Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsireikalauti alimentus?!

O tai ar skundėt ikiteisminio tyrimo nutraukimus? pirmą kartą? antrą kartą?
Nes iš jūsų parašymo (buvo apklausos), tai ikiteisminiai tyrimai buvo pradėti, dėl kokios priežasties juos nutraukdavo?
Gal jūs sutikdavote taikytis ar panašiai?

skundziau apygardos prokuraturai. abu kartus. sie parsiusdavo nagrinet teismui, tenkindavo skunda. ikiteisimini tyrima pradejo, bet tuo ir pasibaige, i teisma bylos neatidave. tipo tyrimas nutrauktas neradus irodymu, kad vaiko tevas nemoka tycia, piktybiskai. realybe tai tokia, kad jokiu irodymu jie ir nerinko, tik apsiklause kaltininka. o sis pasake, kad yra vargsas, atnese pazyma, kad negauna algos. keturis metus!!! ir atmetimo argumentacijoj teismo tyrejas isdeste, kad neva neisnaudotos civilines priemones alimentams isieskot, nes kaltininkas turi turto. bet kad is to turto antstolis neisiesko, nes skolininkas pastoviai trukdo isieskojimui. antstolio ne neapklause. nenoriu cia rasyt detaliu per daug, esme, kad nieko tie tyrejai realiai nedirba, bele ka suraso ir tiek. si kart eisiu iki galo, skusiu iki auksciausio, ketinu priverst juos dirbt pagaliau :D.

 

siaip as labai skatinu visas mamas padavinet tokius tetusius teismui, tada gal daugiau bus precedentu ir lengviau bus juos nubaust. nes dabar tai kaip i kosmonaute ziuri, kai ateini i policija su tokiu pareiskimu. kone reikalauja, kad pati visa medziaga jiems surinkciau :D. pvz atnesiau nukopinus info is socialiniu tinklu apie vaiko tevo prabangias atostogas uzsieny, kas rodo kad zmogus turi pinigu. o sis pasake, kad jam tas atostogas padovanojo :D. nu ir vsio, juo ir patikejo iskart :D. bet as taigi negaliu jiems paduot irodymo, kad taip nera. bent galejo apsiklaust ta zmogu, kuris neva atostogas padovanojo. arba surasiau, kad savo name atlikineja remonta, ne siaip bele koki, o rimta rekonstrukcija, nors neva teigia neturintis lesu ir negaunantis algos. tai policija net netikrino sito fakto, uzteko zmogaus pasiaiskinimo, kad jokiu remontu neatlieka :D. vat atrodo, nuvyktu, paziuretu ir pamatytu, kad sienas griauna, stogus dengia ir tt. tai net siknos nuo kedes jie nepakelia, tipo pasake kaltininkas kad ner remonto - reiskia ner ir tikrint nebutina. ir daug tokiu panasiu nesamoniu. as nesuprantu, kodel jie taip nedirba, turbut priklauso nuo asmeninio tyrejo poziurio ir tokias bylas. ir manau, kad kuo daugiau tokiu bylu butu, tuo labiau jie butu priversti jas normaliai tirt.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAILE*: 24 spalio 2016 - 13:07
QUOTE(4xmama @ 2016 10 20, 12:19)
Oi, jeigu ex uzienyje tai gali būti dar sunkiau...
Nebent žinote tikslų vyro adresą užsienyje, bet turbūt nekažką bus...
O jūs kreipėtės į anstolius? gaunate pinigus iš VIF? nes policija prašo visų duomenų iš jų. Mano exą jau antron apklauson kvies (ar jūsiškis važiuos iš užsienio į LT policiją?). Mano atveju, tyrėja jau norėjo duoti nurodymą atvesdinti į apklausą, bet pats pasirodė. O jūsiškis jeigu nevažiuos kaip tada būtų? sudėtingas atvejis.
Be to, exi skyrė kardomąją priemonę, pasižadėjimą neišvykti. O jeigu jūsų jau užsienyje, ką jam paskirs?

