai iškočiota,belieka tik tortą apdengti. Man ji daug skanesnė,nei pastiliažas,ar tos kitos be prto saldžios masės. Man atrodo,kad iš jų ir figūrėles lipdo


Bet marcipanas beprotiskai brangus...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 22, 20:04)
Bet marcipanas beprotiskai brangus...

siulau patiems pasidaryti. tikrai normali kaina gaunas. ir labai paprasta
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 22, 19:04)
Bet marcipanas beprotiskai brangus...

o kiek jis pas mus kainuoja? Iš Vokietijos 26cm tortui už 3,5euro parveža..
O p[ati darytis kažkaip nedrįstu-man atrodo,kad ten ir nelengva,o jei nesigaus,tai ir nemažai šiukšlinėn išmest reiks blush2.gif Aš kažkokį receptą skaitinėjau,tai man nepasirodė,kad ten paprasta g.gif Bet dabar jau net neatsimenu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ReNcYtEa: 22 vasario 2012 - 20:53
As Dasitoj lipdymui anksciau pirkdavau 2,5 kg kazkur virs 60 lt...
Atsakyti
jei rafaello tortui sviestą ir kondensuotą sumaišius su grietinėle, išsiskyrė sunka, na, pasukos, jau išgelbėti nebepavyks, ane? nes kaitinant tik dar labaiu pasukos skirsis, nes kais grietinėlė išplakta... ar klystu?
o kur tada sunaudoti tą nevykusį kremą? išmesti tai man gaila...
na ot nesėkminga diena sad.gif
Atsakyti
merginos patarkit del pastilazo figureliu lipidimui . kiek dariau vis nesigauna :sad.gif darau pagal si recepta:PASTILAŽAS (tortų dekoracijų lipdymui) (Asseni)

1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.

Vandenuką sumaišyti su citrinos rūgštimi, užpilti želatiną, palaikyti, paskui ištirpinti ir supilti kartu su gliukoze/medumi į krakmolo, cukraus pudros masę.
Pastilažas labai malonus darbo metu , ilgai galima dirbt, labai elastingas, o paskui kai išdžiūna, tai laiko super.


gaunasi minksta mase,bet kuo daugiau minkai tuo daugiau limpa pri ranku paliekant nedideles krisleles ant ranku. netolygiai nusidazo. ir nors yra minksta susukus pvz rutuliuka matosi itrukimai ir niekaip vienalyte nepasidaro.o baisiausia, kad jungiant detale prie detales su vandeniuku nesijungia. turiu svarstykles , visus matavimo indus. todel proporciju laikaus. padekite
Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 02 23, 11:41)
merginos patarkit del pastilazo figureliu lipidimui . kiek dariau vis nesigauna :sad.gif darau pagal si recepta:PASTILAŽAS (tortų dekoracijų lipdymui) (Asseni)

1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.

Vandenuką sumaišyti su citrinos rūgštimi, užpilti želatiną, palaikyti, paskui ištirpinti ir supilti kartu su gliukoze/medumi į krakmolo, cukraus pudros masę.
Pastilažas labai malonus darbo metu , ilgai galima dirbt, labai elastingas, o paskui kai išdžiūna, tai laiko super.
gaunasi minksta mase,bet kuo daugiau minkai tuo daugiau limpa pri ranku paliekant nedideles krisleles ant ranku. netolygiai nusidazo. ir nors yra minksta susukus pvz rutuliuka matosi  itrukimai ir niekaip vienalyte nepasidaro.o baisiausia, kad jungiant detale prie detales su vandeniuku nesijungia. turiu svarstykles , visus matavimo indus. todel proporciju laikaus. padekite


pilkite ne 60, o 40 ml vandens, daug kam tas padeda pasiekti geriausius rezultatus. Ir kokią cukraus pudra naudojat? labai tam tinkama dansuker
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2012 02 23, 11:33)
jei rafaello tortui sviestą ir kondensuotą sumaišius su grietinėle, išsiskyrė sunka, na, pasukos, jau išgelbėti nebepavyks, ane? nes kaitinant tik dar labaiu pasukos skirsis, nes kais grietinėlė išplakta...  ar klystu?
o kur tada sunaudoti tą nevykusį kremą? išmesti tai man gaila...
na ot nesėkminga diena sad.gif

Man irgi taip yra buve, ir ne viena karta doh.gif Tai as, nupylusi ta skystimeli, pridejus trupiniu, puikiai ta mase sunaudojau po dengimo mase thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles smile.gif ka tik idejau kepti Rafaelo tortukui biskivita. Nusprendziau cia pasiskaitinejusi kepti per du kart ir dabar galvoju kiek laiko kepti, nes visa iskart kepant reiketu kepti 35 min. Gal galite kas pasidalint patirtim? 4u.gif
Atsakyti
Panašiai gausis ir kepant pusę normos,žiūrėk pagal vaizdą biskvito orkaitėje
Atsakyti
bandysiu wink.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ataner.s @ 2012 02 23, 14:25)
Sveikos kepejeles smile.gif ka tik idejau kepti Rafaelo tortukui biskivita. Nusprendziau cia pasiskaitinejusi kepti per du kart ir dabar galvoju kiek laiko kepti, nes visa iskart kepant reiketu kepti 35 min. Gal galite kas pasidalint patirtim? 4u.gif

As pvz. kai kepu blekoj (orkaitinej), tai man uztenka 15-20min. Ir beje, dar pavyksta biskvita padalint i 2 dalis. Siaip reikia ziuret i biskvito stori. smile.gif
Atsakyti