Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 15

QUOTE(Rūtela @ 2012 02 05, 23:16)
Sveiki smile.gif

Norėjau pasiteirauti, kur galėčiau sužinoti, ar man nusprendė skirti socialinę pašalpą. Valstybės studijų fondo duomenų bazėje pateikiau prašymą ir dėl socialinės stipendijos (socialinei pašalpai prašymą seniūnijoje užpildžiau jau prieš dvi savaites, darbuotoja sakė,kad pateikčiau prašymą internetu ir dėl socialinės stipendijos ), tačiau gavau atsakymą,kad neatitinku kriterijaus 4.1 (esu vienas gyvenantis asmuo ir turiu gauti socialinę pašalpą). Tačiau pateikdama dokumentus dėl socialinės pašalpos buvau informuota,kad ją gausiu,kur man kreiptis ir iš kur gauti pažymą, kuri reikalinga nunešti į vsf, kad galėčiau gauti ir socialinę stipendiją. Dėkui už informaciją iš anksto  mirksiukas.gif

Jums turi ateisti laiskas,kad paskirta soc.pasalpa,o pazyma apie tai,galit prasiti kur pildet dokumentus del soc.pasalpos,savo soc.centre.
Atsakyti
sveiki. as su savo bedele pas jus ...
gal kas atsakys.
zodziu situacija tokia,2011.11.27 dien nuvykau i darbo birza, bet mano tarpininke nepazymejo kad as buvau pas ja ,liepe ateiti ti po dvieju men.
na saindiena nuejau tvarkytis soc,nes sis men buvo paskutinis,o soc skyriuje man pasake kad jus nebeesate registruota nuo sausio men.
be teises sugristi puse metu.
tai dabar mane domina toksai klausymas,o ar si men man dar bus sumoketa pasalpa? taprasme uz praeita men..
soc skyriuje sake kad lyg ir gausiu,bet pati nesuprantu.
tiesa,soc pasalpa man buvo paskirta nuo 12.01-02.01
zodziu nieko as nesuprantu...
idomu butu suzinoti ar gausiu ar ne...
Atsakyti
Parašysiu, gal nuraminsit man širdį... Taigi penktadienį gavau teismo patvirtintą nutartį...(ačiū lyggi 4u.gif ) taigi esmė, penktadienį nebe nuėjau į socialinį, o tik šiandien buvau, kažką man jos aiškina apie permoką, pinigų gražinimą ir nebe susigaudau... liepė ateiti kitą trečiadienį o iki tol nervinkis nežinioje biggrin.gif maždaug taip doh.gif aš suprantu, kad man gaunasi blogai paskaičiuota ir t.t. bet gražinti gi nieko neturėsiu jo? nes vat už sausį kur yra paskaičiuota pagal naują tvarką tik vienam žmogui, vaikui, nes alimentai buvo nepriteisti, bet vat dabar jau įsiteisėjusi nutartis, ir už sausį jau gavau alimentus... tai taip išeina, kai jie perskaičiuos už sausį(nes už jį gavau alimentus) turės socialinę perskaičiuoti jau ne vienam žmogui o 2? nes jau ir man tada priklauso? ar gerai suprantu? tai tokiu atveju, man gaunasi ne permoka su socialinio o ne priemoka... nes ką jos jau ten viena per kitą kalba, nebe susigaudau.... unsure.gif

tai jei su socialine viskas gaunasi ok ir už sausį tai su kompensacijomis irgi tuomet ok viskas? g.gif na dabar jau aišku gausiu pilną sąskaitą, bet juk jei vėl prasitęs kompensacijos tai man už sausio mėnesį minusuos ? g.gif

Pasimečiau visai... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(maniacka @ 2012 02 06, 12:11)
sveiki. as su savo bedele pas jus ...
gal kas atsakys.
zodziu situacija tokia,2011.11.27 dien nuvykau i darbo birza, bet mano tarpininke nepazymejo kad as buvau pas ja ,liepe ateiti ti po dvieju men.
na saindiena nuejau tvarkytis soc,nes sis men buvo paskutinis,o soc skyriuje man pasake kad jus nebeesate registruota nuo sausio men.
be teises sugristi puse metu.
tai dabar mane domina toksai klausymas,o ar si men man dar bus sumoketa pasalpa? taprasme uz praeita men..
soc skyriuje sake kad lyg ir gausiu,bet pati nesuprantu.
tiesa,soc pasalpa man buvo paskirta nuo 12.01-02.01
zodziu nieko as nesuprantu...
idomu butu suzinoti ar gausiu ar ne...

Siūlyčiau jums aiškintis.... kaip gali nepažymėt? Kaip gali išmesti jei buvot? jūsų knygutėje pažymėjo naują apsilankymą?(rašot, kad liepė ateit po dviejų mėnesių) tai tuomet turėjo pažymėt. Parašys kažkur dėjot nuvykusi? tuomet einat į DB ir aiškinatės(jei knygutėje pažymėtas naujas apsilankymas, tegul atkuria, kad jūs ne išmesta, o jos apsižioplino.

