Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 15

QUOTE(saulute32 @ 2012 02 02, 13:39)
vyras buvo prisiregistraves, kai neisejo su kompensacijom paskambino kad isregistruotu, tai jam pasake kad jei vel nores prisiregistruoti tai gales tik kita menesi, bet kadangi jis issiregistravo pirmadieni dar sausi tai jau vakar galejo vel registruotis is naujo nes jau vasaris prasidejo.
gal kitur iskart galima, bet pas mus tai sake kad tik kita menesi galima prisiregistruot is naujo, o ta pati ne 4u.gif

Tai del to ir pasake,kad tik kita menesi,nes buvo menesio galas ir tikrai nieks neregistruotu ji.
Atsakyti
Sveikos, girdejau kad po istatymo pakeitimo bet kokios stipendijos neisiskaiciuoja i pajamas, cia tiesa? Tuomet kokius socialiniam turiu pateikti dokumentus? Vyro pazyma is darbo apie pajamas kas be ko, o man is universiteto tik kad studijuoju? Ar reikia ir tos kad negaunu stipendijos?

Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Lorian) @ 2012 02 02, 14:56)
Sveikos, girdejau kad po istatymo pakeitimo bet kokios stipendijos neisiskaiciuoja i pajamas, cia tiesa? Tuomet kokius socialiniam turiu pateikti dokumentus? Vyro pazyma is darbo apie pajamas kas be ko, o man is universiteto tik kad studijuoju? Ar reikia ir tos kad negaunu stipendijos?

Aciu!

Kaip tik atvirksciai
"Kokios pajamos įskaitomos į pajamas skiriant socialinę pašalpą ir kompensacijas?
• visų rūšių stipendijos (išskyrus stipendijas ir kitą materialinę paramą, teikiamą aukštųjų mokyklų pirmosios, antrosios pakopų, vientisųjų ir laipsnio nesuteikiančių studijų (išskyrus rezidentūros studijų studentus) studentams, studijuojantiems pagal dieninės, nuolatinės ar ištęstinės studijų formų programas (išskyrus asmenis, pakartotinai studijuojančius pagal tos pačios ar žemesnės pakopos studijų programas ir laipsnio nesuteikiančių studijų programas, jeigu daugiau kaip pusę tos studijų programos kreditų jie įgijo valstybės biudžeto lėšomis), ir stipendijas bei kitą materialinę paramą, teikiamą profesinio mokymo įstaigų mokiniams, kurie mokosi pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti);"
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 02 02, 13:59)
Totali nesąmonė, visoje Lietuvoje įstatymai galioja tokie pat. Ką sako dar ne viskas reikia įstatymus žiūrėt.... aš irgi galiu pasakyt kokią nesąmonę...bet įstatymai yra vienokie ir pagal juos turi būt, ne ne kaip kažkoks "genijus" pasakė.... doh.gif

Man irgi vieną kartą yra sakę, kad dėl 50lt socialinės netvarkys, atnešiau įstatymus padėjau ant stalo ir tvarkė, nu negi reikėjo daryt taip kaip kažkas sako, nors įstatymai prieštarauja? schmoll.gif

Tai gal tą ir turėjo omenyje, kad tą pačią dieną niekas neregistruos mirksiukas.gif  juk mėnesio pabaiga buvo, jei būtų limitas po mėnesio tai niekas ir nebūtų registravęs po dviejų dienų 4u.gif

na kaip istatymai raso nezinau, nesidomejau, nes dar ir reikalo tam nebovo ax.gif

ne po menesio bet kita menesi, jei bu issiregostraves sausio pradzioj tai butu gavesi po menesio, bet dabar sausio gale issiregistravo. bet isnaujo prisiregistruot kolkas neprireike. tik pasakiau ka Vyrui teleonu sake DB darbuotoja, jei suklaidinau tai sory 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 02 02, 14:59)
ne po menesio bet kita menesi, jei bu issiregostraves sausio pradzioj tai butu gavesi po menesio, bet dabar sausio gale issiregistravo. bet isnaujo prisiregistruot kolkas neprireike. tik pasakiau ka Vyrui teleonu sake DB darbuotoja, jei suklaidinau tai sory 4u.gif

Negali būti skirtingų limitų, jei jau mėnesio pradžioj tai gaunasi po mėnesio, jei mėnesio gale(paskutines dienas) tau jau po kelių dienų.