Taip visus duomenis žinau, paduotas per Vif išieškojimas į užsienį. Kurį laiką gaudavau iš ten, dabar mokėjimai sustojo, dėl to ir galvoju ką daryt. Plius skola nemenka už ankstesnius mėnesius susikaupusi, žinau kad pinigų turi bet va vaikui grąžint nereikia...
Lauksiu pradžioj tų 3 mėn. kaip sakė policijoj, nedaug liko. Tik galvoju, jei nors dalį perves - tai skaitysis kaip mokėjimas ar ne? Kad nebūtų permetė kelis eurus, o paskui vėl to termino laukt...
Papildyta:
QUOTE(GAILE* @ 2016 10 24, 13:55)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="4xmama" data-cid="71151704" data-time="1477301766">
<div>
<p>O tai ar skundėt ikiteisminio tyrimo nutraukimus? pirmą kartą? antrą kartą?

Nes iš jūsų parašymo (buvo apklausos), tai ikiteisminiai tyrimai buvo pradėti, dėl kokios priežasties juos nutraukdavo?

Gal jūs sutikdavote taikytis ar panašiai?</p>
</div>
</blockquote>
<p>skundziau apygardos prokuraturai. abu kartus. sie parsiusdavo nagrinet teismui, tenkindavo skunda. ikiteisimini tyrima pradejo, bet tuo ir pasibaige, i teisma bylos neatidave. tipo tyrimas nutrauktas neradus irodymu, kad vaiko tevas nemoka tycia, piktybiskai. realybe tai tokia, kad jokiu irodymu jie ir nerinko, tik apsiklause kaltininka. o sis pasake, kad yra vargsas, atnese pazyma, kad negauna algos. keturis metus!!! ir atmetimo argumentacijoj teismo tyrejas isdeste, kad neva neisnaudotos civilines priemones alimentams isieskot, nes kaltininkas turi turto. bet kad is to turto antstolis neisiesko, nes skolininkas pastoviai trukdo isieskojimui. antstolio ne neapklause. nenoriu cia rasyt detaliu per daug, esme, kad nieko tie tyrejai realiai nedirba, bele ka suraso ir tiek. si kart eisiu iki galo, skusiu iki auksciausio, ketinu priverst juos dirbt pagaliau biggrin.gif.</p>
<p> </p>
<p>siaip as labai skatinu visas mamas padavinet tokius tetusius teismui, tada gal daugiau bus precedentu ir lengviau bus juos nubaust. nes dabar tai kaip i kosmonaute ziuri, kai ateini i policija su tokiu pareiskimu. kone reikalauja, kad pati visa medziaga jiems surinkciau biggrin.gif. pvz atnesiau nukopinus info is socialiniu tinklu apie vaiko tevo prabangias atostogas uzsieny, kas rodo kad zmogus turi pinigu. o sis pasake, kad jam tas atostogas padovanojo biggrin.gif. nu ir vsio, juo ir patikejo iskart biggrin.gif. bet as taigi negaliu jiems paduot irodymo, kad taip nera. bent galejo apsiklaust ta zmogu, kuris neva atostogas padovanojo. arba surasiau, kad savo name atlikineja remonta, ne siaip bele koki, o rimta rekonstrukcija, nors neva teigia neturintis lesu ir negaunantis algos. tai policija net netikrino sito fakto, uzteko zmogaus pasiaiskinimo, kad jokiu remontu neatlieka biggrin.gif. vat atrodo, nuvyktu, paziuretu ir pamatytu, kad sienas griauna, stogus dengia ir tt. tai net siknos nuo kedes jie nepakelia, tipo pasake kaltininkas kad ner remonto - reiskia ner ir tikrint nebutina. ir daug tokiu panasiu nesamoniu. as nesuprantu, kodel jie taip nedirba, turbut priklauso nuo asmeninio tyrejo poziurio ir tokias bylas. ir manau, kad kuo daugiau tokiu bylu butu, tuo labiau jie butu priversti jas normaliai tirt.</p>

Baisu skaityt, gal jūsiškis turi pažįstamų policijoj kad taip viskas?
Atsakyti
GAILE*,
įdomiai čia pas jus, bet gali būti tyrėjas teisus.
Kodėl taip sakau?
Ar viską padarė antstoliai? Ar jie sužiūrėjo, išsiuntinėjo raštus į jo darbovietes? Areštavo jo sąskaitas, turimą turtą? jei naują šeimą turi- šeimos turtą ar areštavo? Gal čia dar liko kažkas nepadaryta? Išnaudotos civilinės priemonės.