Pala, tai jei po dviejų mėnesių tai ir jūs turėjote ateiti kažkur sausio mėnesį. Tai gal nenuėjote būtent tada?
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 02 06, 12:52)
Parašysiu, gal nuraminsit man širdį... Taigi penktadienį gavau teismo patvirtintą nutartį...(ačiū lyggi 4u.gif ) taigi esmė, penktadienį nebe nuėjau į socialinį, o tik šiandien buvau, kažką man jos aiškina apie permoką, pinigų gražinimą ir nebe susigaudau... liepė ateiti kitą trečiadienį o iki tol nervinkis nežinioje biggrin.gif maždaug taip doh.gif  aš suprantu, kad man gaunasi blogai paskaičiuota ir t.t. bet gražinti gi nieko neturėsiu jo? nes vat už sausį kur yra paskaičiuota pagal naują tvarką tik vienam žmogui, vaikui, nes alimentai buvo nepriteisti, bet vat dabar jau įsiteisėjusi nutartis, ir už sausį jau gavau alimentus... tai taip išeina, kai jie perskaičiuos už sausį(nes už jį gavau alimentus) turės socialinę perskaičiuoti jau ne vienam žmogui o 2? nes jau ir man tada priklauso? ar gerai suprantu? tai tokiu atveju, man gaunasi ne permoka su socialinio o ne priemoka... nes ką jos jau ten viena per kitą kalba, nebe susigaudau.... unsure.gif

tai jei su socialine viskas gaunasi ok ir už sausį tai su kompensacijomis irgi tuomet ok viskas? g.gif  na dabar jau aišku gausiu pilną sąskaitą, bet juk jei vėl prasitęs kompensacijos tai man  už sausio mėnesį minusuos ? g.gif
Pasimečiau visai... doh.gif
Papildyta:

Siūlyčiau jums aiškintis.... kaip gali nepažymėt? Kaip gali išmesti jei buvot? jūsų knygutėje pažymėjo naują apsilankymą?(rašot, kad liepė ateit po dviejų mėnesių) tai tuomet turėjo pažymėt. Parašys kažkur dėjot nuvykusi? tuomet einat į DB ir aiškinatės(jei knygutėje pažymėtas naujas apsilankymas, tegul atkuria, kad jūs ne išmesta, o jos apsižioplino.

Pala, tai jei po dviejų mėnesių tai ir jūs turėjote ateiti kažkur sausio mėnesį. Tai gal nenuėjote būtent tada?

na man buvo parasyta ateiti vasario 7 diena.t.y rytoi.
skambinausi,aiskintis,sake niekuom padeti nebegalime.
zodziu nezinau ka dabar daryti.
jiem issaiskinau viska kaip buvo,jie sako taip buti negali.
o mane prieme ne mano konsultante,o kita,nes tada manoji buvo atostoguose.
o del soc pasalpos kaip ten bus gal zinot?

ar dar si men gausiu ja....
Atsakyti
QUOTE(maniacka @ 2012 02 06, 14:38)
na man buvo parasyta ateiti vasario 7 diena.t.y rytoi.
skambinausi,aiskintis,sake niekuom padeti nebegalime.
zodziu nezinau ka dabar daryti.
jiem issaiskinau viska kaip buvo,jie sako taip buti negali.
o mane prieme ne mano konsultante,o kita,nes tada manoji buvo atostoguose.
o del soc pasalpos kaip ten bus gal zinot?

ar dar si men gausiu ja....

sveiki, ne skambuciu reikia toki dalyka tvarkyti, o nuvaziavus i vieta,
juk visada kada paskyria kita data, paraso i knygute, juk atejus, duoda pasirasyti i toki lapa, kad buvote, nesuprantu, jus kasko nedasakote iki galo,
rasykite darbo birzos direktoriui registruota , oficialu skunda, tegul kelia jusu byla ir iesko jusu parasu, juk visi kas stovo joje, kada ateina , pasiraso, kad buvo lape,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 02 06, 13:46)
sveiki, ne skambuciu reikia toki dalyka tvarkyti, o nuvaziavus i vieta,
juk visada kada paskyria kita data, paraso i knygute, juk atejus, duoda pasirasyti i toki lapa, kad buvote, nesuprantu, jus kasko nedasakote iki galo,
rasykite darbo birzos direktoriui registruota , oficialu skunda, tegul kelia jusu byla ir iesko jusu parasu, juk visi kas stovo joje, kada ateina , pasiraso, kad buvo lape,

ne ne ne,viskas cia iki galo pasakyta...
taip as pasirasiau ta lapa kaip visada.
zodziu reikia vaziuoti skubiai.

ir dar klausimelis, mano seima yra as ir vaikas,vaikui alimentai nepriteisti.
jokiu kitu pajamu neturime isskyrus 52lt vaiko.
kaip skaiciuojama ta soc pasalpa pagal nauja istatyma?
gal kas zinote.
Atsakyti
QUOTE(maniacka @ 2012 02 06, 13:50)

gal kas zinote.

tai pašalpa bus 324lt(žinau, nes šiandien man paskaičiavo tiek...) tik klausimas ar ją gausite, nes iš darbo bižos išmesta... o už praeitą mėn turėtumėt gauti...
Važiuokit į biržą ir aiškinkitės, su savo apsilankymų knygute ir nedelskit daugiau, gal net šiandien važiuokit
aš tiesiai pas direktorių eičiau...

