Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Supratau atsiprašau.
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 11, 01:01)
nesusikalbam  4u.gif

Minėtosios moterys sausio mėn sėjo tiek vėlyvuosius, tiek ir ankstyvuosius. Kaip ir moteris, kuri sėjo balandžio pradžioj. Kokybiški daigai prieš perkeliant į nuolatinę auginimo vietą turi turėti tam tikrą skaičių lapų, tam tikro storio stiebą, būti tam tikro ūgio ir turėti tam tikrą kiekį šaknų. Taigi, namų sąlygomis sėjant ir auginant daigus, dienų skaičius pas skirtingas augintojas taip pat skirtingas, pvz., sumažinam temperatūrą tiek, kad sustotų augti ar nugnybiam viršūnę ir turim dar papildomas 2-3savaites.

Atsakyti
Gaudvile, o gal galite parašyti patarimų kaip gerai pasiruošti viską daiginimui (ta prasme, į kokią žemę daiginti, ar jau dabar galiu tai daryti) Temos pradžioje labai išsamiai parašyta apie jau paaugusių pomidorų priežiūrą, o aš dar nemoku su jais nuo pradžių elgtis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 01 11, 01:09)
Gaudvile, o gal galite parašyti patarimų kaip gerai pasiruošti viską daiginimui (ta prasme, į kokią žemę daiginti, ar jau dabar galiu tai daryti) Temos pradžioje labai išsamiai parašyta apie jau paaugusių pomidorų priežiūrą, o aš dar nemoku su jais nuo pradžių elgtis  doh.gif

Tam, kad neperrašinėt paklodžių, dedu tiesiog nuorodas:
Pomidorų sėklų ir daigų ruošimas;
Pomidorų auginimas ir priežiūra
Pomidorų auginimo technologija

Tikiuosi įvertinsit:
1. surast ir įdėt nuorodas taip pat užima laiką, kuris nuvagiamas nuo kito, pagrindinio, darbo;
2. du nepažįstami nick'ai temoj, skaičiavimas po kelintos žinutės gaunamas atsakymas ir t.t. cool.gif

Tortų neprašau, bet normalus, žmogiškas bendravimas būtų labai į sveikatą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 sausio 2012 - 01:27
Pagal mane, pradedančiajam rinktis determinantine. Mažiau priežiūros. O Jei yra pakankamai laiko, Aukštaūge, ir praktikuotis kaip aprašė auginti po kelias šakas. Ūgi galima irgi kontroliuoti, stabdant viršūnės augimą.
Kurios kekinės negaliu pasakyti:
Agata
Betalux
Kmicic
Orandže
Perun
Roco
Siberian Erly
Tajfun
Tolstoi
Vilma (Slyvukų dydžio, vynuogių)

QUOTE(Pingvinukas @ 2012 01 11, 00:58)
Geriau kuo žemesni  ax.gif Nes šiltnamis sakyčiau labiau mėgėjiškas  doh.gif

user posted image
Papildyta:
Labai gerbiu, už tokias žinias ir pagalbą.
O dėl atsakymų laukimo, tiesiog turėjau omenį, kad kai kurioms temoms reikalingos atskiros temos pvz: Vazoninės, balkoninės, svyrančios veislės pomidorai.
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 11, 01:27)

Tikiuosi įvertinsit:
1. surast ir įdėt nuorodas taip pat užima laiką, kuris nuvagiamas nuo kito, pagrindinio, darbo;
2. du nepažįstami nick'ai temoj, skaičiavimas po kelintos žinutės gaunamas atsakymas ir t.t.  cool.gif

Tortų neprašau, bet normalus, žmogiškas bendravimas būtų labai į sveikatą  ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 11, 02:27)

Tikiuosi įvertinsit:
2. du nepažįstami nick'ai temoj, skaičiavimas po kelintos žinutės gaunamas atsakymas ir t.t.  cool.gif

Tortų neprašau, bet normalus, žmogiškas bendravimas būtų labai į sveikatą  ax.gif

