Įkraunama...
Įkraunama...

Kada laikas antram vaikui?

QUOTE(gryneja @ 2010 08 26, 17:06)
Du vaikai man asmeniskai atrodo idealiausias variantas..Musu pirmajam lapkriti bus septyni,apie antra pradejome galvoti dar ziema,bet del kai kuriu sveikatos problemu teko reikala pristabdyti..Amziaus skirtumas aisku jau nemazas,bet as delt to nepergyvenu.Su pametinukais turbut buciau isprotejusi,o dabar jauciuosi  pasiruosusi naujai gyvybei tiek moraliskai tiek ir finansiskai,kas siais laikais deja irgi ne paskutineje vietoje

Pas mus irgi analogiska situacija, tik dabar as pribrendau antram vaikeliui. Noreciau atsukti laika ir "subrandinti" save bent tris metus anksciau, bet yra kaip yra... Siek tiek pergyvenu del nemazo amziaus skirtumo, noretusi, kad vaikuciai bendrautu, nebutu nutole vienas nuo kito smile.gif
Atsakyti
del vaiku metu skirtumo...augant taqip- gal ir jausis...bet kai uzaugs- skirtumo tiesiog nebeliks...
mes pvz su broliu- 10 metu skirtumo. kai mazi buvom aisku, jam kliudavo, juk as maziuke, pagranduke....o dabar- kuo puikiausiai bendraujam, seimom, problemu jokiu, netgi duodu daug patarimu broliui, kuriu jis puikiai laikosi smile.gif

Taigi, tas amziaus skirtumas tarp vaiku, mano nuomone, nera jau toks baisus dalykas wink.gif
Atsakyti
Siaip norejosi, kad nebutu didelis mestu skirtumas tarp vaiku, bet po pirmo, tikrai nebesvajojau apie pametinukus doh.gif studijavau dar, paskui reikejo i darbo rinka biskiuka isipaisyt, paskui krize (posakis "Dievas dave dantis, duos ir duonos" - ne man, schmoll.gif as racionaliau i vaiku planavima ziuriu)... O dabar jau kelis menesius rimtai svarstom ir ruosiames antram vaikiukui, nes padetis susitvarke, savi namai, darbai, o ir sunus nemazas, bet islepes doh.gif butu maziukas namuose, manau zymiai vyresnis pasijustu, neabejoju ir man padetu ax.gif

del metu skirtumo, tai man dabar jau noretusi antra kokiu 2metuku turet blush2.gif bet bus skirtumas geriausiu atveju apie 6metus unsure.gif

sakoma, kai tarp vaiku yra 7metu skirtumas, tai jau kiekvienas auginamas kaip vienturtis blink.gif tarp manes ir seses 9m skirtumas, tai tikrai sese auga viena, o mes su broliu (pametinukai) uzaugom dviese. bet jei zvelgiant i ateiti, tai tikrai tas metu skirtumas isnyksta.
Atsakyti
Mano leliui ne uz kalnu 4 metukai smile.gif vis paklausiu ar noretu Broliuko atsakymas tik vienas MAMA NORIU BOLIO biggrin.gif Tai vis dazniau apie tai pagalvoju,ir vyras nori tik va manija yra kazkokia baime gal del to kad man 22 metai tai tik tas manau mane stabdo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(camelia1525 @ 2010 09 08, 16:29)
Mano leliui ne uz kalnu 4 metukai  smile.gif vis paklausiu ar noretu Broliuko atsakymas tik vienas MAMA NORIU BOLIO biggrin.gif  Tai vis dazniau apie tai pagalvoju,ir vyras nori tik va manija yra kazkokia baime gal del to kad man 22 metai tai tik tas manau mane stabdo blush2.gif

na manau apie metus galvoti yra svarbiau kai pirma leliu planuoji, o kai jau yra seima ir brolio reikia, tik mamytes metai tikrai neturetu buti priezastis "nepirkti brolio" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(chiuncia @ 2010 09 08, 17:42)
na manau  apie metus galvoti yra svarbiau kai pirma leliu planuoji, o kai jau yra seima ir brolio reikia, tik mamytes metai tikrai neturetu buti priezastis "nepirkti brolio"  mirksiukas.gif

Na sutinku tiesa sakai g.gif sian paskutine KT isgersiu stosiu i planuojancius thumbup.gif
Atsakyti
Atėjo laikas kai ir mes su vyru pradėjome galvoti apie antrą vaikelį (tiksliau vyras jau seniai apie tai šnekėjo, o aš vis kartojau "dar ne"). Mūsų pirmagimei už poros mėn. 3 metukai, planavom virš metų, todėl galvoju, kad ir dabar bus sunku suplanuoti ir GAL reiktų pradėti jau dabar. Kažkodėl įsijungia, kažkoks "baimės faktorius" kuris mane stabdo doh.gif
Visi pasisakot apie kuo mažesnį skirtumą tarp vaikų, o aš kaip tik atvirksčiai, galvoju pirmagimė eitų į 1 klasę o aš supuočiau mažą leliuką (būtų idealus variantas, gal jau ir situacija materialinė mūsų Lietuvėlėje pasikeitusi būtų) Tik labai baugu o kas jei kuo toliau tuo baisiau, gal tada noras turėti antrą vaiką išvis dings, žodžiu ir noriu ir bijau unsure.gif

QUOTE(mamanicka @ 2010 08 20, 19:52)
pamasciau net geda sakyti bet supratau del ko parinosi  ax.gif as per pirma nestuma priaugau beveik 30kg ejau gimdyti 86kg doh.gif sio metu sveriu 62 skaitau save stora,nors tikrai prisiziuriu,ziuriu ka valgau,po 6 nevalgau taciau tas svoris sustojo ir man atrodo as labai stora o jei pastosiu vel nezmoniskai sustoresiu na aisku durnai skamba bet mane kamoja ta baime doh.gif