Bus tik vaikui pašalpa, nes alimentai nepriteisti, kompensacijos nebe priklausys(jei anksčiau jas tvarkydavotės.
Atsakyti
QUOTE(maniacka @ 2012 02 06, 14:50)

gal kas zinote.

bet darbo birzos knyguteje pazimeta kad buvot atejusi?ir nauja data paskirta?jei taip tai eik aiskinkis kokia teise jie turejo tave ismesti,nes RAsai ir tikrai atrodo kad kazka nuslepi
Atsakyti
QUOTE(Ievukinas @ 2012 02 06, 14:01)
bet darbo birzos knyguteje pazimeta kad buvot atejusi?ir nauja data paskirta?jei taip tai eik aiskinkis kokia teise jie turejo tave ismesti,nes RAsai ir tikrai atrodo kad kazka nuslepi

darbo knyguteje pazymeta kad buvau atejusi.
idomu ka as galeciau nuslepti cia,ir taip viskas akivaizdu jog kazkas netaip,ko as pati nelabai suprantu
na aciu merginos jums uz atsakymus.
leksiu aiskintis.kai issiaiskinsiu parasysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akizi @ 2012 02 06, 15:56)
Labukas.. Jo, aš taip pat laukiu nesulaukiu.. Sausio mėnesį negavau, tai dabar turiu gauti už sausį ir vasarį.. Tikėkimės šį mėnesį baisiai nevėluos..  g.gif

parasyk kaip grysi kaip sekesi
Papildyta:
beje gal zinot ar gaunat socialine pasalpa ieina i pajamas vienakartine ismoka gimus vaikui,ir nesciosios ismoka 260lt?
Atsakyti
4. Bendrai gyvenantiems asmenims arba vienam gyvenančiam asmeniui tais atvejais, kai bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų arba vienas gyvenantis asmuo yra darbingo amžiaus darbingas, bet nedirbantis asmuo (išskyrus, kai nedirbama dėl įstatyme nustatytų objektyvių priežasčių), socialinės pašalpos dydis yra mažinamas:

gaunančiam (gaunantiems) socialinę pašalpą nuo 36 mėnesių iki 48 mėnesių – socialinės pašalpos dydis bendrai gyvenantiems asmenims arba vienam gyvenančiam asmeniui mažinamas 20 procentų;
gaunančiam (gaunantiems) socialinę pašalpą nuo 48 mėnesių iki 60 mėnesių – socialinės pašalpos dydis bendrai gyvenantiems asmenims arba vienam gyvenančiam asmeniui mažinamas 30 procentų;
gaunančiam (gaunantiems) socialinę pašalpą ilgiau kaip 60 mėnesių – socialinės pašalpos dydis bendrai gyvenantiems asmenims, auginantiems vaiką (įvaikį) ar vaikus (įvaikius), mažinamas 40 procentų; socialinė pašalpa vienam gyvenančiam asmeniui ir vaikų (įvaikių) neauginantiems bendrai gyvenantiems asmenims neskiriama.
Tačiau jeigu šie asmenys dirbo 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius, įstatyme numatyti socialinės pašalpos gavimo laikotarpiai pradedami skaičiuoti iš naujo.

Jau darbo biržoje stoviu nuo 2008 rugpjūčio(įstojau kai vaikui suėjo 3m). Socialinę gaunu gal nuo kokių 2007m. Šiuo metu dirbu nepilnu etatu ir stoviu darbo biržoje.
Tai neaišku ar mūsų 5 asmenų šeimai sumažins iki 350x5=1750x80%=1400-atlyginimai - vaikų pinigai, ar dar kitaip skaičiuos?
Ir išdirbti 12mėn. per paskutinius 24mėn. butinai turi būti pilnu etatu ar nesvarbu ar dirbai 0,5, 0,25 ar dar mažesniu etatu?
Atsakyti
QUOTE(LORA1975 @ 2012 01 26, 18:57)
doh.gif Vel galvos skausmas. Turbut reikia rytoj i socialini paskambinti? Direktorius neismokejo uz nepanaudotas atostogas, bet aciu jam, nors pazyma pasirase. Nors, pagalvojus, ka daryti zmogus, jeigu virsininkas ima ir nepasiraso...
GAL KAS NORS GALI ATSAKYTI, AR VIENAM ZMOGUI PRIKLAUSO TOS PINIGINES LESOS BANKE 2000LT, AR JAU SKAICIUOJA VISAI SEIMAI?

Šiandien skambinau i socialinį, tai atsakė, kad vienam šeimos nariui smile.gif
Dar turiu klausima, gal JOLANČIUK atsakys. Močiutė gyvena viena (89metai), pensija 860lt. ar jai priklauso kompensacijos?
Atsakyti