Įkraunama...
Įkraunama...

Kada laikas antram vaikui?

Mano pirmagimiui beveik 1,5 metuku. Pasiryzome antram del to, kad visada norejome ne maziau dvieju vaikuciu- vyras vienturtis, as turiu seseri....Del trecio- stipriai abejoju...Nors niekada nesakau niekada wink.gif
Antro nutareme susilaukti iskart dar ir del to, kad abu su vyru nebesame jaunikliai, senokai buvo 21 metukai.....o seni tevai- dideli vargai abiems pusems biggrin.gif
Mintys, kad bus sunku- jos visada ateina ir praeina...Nemanau, kad belaukiant, besitikint atsiras ypatinga padetis, salygos imti ir gimdyti.....
Labiausiai nervinantis dalykas nuolat besikeicianti motinystes atosotogu ismoku sistema ( jei tokia galima pavadinti apskritai sia kose), nes visgi vaikai planuojami atsizvelgiant kokios yra abieju seimos nariu pajamos. Ir tai su isskaiciavimu visiskai nesusije...Tiesiog- taip uzauginti vaiko, kaip augino musu mamos, siais laikais nebeimanoma. Planuoti reikia viska wink.gif

Tai tiek trumpai ( o gal cia jau visa knyga gavos biggrin.gif)
wink.gif
Atsakyti
Sveikos, o mes ne visai i tema, bet... planuojame trecia 4u.gif
Turi dvi dukras, vienai 11,5 kitai 7 smile.gif , planuojame nuo geguzes, butu smagu si menesi susimeistruoti, nes rugseji mus vyras palieka daugiau nei dviem menesiams verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes, mano dukrytei 1m. ir 9 men., vis pamastom su vyru, kad gimus antram vaikeliui skirtumas tarp vaiku butu 3metai - pats tas. Taciau kazkaip nesiryztam pradeti leliuko, nors nora tureti antra vaika turim abu... Kvailai skamba, kas per stabdziai smile.gif Matyt reikia pasiryzti, o tai su pirmaja puse metu teko "darbuotis", kol pavyko pastoti smile.gif
Prasausi i planuojanciuju bureli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Julcikas83 @ 2010 08 23, 16:05)
Sveikutes, mano dukrytei 1m. ir 9 men., vis pamastom su vyru, kad gimus antram vaikeliui skirtumas tarp vaiku butu 3metai - pats tas. Taciau kazkaip nesiryztam pradeti leliuko, nors nora tureti antra vaika turim abu... Kvailai skamba, kas per stabdziai smile.gif Matyt reikia pasiryzti, o tai su pirmaja puse metu teko "darbuotis", kol pavyko pastoti smile.gif
Prasausi i planuojanciuju bureli smile.gif

Aisku ryzkites jei noras pas abu yra! 3m skirtumas tikrai nera toks jau mazas, juo labiau kad dukryte turit, bus jau didele pagalbininke 4u.gif
Musiskei tuoj bus 1,8 ir mes jau planuojames antra. Kazkaip nebaisu visai, gal kas pirmoji rami ir neproblematiska. Be to jau nebebus pametinukai, tai susitvarkysim thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Mes irgi planuojam antrą.
Iš pradžių buvo visokių minčių, bet ilgai delst negalvojau, nes persiritau per 30 ax.gif

Dėl pirmo gal pusmetį teko pasistengt, bet nurašiau tai kontraceptikams, bet matau, kad ir dabar reikės paplušėti cool.gif
Tikiuosi spėti kaip nors į tą traukinį iki kitų metų liepos 1 d. Bet pas mus- kaip diena taip naujiena...
vaikiuką tėtis namie prižiūri dabar, bet su antru būčiau aš pati.

tai va taip trumpai, norėčiau įsijungt į planuojančių būrelį 4u.gif
Atsakyti

i 
Merginos, noriu jums priminti, kad šitame skyrelyje temos ir jose rašomos žinutės turi išliekamąją vertę, t.y. jos turi būti informacinio pobūdžio (būtent šioje temoje jos turėtų būti apie vaikų amžiaus skirtumų pliusus ir minusus, finansinius dviejų ar daugiau auginamų vaikučių aspektus ir t.t., ir pan.), todėl noriu paprašyti nepaversti šios temos paplepėjimų kampeliu su "noriu prisijungti, ar priimsit?", "sveika prisijungus!", "ką šiandien veikiat?" ir t.t. Tokio pobūdžio paplepėjimams yra skirtas skyrelis Planuojančių pašnekesiai, kuriame netgi atskira temutė yra Planuojame antrus, trečius, ketvirtus lėliukus yra :)

