Įkraunama...
Įkraunama...

Persileidimai ir nesivystantys neštumai IV

QUOTE(Maidenana @ 2012 04 10, 16:23)
nu vat ir as nebezinau. tai geriu viska: vit E, aspirina, bromokriptina (mano PRL aukstokas), foline ir dar vat nusipirksiu agnucastona ir tiesiog...

atsleiskit uz durna klausima mirksiukas.gif - ka duoda vit E ? kodel ji geriat? kokiu pavidalu geriat?

ir kitas klausimas _ ar planuodamos savo vyrams irgi duodat Folio rugsti gert? ar nebutina?
Atsakyti
[quote=jurgyte666,2012 04 12, 05:05]
Auksciau nosi mirksiukas.gif as irgi geriau Tiroksina, ir Aspirina, ir Utrogesta(progesteronas) ir tik vaistuku pagalba 4 kartas buvo laimingas wub.gif

Pasiseks ir tau 4u.gif

Labai tikiuosi,aciu Tau:)
Atsakyti
QUOTE(muji @ 2012 04 12, 11:26)
atsleiskit uz durna klausima  mirksiukas.gif - ka duoda vit E  ? kodel ji geriat? kokiu pavidalu geriat?

ir kitas klausimas _ ar planuodamos savo vyrams irgi duodat Folio rugsti gert? ar nebutina?

Jei jums yra buvę keli savaiminiai persileidimai ar nesivystantys nėštumai, būtinai pasikonsultuokite su genetiku Žmogaus Genetikos Centre. Iki kito planuojamo nėštumo rekomenduojama 3 mėn. profilaktiškai kasdien vartoti vitaminus (vit. E 100 mg/d ir folinę rūgštį 5 mg/d). Nėštumo metu venkite stresų, nes tai viena svarbiausių savaiminio persileidimo priežasčių. Nepatartina maudytis karštoje vonioje (gali atsidaryti gimdos kaklelis ir prasidėti savaiminis persileidimas). Niekada nekaltinkite savęs dėl to, kas įvyko. Dauguma ankstyvų savaiminių persileidimų įvyksta dėl chromosominių ir genetinių embriono anomalijų („gamtos klaida”), todėl jis, kaip negyvybingas ar dėl daugybinių sklaidos trūkumų, yra natūraliai organizmo atmetamas. Šiuolaikinės medicinos pasiekimų dėka net kelis persileidimus turėjusios moterys ateityje sėkmingai susilaukia vaikų.

• Puikus vyrų ir moterų lytinių funkcijų stimuliatorius, pagerinantis kiaušidžių veiklą, yra vitaminas E. Vienu gausiausių šio vitamino šaltinių laikomas rožės žiedas, iš kurio galima pasigaminti rožių vandens ir jį gerti. Kitas vitamino E šaltinis – šaltalankis: gailma gerti jų sultis, aliejų ar valgyti šviežias uogas. Moliūgo minkštimas – dar vienas šio vitamino lobynas. Be to, moliūguose gausu kitų vitaminų ir mikroelementų, jis papildo organizmą maistingosiomis medžiagomis. Pastojus moliūgas mažina nėštumo toksikozės riziką, skatina maitinančios moters organizme pieno gamybą.

ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 04 15, 12:20)
[i]Jei jums yra buvę keli savaiminiai persileidimai ar nesivystantys nėštumai, būtinai pasikonsultuokite su genetiku Žmogaus Genetikos Centre. Iki kito planuojamo nėštumo rekomenduojama 3 mėn. profilaktiškai kasdien vartoti vitaminus (vit. E 100 mg/d ir folinę rūgštį 5 mg/d).

čia tikrai tik tiek?
Atsakyti
QUOTE(muji @ 2012 04 12, 10:26)
atsleiskit uz durna klausima  mirksiukas.gif - ka duoda vit E  ? kodel ji geriat? kokiu pavidalu geriat?

kaip tik pries pora dienu pati domejausi ir skaitinejau- tai sitos frazes uzkliuvo- cituoju

Trūkumas
Sveikiems žmonėms vitamino E netrūksta, tačiau jo gali trūkti dėl visiško badavimo, sutrikus riebalų rezorbcijai, dėl geltos, kasos ar tulžies pūslės ligų, taip pat neišnešiotiems kūdikiams. Trūkumas pasireiškia nervų sistemos sutrikimu, virškinimo sutrikimais, alergija, gali sumažėti vyrų lytinis potraukis ir sulėtėti spermatozoidų judrumas, moteris gali ištikti savaiminis persileidimas, jos gali tapti nevaisingos.
Tyrinėtojai vitaminui E išrinko ir mokslinį pavadinimą „tokoferolis”, sudurdami kelis graikiškus žodžius: tos (vaikų gimdymas) ir phero (gimdyti), taip atspindėdami jo svarbą.
Atsakyti
QUOTE(sun_shine @ 2012 04 15, 12:26)
čia tikrai tik tiek?

iuoj, man gydytoja liepdavo po 800 mg gerti, bet vbaistineje nebuvo 800, tai nusipirkau 1000, plius dar nusprendziau pribaigti savo nestuminius vitaminus, o ten dar 400 mg, tai folines doze as gaunu labai daug.. bet kad jos perteklius pasisalina su slapimu, tai as nekvarsinu galvos del perdozavimo.