Kitas momentas. Kodėl jūs painiojate ir nešate fb nuotraukas, kažkokius jo neva turtus. Ne jūs turite įrodinėti, ką jis ten turi ar neturi. Jūs rašote pareiškimą policijai, kad vengia mokėti išlaikymą. Pridedate teismo sprendimą dėl išlaikymo. Parašote antstolio duomenis kuriam paduotas vykdomas raštas. Galite pridėti pažymą ir VIF, kad jie moka, nes tėvelis nemoka. Kas patvirtins, kad nemoka kas mėnesį. Nes ši byla, tyrimas yra todėl, kad nemoka periodiškai. tarkim periodiškai moka, o skola ten kabo už tris metus. Policija tokio atvejo netirs, nes juk moka. Gal Jūs dėl skolos kreipiatės, o periodiškai moka?

Baudžiama yra už vengimą išlaikyti, o ar ten tyčia ar piktybiškai tokių dalykų nėra kodekse. Bylos keliamos net jeigu, kažkiek moka, bet nepilną sumą. Ir nesvarbu visai nesvarbu ar jis ten bedarbis ar dar koks. Teismo sprendimą (dėl išlaikymo) turi vykdyti. Jei jis neturi galimybės to daryti, tai exas turi kreiptis į teismą ir prašyti sumažinti išaikymo dydį. bet kol galioja, esamą teismo sprendimą, turi vykdyti.

Jūs tiesiog akcentą dėkite, kad exas mokėti turi, nes teismo taip priteista. Bet exas vengia. O ne įrodinėkite piktybiškumą, kad kažkur pinigų gauna kelionėms, o vaikams neduoda. Policija tikrai tokių tyimų nedarys, netirs tų galimų kelionių ar remontų.
Policijai reikia tirti faktą- nusikaltimą, kad neišlaiko vaikų.



Atsakyti

Ar viską padarė antstoliai? Ar jie sužiūrėjo, išsiuntinėjo raštus į jo darbovietes? Areštavo jo sąskaitas, turimą turtą? jei naują šeimą turi- šeimos turtą ar areštavo? Gal čia dar liko kažkas nepadaryta? Išnaudotos civilinės priemonės.

Kitas momentas. Kodėl jūs painiojate ir nešate fb nuotraukas, kažkokius jo neva turtus. Ne jūs turite įrodinėti, ką jis ten turi ar neturi.

Jūs rašote pareiškimą policijai, kad vengia mokėti išlaikymą. Pridedate teismo sprendimą dėl išlaikymo. Parašote antstolio duomenis kuriam paduotas vykdomas raštas. Galite pridėti pažymą ir VIF, kad jie moka, nes tėvelis nemoka. Kas patvirtins, kad nemoka kas mėnesį. Nes ši byla, tyrimas yra todėl, kad nemoka periodiškai. tarkim periodiškai moka, o skola ten kabo už tris metus. Policija tokio atvejo netirs, nes juk moka. Gal Jūs dėl skolos kreipiatės, o periodiškai moka?

Baudžiama yra už vengimą išlaikyti, o ar ten tyčia ar piktybiškai tokių dalykų nėra kodekse. Bylos keliamos net jeigu, kažkiek moka, bet nepilną sumą. Ir nesvarbu visai nesvarbu ar jis ten bedarbis ar dar koks. Teismo sprendimą (dėl išlaikymo) turi vykdyti. Jei jis neturi galimybės to daryti, tai exas turi kreiptis į teismą ir prašyti sumažinti išaikymo dydį. bet kol galioja, esamą teismo sprendimą, turi vykdyti.

