Įkraunama...
Įkraunama...

Belgija

belgiski vafliai... hmm... wub.gif wub.gif briuselis labai grazus miestas ir tos 3 dienos neprailgs... bet jei nori, labai patogu sokti i traukini ir nulekti amsterdama.. 3 val kelio ir tu jau europos Venecijoj.. bilietai nelabai brangus ..
Atsakyti
Beje dar viena manau svarbu dalyka reikia prisiminti...Kad belgai sekmedieniais nelabai dirba...daugelis parduotuviu uzdaryta...ir muziejai tp...tad jei planuoji kazkokiu lauktuvi pirkima tai butinai pradek bent pirkti sestadieni nes tada bus jau nelabai kas...turesi pirkti dvigubai brangiau is pavieniu kioskeliu...
O del keliones i amsterdama, na man grazu ten buvo bet manau vaziuoti graziausia geguzes menesi, kada visos tulpes suzysta, o ju tai kaip pas mus bulviu ar runkeliu laukai tai ten tulpiu...o dar kur vejo malunai tai is vis labai romantiskai atrodo...aisku cia tokius vaizdelius maciau pro masinos langa...pro traukinio gal grazesniu pamatysi...o kainuoja nuo 30 - 45euru ziurint kur isesi i traukini kurioje stotyje...smile.gif
sekmes, as jau vaziuoju i lietuvele velykinem atostogom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 04 02, 10:54)
tiesa, o ka galima is belgijos parvezti lauktuviu  g.gif  ar jie turi kazkokiu nacionaliniu suvenyru, gerimu ar kazko panasaus  g.gif gi moliusku tai nevesiu

Žiūriu, merginos vietinės jau atsakė. Tikrai, alus belgiškas labai skanus. Net jei ir nemėgsti alaus Lietuvoje, Belgijoje tikrai atrasi savo rūšį. Žinoma, belgiški vafliai ir, kuom labiausiai garsėja Belgija - šokoladas thumbup.gif Nors jis ir nėra labai pigus, bet jei net man, šokolado nemėgėjai žiauriai patiko rolleyes.gif

QUOTE(Ewwa @ 2006 04 02, 21:33)
o pacioje belgijoje yra ka pamatyt...pradedant nuo seniausiu miestu kaip Briuges iki Ghento ir kitu miestu netoli juros.
paskanavimui o gi alus...ivairiausiu rusiu alaus nuo vysninio alaus iki vienuolynuose gaminamo alaus

Pritariu dėl Briugės ir Gento. Dar pasiūlyčiau Antwerpeną - briliantų miestą. Man tikrai paliko įspūdį. Labai patiko ir Dinantas - ten gimė Adolfas Saxas, išradęs nuostabiausią džiazo instrumentą saksofoną. Beje, pats miestukas fantastiškas - įsikūręs po milžiniška uola, ant kurios - viduramžius menanti citadelė, pasitarnavusi belgams visais laikais. Labai graži citadelė yra ir Namure. Tiesa, pats miestas tai niūrokas, bet vaizdas nuo citadelės - fantastiškas. Beje, visai netoli palėkti ir iki vienos mažiausių Europos valstybių - Luxembourgo. Taip kad tikrai siūlyčiau apsiriboti Belgija. Pamatyti yra tikrai pakankamai per tris dienas.
Atsakyti
nu va truputeli planai pasikeite, tai daba vaziuosiu ne i ta charleroi, o i briuseli - tai manau tikrai geresnio varianto nesugalvosi biggrin.gif merginos, norejau dar paklausti kokia belgijoj arbatpinigiu sistema g.gif o klausiu todel, kad kai buvom su vyru italijoj, nezinojom, kad arbatpinigiai ten automatiskai yra iskaiciuojami i galutine saskaita... tai mes kaip geri klientai dvigubus arbatpinigius palikinedavom lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tik isvaziuojant dasuto, ko tas aptarnaujantis personalas i mus taip keistai ziuredavo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 04 05, 15:32)
nu va truputeli planai pasikeite, tai daba vaziuosiu ne i ta charleroi, o i briuseli - tai manau tikrai geresnio varianto nesugalvosi  biggrin.gif  merginos, norejau dar paklausti kokia belgijoj arbatpinigiu sistema  g.gif  o klausiu todel, kad kai buvom su vyru italijoj, nezinojom, kad arbatpinigiai ten automatiskai yra iskaiciuojami i galutine saskaita... tai mes kaip geri klientai dvigubus arbatpinigius palikinedavom  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif tik isvaziuojant dasuto, ko tas aptarnaujantis personalas i mus taip keistai ziuredavo  rolleyes.gif

