Įkraunama...
Įkraunama...

AFS- Antifosfolipidinis sindromas

Sveikutės smile.gif

Oj,, nežinau, kas atsitiko man , bet pastarieji 2 vaistų suleidimai- tai labai jau sudėtingai man buvo..

Duriu, o adata nelenda ir žiauriai skauda..tik gal iš kokio 4 karto sugebėjau rasti vietą kur adata normaliai sugebėjau įvęsti. Košmaras, su ašarom, bet ...

Gal kam taip buvo? Kodėl čia taip? pirmi du kartai tai labai gerai - be problemu ta adata įvedžiau, ...o dabar..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiuardesa: 20 birželio 2012 - 13:57
Nepergyvenk 4u.gif
Būna taip, nepavyksta iš pirmo karto, duriu iš antro ar trečio... Negaliu pasakyti kodėl taip, bet manau, kažkur pataikom g.gif

Neimu į galvą irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Katinukas @ 2012 06 20, 15:09)
Nepergyvenk  4u.gif
Būna taip, nepavyksta iš pirmo karto, duriu iš antro ar trečio... Negaliu pasakyti kodėl taip, bet manau, kažkur pataikom  g.gif

Neimu į galvą  irnesakyk.gif

Aciu tau uz palaikyma 4u.gif ...reiskia cia taip buna.. vat ir snd vel tik is antro karto gavosi.. Visas pilvukas per keletu dienu jau margotas , nes lieka nuo tu bandymu idurti melynes tokios raudonos..
Nieko, del savo angeliuko dursiu kad ir kiek prireiktu..!!! Tegul tik auga, mano mazylis nestuke.gif ir musu visu mazyliai nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiuardesa: 20 birželio 2012 - 21:12
Labas ir as prisijungsiu i jusu skyreli blush2.gif man nustate AFS sindroma vis nepavyksta pastoti turejau 2 IVF ar kam yra taip buve koki skyre gydyma ar po to pavyko pastoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(boruziukas1 @ 2012 06 26, 17:11)
Labas ir as prisijungsiu i jusu skyreli  blush2.gif  man nustate AFS sindroma vis nepavyksta pastoti turejau 2 IVF ar kam yra taip buve koki skyre gydyma ar po to pavyko pastoti  4u.gif

sveika, negirdėjau, kad AFS trukdytų pastoti. Aš pastodavau pakankamai greitai po kelių ciklų, tik išnešiot nepavykdavo kol nebuvo pradėtas gydymas.
O kokį skyrė tau gydymą tokiu atveju?
Atsakyti
QUOTE(index @ 2012 06 26, 21:21)
sveika, negirdėjau, kad AFS trukdytų pastoti. Aš pastodavau pakankamai greitai po kelių ciklų, tik išnešiot nepavykdavo kol nebuvo pradėtas gydymas.
O kokį skyrė tau gydymą tokiu atveju?

dar nepaskyre jokio gydymo tik tyrima dabar padare
Atsakyti
Sveikos mergaites, pas mane panasios bedos kaip ir pas jus. Man gyd nustate antitrombina III zemiau ribos, sake, kad nuokrypis lb nedidelis (pas mane 73, o norma ne maziau 80) ir tyrima reikes kartoti po men, bet as pradejau tiketi, kad tai ir yra mano dvieju persileidimu priezastis. Sake, kad reikia gerti Thrombo ASS ir jei pasitvirtins diagnose nestumo metu heparininius preparatus naudoti.
Noriu su jumis pasikonsultuoti del thrombo ASS dozes, man tepasake, kad ji nuo 80 iki 150 turi buti, pas jus cia forume skaiciau, kad ja pagal svori reikia pasirinkti. Mano jis dabar 71, tai kiek man gerti? Ir dar klausimas, man gine sake, kai NT testas bus teigiamas nutraukti folio rugsties gerima ir thrombo ASS vartojima, o hematologe sake, kad aspirina visa nestuma reikes gerti. Kaip jus daret? Prasau, pasidalinkit patirtim 4u.gif
Atsakyti
Trommbo ass as geriu 100 mg, o aspirina gert beveik visa nestuma reik
Atsakyti
QUOTE(kiculka @ 2012 06 28, 20:12)
Sveikos mergaites, pas mane panasios bedos kaip ir pas jus. Man gyd nustate antitrombina III zemiau ribos, sake, kad nuokrypis lb nedidelis (pas mane 73, o norma ne maziau 80) ir tyrima reikes kartoti po men, bet as pradejau tiketi, kad tai ir yra mano dvieju persileidimu priezastis. Sake, kad reikia gerti Thrombo ASS ir jei pasitvirtins diagnose nestumo metu heparininius preparatus naudoti.
Noriu su jumis pasikonsultuoti del thrombo ASS dozes, man tepasake, kad ji nuo 80 iki 150 turi buti, pas jus cia forume skaiciau, kad ja pagal svori reikia pasirinkti. Mano jis dabar 71, tai kiek man gerti? Ir dar klausimas, man gine sake, kai NT testas bus teigiamas nutraukti folio rugsties gerima ir thrombo ASS vartojima, o hematologe sake, kad aspirina visa nestuma reikes gerti. Kaip jus daret? Prasau, pasidalinkit patirtim 4u.gif

