Įkraunama...
Įkraunama...

Dabartinis lietuviškas slengas

QUOTE(Meilė @ 2006 04 01, 12:44)
Dar yra afigėnai (tipo kabai krūtai, fainiai), ledas(irgi panaši reikšmė)

Nu va, o as viena skelbima apie parduodama auto skaiciau, ir ji buvo aprasyta kaip "ledine". Niekaip nesupratau - cia gerai ar blogai? Pasirodo afygenai gerai bigsmile.gif

QUOTE(AsJa @ 2006 04 12, 10:08)
Čia kažkas rašė apie skystą duoną..
Tai va dar keletas, pusės litro degtinės butelys - tai sako puslitris, o va
0,33 litro - "piemenukas", o 0,25 litro - "merzavčikas".  biggrin.gif

Apie piemenuka negirdejau dar, o merzavcikas senas kaip pasaulis lotuliukas.gif

O mane veza, kai kas nors praso iskepti kompakta (irasyti) cool.gif
Atsakyti
Vemti-bendrauti su Vatsonu.
Labai nepatinka, kai vos ne kiekvienas sakinys prasideda "ta prasme".
Atsakyti
Kalbant apie tarą, jau seniai maži plokšti 250 ar 350 ml talpos buteliai vadinami "bez druzei". Kažkas rašė, kad čiosas- pana, deja, pana - džiakė, o čiosas- vaikinas. Taip kad " nečiešinkit" (nekabinkit makaronų) brangieji biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir dar žodis ale vartojamas nebūtinai vietoj tipo, kur kas dažniau jis vartojamas vietoj atseit, ar šiaip. kaip anksčiau kas antras žodis būdavo karoče doh.gif Pvz ale Bradas Pitas ( atseit panašus į Bradą Pita arba tokį primeta tongue.gif )
Atsakyti
Manau,kad jei sakinyje įterpsi tokius kaip:tipo,ta prasme,šitąąąąąąąąą,karoče tai jau daug prie ko pritapsi lotuliukas.gif
Atsakyti
NU PRISISKAIČIAU ČIA VISKO IR PRISIŽVENGIAU, PASIRODO OI KIEK DAUG DAR AŠ NEŽINAU, PELKĖ doh.gif
KAI PRADĖJAU FORUME LANKYTIS TAI SUŽINOJAU IR KAS TAS SKĖTUKAS (SUSILANKSTANTIS LENGVAS VEŽIMĖLIS) IR KAS TAS BLENDERIS (PLAKTUVAS, SMULKINTUVAS) bigsmile.gif NU BET KOL DAŠUTO doh.gif
Atsakyti
Ir as "apsisvieciau" (suzinojau daug naujo) cia paskaicius... nebebusiu "visiska tundra" (kvaila, nesusipratus) bendraudama...

Vyras dar "zodziu" pridejo is draugo sunaus snekos:
lietniakai - lieti automobilio ratlankiai
pelekas - spoileris (nezinau kaip "lietuviskai")
šibidaks - stoglangis
niaukti šibai - tamsinti langai

puliuoti - pykti, nervintis, garsiai reiksti nepasitenkinima kazkuo...
Atsakyti
o man labai patinka kai kas nors ant taves pyksta o tu ramiu veidu sakai " nusiorink gal ka?.. " nu "nigaliu nigaliu" kaip juokinga thumbup.gif
dar esu girdejus "dziaksai" - dzinsai
"dergtis" - susinervinti ( atrodo cia is zemaiciu sitas kiles, jei ka tai pataisykit)
"vobla" - "kuda fyfa".. eina trys voblos smile.gif
Atsakyti
šiand per teliką dar vieną girdėjau - myžti (nelabai gražu ax.gif )
jis vartojamas kai pvz. bernas nerealiai patinka panai, kai ji nori jį pasiekti, užvaldyti, tai sako "nu myžau aš dėl jo"
Atsakyti
QUOTE(Matelyk @ 2006 04 25, 21:04)
šiand per teliką dar vieną girdėjau - myžti (nelabai gražu  ax.gif )
jis vartojamas kai pvz. bernas nerealiai patinka panai, kai ji nori jį pasiekti, užvaldyti, tai sako "nu myžau aš dėl jo"

lotuliukas.gif cia gal per idealia pora? mirksiukas.gif man vakar tas uzstrigo kai ji sake...
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2006 04 26, 16:03)
lotuliukas.gif  cia gal per idealia pora?  mirksiukas.gif  man vakar tas uzstrigo kai ji sake...

aga per idealią rolleyes.gif reikės dažniau pažiūrėti, gal daugiau įmantrybių išgirsiu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(joločka @ 2006 04 21, 17:53)
Vemti-bendrauti su Vatsonu.

o kodėl su Vatsonu? blink.gif žinau, kad liaudyje vietoj vemti sakoma važiuoti į Rygą arba ožius lupti bigsmile.gif
O Meksikoje sakoma - bendrauti su monstru lotuliukas.gif kai už tualeto durų girdisi riaumojimas, tai kitaip ir nepavadinsi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2006 04 27, 00:56)
o kodėl su Vatsonu?  blink.gif žinau, kad liaudyje vietoj vemti sakoma važiuoti į Rygą arba ožius lupti  bigsmile.gif

Vatsonas, manau, nuo WC... raidziu pridejo ir prie vardo "pritaike" ax.gif
Atsakyti