Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsireikalauti alimentus?!

Gal kuri bandet kelti baudziamaja byla del alimentu nemokejimo?
Atsakyti
Kelios merginos jau rašė šioje temoje, kad kėlė baudžiamas bylas. Aš irgi parašiusi pareiškimą policijai, tyrimas vyksta jau daugiau kaip pusę metų. Visas skatinu ir drąsinu tai daryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2016 10 19, 09:18)
Kelios merginos jau rašė šioje temoje, kad kėlė baudžiamas bylas. Aš irgi parašiusi pareiškimą policijai, tyrimas vyksta jau daugiau kaip pusę metų. Visas skatinu ir drąsinu tai daryti 4u.gif

Bet negi tikrai reikia išlaukti 3 mėnesius, negaunant išmokų? Vaikui juk dabar visko reikia..
O dėl ko Jūsų atveju taip ilgai viskas vilkinasi?
Atsakyti
Tokie tyrimai ir iki metų vyksta. O kodėl? todėl, kad policijai tai nelabai rūpi. Tiria kriminalinė policija- tai jie juk ir nužudymo, ir visokias vagystes tiria... Šitokios bylos nelaikomos rimtomis.
Mano atveju nemoka daugiau nei 6 metai, teismai 2012m. 2014 m. vyko. Tai net nežinau kaip ten su terminu ar reikia laukti 3 mėn.
Pasodina tokius tėvelius labai sunkiai. Geriausiu atveju gauna viešųjų darbų ar būti namie 22-6 val. unsure.gif
Atsakyti
Ojetau unsure.gif Ilgas kelias nusimato, ir kažin ar ką pavyks pasiekti, mano ex jau senai ne Lietuvoj unsure.gif
Bet bandysiu, blogiau nebus..
Atsakyti
Oi, jeigu ex uzienyje tai gali būti dar sunkiau...
Nebent žinote tikslų vyro adresą užsienyje, bet turbūt nekažką bus...
O jūs kreipėtės į anstolius? gaunate pinigus iš VIF? nes policija prašo visų duomenų iš jų. Mano exą jau antron apklauson kvies (ar jūsiškis važiuos iš užsienio į LT policiją?). Mano atveju, tyrėja jau norėjo duoti nurodymą atvesdinti į apklausą, bet pats pasirodė. O jūsiškis jeigu nevažiuos kaip tada būtų? sudėtingas atvejis.
Be to, exi skyrė kardomąją priemonę, pasižadėjimą neišvykti. O jeigu jūsų jau užsienyje, ką jam paskirs?
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2016 10 19, 08:18)

