Įkraunama...
Įkraunama...

Belgija

Belgijoje buvau jau kokius šešis kartus ir mane ji žavi....Daug miestelių mačiau ir tikrai kas kart norisi kuo greičiau sugrįžti....Butinai verta ne tik didelius, bet ir mažesnius miestelius pamatyti... Brugge miesta belgai vadina meilės miestu...Ech...Tikrai gražu.... wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 06 27, 11:57)
važiuosim  ax.gif

esu buvusi ten ne kartą ir vėl skrendu rugsėjį. Iš biruselio labai puikus susisiekimas traukiniais - gali varyti į daugelį Europos sostinių ir kitų miestų.
Papildyta:
QUOTE(Zitlali @ 2007 08 07, 21:51)
Grange, o pati ką rekomenduotum laisvam romantiškam laikui savaitgaliui Briuselyje? Ką konkrečiai aplankyti? smile.gif Ar yra zoo sodas/floros sodai?  g.gif

Rekomenduočiau Briugę -labai jaukus, nedidukas miestelis, daug kanalų, graži architektūra...
Atsakyti
Buvau Briusely, Waterloo ir miestelyje pavadinimu Ohain. Na, gyvent tai ten nenoreciau, bet kai kelioms dienoms, tai visai smagu. Briusely daug dalyku galima pamatyt, o daugiausia - turistu ir lietaus biggrin.gif
Atsakyti
O man Briuselis visiskai nepatiko unsure.gif Suzavejo tik Rotuses aikste su ispudingais "voratinkliniais" pastatais. Mini europos parka visai kitaip isivaizdavau - teko juo nusivilti.
Briuge - tipiskas viduramziu miestas - butinai ji verta aplankyti !!! Tikrai sunku ji su kazkuo sulyginti.
Antwerpenas suzavejo - tipiskas belgiskas miestas, su savo architektura, siauromis gatvytemis ir pilnu surmuliu miesto centre vakare. Dar siame mieste yra "Guliveris" - jo statula.
O daugiau Belgijos miestuose neteko lankytis schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almaklp: 11 vasario 2009 - 00:26
Na, as siulyciau lankytis mazesniuose miesteliuose, tarkim Durbuy - viduramziu tipo miestelis Ardenu kalnuose, yra gyvatvoriu paroda, salia La Roche miestelis- ispudinga pilaite plius vyksta pora kartu per diena sakalu pasirodymai, Villers - la Ville - mazdaug 40 km nuo Briuselio, ten vienuolyno griuvesiai, per Velykas vyksta ispudingos muges, Bullijon miestelis - irgi turi senovine pilaite, Dinant - Sakso gimtine, plius ispudingi pozemiai...
ir apskritai siulyciau cia vaziuot pavasari - vasara, kai visur zalia, zydi magnolijos, nes ziema cia niuru, apsniauke, lyja ir miesteliai puse savo grozio netenka...as jau cia lankausi ketverius metus, atvaziuoja giminaiciai ir net poros savaiciu buna per mazai visoms grozybems apziuret smile.gif
Atsakyti
Sveikos, birželi planuojam su draugu kelione i Belgija, uzsisakem bilietus lektuvu i Charleloi, gal žinot kaip ten su automobiliu nuoma, gal kam teko nuomotis, kokie užstatai, kainos, salygos? Arba gal teko kam iš Charleloi oro uosto važiuoti į Briuseli naktį, nes mes atskrisim 23:20, gal žinot kokiu budu imanoma nusigauti?Ir dar gal galit papasakoti apie kainas, maitinimo, viešojo transporto, muziejų? smile.gif
Atsakyti
Įkišiu ir aš savo trigrašį. smile.gif Prieš savaitę grįžom iš basibastymų po Beneliuxą: Belgiją, Olandiją, Liuxą. Kadangi čia tema apie Belgiją, tai trumpai nupasakosiu savo įspūdžius ir nuotykius. Labai norėjom pamatyti Antwerpeną, bet tenai vyko kažkoks grandiozinis renginys susijęs su žirgų sportu, tai visas senamiestis buvo uždarytas, policija neįleido, viskas užgrūsta mašinomis, tai teko tik pro mašinos langą pasidairyti. Kiek mačiau- miestas gražus. Briuselis tai man kažkoks šaršalynas pasirodė... smile.gif Gatvelės siauros, eismas intensyvus (nors, turbūt palyginus su Roma tai Briuselyje tik žiedeliai smile.gif ), vakarėjant važiavome kažkokiais rajonais į viešbutį miesto pakrašty, tai mašinos dureles užsispaudėm, nes kažkaip nejauku pasidarė... Įspūdinga pagrindinė miesto aikštė, pastatai mums pasirodė tikrai gražūs. Apie sisiojantį berniuką (Mannekken Pis)- turistų prisigrūdę, per galvas lipa. Belgai galėjo, nors tą valdenuką, kuriuo sysioja kažkaip kitaip į tą berniuką pajungti, o dabar tai akivaizdžiai juoda šlangutė kabaluoja... doh.gif Mane sužavėjo atomas, nu dydis tai įspūdingas, kažkaip daug mažesnį įsivaizdavau... Mini Europos parkas neblogas, visai patiko, tik tikėjausi kažko daugiau... Nežinau kaip kitiems, bet mums pasirodė, kad tinka tas posakis "ramus kaip belgas": kavinėje vienas nu jau toks atsipūtęs aptarnavo, viešbutyje irgi ant kažkokio snaudžiančio papuolėm... Ai tiesa, dar buvom specialiai nuvažiavę pažiūrėt kaip EU parlamentas atrodo: galiu pasakyti, kad iš gigantiško pastato mūsų likimus sprenžia... blink.gif Jei mokėčiau tai nuotraukytę vieną kitą galėčiau įkelti, bet gal vėliau...
Atsakyti
Sveikos mamos,

