man tai kaip tik nepatinka, kad musu name nera duju- man su dujomis daug smagiau gaminti, visiskai kitaip kepa, puodu apacios grazios svarios lieka. Indukcines nesu normaliai bandzius, gal ji kazkuo panasesne i dujine (gaminimo prasme)?
QUOTE(Onora @ 2012 03 29, 08:04)
man tai kaip tik nepatinka, kad musu name nera duju- man su dujomis daug smagiau gaminti, visiskai kitaip kepa, puodu apacios grazios svarios lieka. Indukcines nesu normaliai bandzius, gal ji kazkuo panasesne i dujine (gaminimo prasme)?
Puodų apačios švarios?

Aš galvojau, kad nuo dujinės net sienos "aprūksta" labiau, negu nuo elektrinės. 
QUOTE(mititėja @ 2012 03 29, 08:11)
Taip taip, aprūksta, nuo dujų dar išsiskiria vanduo, nusėda, na švaros prasme dujos blogiau. Mano manymu dujų pliusas tii pigume, nors tas pigumas sąlyginis, tarkim už vasario mėn sumokėjau 22 lt, na sakyčiau nėra visai pigu. Galvoju, kad turint gerus puodus + indukcinę kaitlentę galima nedaug daugiau mokant už elektrą virti.
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 03 29, 07:09)
taip, nes puodas pakiles nuo plokstumos, o ant stiklo keramikos, tai ar isbega, ar nutyksta koks aliejaus laselis, tai prikepa iskart

QUOTE(mititėja @ 2012 03 29, 07:11)
nzn, pirmakart girdziu

sakau, man tik su dujine toks tikras gaminimas atrodo, su elektrine, tai nea... zinoma, visiems skirtingai.
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 03 29, 08:23)
Taip taip, aprūksta, nuo dujų dar išsiskiria vanduo, nusėda, na švaros prasme dujos blogiau. Mano manymu dujų pliusas tii pigume, nors tas pigumas sąlyginis, tarkim už vasario mėn sumokėjau 22 lt, na sakyčiau nėra visai pigu. Galvoju, kad turint gerus puodus + indukcinę kaitlentę galima nedaug daugiau mokant už elektrą virti.
Ir dar man kažkodėl atrodo, kad riebalų-dulkių apnašos irgi kažkaip su dujine virykle susijusios. 
Kadangi mes - viršutiniame aukšte, dabar miegu ir sapnuoju, kaip virtuvėje nebebus iš viso dujų vamzdžio.

QUOTE(Onora @ 2012 03 29, 08:37)
taip, nes puodas pakiles nuo plokstumos, o ant stiklo keramikos, tai ar isbega, ar nutyksta koks aliejaus laselis, tai prikepa iskart
gal su indukcine kaitaip
O tai koks skirtumas - liečiasi su plokštuma, ar ne. Ant dujinės - irgi iškart prikepa (prie puodo), juk po puodu tiesiai - ugnis. 

sakau, man tik su dujine toks tikras gaminimas atrodo, su elektrine, tai nea... zinoma, visiems skirtingai.
Kadangi elektrine naudojausi tik kelionėse, tai negaliu nieko sakyt. Jaučiu, reikia pereiti per drauges ir pabandyt visoms pietus išvirt. 
Aš dabar verdu ant elektrinės, bet tokios senoviškos , tai sunku man
kai paskaičiau indukcinių kaitlenčių temą - nusprendžiau, kad jei Vilniaus dujos atmeta prašymą- jokių nelegalumų, vedam +4 kW ir viskas.

kai paskaičiau indukcinių kaitlenčių temą - nusprendžiau, kad jei Vilniaus dujos atmeta prašymą- jokių nelegalumų, vedam +4 kW ir viskas.
QUOTE(mititėja @ 2012 03 29, 07:41)
O tai koks skirtumas - liečiasi su plokštuma, ar ne. Ant dujinės - irgi iškart prikepa (prie puodo), juk po puodu tiesiai - ugnis.

na ne, kitaip, nors duju pranasumus pastebejau tik po kokiu 5 metu gyenimo su elektrine

QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 03 29, 08:04)
Aš dabar verdu ant elektrinės, bet tokios senoviškos , tai sunku man

oij, su ta tai isviso vargo vakariene

tai galvoju, gal ten tik stiklo keramikos toks niuansas

Principas panašus, bet maisto skonis tikrai skiriasi

gal su indukcine kaitaip

Naudojant stiklo keramikos - tai būdavo amžina problema. Su indukcine kitaip - iškart gali nuvalyti, niekas neprikepa

Nors ant dujų maistas ir skanesnis, bet indukcinės nekeisčiau

upoksni
reiks man jomis pasidometi labiau jauciu

QUOTE(Onora @ 2012 03 29, 10:16)
Pasidomėk

Pasidomėkit, ar turint indukcinę negaišeina kokio lengvatinio tarifo už elektrą prisitaikyti. Kaimynė žinau kažką ten tvarkėsi šiuo klausimu, bet nelabai užfiksavau konkrečiai ką ir kas iš to gavosi, nes man neaktualu.