Na...geriau kai kažką randa, bent jau žinai kaip gali sau padėti! Taigi, manau kad trуčias kartas su vaistuku pagalba bus laimingas!! smile.gif)
Kažkaip visai keista, pirmą kartą girdžiu kad pamačius II nutraukti folio rūgštį...! Jinai kaip tik nerealiai reikalinga 5-6-7 neštumo sav, kai nerviniai kažkokie dalykai formuojasi pas vaikelį.. kiek žinau iki 12 sav ją reiktų gerti..
O dėl aspirino -tai visokių girdėjau, ir kad nutraukti, ir kad tęsti iki pat gymdymo.., tačiau manoji hematologė, kaip tik sakė kad aspiriną reikia nutraukti būtinai ne veliau kaip 15 sav, nes jis įtakoja vaiko širdį ar ką. nelabai aš supratau, bet jinai man griežtai tai rekomendavo. Sakė kad vadovaujasi amerikonų knyga, straipsniais g.gif ir pns., ir tik hepariną toliau leistis.

Taigi, mano patirtis : geraiu aspiriną ir folinę iki neštumo, dabar - esu nestuke.gif , bet dar labai maža..rytoj lygiai 6 sav.!!! Taigi, dabar geriu folinę, aspiriną (žadu iki 15 sav, jei viskas bus gerai...), ir leidžiuosi sau hepariną. Taip pat stengiuosi gerti daug skysčio, nes skaičiau angl straispnį ir labai gerai įsiminiau rekomendaciją Nr.1 - Stay hydrated all time ! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Stiuardesa @ 2012 06 28, 20:28)
Na...geriau kai kažką randa, bent jau žinai kaip gali sau padėti! Taigi, manau kad trуčias kartas su vaistuku pagalba bus laimingas!! smile.gif)
Kažkaip visai keista, pirmą kartą girdžiu kad pamačius II nutraukti folio rūgštį...! Jinai kaip tik nerealiai reikalinga 5-6-7 neštumo sav, kai nerviniai kažkokie dalykai formuojasi pas vaikelį.. kiek žinau iki 12 sav ją reiktų gerti..
O dėl aspirino -tai visokių girdėjau, ir kad nutraukti, ir kad tęsti iki pat gymdymo.., tačiau manoji hematologė, kaip tik sakė kad aspiriną reikia nutraukti būtinai ne veliau kaip 15 sav, nes jis įtakoja vaiko širdį ar ką. nelabai aš supratau, bet jinai man griežtai tai rekomendavo. Sakė kad vadovaujasi amerikonų knyga, straipsniais g.gif  ir pns., ir tik hepariną toliau leistis.

Taigi, mano patirtis : geraiu aspiriną ir folinę iki neštumo, dabar - esu  nestuke.gif , bet dar labai maža..rytoj lygiai 6 sav.!!! Taigi, dabar geriu folinę, aspiriną (žadu iki 15 sav, jei viskas bus gerai...), ir leidžiuosi sau hepariną. Taip pat stengiuosi gerti daug skysčio, nes skaičiau angl straispnį ir labai gerai įsiminiau rekomendaciją Nr.1 - Stay hydrated all time ! 4u.gif

o dėl aspirino dozės - aš sveriu apie 69 gal, tai geriu 100mg smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiuardesa: 28 birželio 2012 - 19:29
QUOTE(Stiuardesa @ 2012 06 28, 19:30)
O dėl aspirino -tai visokių girdėjau, ir kad nutraukti, ir kad tęsti iki pat gymdymo.., tačiau manoji hematologė, kaip tik sakė kad aspiriną reikia nutraukti būtinai ne veliau kaip 15 sav, nes jis įtakoja vaiko širdį ar ką. nelabai aš supratau, bet jinai man griežtai tai rekomendavo. Sakė kad vadovaujasi amerikonų knyga, straipsniais g.gif  ir pns., ir tik hepariną toliau leistis.