Policijai reikia tirti faktą- nusikaltimą, kad neišlaiko vaikų.

turta antstoliai arestavo. pardavineja ji, bet niekaip neparduoda, nes jis trukdo tai daryt.  budu nedetalizuosiu, bet zinok isradingumas neitiketinas. darboviete - jo asmenine imone. taip kad tie rastai nusiustieji i siuksliu deze iskeliauja. jis atnesa i policija pazyma, kad negauna algos. 4 m.

irodymus apie jo materialine padeti man liepe pristatyt tyrejas. tikrai, pati buvau soke del to. todel ir nesiau tas foto.

visa tai irgi is kart pristaciau, ty teismo sprendima, antstolio pazyma, VIF sprendima del mokejimo. jis nemoka nei periodiskai, nei neperiodiskai. yra buves sumokejes tik 1 karta, po pirmosios bylos iskelimo. kai padalyvavo apklausoj, tai issigando ir sumokejo isiskolinima. bet kai suzinojo, kad byla nutrauke, nebemokejo nieko. jau keli metai. po antro bylos iskelimo ir apklausos nebeiisigando :D

man atsiustam atsisakyme iskelti byla butent tai ir akcentuojama, kad kaltininkas nevengia moketi, tiesiog neturi lesu :D. . o vengimas gi ir yra tycinis piktybinis veiksmas. nu mano toks supratimas. del to tie tyrejai ir bando isvartyt, kad neva netycia cia, nevengia, neturi is ko. o realybes - netikrina. netikrina nei jo gerbuvio, nei realios finansines padeties, nieko. remiasi tik darbo pazyma ir tuo, kad arestuotas turtas ir is jo gi tipo as galiu issieskot :D

nu vat ir istyre fakta :D. kad neislaiko vaiku. bet  teismo kazkodel nepasiekia byla. ir tam naudojama kruva beletristikos, kurioje vis akcentuojamas veiksmu tycios nebuvimas

man paciai zinok nesuvokiama tai ir kraupu. nes nu faktas, kad negauna vaikas jokiu alimentu. VIF moka tik ta pasalpa. gerai, kad as uzdirbu pakankamai, kad pasirupinciau vaiku. bet tai kiek yra mamu, kurios kruopas est turi, o vat tokie tetusiai sau laksto po kurortus kaip niekur nieko.o teisesaugai px, nes jie gi netycia, jie gi nevengia, vargseliai 

Atsakyti

Taip visus duomenis žinau, paduotas per Vif išieškojimas į užsienį. Kurį laiką gaudavau iš ten, dabar mokėjimai sustojo, dėl to ir galvoju ką daryt. Plius skola nemenka už ankstesnius mėnesius susikaupusi, žinau kad pinigų turi bet va vaikui grąžint nereikia...
Lauksiu pradžioj tų 3 mėn. kaip sakė policijoj, nedaug liko. Tik galvoju, jei nors dalį perves - tai skaitysis kaip mokėjimas ar ne? Kad nebūtų permetė kelis eurus, o paskui vėl to termino laukt...
Papildyta:
Baisu skaityt, gal jūsiškis turi pažįstamų policijoj kad taip viskas?

jei dali praves, skaitysis kaip dalinis mokejimas. teoriskai tai turi neitakot bylos iskelimo. bet praktiskai tai itakos :D

na as nzn kokie ten jo reikalai su tai pazistamais teisesaugoj. bet man buvo panasi mintis. nes kai pirma kart prokurore nutrauke tyrima net manes neapklausus, tai as jai paskambinau. ir buvo lb keistas pokalbis, nes ji pasake, jog nera prasmes cia tokias bylas kelinet, nes nuo to tai jis moketi gi neprades. ir dar paklause, ko as siekiu keldama jam byla?  :blink: 

Atsakyti
Aš pakraupus unsure.gif Čia kur veiksmas vyko (vyksta)?

Nieko nebūčiau pristatinėjus.
"irodymus apie jo materialine padeti man liepe pristatyt tyrejas." Jums raštiškai liepė tą daryti? Jei raštiškai, reikėjo iškart skųsti šitą dalyką. Baisu.

Nutraukus tyrimą turi tinkamai informuoti. Jei neinformavo- skųsti.
Aš tik su tyrėja kas savaitę skambinuosi, tikėdamasi, kad tai paskubins reikalus.

Manęs irgi to paties klausia ko tikitės, kad tai nieko nepadės,gal geriau taikos sutartį rašytis ir pan.

