Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsireikalauti alimentus?!

QUOTE(ravesa @ 2012 02 28, 08:04)
Kauno raj. teisme dar kai alimentų sumą didino, aiškino, kad galiu kreiptis į prokuratūr1, nes vaiko tėvas dirbantis oficialiai, ir nemoka alimentų- tokiu atveju jau piktybinis vengimas teikti išlaikymą. Aš vis tik lieku prie savo nuomonės, kad  "pasodinti" už vengimą išlaikyti vaikus nerealu, nes jei asmuo neteistas, tai bausmės vykdymas atidedamas.

kaikurie labai susimasto kai tas teistumas pradeda gresti..jei vyriskis protingas tikrai nenores tureti teistuma ..nes tai labai apsunkina gyvenima ( isidarbinimas, leidimas ginklui ir pns. ) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 03 28, 13:14)
Sveiki. Norėjau paklausti kur kreiptis norint iškelt baudžiamąją bylą dėl piktybiško alimentų skolos nemokėjimo? Kokių dokumentų reikia? Antstolis nieko neišieško nes pilietis oficialiai niekur nedirba, turto neturi. Iki 2011 sausio skola buvo 17000Lt., dabar dar daugiau. Gyvena gerai, name, labai gerai uždirba neoficialiai, šiuo metu parduoda brangią mašiną bet ji ne jo vardu o žmonos. Nusibodo laukti ir tikėtis, gal iškėlus bylą kas nors pajudės. ax.gif

As pareiskima parasiau ePolicija.lt . paskui gavau atsakyma, kad tyrimas pradetas.
Atsakyti
QUOTE(*karolina* @ 2012 03 31, 08:42)
As pareiskima parasiau ePolicija.lt  . paskui gavau atsakyma, kad tyrimas pradetas.

Uzteko tik pareiskima parasyt ar dar kokius dokumentu kopijas pridejai?
Atsakyti
QUOTE(Kieliuke @ 2012 03 31, 17:15)
Uzteko tik pareiskima parasyt ar dar kokius dokumentu kopijas pridejai?

pridejau kopijas 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,
mano situacija standartine, siais metais teismas mus isskyre, bet vyras jau pries metus isvyko gyventi i UK. Lietuvos antstoliai guscioja peciais, jie neisiesko is uzsienio valstybese gyvenanciu skolininku.
Gal kas nors turite patirties, kaip vis delto atgauti vaikuciui priklaussancius pinigelius is emigranto?
Buciau labai dekinga, jei pasidalintumete savo patirtim.
Atsakyti
Kaip neiesko?Kreipkis i LT ambasada ir duok uzklausima,ka tokiu atveju daryti.Zinau ne viena atveja,kai tokius erelius sulaike pasienyje -oro uoste ,ir uz skolas pasodino LT.Kol neatidave skolu negalejo niekur pajudeti.Reiskia kazka galima padaryti.Mes Europos sajungoje,tad turi ieskoti per interpola jei skola nemaza.
Atsakyti
jaučiu,kad ir man tokia situacija gali grėsti.maniškio nepagaus LT pasienyje nes jam nėra jokio reikalo Lietuvoje.Nebent,kai vaikas bus pilnametis bigsmile.gif Girdėjau ir aš,kad UK esantys labai lengvai išsisuka nuo alimentų.Bet tai tik NUOGIRDOS.
Atsakyti
Sveiki. Esu išmušta iš vėžių. Prieš 3 mėn padaviau antstoliui, kad išieškotų alimetus iš buvusio vyro. Nemokėjo alimentų, tai už 3 metus paskaičiavo ( apie 7000 Lt gavosi). Vyras, sulaukęs jo žemių arešto, pradėjo mane terorizuoti, grasinti, kad jei neatsiimsiu iš antstolių rašto, jis man taip padarys, kad man iškels baudžiamą bylą. Iš pradžių juokiausi, bet dabar jau susimąsčiau, nes viskas vyksta į vienus vartus. Vyras neturi nei jokių mano raštelių ar kitų dokumentų. Bet jis prisisamdė savo sugėrovų, draugelių, kad jie patvirtintų, jog jis man duodavo pinigus į rankas. blink.gif Be to, jis surašė daiktus, kuriuos AŠ PATI PIRKAU UŽ SAVO PINIGUS ir jie yra mano namuose. Galiu pagrįsti tik tuo, kad pirkti daiktai tuo laikotarpiu, kai aš grįždavau užsidirbusi iš užsienio (ten dirbau legaliai, turiu dokumentus). Va ką reiškia įsileisti į namus brudą, leisti jam , neva bendrauti su vaiku, o jis tuo laiku, pasirodo, fiksuoja kokį televizorių, kompiuterį nusipirkau. blink.gif Turbūt išprotėsiu, nes dirbu be atostogų du metus: čia Lietuvoj 10 mėn, o per atostogas 2 mėn - užzienyje. Visa tai dėl vaiko, kuriam tas brudas nieko neduoda, o panas vežasi į Druskininkus ir atostogauja mėnesiais. Vaikas 14 metų, viską supranta. O policija vis kviečiasi mane, dabar ir vaiką, kad įrodinėtumėm, jog ne tas "tėvas" pirko, o aš pirkau savo daiktus. KAIP APSIGINTI? GAL KAM BUVO PANAŠI SITUACIJA????
Atsakyti
QUOTE(reksiuke @ 2012 06 12, 09:32)
... O policija vis kviečiasi mane, dabar ir vaiką, kad įrodinėtumėm, jog ne tas "tėvas" pirko, o aš pirkau savo daiktus. KAIP APSIGINTI? GAL KAM BUVO PANAŠI SITUACIJA????