QUOTE(debesuole @ 2012 04 15, 14:00)
kaip tik pries pora dienu pati domejausi ir skaitinejau- tai sitos frazes uzkliuvo- cituoju
Trūkumas
Sveikiems žmonėms vitamino E netrūksta, tačiau jo gali trūkti dėl visiško badavimo, sutrikus riebalų rezorbcijai, dėl geltos, kasos ar tulžies pūslės ligų, taip pat neišnešiotiems kūdikiams. Trūkumas pasireiškia nervų sistemos sutrikimu, virškinimo sutrikimais, alergija, gali sumažėti vyrų lytinis potraukis ir sulėtėti spermatozoidų judrumas, moteris gali ištikti savaiminis persileidimas, jos gali tapti nevaisingos.
Tyrinėtojai vitaminui E išrinko ir mokslinį pavadinimą „tokoferolis”, sudurdami kelis graikiškus žodžius: tos (vaikų gimdymas) ir phero (gimdyti), taip atspindėdami jo svarbą.

nu vat, gal man tik tiek tetruko, nes as nuolat 'ant dietos', o vit E visai primirsusi buvau.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 04 16, 16:03)
iuoj, man gydytoja liepdavo po 800 mg gerti, bet vbaistineje nebuvo 800, tai nusipirkau 1000, plius dar nusprendziau pribaigti savo nestuminius vitaminus, o ten dar 400 mg, tai folines doze as gaunu labai daug.. bet kad jos perteklius pasisalina su slapimu, tai as nekvarsinu galvos del perdozavimo.

aš geriu dvi tabletes kasdien po 400mg, tai kaip ir 800mg gaunasi
buvo man anksčiau rekomendavę gerti po 1000mg, bet nuo tokio kiekio folio rūgšties mane pykindavo. tai 800mg manau irgi normaliai bus, užteks

šiaip nemėgstu gerti folio vien dėl to, kad man baisiai nugarą beria nuo tų vitaminų doh.gif nu bet reikia, o ką daryt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sun_shine: 16 balandžio 2012 - 16:38
QUOTE(Maidenana @ 2012 04 16, 16:03)

nu vat, gal man tik tiek tetruko, nes as nuolat 'ant dietos', o vit E visai primirsusi buvau.

...negalima ir folio perdozuot atsargiai reikia su juo man bent jau gydytoja sakė dėl to ir skiriamas iki 12 sav.:
...ir internete radau info:

Perteklius blush2.gif

Pastoviai viršijant rekomenduojamą paros normą, gali pablogėti savijauta, kamuoti nemiga. Folio rūgšties perdozavimas pavojingas vaisiui, gali gimti neišnešiotas arba negyvas kūdikis.

http://www.vitaminai...2/vitaminas-b9/
Atsakyti
aciu uz tiek info.

o kaip del vyru? Ar jiems duodat folio gerti?
Atsakyti
QUOTE(sun_shine @ 2012 04 16, 17:37)
aš geriu dvi tabletes kasdien po 400mg, tai kaip ir  800mg gaunasi
buvo man anksčiau rekomendavę gerti po 1000mg, bet nuo tokio kiekio folio rūgšties mane pykindavo. tai 800mg manau irgi normaliai bus, užteks

šiaip nemėgstu gerti folio vien dėl to, kad man baisiai nugarą beria nuo tų vitaminų doh.gif nu bet reikia, o ką daryt doh.gif

nu nieko sau - gal tau perdaug folines? manes tai neberia, jokiu pasaliniu poveikiu, tai ir varau..

QUOTE(muji @ 2012 04 17, 11:49)
aciu uz tiek info.

o kaip del vyru? Ar jiems duodat folio gerti?

as neduodu, t.y. jis negeria. jis geria ivairias aminorugstis, papildus, ten kai kur ieina ir cinkas, ir selenas, ir foline. tai, manau, jam uztenka.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 04 17, 15:18)
nu nieko sau - gal tau perdaug folines? manes tai neberia, jokiu pasaliniu poveikiu, tai ir varau..

Sintetiniai B vitaminai apskritai daug kam sukelia alergijas. Mano močiutė negalėdavo gerti B grupės vitaminų, nes alergija belekokia būdavo.
Aš negaliu gerti pvz., MULTI-B STRONG vitaminų ar pan. Tame tarpe ir nuo folio rūgšties ilgesnio gėrimo beria nugarą. O tai juk irgi B grupės vitaminas. Beria tiek ir nuo 400, tiek 800 geriant. Jokio skirtumo schmoll.gif Nu o ką daryti - jei jau reikia gerti, tai reikia gerti.
Atsakyti
QUOTE(sun_shine @ 2012 04 17, 15:31)
Sintetiniai B vitaminai apskritai daug kam sukelia alergijas. Mano močiutė negalėdavo gerti B grupės vitaminų, nes alergija belekokia būdavo.
Aš negaliu gerti pvz., MULTI-B STRONG vitaminų ar pan. Tame tarpe ir nuo folio rūgšties ilgesnio gėrimo beria nugarą. O tai juk irgi B grupės vitaminas. Beria tiek ir nuo 400, tiek 800 geriant. Jokio skirtumo schmoll.gif Nu o ką daryti - jei jau reikia gerti, tai reikia gerti.

o gal tau tiesiog gerai su B grupe ir nereikia papildomai nieko vartoti?
Atsakyti