Ačiū už vargą 4u.gif Eisiu skaityti viską 4u.gif Daugiau nebetrukdysiu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 11 sausio 2012 - 07:32
biggrin.gif pernakt diskutavot...Labas rytas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 11 sausio 2012 - 07:49
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 01 11, 01:14)
radau toki sarasa balkoninuku,gal auginot isskyrus Vilma, Tumbling Tom...na ir apie Venus raset,o apie kitas g.gif
Vilma
Balkony Star
Minibel
Venus
Cherry Falls
Tumbling Tom (svyrantys)
Pixie
Tiny Tim
Small Fry
Yellow Pigmy
Garden Pearl (svyrantys)
Window Box Roma
Micro Tom ( augalas labai žemas, iki 20 cm

Galiu pasakyti tik apie Cherry falls. Svaigau cia jais pernai truputi. Ziauriai daug pomidoriuku, bet jau krumynas toks, kad neimanoma ikist rankos nusiskint, sakeles, plonutes, nuo vaisiu gausos luzineja, kazkaip apgenet jas sunkiai sekasi, derejo iki pat velyvo rudens, po to, kadangi, as juos auginau siltnamyje, bandziau issikast ir parsinest namo, bet numarinau.... Na, skonis vidutinis, lyginant, kad is mazuju mano receptoriai ypac vertina Black cherry...
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Koks temos aktyvumas, vos spėju skaityti biggrin.gif
QUOTE(irid @ 2012 01 10, 21:14)
Turiu vieną pastebėjimą - pirmieji pomidorai skanūs visi ir visokie, po to kai prasideda gausa, skanūs būna veisliniai, o pabaigoje, kai būnam atsivalgę ir pomidorus valgom paskutinius iš šiltnamio ar iš dėžių, tai veisliniai, bent jau man, tampa nebeskanūs, o skanūs būna hibridai.

drinks_cheers.gif visiškai pritariu 4u.gif
Vakar pažiūrėjau savo sėklų dėžutę, tai matyt penkiems metams į priekį nebereiktų nieko pirkti biggrin.gif bet gi čia tik užeik, tai tuoj visko užsireikia cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 10, 16:52)
na tarkim apsistosiu ties 100,pernai turejau 50 - valgymui uzteko, bet tik tiek,ziemai isidejau tik keleta stiklainiuku rolleyes.gif

QUOTE(Zirzė @ 2012 01 10, 20:26)
na tada paklausiu taip... kiek sodinat daigu, kiek Jums uztenka? 4u.gif

Zirze, mano daigų auginimo vidurkis yra 60 daigų. Kažkada buvau pasodinusi virš 100, irgi visokioms dalyboms, tam.. anam.. nu vistiek per daug.

Pernai auginau 70, tačiau jokių dalybų nebuvo, nes mano tėvai ir patys užsiaugina, broliai ir daug buvusių svečių į užsienius išsilakstė. Taigi visas derlius teko dviems žmonėms. Sakyčiau per daug. Šįmet mano planas - 50 daigų.
Jei nori aprūpinti tėvus, dar kažkam lauktuvių duot, manau sodink šiais metais 80 daigų. Bus tau orientyras ateičiai. Matysi, ar padidinus daigų skaičių nuo 50 iki 80 tapsit sotesni.

Reiktų atkreipti dėmesį į tai, kokias veisles sodini. Jei aukštaūgius hibridus, tai derlius bus kur kas gausesnis, nei sodintum tokį patį kiekį nehibridų.

QUOTE(Upas @ 2012 01 11, 01:53)
Jau matau kaip pačios ieškot atsakymų, 15 žinučių nepamenu iš K ar iš G, ar iš B raidės neskanūs. Ne tie iš K Skanūs. Tai naudokitės paieška?

Klausyk, Upas, nesikabinėk, šioje temoje mes diskutuojame, o ne kaupiame informaciją, dažniausiai po dešimt kartų atsakome į tuos pačius klausimus. Jei atsakymas netoliese, tai ir pasiūlom pasiskaityti pora puslapių atgal, o ne visą pomidorų forumo istoriją.
Pvz., pernai jau diskutavom apie tuos stambius žiedus, išsiaiškinom - tu šįmet vėl atėjęs klausi, ir iškart gavai ne vieną atsakymą. Ateis, klaus kitas - vėl atsakysim. Kame problema?

QUOTE(Upas @ 2012 01 11, 02:38)
Pagal mane, pradedančiajam rinktis determinantine. Mažiau priežiūros.