O pirmą kartą jums turbūt todėl ir nutraukė, kad ale sumokėjo skolą ir turbūt pasižadėjo, kad toliau mokės. Bet kiek skaičiau šiuo klausimu, taip neturėtų būti. Turėtų vistiek būti byla, teistumas- nes nusikaltimą vykdė.

Mano ex irgi žmonos įmonės savininkas.

O bylos nekeliate dėl to, kad nevykdo antstolių nurodymų kad pervestų išlaikymą? už trukdymą turtą parduoti, ar areštuoti galima irgi bylą kelti... už trukdymo veiksmus. Gal per atstolius bylas kelkite? Nors jie to irgi labai nenori daryti.
Atsakyti

Veiksmas vyksta provincijos mieste.

Zinok jis sumokejo po apklausos. Ir tas jo sumokejimas nebuvo uzfiksuotas  atsisakyme pradet ikiteismini tyrima. Bet as aisku nezinau ka jis ten per apklausa prisizadejo. Bet sumokejo netiesiogiai, per trecia asmeni. Perleido man to asmens skola jam ir dar su salyga kad dalies isiskolinimo as is vis rastiskai atsisakau. Realiai trecdalio kazkur. Sutikau aisku, nes zinau kad kitaio buciau is vis nieko negavus. Gal cia jums sunku patiket, bet jis yra neitiketinas aferistas su ypatingais vaidybos sugebejimais 😀. Manau kad per apklausas jis kazkaip itikina tyrejus, jog jis nekaltas, aplinka kalta ir zada zada.. zmogus net apsiverkt sugeba uzsinorejes, taip kad... suminksteja sirdys teisesaugininkms turbut 😂

As isivaizdavau kad antstolis turi kelt byla del trukdymo isieskojimui. O ka, galiu ir as?

Atsakyti
Tas pats ir pas mane. Tiek antstolius, tiek teismuose teisėjus, tiek tyrėjus mano ex irgi peni pažadais, kad va jau rytoj iš ryto viską viską sumoku, o aš apie tai net negirdėjus. Parašo ex advokatas man laišką, aš atsakau- ir tada tyla kelis mėnesius. Dbr irgi tokioj stadijoj užstrigom- kad kviečia jį apklausai (IR JO ŽMONĄ), kad apklausti dar kartą dėl šitų pažadų.
Kodėl tiki pažadais? o todėl, kad jeigu jie tiria toliau, ir jis sumoka. Gaunasi kaip ir susitaikymas. Negalės kelti bylos- bergždžias darbas.
Mano atveju nori, kad aš nubraukčiau metų išlaikymo dydį ir nuimčiau visus areštus nuo turto. Ar aš durna? Per 6 metus pats nei cento nepervedė. Vieną kart netyčia porą šimtų pagavo jo sąskaitoj nurašė, ir iš jo žmonos sąskaitos nurašė areštuotą sumą jos sutikimu. Bet jokių realių mokėjimų, geranoriškumo nėra.

Pas antstolius tiesiog, reikia rašyti prašymą- prašau kelti bylą, kad nevykdo nurodymų (jei žinote, kad exas dirba), kad nusiuntė vykd. raštą į darbovietę- jie turi daryti išskaitymus, o jei to nedaro- turi atsiųsti antstoliams atsakymą kodėl. Atstoliai nemėgsta kreiptis į teismą- nes jiems realiai pinigų už tai nieks nemoka. Tik skirs baudą exui (dažnu atveju ji labai nedidelė), kurį jis turės sumokėti į Valstybės biudžetą. Beje byla civilinė, keliama Juridinio asmens vadovui. Turėtų būti bauda po 289 eur už dieną, bet tokių baudų neskiria. Todėl aš prašiau, kad antstoliai byloje trauktų mane suniteresuotu asmeniu, kad jei skirs mažą baudą galėčiau skųsti teismo sprendimą.
Parašius prašymą- antstolis turi arba kelti bylą exui, arba Jums parašyti, kad nekels. Vat šitą atsisakymą galima skųsti teismui. Nes yra straipsnis, kad galima tiesiogiai kreiptis į teismą privačia tvarka, jog nevykdo teismo sprendimo, bet reikia praeiti šitą procedūrą per antstolius.
Dėl trukdymo bylai irgi antstolis turi kelti bylą (irgi parašykite prašymą) ką ten trukdo, bet čia jau bylą baudžiamoji BK 231 str. ir yra apysunkis nusikaltimas , nes gali gauti iki 4 metų. Keliama tiek fiziniam, tiek juridiniam asmeniui. Nežinau ką ten pas jus trukdo.