Tai tas ir yra, kad jums taip sakė vien dėl to, kad mėnesio galas buvo rolleyes.gif Niekur nėra nurodyta kada galima išsiregistravus vėl registruotis, galima nors ir kitą dieną, na dar kitą.... Jūs kai klausėte buvo 30-31, todėl ir sakė kitą mėnesį, kad turėjo omenyje tą pačią dieną niekas neregistruos. O dokumentams susitvarkyt manau irgi reikia vienos dienos kažkas. Tuo labiau, kad mėnesio galas, gi apskaitos visokios, ataskaitos rolleyes.gif

Yra tik punktas po išmetimo ne anksčiau nei po 6 mėnesiu.
Atsakyti
QUOTE(Lorian) @ 2012 02 02, 14:56)

Aciu!

kai tvarkiausi socialine sausio menesi,pristaciau ir sunaus pazyma is profesines mokyklos,apie stipendija.Man ta pazyma grazino ir pasake,kad dabar nebeziurima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 02, 14:05)
Kaip tik atvirksciai
"Kokios pajamos įskaitomos į pajamas skiriant socialinę pašalpą ir kompensacijas?
      • visų rūšių stipendijos (išskyrus stipendijas ir kitą materialinę paramą, teikiamą aukštųjų mokyklų pirmosios, antrosios pakopų, vientisųjų ir laipsnio nesuteikiančių studijų (išskyrus rezidentūros studijų studentus) studentams, studijuojantiems pagal dieninės, nuolatinės ar ištęstinės studijų formų programas (išskyrus asmenis, pakartotinai studijuojančius pagal tos pačios ar žemesnės pakopos studijų programas ir laipsnio nesuteikiančių studijų programas, jeigu daugiau kaip pusę tos studijų programos kreditų jie įgijo valstybės biudžeto lėšomis), ir stipendijas bei kitą materialinę paramą, teikiamą profesinio mokymo įstaigų mokiniams, kurie mokosi pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti);"

QUOTE(okse0711 @ 2012 02 02, 15:53)
kai tvarkiausi socialine sausio menesi,pristaciau ir sunaus pazyma is profesines mokyklos,apie stipendija.Man ta pazyma grazino ir pasake,kad dabar nebeziurima 4u.gif

Tai isvis susipainiojau, o socialine stipendija irgi isiskaiciuoja? blink.gif
Kitokios stipendijos negaunu, tik norejau suzinot ar reikia ta pazyma nest ar ne....tai kaip supratau uzteks tik tos kad studijuoju?
Atsakyti
QUOTE(Lorian) @ 2012 02 02, 19:30)
Tai isvis susipainiojau, o socialine stipendija irgi isiskaiciuoja?  blink.gif
Kitokios stipendijos negaunu, tik norejau suzinot ar reikia ta pazyma nest ar ne....tai kaip supratau uzteks tik tos kad studijuoju?

jei mokotės aukštojoje nepakartotinai ir ne žemesnėje(jei vieną išsilavinimą jau turite) pakopoje. Tuomet apie stipendijas nieko nešti nereikia, nereikia ir apie socialinę nešti smile.gif Tik tą kad mokotės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 02, 15:05)
Kaip tik atvirksciai

netiesa, mano sunus studentas, nuo nauju stipendijos jau nebeskaiciuoja i pajamas, o kadangi jau buvo pristatyta pazyma, kad mokosi naujai pristatyti niekas nereikalavo
studijos-dienines, istisines,
socialine stipendija irgi neiskaiciuojama
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 02 03, 14:13)
netiesa, mano sunus studentas, nuo nauju stipendijos jau nebeskaiciuoja i pajamas, o kadangi jau buvo pristatyta pazyma, kad mokosi naujai pristatyti niekas nereikalavo

Ji čia įstatymą pacitavo... o tos kur parašėt ir čia parašyta, kad nesiskaičiuoja.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 02 03, 15:13)

Tos stependijos kurios jus paraset-nesiskaiciuoja,kiti skaiciuojasi,cia ir yra po nauju metu naujo istatymo istrauka. smile.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif

Norėjau pasiteirauti, kur galėčiau sužinoti, ar man nusprendė skirti socialinę pašalpą. Valstybės studijų fondo duomenų bazėje pateikiau prašymą ir dėl socialinės stipendijos (socialinei pašalpai prašymą seniūnijoje užpildžiau jau prieš dvi savaites, darbuotoja sakė,kad pateikčiau prašymą internetu ir dėl socialinės stipendijos ), tačiau gavau atsakymą,kad neatitinku kriterijaus 4.1 (esu vienas gyvenantis asmuo ir turiu gauti socialinę pašalpą). Tačiau pateikdama dokumentus dėl socialinės pašalpos buvau informuota,kad ją gausiu,kur man kreiptis ir iš kur gauti pažymą, kuri reikalinga nunešti į vsf, kad galėčiau gauti ir socialinę stipendiją. Dėkui už informaciją iš anksto mirksiukas.gif
Atsakyti