Cha.... galvoji tu čia tokia viena, neeee- aš tau į kompanija, čia dar vienas stabdys doh.gif
QUOTE(*Neatrastoji* @ 2010 08 23, 00:11)
Labiausiai nervinantis dalykas nuolat besikeicianti motinystes atosotogu ismoku sistema ( jei tokia galima pavadinti apskritai sia kose), nes visgi vaikai planuojami atsizvelgiant kokios yra abieju seimos nariu pajamos. Ir tai su isskaiciavimu visiskai nesusije...Tiesiog- taip uzauginti vaiko, kaip augino musu mamos, siais laikais nebeimanoma. Planuoti reikia viska wink.gif

Vat būtent, visiškai sutinku, dabar planuojama yra viskas nuo a iki z
QUOTE(auksebing @ 2010 08 26, 23:13)
Pas mus irgi analogiska situacija, tik dabar as pribrendau antram vaikeliui. Noreciau atsukti laika ir "subrandinti" save bent tris metus anksciau, bet yra kaip yra... Siek tiek pergyvenu del nemazo amziaus skirtumo, noretusi, kad vaikuciai bendrautu, nebutu nutole vienas nuo kito smile.gif

mano nuomone tai priklauso net ne nuo pačių vaikų o nuo tėvų, kaip jie sugebės vaikučius "suartinti"

Atsakyti
mano vyras buvo pries antraji, sake pakaks ir vieno , taciau po mano ilgu zirzimu, prasymu ir dejavimu , sutiko thumbup.gif dabar laukiam antrojo , vaikuciu skirtumas bus 4,4 metuku, manau pats tas smile.gif tad gimdykit, ryzkites , juk vaikai suteikia gyvenimui pilnatves mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano vyras kaip tik labai norejo, o as norejau palaukti. bet gavos taip kaip gavos- laukiames.....amziaus skirtumas bus 2,2 metuku.... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(*Neatrastoji* @ 2010 09 10, 13:52)
Mano vyras kaip tik labai norejo, o as norejau palaukti. bet gavos taip kaip gavos- laukiames.....amziaus skirtumas bus 2,2 metuku.... wink.gif

as jau po truputi svajoju apie antraji, nors mano mazylei dar tik 4,5 menesio. Noreciau, kad butu 2 metuku skirtumas. Vaikams, tarp kuriu amziaus skirtumas mazas, 2-3 metai, augti zymiai smagiau. Sakau is patirties, nes tarp manes ir brolio didelis metu skirtumas. Todel nenoreciau, kad taip butu tarp mano vaiku, nes didelis metu skirtumas yra vos ne tas pats, kaip augimas vienam.
Atsakyti
QUOTE(Jurzuk @ 2010 08 16, 13:48)
Keista, bet kol kas as antrojo vaikelio dar nenoriu... Musiskiui dabar beveik 3. Protingas geras vaikas, bet kazkodel dar vieno nenoriu  verysad.gif Ir jauciuosi keistai, nes daugelis jusu troksta antro leliuko... Vyras ir sako, kad noretu... Bet viduje ijungtas stabdis...

Nepergyvenk, pas mane panasi situacija. Turiu dukra 11metu, su dabartiniu vyru gyvenu 7m. Jau metus jis mane del antrojo kalbina, tiesa pasakius apie puse metu oj oj oj kokios aistros vire doh.gif Ir ka jus manot, "uztaise" vidurziemy. Mane panika net istiko, is tos panikos pasidariau aborta, ne chirurgini, su mifepriston(Anglijoj legalu). Kol vyras apie mano "zygdarbi" nezinojo ir galvojo, kad dar laukiaus, ant ranku nesiojo, pats laimingiausias vyras buvo. blush2.gif Matant ji toki sirdi suspaude, bet viska pasakiau. Tada jam isterija istiko, bet viskas susitvarke. Ir as, kaip cia pasakius, jau jau psichologiskai persilauziau, nors dar baisoka. Beje, po dirbtinio persileidimo dar 3 men kontraceptines pavartojau, bet po to pagalvojau, velniop, nustosiu vartot, nesisaugosiu, bus netyciukas, bet jau tokio soko nepatirsiu, juolab, kad toki ramsti turiu 4u.gif Tris men nepastojau, po keliu dienu pagal ideja turetu mmm but, tai ziuresiu blush2.gif Dar labai tragedijos nedarau, zinau, kad ta chemija 4-6 men. valosi is organizmo
Atsakyti
Manajam dar net 4-iu menesiuku nera, oas jau pagalvoju apie antra, zinau kad dabar laikas dar nera tinkamas, visgi rudeni mokslai, suneli dar paauginti reikia siektiek, bet zinau kad tikrai antro noresiu smile.gif
Vyras is pradzu sake vieno uzteks, bet dabar kai viena jau turi, pamate koks dziaugsmas tai ir antram nebepriestarauja, ispradziu sake jog neverta saugoti sunelio daiktu, dabar jau kalba kitaip, vis uzsimena kad reikes supakuoti viska graziai ir sudeti i palepe, ir kad galim neskubeti rubeliu atidavineti, gal vel berniukas gims, o jei ne, tuomet veliau ir atiduosim kamnors wub.gif
Turiu tik viena priezasti kuri siektiek stabdo nuo antrojo vaikiuko minties, bet problema tokia neproblema isties, galbut daugiau mano issigalvojimai blush2.gif
Atsakyti