Atsakyti

Na reiks rasyt tada antstoliui toki prasyma. Net nezinojau kad taip galima.

Man tai idomiausia sioj situacijoj tai, kad viskas trunka sitiek metu. Ir teisesauga nieko nepadaro. Kodel tarkim vif jo nepatraukia baudziamojon atsakomyben?  Kodel mokesciu inspekcija neisidomi is ko zmogus gyvena, jei daug m jokiu pajamu negauna? Kodel antstolis neiskeldina jo is arestuoto namo? Apie policijos tyreju darba is vis truksta zodziu. Vat gyvena zmogus, turi versla, vargo nemato. O kad vaikas nei cento negauna- niekam neidomu. Nors as visas institucijas bandau pajungt. Musu valstybe lb turtinga turbut :D, kad leidzia tokiem aferistam bujot.

Atsakyti
Antstolis turėtų pats kreiptis, be prašymų- bet kadangi jiems jokios naudos iš to tai ir nesikreipia. Galit žodžiu paprašyti, bet geriau raštu. Siųskit registruotu ar į emailą nuskanavus. Nes į oficialius prašymus antstoliai turi reaguoti.

VIF neskuba kreiptis į policiją, nes ten mes jau žinome kas laukia... Ilgi tyrimai. Bet turėtų tas keistis. Žada padaryti, kad VIF po dviejų metų mokėjimo kreipsis į teismą. Nes dbr pradeda išieškojimą iš tėvelių per teismus, kai jau ilgą laiką VIF nutraukus mokėjimą už vaikus: ar kai vaikai išvažiuoja į užsienį, ar kai pilnamečiais tampa. Na tada kai jau tikrai VIF žino, kad daugiau jie niekada nemokės mamoms. Tipo taupo lėšas- kad nereiktų kelis kartus su tuo tėveliu bylinėtis.

Antstolis ne iškeldinti turi, o areštuoti turtą ir skelbti varžytines, jei didelė skola susikaupusi. Dėl šito irgi nueikit pas juos ar parašykit, kodėl niekas nevyksta. Gal pas jus nelabai didelė skola? tai antstolis negali pardavinėti žymiai brangesnio turto, o ir nevisai apsimoka dbr pardavinėti. Bet svarbu, kad areštuota- niekur nedings turtas.
Mano dičių tėvas nemokėjo n metų, areštavo turtą irgi stovėjo areštas gal 5 metus. Pardavė per varžytines, tai kažkiek padengė skolą. Na, ir paskui nei cento nesu gavus.
Todėl net naudingiau būtų laikyti turtą areštavus, jei jis brangus. Nes, tarkim turtas vertas 50000, o Jums skoloj 10000. Pardavus turtą dbr gautumėt 10000, anstolis dar 1500 pasiims, o visa kita grįžtų vyrui. O jis batc ir toliau nieko nemokėtų. Bet jei turtą parduosit po 5 metų, kai skola bus 15000 - atgausit visus 15000.
Nu aišku infliacija gali suvalgyti procentus nuo sumos.

Gal jūsų atveju kabo koks lizingas ant exo turto,todėl negali pardavinėti atstolis, bet tai turėtumėt žinoti kaip ten iš tikro yra.
Atsakyti
Mamos, kokia apskundimo procedūra: atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą? Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl vengimo išlaikyti vaiką.

Būsiu labai dėkinga visoms pasidalinusioms informacija . Šiai procedūrai turiu tik 6 darbo dienas unsure.gif
Atsakyti
Tai kurioj stadijoj nutraukė? Išvis atsisakė pradėti, pareiškimo nepriėme? ar įvyko apklausos ir tada atsisakė?
Atsakyti