Taigi, mano patirtis : geraiu aspiriną ir folinę iki neštumo, dabar - esu  nestuke.gif , bet dar labai maža..rytoj lygiai 6 sav.!!! Taigi, dabar geriu folinę, aspiriną (žadu iki 15 sav, jei viskas bus gerai...), ir leidžiuosi sau hepariną. Taip pat stengiuosi gerti daug skysčio, nes skaičiau angl straispnį ir labai gerai įsiminiau rekomendaciją Nr.1 - Stay hydrated all time ! 4u.gif
Papildyta:

o dėl aspirino dozės - aš sveriu apie 69 gal, tai geriu 100mg smile.gif

Sveikinu su nestumu thumbup.gif
O kokia doze folio geri?
Ir skaiciau, kai pradejai heparina leistis, labai skaudejo, dabar taip pat, ar vis dar skauda? As labai sunku vaistukus susileisti? Man taip baisu tos injekcijos i pilva...
Atsakyti
QUOTE(kiculka @ 2012 06 28, 21:02)
Sveikinu su nestumu thumbup.gif
O kokia doze folio geri?
Ir skaiciau, kai pradejai heparina leistis, labai skaudejo, dabar taip pat, ar vis dar skauda? As labai sunku vaistukus susileisti? Man taip baisu tos injekcijos i pilva...

Dėkui smile.gif... Kol kas stengiuosi perdaug nenusiteikti...nors aišku esu laaabai laiminga ir tikiuosi kad viskas bus gerai šį kartą mano nestuke.gif

Man su tuo heparinu buvo taip: pirmi du kartai - tai labai sėkmingai, tiesiog įdūriau ir suleidau vaistukus, po suleidimo kažkiek paskaudėjo, bet taip tą vietą kur duri ir aplink kažkiek, bet greit praeina, o bet po to, tai nežinau kas atsitiko, bet niekaip neišeina man dabar iš pirmo karto sėkmingai įdurti, skauda...ir nelenda adata smile.gif) Bet čia man taip baisu iš pradžių atrodė, bet vėlaiu merginos apramino, pasakoja kad ir jom taip būna.., kad tiesiog reikia tada į kitą vietą durti,smile.gif Tai dabar aš labai rami, jei iš pirmo karto neišeina, tai iš antro, trečio smile.gif)) Aš matai iš lėto darau tai, bandau kišti adatą, ir jei nelenda ar skauda, nustoju smile.gif Lieka mažiukas įbrėžimas..tada ieškau vietos kur laisvai lenda adata.

Žinok, nieko baisaus nėra smile.gif Tai momentinis nepatogumas, vieną kartą į parą, nieko čia baisaus....aš vat dabar darbe tarkim, o man 22,00 reikia suleisti...tai eisiu į sandėliuką , užsirakinsiu ir...! ) Neseniai teko but svečiuose, tai užsibuvom, ir teko man eiti slaptai į tulika ir leistis smile.gif Pripratau lyg tai jau)
Nebijok! Tikrai nėra taip baisu kaip atrodo..tiesiog reikia ir tiek )
Atsakyti
QUOTE(Stiuardesa @ 2012 06 28, 20:36)
Dėkui smile.gif... Kol kas stengiuosi perdaug nenusiteikti...nors aišku esu laaabai laiminga ir tikiuosi kad viskas bus gerai šį kartą mano nestuke.gif

Man su tuo heparinu buvo taip: pirmi du kartai - tai labai sėkmingai, tiesiog įdūriau ir suleidau vaistukus, po suleidimo kažkiek paskaudėjo, bet taip tą vietą  kur duri ir aplink kažkiek, bet greit praeina, o bet po to, tai nežinau kas atsitiko, bet niekaip neišeina man dabar iš pirmo karto sėkmingai įdurti, skauda...ir nelenda adata smile.gif) Bet čia man taip baisu iš pradžių atrodė, bet vėlaiu merginos apramino, pasakoja kad ir jom taip būna.., kad tiesiog reikia tada į kitą vietą durti,smile.gif Tai dabar aš labai rami, jei iš pirmo karto neišeina, tai iš antro, trečio smile.gif)) Aš matai iš lėto darau tai, bandau kišti adatą, ir jei nelenda ar skauda, nustoju smile.gif Lieka mažiukas įbrėžimas..tada ieškau vietos kur laisvai lenda adata.

Žinok, nieko baisaus nėra smile.gif Tai momentinis nepatogumas, vieną kartą į parą, nieko čia baisaus....aš vat dabar darbe tarkim, o man 22,00 reikia suleisti...tai eisiu į sandėliuką , užsirakinsiu ir...! ) Neseniai teko but svečiuose, tai užsibuvom, ir teko man eiti slaptai į tulika ir leistis smile.gif Pripratau lyg tai jau)
Nebijok! Tikrai nėra taip baisu kaip atrodo..tiesiog reikia ir tiek )

Aciu, kad nuraminai 4u.gif Jau ateinanti cikla gine leido man bandyti pastoti, tai ruosiuosi dabar visais imanomais budais. Jau net naktimis sapnuoju, kad turiu vaikeli ir kad labai didele laime jis man suteikia wub.gif
Atsakyti