Būtent policijai reikia rašyti?O kokia tikimybė kažką pasiekti?Pinigų aišku nemoka ir nemokės,bet gal į belangę pasodintu?
Man vieno nesinori,tai kišti pinigų į tokias kovas.
Atsakyti
Pasiskaičius merginų patirtį šioje temoje ir pasikonsultavus per až, kad būna visaip jog atsisako tą pareiškimą priimti ir pan. Aš pareiškimą parašiau per e-policiją. Iškart sistemoje užregistruoja, kad pareiškimas priimtas. Jau atmest tikrai negali. Ir juolab sistema pati ten nusiunčia pareiškimą tam kam reikia.
Mokėti nieko nereikia. Kadangi gyvenu kitame mieste, tai tyrėja atsiuntė klausimus į mano miesto policiją, nuėjau ir atsakiau. Apklausa kaip liudininkės buvo. Tada po kiek laiko pripažino nukentėjusia. irgi reikėjo ateiti pas savo miesto tyrėją susipažinti, pasirašyti. Ir nufaksavo į VLN.
Na ir mano tyrime bus dar viena apklausa, tai jau pati prašausi, kad važiuosiu tiesiogiai pas tyrėją į exo miestą (Vln).
Į belangę jau rašiau, nelabai jie linkę sodinti, bet turės teistumą ir vistiek paskirs kažką viešus darbus ar buvimą namie. Užfiksuos, kad nebuvo namie probacijos tarnyba- duos arešto.
O pasodinti tikiuosi, kai kitą kart nemokės ir vėl kreipsiuosi į policiją, kad vėl pradėtų ikiteisminį.
Turtas jo ir žmonos areštuotas. Grįš jo žmona iš motinystės atostogų- iš jos algos man alimentus išskaičiuos. Raštas ten jau nusiųstas.
Antstolių paprašiau, kad ex bylą keltų kaip įmonės direktoriui, kodėl nevykdo nurodymų. Ši byla jau irgi teisme. VMI parašiau apie jo machinacijas- vyksta tyrimas.
Na, jeigu nori tegul turi bėdų žmogelis. Nes šiaip ar taip aš jau prarasti neturiu ko.
Ai, dar su VIF susisiekiau- kada jie kels bylą. Nes dbr turėjo keistis tvarka, kad po poros metų kelia ir jie skolininkams baudžiamą bylą. bet kolkas mano exo nejudina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 4xmama: 20 spalio 2016 - 16:40
Ačiū už info 4u.gif
Aš galvoju ar man verta,mano eks kitų vaikų neturi,turto neturi,kitos šeimos taip pat.Dirba darbovietėje,kuri man nemoka alimentų,kiek paaiškėjo iš antstolės rašo prastovas nuo 2014m. biuleteniai,nemokamos atostogos ir panašiai,todėl nėra iš ko mokėti alimentų,dabar iš pusės etato paliko 0.25 etato,nors dirba statybose ir dirba pilnu etatu,atlyginimas į rankas.Rašiau ir skambinau į VDI VMI,jiems neįdomu,nieko nesiėmė,sakė patys darbininkai nesiskundžia vadinasi viskas gerai,o man pasiūlė kreiptis į antstolę,nes tai jos darbas,antstolė padavė į teismą tą darbovietę,gavo baudą ir toliau nemoka.
Situacija keista gaunasi.
Dėl VIF pirmą kartą girdžiu,man mokėjo su pertraukomis,nes keitinėjo darbus,ar visai nedirbo.VIF vis nutraukdavo man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erikauzas: 20 spalio 2016 - 20:04
Tai žinoma kreipkitės į policiją. 4u.gif Blogiau nebus.
Atsakyti

Gal kuri bandet kelti baudziamaja byla del alimentu nemokejimo?

Bandziau 2 kartus. Abu nedaejo iki teismo, nes tetusis atejes i apklausa paverkdavo kad yra vargsas ir nemoka nepiktybiskai. Pirma kart net manes neapklause atmete. Antra kart atmete tik ji ir mane apklause. Antstoles doku neprase, nieko nenagrinejo ir netikrino.

Db padaviau 3cia kart. Kova su vejo malunais cia, bet net nesiruosiu nusileist. Si kart eisiu iki auksciausio teismo, skusiu atmetima. Nes matau kad vietiniai tyrejai tik popieriukus surasyt tesugeba, tinginiai. 

Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2016 10 23, 19:21)
Bandziau 2 kartus. Abu nedaejo iki teismo, nes tetusis atejes i apklausa paverkdavo kad yra vargsas ir nemoka nepiktybiskai. Pirma kart net manes neapklause atmete. Antra kart atmete tik ji ir mane apklause. Antstoles doku neprase, nieko nenagrinejo ir netikrino.</p><p>Db padaviau 3cia kart. Kova su vejo malunais cia, bet net nesiruosiu nusileist. Si kart eisiu iki auksciausio teismo, skusiu atmetima. Nes matau kad vietiniai tyrejai tik popieriukus surasyt tesugeba, tinginiai. </p>

O tai ar skundėt ikiteisminio tyrimo nutraukimus? pirmą kartą? antrą kartą?
Nes iš jūsų parašymo (buvo apklausos), tai ikiteisminiai tyrimai buvo pradėti, dėl kokios priežasties juos nutraukdavo?
Gal jūs sutikdavote taikytis ar panašiai?
Atsakyti