o tuomet kokia sistema susiekimo pačiame Briuselyje? Gal galima kazkokią TRAVEL CARD pirkti, kur muziejai ir transportas įtrauktas?
QUOTE(B.Jones @ 2010 02 03, 22:05)
o tuomet kokia sistema susiekimo pačiame Briuselyje? Gal galima kazkokią TRAVEL CARD pirkti, kur muziejai ir transportas įtrauktas?
Žinok šituo aš padėt negaliu, nes pradžioj kai atvažiuodavau mb nuomuodavos mašiną ir apvežiojo mane, o dabar kai gyvenu, tai važinėju metro, autobusais.
Yra tie dviaukščiai avalgos autobusai, tai gal su jais būna ir nemokamai muziejai kokie nežinau, čia jau reikia pagooglinti

Siulyciau Briusely naudotis tik viesuoju transportu. Patys isbandeme ka reiskia vairuoti su auto siame mieste
Kas kaip nori tas taip vaziuoja - bent jau centre mums taip pasiseke: eismo juostos i viena puse dvi..masinos vaziuoja 3-4 eilemis
vairuotojai plovineja is vienos i kita juosta, lenda tiesiog pries nosi, sviesoforai jiems tarsi net neegzistuoja: kas greiciau, kas nagliau. Gerai kad prieky buvo viesbutis, tai pasistateme masina ir peskom po miesta

O kaip kursuoja autobusai į oro uostą, nes lėktuvas mums kiltų apie 7 ryto
, tai nei dorai naktis viešbutyje, nei mieste, gal kam buvo tokia situacija?

QUOTE(B.Jones @ 2010 02 04, 20:50)
O kaip kursuoja autobusai į oro uostą, nes lėktuvas mums kiltų apie 7 ryto
, tai nei dorai naktis viešbutyje, nei mieste, gal kam buvo tokia situacija?

į kokį atskrendi?
Šarlerua
QUOTE(B.Jones @ 2010 02 05, 10:07)
Šarlerua
uijj tai toli nuo centro, tai be abejo reiks atvažiuot iš vakaro, arba su taxu ryte, nes kitaip nebus traukinio. na apie susiekimą du centru, apie traukinius jau buvo čia diskutuota keli psl atgal, pasiskaityk...
Nuo Briuselio Midi geležinkelio stoties autobusai į Šarlerua oro uostą pradeda kursuoti nuo 4 val. ryto. Kelionės trukmė apie 1 h. Išvyksta kas pusvalandį.
QUOTE(Eighteen @ 2010 02 05, 10:50)
Nuo Briuselio Midi geležinkelio stoties autobusai į Šarlerua oro uostą pradeda kursuoti nuo 4 val. ryto. Kelionės trukmė apie 1 h. Išvyksta kas pusvalandį.
bet jei viešbutis kažkur centre, tai ar 4 ryto jau traukiniai kiti ir važiuoja iš centrinės stoties?

nežinau, aš gal bailė, bet kai lieka minimalus laikas iki skrydžio tai mane nervina, aš dieną važiavau ir tai užtrukau ilgai, su traukiniu bėdu nebuvo, bet autobusas, kuris veža į orouostą neatvažiavo, stotį pralaukėm 55 minutes! jau gal net du n eatvažiavo, nežinau, ir ne vien aš panikavau, nes iki lėktuvo bebuvo likę valanda su biškiu...
Anksčiausias traukinys iš Briuselio centrinės stoties į Šarlerua Sud stotį išvyksta 05:30, atvyksta 06:23. Tad šiuo atveju per vėlu...
Geriausia iš anksto užsisakyti bilietus į autobusą anksti ryte. Gali būti, kai nėra išankstinių rezervacijų, tai ir nesiunčia autobuso, nes 4:00 ryto paprastai būna vos keli keleiviai...
Geriausia iš anksto užsisakyti bilietus į autobusą anksti ryte. Gali būti, kai nėra išankstinių rezervacijų, tai ir nesiunčia autobuso, nes 4:00 ryto paprastai būna vos keli keleiviai...
Kaip šaunu, kai tiek patarimų
ačiū jums labai. tik svarstau kiek laiko reiktu apžiūrėti pagrindines įdomybes. Buvau suplanavus atvykti viena diena apie pietus , o isvykti po 1,5 paros, tai iseitu, kad tureciau viena diena ir gera pusdieni. Ar tai nera jau labai mazai?

QUOTE(B.Jones @ 2010 02 05, 12:15)
Kaip šaunu, kai tiek patarimų
ačiū jums labai. tik svarstau kiek laiko reiktu apžiūrėti pagrindines įdomybes. Buvau suplanavus atvykti viena diena apie pietus , o isvykti po 1,5 paros, tai iseitu, kad tureciau viena diena ir gera pusdieni. Ar tai nera jau labai mazai?

užtektų, nors žiūrint kur nori eit

Atvykus į centrą iš kart galima pamatyt tą pagrindinę aikštę Groote markt (grand palace pranc.), šalia ta gulinti moteris, kur būtinai paliesk ir sugalvok norą, tolėliau berniukas sisiojantis - pagrindinis simbolis. tam pačiam rajone mergaitė tik priešingoj pusėj.
Toliau graži katedra. tiesiog gatvelės, su šokolado parduotuvėmis, pro kurias praeit manau būtina.
JAu kitam rajone Briuselio kitas simbolis - atomas. pasiekiamas metro arba mašina. kas daugiau

na šalia atomo yra Mini europos parkas, jei jis domina. Jam apeit ir pasidaryt foto reiktų gal kokių 2 val kaži ar daugiau ir ar tiek reiks.
na jei su mašina, galima pravažiuot pro ES būstines, nato, jei įdomu pažiūrėt, bet čia jau daug laiko nereik. ką daugiau pamatyt tai dabar galvoju