O dėl atsakymų laukimo, tiesiog turėjau omenį, kad kai kurioms temoms reikalingos atskiros temos pvz: Vazoninės, balkoninės, svyrančios veislės pomidorai.

Pradedančiąjam labai sėkmingai galima augint ir aukštaūges veisles, nereikia gąsdinti, ne mažvaikiai augina, tai nemanau, kad toks aukštas pilotažas nuskint, išgenėt atžalas. Tuo labiau, kai tiek informacijos.

Ir dar. Jei tau, Upas, reikalingos atskiros temos, taigi jau yra forumas (tavasis), kuriame viskas surūšiuota kaip kareivinėse. SM pomidorų temoj nėra ir nebus dalykiškų, sausų, be flirto pokalbių. Vazoniniai..balkoniniai..kibiriniai.. svyrantys.. Nu pabandyk pats sukurt tas atskiras temas, po savaitės jų jau ir pats nebeatrasi, voliosis kažkur galiorkoj...
Čia tau ne biblioteka, ne archyvas, kad privalėtume pedantiškai kaupti, dėti į stalčiukus informaciją.

Jei tau reikia, vaikštai aplink pomidorus su svarstyklėm ir liniuote, rašai diplominį apie pomidorus, reikia kažkieno patirties lobynų, imk sąsiuvinį, pieštuką skaityk visas temas, tikrai rasi daug naudingų patarimų.

Tik būk geras, nediriguok, neardyk nusistovėjusios tvarkos mūsų temoje. Įsiliek į mūsų pokalbius nekeldamas bangų.
Tai tiek.
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2012 01 11, 00:19)

O tos kurios sako kad pilna darbo šiltnamį turi irgi nesuprantu...
Sodinat determinantines veisles, nereikia genėti skabyti, net ir rišti (Kai kurių) smaigstyti pagalių ir t.t.

aš tik norėjau paklausti, ar Jūs pats auginot pomidorus?
Pabandykit ir sužinosit, kaip atrodo neskabyti ir nerišti determinantiniai pomidorai.
Minėtuosius Kmicic būtina apskabyti apačioje, o jau apie rišimą ar atramas net ir klausimo nėr - nerištas jis anikaip neišlaiko tokios gausos pomidorų. Auginau, žinau.
Man pačiai su aukštaūgiais kaip tik paprasčiau susivarkyti, o ir dera jie kur kas ilgiau.
Atsakyti
biggrin.gif tai nuo pokelio su sėklomis nuskaitė info...ten tikrai rašo , nereik rišti...o kaip jų neriši , na gulės visi ant žemės...juo labiau , jeigu šiltnamyje...pievoje jie man buvo žemesni ir tokie platesni...bet vistiek rišau ...nors ten gal galima duoti jiems ir pagulėt...bet vaisiai supus ant žolės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 11 sausio 2012 - 09:20
Kol dar vaikai ant galvos neatsisėdo, greitai brūkštelsiu smile.gif

Kas čia pirmą kart augins pomidorus? Ramiakas biggrin.gif Man pernai buvo, galima sakyti pirmas kartas viskam. Pirmą kartą rinkausi sėklas, pirmą kartą pirkau žemę sėkloms, sėjau, auginau, lepinau, laužiau tyčia ir netyčia tuos nabagus daigelius. Į pirmą kartą pastatytą šiltnamį pirmą kartą sodinau. Pirmą kartą mulčiavau, neravėjau, purškiau ir užauginau tOOOOOkį derlių, kad visi žagsėjo. Dabar pensininkės sodo kaimynės patarimų eina.
Auginau Aukštus ir žemus, vienu ir ne vienu stiebu. Iš viso ~ 100 daigų buvo.
Per savaitę daržui ir šiltnamiui sakirdavau max 3 valandas. Bet tai iš pradžių, vėliau po dvi, kas dvi savaites.
Už visa tai ačiū forumo merginoms moterims ir vaikinams vyrams.

Kadangi jau dabar nebe mergelė-pomidorų augintoja esu biggrin.gif tai gali ir kitiems patarti.

Vienintelės savo daržinionkės patirties auginti pomidorus ir bulves balkone neužskaitau smile.gif

Šitas traktataas ne apie cepelinus,s bet apie tai, kad ne tiek bėdos, kiek bėdavonės. Skaitykit šita forumą ir viskas bus gerai biggrin.gif
Atsakyti