QUOTE(vilkra @ 2012 03 13, 13:04)
Laikomės puikiai...
vai
O kaip tą jogurtą gamini? Duoną jau kepu namuose, tai gal ir jogurtą imsiu gaminti...
Kad puikiai tai ir gerai
As jau du metus duona ,bulka kepu namie.Dabar eile laukia majonezui.
Jogurta istraukiau is interneto,bet pagamint pavyko jau du kartus
1 litras pieno kaimiskas geriau,bet tinka ir parduotuvinis.1 nedidelis indelis jogurto ''dobilas''cia del bakteriju.
Piena uzverdame ir virinam 10min.Atvesinam iki 45 laipsniu,jei neturit termometro,ikiskit pirsta i piena,jei galit islaikyt iki 15s.tinkamas.Kelis saukstus atvesinto pieno ipilam i 100gr.jogurto ismaisom ir supilam viska i ataususi piena ,ismaisom ,piena uzdengiam plevele dangciu apvyniojam siltai ir pastatom kuo silciau ,galima ir prie gyvatuko ar radijatoriaus,as pastatau ant peciaus.6-8 val.as palaikau per nakti.Ryta ismaisom ,kad nebesidaugintu bakterijos,pridedam uogu,uogienes,vaisiu,medaus ar cukraus,ko turit ir skanaus.Sekanciam kartui galima imti meginio nuo naminio jogurto koki pora kartu,veliau jo bakterijos pasilpsta ir vel nusiperki dobilo.Namini jogurta galima laikyti 7 dienas saldytuve.Pas mane isbuna 2 dienas nes Deimantukas sukerta,o gaminu is naminio pieno ,skaniau.