Vaziuoju uz savaites is UK i LT. Pravaziuoju belgija, per briuge ir ghenta, planuoju butinai ten sustot. Gal galit pasakyt ka butu verta ten pamatyt? Jau prisiskaiciau apie sokolado muzieju, nerealiai ten noriu thumbup.gif ka dar verta butu? Gal zinote kokiu graziu kaimo vieteliu aplink siuos miestus? Didziaja dali keliones praleisiu autostradoje, tai norisi bent jau kazka grazaus belgijoje pamatyt smile.gif
Atsakyti
"Pravaziuoju belgija, per briuge ir ghenta, planuoju butinai ten sustot."

Jeigu tik pravaziuosite siuos du miestelius, siulyciau Gente po senamiesti pasivaikscioti, nerealiai grazus, daug idomiu pastatu, Sint-Michielsbrug krantine, joje yra baras, kuris turi net 200 rusiu alaus thumbup.gif Sv. Nikolo baznycia ir katedra.
Briuge pirmiausiai eiciau prie meiles tilto 4u.gif Laivu pasiplaukiokite kanalais, pamatysite miesta "is kitos puses" .
Atsakyti
QUOTE(Stebuklinga @ 2009 05 27, 20:46)
"Pravaziuoju belgija, per briuge ir ghenta, planuoju butinai ten sustot."

Jeigu tik pravaziuosite siuos du miestelius, siulyciau Gente po senamiesti pasivaikscioti, nerealiai grazus, daug idomiu pastatu, Sint-Michielsbrug krantine, joje yra baras, kuris turi net 200 rusiu alaus  thumbup.gif  Sv. Nikolo baznycia ir katedra.
Briuge pirmiausiai eiciau prie meiles tilto 4u.gif Laivu pasiplaukiokite kanalais, pamatysite miesta "is kitos puses" .

dekui! O ten Briuge galima tiesiog peskom apeiti ar geriau naudoti viesaji transporta? Na nemanau kad ji labai didele, bet vistiek klausimas isklilo. Planuoji pastatyti masina kur nors centre ir truputi pasivaiksciot, nes briugej busiu anksti anksti ryte..
Atsakyti
QUOTE(ZyZle @ 2009 05 28, 22:04)
dekui! O ten Briuge galima tiesiog peskom apeiti ar geriau naudoti viesaji transporta? Na nemanau kad ji labai didele, bet vistiek klausimas isklilo. Planuoji pastatyti masina kur nors centre ir truputi pasivaiksciot, nes briugej busiu anksti anksti ryte..

Esu buvusi tik senamiestyje. Visur vaiksciojau pestute smile.gif
Atsakyti
Briugėj patarčiau užlipti į XIII a. varpinę (reikės daug pastangų - net 366 laipteliai), paplaukioti laiveliu kanalais, pamatyti Mikelandželo šedevrą "Madona ir kūdikis" Church of Our Lady šventovėje, aplankyti Šv. Kraujo baziliją, kurioje saugoma relikvija - Kristaus Kraujas. Aišku, kaip ir minėjai - Šokolado muziejus irgi turi būti sąraše smile.gif Senamiestį nesunku pereiti pėsčiomis.
Atsakyti