Įkraunama...
Įkraunama...

AFS- Antifosfolipidinis sindromas

ka tik kalbejau su genetike...ji pasake, kad nestumo metu sis tyrimas netikslingas g.gif ale reik daryti pries pastojimus...ir zinok dabar... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Majaj @ 2012 01 17, 19:00)
O kokia kaina visu 4 zymenu?

...nepamenu, nes jau senai dariau, bet jų puslapyje kainos surašytos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Majaj @ 2012 01 17, 17:14)
SORPO vieninteliai daro, bent jau kiek aš ieškojau, tik jie privačiai daro. Kitų dar neradau nė vienam kitam mieste. KMUK daro, bet ginekologas turi pasiųsti darytis, Vilniuje santariškėse turbūt irgi daro, reik pasidomėt apie didesnes ligonines savo mieste.

Sorpo kaina 270 lt
KMUK - 155 lt

Vilniuje Grybo gatvėj dar medicinos centre irgi atlieka šiuos tyrimus man atrodo smile.gif

Skaičiau, kad vienos merginos sako, jog neturi įtakos ciklo diena šiam kraujo tyrimui, kitos sako, kad turi... bet iš tiesų tai tikrai įtakos turi, nes netgi operacijas pavojingesnes nukelti reikia kai moteriai tos dienos, kadangi kraujo krešumas pasikeičia, vadinasi ir kraujo tyrimui tas įtakos turi 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, merginos.

Klausykite, ka ismasciau.. Ar savaiminis persileidimas ir nesivystantis nestumas - juk tai dvi skirtingos diagnozes? Ar ne? Nes daug kas pasakoja, kad viskas OK ir staiga pradeda kraujoti ir pameta zirniu, kitos tiesiog gatve einant pameta. o nesivystantis - kai zusta ir nebeiseina taip lengvai.. As taip isivaizduoju, kad savaiminis persileidimas yra kai gimdos kaklelis atsidaro, gimda susitraukineja ir isstumia gemala, o per nesivystanti - niekas ten nesispazmuoja..

Tai man kilo klausimas, gal AFS itakuoja butent persileidimus ir neturi nieko bendro su nesivystanciu nestumu?
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 18, 13:28)
Labas rytas, merginos.

Tai man kilo klausimas, gal AFS itakuoja butent persileidimus ir neturi nieko bendro su nesivystanciu nestumu?

gal ir gerai samprotauji, sako persileidimas-gamtos atranka...pas mum tai be 2ju - 3ju nelaimingu nestuke.gif , nieko nedaro, nepaskiria jokiu papildomu tyrimu...ale tai naturali atranka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 18, 12:28)

Jei neklystu, AFS būtent sukelia anktyvus nesivystančius nėštumus nes smulkios kraujagyslės užsitrombuoja, gemalas negauna kraujo, medžiagų ir nustoja vystytis.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 18, 12:28)
Labas rytas, merginos.

Klausykite, ka ismasciau.. Ar savaiminis persileidimas ir nesivystantis nestumas - juk tai dvi skirtingos diagnozes? Ar ne? Nes daug kas pasakoja, kad viskas OK ir staiga pradeda kraujoti ir pameta zirniu, kitos tiesiog gatve einant pameta. o nesivystantis - kai zusta ir nebeiseina taip lengvai.. As taip isivaizduoju, kad savaiminis persileidimas yra kai gimdos kaklelis atsidaro, gimda susitraukineja ir isstumia gemala, o per nesivystanti - niekas ten nesispazmuoja..

Labukas, o man kaip tik gydytoja aiškino kitaip, dėl AFS sutrinka žirniui kraujotaka (nes kraujas tirštokas), o dėl to jis nesivysto normaliai ir gaunasi nesivystantis ir vienas organizmas iškart atmeta, o kitas įsikibęs dar laiko. Dėl to ir leidžiamus vaistus skiria tik suplakus širdelei, nes iki to laiko dar jam kaip ir maisto pakanka iš besiformuojančios placentos blush2.gif
Atsakyti
Afs tyrima galima darytis betkuria diena, net geriant aspirina daromas jis tikrai.
Pigiausia santariskese daro ir kmuk, grybo ir sorpo turetu buti brangiau.
Persileidimas ir neissivystantis nestumai buna turint afs .
Papildyta:
QUOTE(xiuke @ 2012 01 18, 13:38)
gal ir gerai samprotauji, sako persileidimas-gamtos atranka...pas mum tai be 2ju - 3ju nelaimingu  nestuke.gif , nieko nedaro, nepaskiria jokiu papildomu tyrimu...ale tai naturali atranka g.gif

