QUOTE(Zirzė @ 2012 01 10, 16:52)
na tarkim apsistosiu ties 100,pernai turejau 50 - valgymui uzteko, bet tik tiek,ziemai isidejau tik keleta stiklainiuku
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 10, 20:26)
na tada paklausiu taip... kiek sodinat daigu, kiek Jums uztenka?
Zirze, mano daigų auginimo vidurkis yra 60 daigų. Kažkada buvau pasodinusi virš 100, irgi visokioms dalyboms, tam.. anam.. nu vistiek per daug.
Pernai auginau 70, tačiau jokių dalybų nebuvo, nes mano tėvai ir patys užsiaugina, broliai ir daug buvusių svečių į užsienius išsilakstė. Taigi visas derlius teko dviems žmonėms. Sakyčiau per daug. Šįmet mano planas - 50 daigų.
Jei nori aprūpinti tėvus, dar kažkam lauktuvių duot, manau sodink šiais metais 80 daigų. Bus tau orientyras ateičiai. Matysi, ar padidinus daigų skaičių nuo 50 iki 80 tapsit sotesni.
Reiktų atkreipti dėmesį į tai, kokias veisles sodini. Jei aukštaūgius hibridus, tai derlius bus kur kas gausesnis, nei sodintum tokį patį kiekį nehibridų.
QUOTE(Upas @ 2012 01 11, 01:53)
Jau matau kaip pačios ieškot atsakymų, 15 žinučių nepamenu iš K ar iš G, ar iš B raidės neskanūs. Ne tie iš K Skanūs. Tai naudokitės paieška?
Klausyk,
Upas, nesikabinėk, šioje temoje
mes diskutuojame, o ne kaupiame informaciją, dažniausiai po dešimt kartų atsakome į tuos pačius klausimus. Jei atsakymas netoliese, tai ir pasiūlom pasiskaityti pora puslapių atgal, o ne visą pomidorų forumo istoriją.
Pvz., pernai jau diskutavom apie tuos stambius žiedus, išsiaiškinom - tu šįmet vėl atėjęs klausi, ir iškart gavai ne vieną atsakymą. Ateis, klaus kitas - vėl atsakysim. Kame problema?
QUOTE(Upas @ 2012 01 11, 02:38)
Pagal mane, pradedančiajam rinktis determinantine. Mažiau priežiūros.
O dėl atsakymų laukimo, tiesiog turėjau omenį, kad kai kurioms temoms reikalingos atskiros temos pvz: Vazoninės, balkoninės, svyrančios veislės pomidorai.
Pradedančiąjam labai sėkmingai galima augint ir aukštaūges veisles, nereikia gąsdinti, ne mažvaikiai augina, tai nemanau, kad toks aukštas pilotažas nuskint, išgenėt atžalas. Tuo labiau, kai tiek informacijos.
Ir dar. Jei tau, Upas, reikalingos atskiros temos, taigi jau yra forumas (tavasis), kuriame viskas surūšiuota kaip kareivinėse. SM pomidorų temoj nėra ir nebus dalykiškų, sausų, be flirto pokalbių. Vazoniniai..balkoniniai..kibiriniai.. svyrantys.. Nu pabandyk pats sukurt tas atskiras temas, po savaitės jų jau ir pats nebeatrasi, voliosis kažkur galiorkoj...
Čia tau ne biblioteka, ne archyvas, kad privalėtume pedantiškai kaupti, dėti į stalčiukus informaciją.
Jei tau reikia, vaikštai aplink pomidorus su svarstyklėm ir liniuote, rašai diplominį apie pomidorus, reikia kažkieno patirties lobynų, imk sąsiuvinį, pieštuką skaityk visas temas, tikrai rasi daug naudingų patarimų.
Tik būk geras, nediriguok, neardyk nusistovėjusios tvarkos mūsų temoje. Įsiliek į mūsų pokalbius nekeldamas bangų.
Tai tiek.