Keistai čia - matyt ne viską parašot -- policija šiaip sau nesikviečia apklausom -- turi būti nusikaltimo požymiai. Policija nesiaiškina, kokius daiktus pirko mama ar tėvas šiai sau.
Ar buvote susituokę ir OFICIALIAI išsiskyrėte? Ar yra teismo ssprendimas dėl turto dalybų?
Beje - teismo priteisti alimentai (konkretus dydis) ir savanoriška parama daiktais - yra skirtingi dalykai, daiktai alimentų neatstoja. O alimentų (pinigų) davimas turi būti užfiksuotas raštiškai, nes kitaip - bet kas gali paliūdyti, kad ir milijoną davė, tačiau ar tą faktą teismas pripažins?
Vnž - su policija čia kažkas neaišku g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viluša: 12 birželio 2012 - 14:48
QUOTE(Viluša @ 2012 06 12, 14:47)
Keistai čia - matyt ne viską parašot -- policija šiaip sau nesikviečia apklausom -- turi būti nusikaltimo požymiai. Policija nesiaiškina, kokius daiktus pirko mama ar tėvas šiai sau.
Ar buvote susituokę ir OFICIALIAI išsiskyrėte? Ar yra teismo ssprendimas dėl turto dalybų?
Beje - teismo priteisti alimentai (konkretus dydis) ir savanoriška parama daiktais - yra skirtingi dalykai, daiktai alimentų neatstoja. O alimentų (pinigų) davimas turi būti užfiksuotas raštiškai, nes kitaip - bet kas gali paliūdyti, kad ir milijoną davė, tačiau ar tą faktą teismas pripažins?
Vnž - su policija čia kažkas neaišku g.gif

Va būtent, teisingai Jūs pastebite, kad alimentai ir kažkokių tai daiktų pirkimas (jei tai būtų tiesa) yra visiškai skirtingi dalykai. O buvęs vyras parašė skundą, neva aš šitokiu būdu sukčiauju: jis pinigų nemokėjo alimentams, bet neva, jo draugai gali paliudyti, kad jis man davė į rankas ir kad dar daiktus pirko (televizorių, kompiuterį, remontavo man mašiną ir t.t.). Todėl aš neturiu jokios teisės paduoti antstoliams dėl įsįskolinimo (čia toks jo motyvas). Man tai irgi atrodo, kaip iš kosmoso šis reikalas. Bet deja taip šiai dienai yra. Policija atsisakė kažką daryt, tai apskundė prokuratūrai. Prokuratūra paprašė policijos papildyti ir dar apklausti dukrą: ar mokėjo pinigus, ar bendravo. Žinot, visi policijoj sako, kad čia nieko buvęs vyras nepasieks, bet man ir vaikui tai kainuoja daug nervų.
Oficialiai mes buvo vedę, bet jau 10 metų išsiskyrę. Bendro turto neturėjom, nesidalinom.
Tai ir norėjau paklausti, ar galima vien liudijimu kažkokių draugų remtis ir taip šantažuoti mane? Jokių oficialių ar neoficialių raštų, raštelių, pinigų pervedimų, perlaidų ar dar kažko NĖRA.
Man irgi absurdiškai atrodo tos apklausos, bet jos yra. Labai nesaugiai jaučiuosi. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(reksiuke @ 2012 06 12, 14:58)
... Labai nesaugiai jaučiuosi. unsure.gif

O jūs parašykite policijai DU skundus: 1- dėl vyro piktybiško alimentų nemokėjimo, prašykite iškelti dėl to baudžiamąją bylą; 2- dėl vyro vykdomo šantažavimo, terorizavimo ir šmeižimo. Tegul tada jis ten pats ir aiškinasi, kad nėra kupranugaris...
Atsakyti
QUOTE(Viluša @ 2012 06 12, 17:15)
O jūs parašykite policijai DU skundus: 1- dėl vyro piktybiško alimentų nemokėjimo, prašykite iškelti dėl to baudžiamąją bylą; 2- dėl vyro vykdomo šantažavimo, terorizavimo ir šmeižimo. Tegul tada jis ten pats ir aiškinasi, kad nėra kupranugaris...

1. Del piktybisko nemokejimo jau nebegalesiu rasyti pareiskimo, nes kai perdaviau antstoliams, jis jau antras menuo atsiuncia pasto perlaida pinigus. 2. Ruosiausi, bet per ilgai, matyt, delsiu. Tik del smeizto, tai sake, kad turiu duoti tiesiai i teisma privataus kaltinimo tvarka. Bet del santazo tai rasysiu: nes grasinimai yra nuo to, kad dings mano automobilis, iki to, kad pervaziuos mano suni... 3. Ir dar buvau pas advokate, tai patare kuo skubiau duoti padidinimui alimentu, nes priteista po 200 Lt ir dar drista dergtis.
Bet kai pagalvoji, kad bet kas gali tampyti, bele ka snekedamas, bele kokius skundus rasinedamas, tai..... doh.gif
Atsakyti