QUOTE(vilkra @ 2012 03 15, 11:16)
1. Raugo galiu duoti...
Ir susitiktumėme...
2. tai aš raminuosi nuo vakar vakaro...Ir dar bijau, kad mano svajukė, ko nebūtų prifantazavus.. Reiks iš pradžių atsargiai užklausti, ar buvo toks auditas, ar tikrai Aistė buvo nusiųsta atstovauti vaikus, ar buvo prieš tai koks pokalbis su ja ką sakyti, ko nesakyti.. O po to...
3. P.S. O kaip batoną kepi?
2. tai aš raminuosi nuo vakar vakaro...Ir dar bijau, kad mano svajukė, ko nebūtų prifantazavus.. Reiks iš pradžių atsargiai užklausti, ar buvo toks auditas, ar tikrai Aistė buvo nusiųsta atstovauti vaikus, ar buvo prieš tai koks pokalbis su ja ką sakyti, ko nesakyti.. O po to...
3. P.S. O kaip batoną kepi?
1. Butu smagu susitikt, raugo gaut ir zinoma recepteli
2. Parasyk ka issiaiskinsi
3. Kaimiskas batonas
450 gr. miltų
50 ml. vandens
200 ml. pieno
šaukštelis druskos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
4 gr. sausų mielių
Į šiltą pieną įmaišyti mieles ir cukrų, leisti šiek tiek pastovėti. Vandenį sumaišyti su druska ir aliejumi ir supilti į miltus, pridėti ir mielių mišinį, užminkyti tešlą.
Pastatyti šiltai , kad tešla padvigubėtu. Tai užtrunka apie valandą. Perminkyti tešlą, iškočioti ploną lakštą ir susukti į volelį. Statyti šiltai maždaug 20-čiai minučių.
Įkaitinti orkaitę iki 210 C. Į apatinę lentyną aš statau standartinę skardą pilna vandens.
Kai vanduo įkais virš jo dėti skardą su batonu ir kepti 15 min. Vėliau temperatūrą sumažinti iki 180 C ir išleisti garus, skardą su vandeniu išimti.Kepti dar 20 min.
Išėmus batoną aptepti pienu ir palikti , kad atvėstu.