Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Pamenu, kad beskoniai buvo kažkurie iš parduotuvinių auginti.Apie juos daug kalbėta buvo
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 10, 20:23)
berods, taip apie Corazon'us rašė, bet atsirado ir tokių, kurioms patiko  mirksiukas.gif

ax.gif aš tai pamenu , kad raw tuos minėjo , kad neskanūs
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 10, 20:26)
na tada paklausiu taip...Ex, Diuni, Casual,ir kitos,kurios augina daugiau pomidoru, kiek sodinat daigu, kiek Jums uztenka? 4u.gif

ax.gif blush2.gif aš prie tų , kur augino mažai visai...šiemet plėsiu asortimentą iš skaičių...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 10, 19:43)
tik iš C raidės daugiau neatgaminu, kam ten be skonio.

Cumato biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 10, 19:26)
na tada paklausiu taip...Ex, Diuni, Casual,ir kitos,kurios augina daugiau pomidoru, kiek sodinat daigu, kiek Jums uztenka? 4u.gif

aš auginu ~ 70 daigų. Turiu pasakyt - per akis. Užtektų ir 50, bet pavasarį apsistoti ties tiek - misija neįmanoma. Jei išsirenku dešimt veislių, tai čia prigiria dar 30, kad nori nenori bent pusę tiek dar po vieną-du daigus įkiši.
Tai va, tų turimų užtenka ir mums, ir tėvams, ir anytai, ir svečiams. Konservų ir kečupų prisidarau pilnas lentynas. Visą žiemą kečupo neperku, nors eina jis pas mus litrais. Kečupai, pomidorai savo sultyse, tyrės, sultys - visko užtenka.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 01 10, 19:56)

norėtai tongue.gif , šie originaliai Kumato rašosi. Ale jie tikrai su skoniu buvo, nes nuosavam šiltnamy augo. O bet tačiau, kai yra skanesnių, tai neypatingi stebuklai.

Prisiminiau, gi iki pilnos laimės Costoluto Fiorentino reikia.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 10, 20:03)
norėtai  tongue.gif , šie originaliai Kumato rašosi.
Prisiminiau, gi iki pilnos laimės Costoluto Fiorentino reikia.

na, jei jau taip gini tuos C(k)umato, tai dar Colibriai buvo. Bet irgi puikūs pomidorai g.gif Auginau du metus ir tikrai dar auginsiu.
Ne, aiškiai Casual apsiriko, ne C raide tų paslaptingųjų pavadinimas prasdeda..
Atsakyti
Pernai auginau 35 veisles maždaug po du pomidorus, iš viso 75 vienetus, dviejuose šiltnamiuose (vienas karkasinis plėvelinis, kitas lankinis plėvelinis). Mūsų šeima iš dviejų asmenų, tai pomidorų atsivalgėm, dabar nelabai noriu net pažvelgti, paskutinį valgėm per naujus metus atbulais dantim. Prisimarinavom, košių (padažo) prisivirėm, uogienės prisidarėm, užsišaldėm ir džiovinom. Taip ir stovi, kol kas labiau valgom agurkus. Sezono metu kaimynus ir draugus vaišinom, mamom vežėm. Turiu vieną pastebėjimą - pirmieji pomidorai skanūs visi ir visokie, po to kai prasideda gausa, skanūs būna veisliniai, o pabaigoje, kai būnam atsivalgę ir pomidorus valgom paskutinius iš šiltnamio ar iš dėžių, tai veisliniai, bent jau man, tampa nebeskanūs, o skanūs būna hibridai. Šiemet (jei nieks nesugundys ir sugebėsiu atsilaikyti) žadu auginti 60 pomidorų: 20 hibridų, 20 veislinių, 10 slyvinių ir 10 cheriukų.
Atsakyti
4u.gif Dekuj merginos 4u.gif 4u.gif nieko nepadarysi su ta "pomidorine" lyga.
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2012 01 10, 18:29)
Papildyta:
buvo vaikinukas auginantis kazkur Airijoj ar Anglijoj pomidorus. Viska tuose maishuose augino ; idomu ar tesia pomidorininkyste toliau....

Man atrodo Seržas
Na gal sugryš dar į mūsų palatą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2012 01 10, 19:29)
buvo vaikinukas auginantis kazkur Airijoj ar Anglijoj pomidorus. Viska tuose maishuose augino ; idomu ar tesia pomidorininkyste toliau....

cia Serzas
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2012 01 10, 20:27)
Man atrodo Seržas
Na gal sugryš dar į mūsų palatą biggrin.gif

Tikrai Seržas. Aišku, grįš. Kai ateis laikas sėti, pamatysim.
Atsakyti
O kokius pomidorus dar galima auginti lauke. Jau supratau, kad iš ankstyvų tai betaliux ir ola polka.
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2012 01 10, 21:53)
O kokius pomidorus dar galima auginti lauke. Jau supratau, kad iš ankstyvų tai betaliux ir ola polka.

aš pernai dar lauke auginau kmicic, tai labai buvo super po 100 vnt ir daugaiu pomidoru ant stiebo, labai tinkami vakavimui (dabar gardziuojames jais) ir anksciau pradejom valgyti nei agurkus lauke
vat ir foto dar radau ax.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti