Įkraunama...
Įkraunama...

Mažos erdvės, maži butai (4 TEMA)

QUOTE(ValSve @ 2012 03 26, 21:39)
Džiaugiuosi, kad galėjau kažkiek pagelbėt. Šiaip smalsu kodėl pasirinkot būtent šį variantą? Ar dėl komunikacijų? ar dėl to, kad kur žalias taškas laikančioji sienos dalis?
Nes bent jau baldų išdėstymas paskutiniam variante man rodos geresnis  ax.gif

Na baldus virtuvei statysime prie laukines sienos, o tos sienos nera laikancios jas galima griauti iki pat tualeto duru, seip ir jas imsime lauk ir jusieneles giausim,padarysim laisvesne erdve ir ten irengsime drabuzine (jei tik tualetas tilps naujajame duso kambaryje aisku doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 03 27, 15:49)
Paprasto elektrinės pliusai - išjungus dar ilgai laikosi šiluma (užvirdavau ryžius, o išjungus kaitlentę po 20 min. jie būdavo išvirę). Tinka bet kokie puodai, net stikliniai. Minusas - staigiai nesumažinsi temperatūros.
Indukcinės pliusai - principas kaip su dujom (padidinus ar sumažinus temperatūrą nereikia laukti ilgai). Su  POWER funkcija vanduo užverda itin greitai (greičiau nei arbatiniu). Šildomas tik puodo dugnas, o ne visa kaitvietė. Minusas - reikia puodų, kurie prie dugno traukia magnetą.

Aš tik už indukcinę, tuo labiau, kai dabar didelis pasirinkimas  4u.gif

O ar teisybė, kad indukcinės mažiau elektros sunaudoja? Gal paprasta kai išjungus dar kurį laiką išlieka šilta taip pat taupo elektrą ir labiau apsimoka už indukcinę?
Atsakyti
Ar tos kurios vietoj dujų dėjot el.kaitlentes didinot el.galią?

Pas mus namie 3 kW, indukcinės (jei viską pajungus ) virš 7, o jei dar orkaitė, TV, skalbiankė , kompai....

Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 03 27, 15:49)
Užvirdavau ryžius, o išjungus kaitlentę po 20 min. jie būdavo išvirę.
Atsiprašau, kad ne į temą, bet aš lygiai taip pat verdu ant dujinės viryklės. Puodas - niekuo neypatingas. Taip kad manau, čia ne viryklė, o puodas išlaiko šilumą, kurios pakanka ryžiams išsivirti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 03 28, 01:46)
Atsiprašau, kad ne į temą, bet aš lygiai taip pat verdu ant dujinės viryklės. Puodas - niekuo neypatingas. Taip kad manau, čia ne viryklė, o puodas išlaiko šilumą, kurios pakanka ryžiams išsivirti. mirksiukas.gif

Viskas į temą, aš irgi verdu ant dujų ir išjungiu kol dar nedavirę, ir daverda, čia tikrai puodų nuopelnas.

Tik matyt yra pliusų tų indukcinių daugiau nei paprastų elektrinių.

Mūsų atveju , kai virtuvėj bus miegamasis, o virtuvė kambary, gal tinkamiausias variantas bus indukcinė + el.galios padidinimas (1 kW 35 lt) , na aišku pati kaitlentė brangesnė, nei dujinė. Nes su dujom, jei gaunam (99 proc kad atsakymas bus neigiamas) neigiamą atsakymą ko gero nerizikuosim nei skatiklio perkėlinėti, nei dujų vamzdžio kišti per sieną. Draugausim su elektra.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 03 28, 07:08)
Draugausim su elektra.

Sveika, manau susidraugausit ir yprasit prie elektrines kaitlentes, svarbu suradot iseiti thumbup.gif as esu kelis menesius gyvenus su dujomis, tai man labai sunku, esu ypratus prie elektrines, tik manau indukcine geriau, nors musu ir greit uzverda, ir daug padalu stiprumo turi, bet kai pirkom pries 5 metus dar nelabai tu indukciniu buvo. tai kaip suprantu dabar issiaiskinsit su dujom ir elektra, o tada jau vandentieki kelsit?
Atsakyti
QUOTE(snail @ 2012 03 28, 08:42)
Sveika, manau susidraugausit ir yprasit prie elektrines kaitlentes, svarbu suradot iseiti  thumbup.gif as esu kelis menesius gyvenus su dujomis, tai man labai sunku, esu ypratus prie elektrines, tik manau indukcine geriau, nors musu ir greit uzverda, ir daug padalu stiprumo turi, bet kai pirkom pries 5 metus dar nelabai tu indukciniu buvo. tai kaip suprantu dabar issiaiskinsit su dujom ir elektra, o tada jau vandentieki kelsit?

Ataskaita:
biggrin.gif
1.Parašytas prašymas Vilniaus dujoms-atsakymas turi būti vėliausiai pirmadienį. Nelegaliai dujų tikrai nekelsim.
2. Kambary suvedžiota naujai visi el.laidai.
3. Į pabaigą eina grindų lyginimas-tada dės vyra parketą. ( koridoriuj ir virtuvės patalpoj irgi bus tas pats
wacko.gif )
4. Sienos tinkuotos jau, skylės '' užkamštos'', manau garso izoliacija bus žymiai geresnė. Padirbėjo vyras ''iš dūšios'' bigsmile.gif
5. Užsakėm vakar virtuvei baldus. Dar nenusipirkom įrangos, kriauklės.
6. Po grindų dar glaistys sienas, tada dvi dažysim, dvi tapetuosim.
ir t.t.t.t.t.t.
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2012 03 27, 19:59)
O ar teisybė, kad indukcinės mažiau elektros sunaudoja? Gal paprasta kai išjungus dar kurį laiką išlieka šilta taip pat taupo elektrą ir labiau apsimoka už indukcinę?

Negalėčiau galvos guldyti, kad tikrai sumažėjo, nes pakeitus paprastą į indukcinę, papildomai pradėjau naudoti orkaitę, gartraukį (iki tol jų neturėjau). Daugiausia elektros esu išnaudojus prieš Kalėdas - 150 kw. O eilinį mėnesį - apie 130.
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 03 27, 21:19)
Pas mus namie 3 kW, indukcinės (jei viską pajungus ) virš 7, o jei dar orkaitė, TV, skalbiankė , kompai....

Būtinai reikia didinti. Ir laidus keisti, kad atlaikytų padidėjusią galią.
QUOTE(mititėja @ 2012 03 28, 01:46)

Man nepavykdavo ant dujinės tik užvirus vandeniui išjungti dujas ir po 20 min. valgyti ryžius unsure.gif Jei pavirdavau kokias 10 - 15 min., o tada palikdavau brinkti - tada ryžiai išvirdavo.
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 03 28, 09:07)

Būtinai reikia didinti. Ir laidus keisti, kad atlaikytų padidėjusią galią.

Kaip suprantu būtent tuos laidus keisti kurie jungsis į viryklę unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 03 28, 08:14)
Kaip suprantu būtent tuos laidus keisti kurie jungsis į viryklę  unsure.gif

taip jie kazkokie stori, va mano tevukas ir atvede nauja laida kaitlentei ir i vonia nuvede skalbenkei, nes nebuvo, jie kazkokie galingesni ir su izeminimu mirksiukas.gif
thumbup.gif kaip smagu, kiek daug darbu padaryta thumbup.gif o kiek kainavo vamzdyno perkelimas? ar vyras pats pasidare? smagu girdeti, kad taip judate, va kada jau turesit ka parodyti, lauksim foto, aisku idomu butu pries ir po pamatyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(snail @ 2012 03 28, 09:22)
taip jie kazkokie stori, va mano tevukas ir atvede nauja laida kaitlentei ir i vonia nuvede skalbenkei, nes nebuvo, jie kazkokie galingesni ir su izeminimu  mirksiukas.gif
thumbup.gif  kaip smagu, kiek daug darbu padaryta  thumbup.gif  o kiek kainavo vamzdyno perkelimas? ar vyras pats pasidare? smagu girdeti, kad taip judate, va kada jau turesit ka parodyti, lauksim foto, aisku idomu butu pries ir po pamatyti  thumbup.gif

Nežinau ar dėsiu į eterį, bet į až daug daug kam nusiūsiu clap.gif
Vamzdyną pats vyras perkels, mūsų virtuvė niekur toli nekeliauja, ji bus prie tos pačios sienos, tik iš kitos pusės.
Atsakyti
Laidus geriausiai keisti nuo pat įvado, pasidaryti dėžutę su saugikliais ir atskirti zonas, įsidėti nuotėkio apsaugas. Nes vienas naujas laidas jūsų neišgelbės, kai tiek šiuolaikinių prietaisų. Atrodo toks daiktas maždaug taip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 28 kovo 2012 - 08:44