Ačiū už supratingumą;)

Moderatorė HappyAngel
Atsakyti
Sveikos smile.gif as auginu sunu 3metu.Jau senokai pamastau apie antra vaikuti,vyrui taip pat "uzmetu replikele" laikas nuo laiko,kad jau butu neblogai pasiplanuoti..deja..del finansiniu priezasciu negalim sito sau leisti, verysad.gif todel kuo toliau tuo labiau nuliustu pagalvojus,kad tarp mano vaiku bus nemazas amziaus skirtumas verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,aciu uz Jusu pasisakimus,o as vis mastau apie antra vyras labai nori o as kazkaip kuo toliau tuo labiau esu pasimetusi doh.gif esam uzsieni man sis miestas nepatinka,vyrui atvirksciai patinka,as noriu i didesni kur didesnes perspektyvos ir t.t na zodziu galvuoje pilna kose pati nebezinau ko noriu siam gyvenime tai vienas koks dalykas neduoda ramybes tai kitas matyt depresija kazkokia g.gif pati pikstu ant saves ant savo minciu,cia jau kuri laika svaigau kaip noriu lialiuko o cia visai kazkaip tos mintys neaplanko g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamanicka @ 2010 08 25, 17:19)
Sveikos,aciu uz Jusu pasisakimus,o as vis mastau apie antra vyras labai nori o as kazkaip kuo toliau tuo labiau esu pasimetusi doh.gif esam uzsieni man sis miestas nepatinka,vyrui atvirksciai patinka,as noriu i didesni kur didesnes perspektyvos ir t.t na zodziu galvuoje pilna kose pati nebezinau ko noriu siam gyvenime tai vienas koks dalykas neduoda ramybes tai kitas matyt depresija kazkokia g.gif pati pikstu ant saves ant savo minciu,cia jau kuri laika svaigau kaip noriu lialiuko o cia visai kazkaip tos mintys neaplanko g.gif

Mes irgi gyvenam ne LT, todel tai savotiskas stabdis antram vaikui, zinant, jog niekas is artimuju nepagelbes su mazu antru leliuku. O ir vyras daug dirba, tad mintis, jog busiu viena neduoda ramybes. Bet norisi to maziuko, ypac, kai aplinkui daug nesciu nestuke.gif
Tad, sis klausimas tarp dangaus ir zemes... g.gif
Atsakyti
Du vaikai man asmeniskai atrodo idealiausias variantas..Musu pirmajam lapkriti bus septyni,apie antra pradejome galvoti dar ziema,bet del kai kuriu sveikatos problemu teko reikala pristabdyti..Amziaus skirtumas aisku jau nemazas,bet as delt to nepergyvenu.Su pametinukais turbut buciau isprotejusi,o dabar jauciuosi pasiruosusi naujai gyvybei tiek moraliskai tiek ir finansiskai,kas siais laikais deja irgi ne paskutineje vietoje
Atsakyti
QUOTE(zirniuke @ 2010 08 25, 17:30)
Sveikos smile.gif as auginu sunu 3metu.Jau senokai pamastau apie antra vaikuti,vyrui taip pat "uzmetu replikele" laikas nuo laiko,kad jau butu neblogai pasiplanuoti..deja..del finansiniu priezasciu negalim sito sau leisti,  verysad.gif todel kuo toliau tuo labiau nuliustu pagalvojus,kad tarp mano vaiku bus nemazas amziaus skirtumas verysad.gif

Nenusimink 4u.gif Visame kame reikia ieškot ir pliusų, o jų tikrai surastum mirksiukas.gif
O beje, apie finansines priežastis. Anksčiau kaip žmonės sakydavo:
Užteko duonos trims, užteks ir keturiems.
Bus dar vienas žmogutis- atsiras ir duonos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridastar @ 2010 08 26, 18:23)
Užteko duonos trims, užteks ir keturiems.
Bus dar vienas žmogutis- atsiras ir duonos  mirksiukas.gif

As irgi manau, kad cia daugiau tevu mastymo pasekme (kas galbut nera blogai). Visi savo vaikams norime suteikti geriausias salygas, todel kartais baisu. Svarbu kad su vyru esat vienos nuomones siuo klausimu drinks_cheers.gif , ir nesate nusiteike priesiskai.
Atsakyti