Briusely dažnai tenka lankytis. Paprastai palieku nuo 5 iki 10 proc. nuo sąskaitos sumos. Niekas kreivai šleivai iki šiol nepažiūrėjo mirksiukas.gif Et, juk Briuselis nuolat pilnas nevietinių, kurie būna ne tik normalūs, bet ir arba itin dosnūs, arba skūpūs. Manau, kokią "arbatą" bepaliktum, nieko labai neįžeisi. biggrin.gif
Atsakyti
nu va, teks matyt ispudzius aprasyt... rolleyes.gif

nu va man kelione labai patiko. tik, kad mazai laiko buvo kazka daugiau paziuret be briuselio. visgi 2d nera daug, be to oras buvo siaip sau. antra diena dar pradejo lyt verysad.gif o siaip turejau ekskursija autobusu su rusakalbe gide. tai apveziojo po visa briuseli po maksimum. viska aprode, papasakojo ir apie pati miesta, ir apie belgija. vietomis sustodavome ir pesciomis apziuredavom idomesnes vietas, tai tikrai susidariau realesni vaizda kas ta belgija ir kas ta europos sostine. manau pats, kai vaikstai daugelio istoriniu ivykiu, paminklu ir pan. dalyku negali ivertint, del ko pilno vaizdo ir negali susidaryt. taip, kad tikrai rekomenduoju ekskursijas autobusu ax.gif nacionaline virtuve nera mano skonio. visokios kriauklytes ni man lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif bandziau ragaut zaliu austriu, bet kazkaip jos manes nesuzavejo... schmoll.gif nu mesede as is prigimties mirksiukas.gif patiko belgiskas alus. net nezinojau, kad jo gaminama virs 600 rusiu, net patys belgai tiksliai nesusikaiciuoja lotuliukas.gif aisku laukstuvems belgiskas sokoladas ir neriniai. pastarieji ranku darbo mane suzavejo smile.gif aisku siuolaikiniam interjere nelabai kur pritaikysi, ale visokios mielos smulkmenos dovanelems pats tas... nu va tai tiek trumpai apie kelione rolleyes.gif

Atsakyti
Tai labai smagu, kad patiko...tai tik Briuseli buvai ar dar kokius miestus aplankiai?
na matai o su tomis juru gerybemis turi zinai priprasti is pradziu ne koks vaizdelis ir skonis, bet po kiek laiko pradeda visai ir patikti...as tai iki dabar austriu kazkap ir neparagavau...kazkaip norisi patirt koks skonis bet....tik norisi, bet kaip vaikinas pasiulo man nupirkt, pasakau na zinai gal kita syki paragausiu...tai tu labai drasi, kad viska is karto ir paragavai:)
Atsakyti
QUOTE(Ewwa @ 2006 04 19, 13:05)
Tai labai smagu, kad patiko...tai tik Briuseli buvai ar dar kokius miestus aplankiai?
na matai o su tomis juru gerybemis turi zinai priprasti is pradziu ne koks vaizdelis ir skonis, bet po kiek laiko pradeda visai ir patikti...as tai iki dabar austriu kazkap ir neparagavau...kazkaip norisi patirt koks skonis bet....tik norisi, bet kaip vaikinas pasiulo man nupirkt, pasakau na zinai gal kita syki paragausiu...tai tu labai drasi, kad viska is karto ir paragavai:)