Europos visose salyse afs siuncia darytis oficialiai tik po 3 nelaimes.
Pas mus ir panasiai, bet deka supermama.lt manau kitos anksciau speja 4u.gif
Mum 3 buvo sekmingas, bet savo uzsispyrimu ir supermama.lt mergaiciu deka issikapsciau kas man yra...
Papildyta:
QUOTE(...sara... @ 2012 01 18, 13:48)
Labukas, o man kaip tik gydytoja aiškino kitaip, dėl AFS sutrinka žirniui kraujotaka (nes kraujas tirštokas), o dėl to jis nesivysto normaliai ir gaunasi nesivystantis ir vienas organizmas iškart atmeta, o kitas įsikibęs dar laiko. Dėl to ir leidžiamus vaistus skiria tik suplakus širdelei, nes iki to laiko dar jam kaip ir maisto pakanka iš besiformuojančios placentos  blush2.gif

Yra nemazai mamyciu, kurios leidziasi vaistus nuo teigiamo nestumo testo...nes kaikuriom velu buna leistis nuo sirdeles plakimo. As pati nerizikavau ir leidausi nuo nestumo teigiamo testo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Majaj @ 2012 01 17, 20:00)
O kokia kaina visu 4 zymenu?

Santariskese man rodos apie 170-200 lt uz visus 4 mokejau... Pasiskambinkite i santariskiu mokami tyrimai kabineta ir jums viska pasakys.
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2012 01 18, 12:38)
gal ir gerai samprotauji, sako persileidimas-gamtos atranka...pas mum tai be 2ju - 3ju nelaimingu  nestuke.gif , nieko nedaro, nepaskiria jokiu papildomu tyrimu...ale tai naturali atranka g.gif
agha, pas mus kad tik nieko nedaryti.. nu aisku, kam idomios svetimos bedos ir problemos..

QUOTE(Majaj @ 2012 01 18, 12:43)
Jei neklystu, AFS būtent sukelia anktyvus nesivystančius nėštumus nes smulkios kraujagyslės užsitrombuoja, gemalas negauna kraujo, medžiagų ir nustoja vystytis.

g.gif kazkaip mazai info sia tema. reikia pasidometi.. bet logiskai skamba..
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 18, 12:57)
agha, pas mus kad tik nieko nedaryti.. nu aisku, kam idomios svetimos bedos ir problemos..
g.gif kazkaip mazai info sia tema. reikia pasidometi.. bet logiskai skamba..

Man ginė aiškino taip, tai ir atsimenu.
Papildyta:
QUOTE(PaulaL @ 2012 01 18, 12:57)
Santariskese man rodos apie 170-200 lt uz visus 4 mokejau... Pasiskambinkite i santariskiu mokami tyrimai kabineta ir jums viska pasakys.

Aš tyrimui kraują jau pridaviau, ir man nebeaktualu, čia šeip eina kalba ar visus 4 daro vsiur, nes kažkurioj klinikoj neradau LUPUS sąrašuose, vadinasi daro tik tris žymenis, žodziu kiekviena turi ieškot pagal savo miestą ir situaciją.
Atsakyti
Klausykite, ar butinai reikia pradzioje persileisti ir tada pridavineti tyrima? Nes mano procesas prasideti vis nenori, pagalbines priemones nepadeda, o tempti laiko nesinori.. Su tokiais tempais as be A neapseisiu, bet kada tas bus, daktare lauks kol gales, tai as gal priduociau ta tyrima. Vistiek menesi jo laukti.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 18, 14:10)
Klausykite, ar butinai reikia pradzioje persileisti ir tada pridavineti tyrima? Nes mano procesas prasideti vis nenori, pagalbines priemones nepadeda, o tempti laiko nesinori.. Su tokiais tempais as be A neapseisiu,  bet kada tas bus, daktare lauks kol gales, tai as gal priduociau ta tyrima. Vistiek menesi jo laukti.

O kam tau afs tyrimas jeigu nesi persileidus? g.gif
Atsakyti