nu dar spejau i charleroi nuvaziuot,nes turejau ten reikalu. ale cia nesiskaito, nes ziuret ten nera ko mirksiukas.gif o siaip apsiribojau briuseliu, nes ir taip nieko nespejau per tas 2 dienas. grizus namo, teko pasilseti po 2d poilsio lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o del drasos isbandyti nacionaline virtuve, tai as kazkaip visada stengiuos visapusiskai "istirt aplinka", lyg vaziuociau pirma ir paskutini karta. gaila, tik triusio aluj nespejau paragaut verysad.gif tiesa, dar bandziau kazkokia belgiska uzpiltine, ale nepatiko - grynas samagonas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif taip ir nesupratau ka jie ten ant ko uzpyle laugh.gif
Atsakyti
Kaip sakoma belgija tokia salis kur uzsukes viena karta visa laika turi noro pasisveciuot dar sykeli...tad gal ir neuzilgo vel atvaziuosi...o dabar labai silta ir smagu...gryzus is lietuvos tai man tikra vasara cia...pagaliau nereikia paltu ir visokiu megstiniu gali sau laisvai vaikscioti...oho tu ten skanavojai pakankamai visokiu keistenybiu...net as tokiu neragavau nei geriau:) thumbup.gif
Atsakyti
Vat ir man laimė nusišypsojo savaitę paatostogauti Belgijoje. Įsimylėjau šitą šalį!Net Šveicariją ji nurungė thumbup.gif Per savaitę teko pabuvoti Briuselyje, Liuvene ir Briugėje. Ir visi trys miestai paliko neišdildomus įspūdžius.. O jau šokoladai visi ir alus.. niamnia thumbup.gif Vat jeigu kam teks vykti į Briugę - būtinai aplankykit Šokolado muziejų. Mes kažkaip su sese atsitiktinai jį atradom ir likom sužavėtos smile.gif Dabar jau galiu girtis jog tikrai žinau kaip ta juoda nuodėmė gimsta.. wink.gif) Žodžiu paragavau Belgijos.. ir jau vėl jos norisi ax.gif
Atsakyti
Turejome malonumo paatostogauti Belgijoje. Apsistojome Briuselyje pas draugus, kur ir sugrizdavome nakvoti, o is ten ranka paduoti graziausi miestai - Antverpenas, Gentas, Briuge. Tiesa sakant ir Briuselis nebloga ispudi paliko - jaukiu vieteliu galima surasti. Pastarajame butina aplankyti mini Europos parka ir salia esanti Atomiuma (tiesa, dabar po remonto ten nemazos eiles). Patogumui geriausia issinuomoti masina. Briuselyje nebloga nuoma www.echo-rent.com. Nuomoja Renault Clio benzinines, visai naujas. 10 dienu - 250 euru ir uzstatas nera didelis -350. Tik vaikams automobiliniu keduciu neturi, tai teko veztis. O pamatyti Belgijoje tikrai yra ka. Flandrija ir Valonija labai skiriasi. Pajuris nelabai ispudingas, gal tik De Haan miestelis labiau patiko. Labai nesiplesiu, jei ka sudomino dar galesiu parasyti. Pora tinklapiu : www.flandren.com, www.wallonien-tourismus.be, www.visitflanders.com, gal kam pravers smile.gif Tiesa buvome balandzio viduri ir nuostabu- zydi geles, medziai, zalia zalia. Parskridom namo - pilka, vejas, dulkes, nera kuo kvepuot, zodziu, nykoka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ewwa @ 2006 04 19, 09:32)
Na tai kaip tas Briuselis, labai idomu suzinoti, kaip sekesi ar patiko? ar kazka grazaus pamatei? lauksim nesulauksim ipudziu smile.gif

o man briuselis kaip miestas visai nepatiko.. tiesiog europos didmiestis.. yra graziu architekturiniu paminklu, idomu buvo pamatyti parlamento zona (sakyciau viena is svariausiu vietu) ir dar pats centras.. o kad kazkas ten butu ypatinga del ko i ji vaziuoti per atostogas o ne darbo reikalais... tai nepasakyciau.. man paciai teko kelis kartus ten egzus laikyti, tai per atostogas tikrai bent jau i briuseli nevaziuociau, jau geriau kiti belgijos miestai...
Atsakyti