Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 15

[quote=kacumota,2012 02 26, 16:55]amazing ,jeigu zinot kazka geriau,tai butu grazu is jusu puses,kad patartumet,pasidalintumet informacija.
O dabar darbo birzoj tikrai nereikia stovet 6 men,kad galetum kreiptis i socialini  4u.gif
[quote=]

Labai aiškiai ir tiksliai paaiškino Terra's galerija.
Šiaip teise įgyjat soc. pašalpai gauti, tik įsiregistravus į darbo biržą, tačiau registracijos nutraukti ir nepranešti negalima 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amazing: 26 vasario 2012 - 19:12
QUOTE(amazing @ 2012 02 26, 16:00)
Nežinodama ir nenusimanydama geriau nepatarinėkit.
Rašot visiškas nesąmones  4u.gif

kokias nesamones as asmeniskai skambinau i soc skyriu nes man paciai sis klausimas aktualus buvo,tai man taip pasake:pasalpa nenutruks ateikite tvarkytis kada ir reikejo prasitest,pasistenkit,kad kuo mazesne pertrauka butu isstojus ir vel istojus i DB nes uz ta laikotarpi kai nestovejote gali nuskaiciuot ismoketa soc pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 02 26, 21:41)
kokias nesamones as asmeniskai skambinau i soc skyriu nes man paciai sis klausimas aktualus buvo,tai man taip pasake:pasalpa nenutruks ateikite tvarkytis kada ir reikejo prasitest,pasistenkit,kad kuo mazesne pertrauka butu isstojus ir vel istojus i DB nes uz ta laikotarpi kai nestovejote gali nuskaiciuot ismoketa soc pasalpa.

kiek laiko jus nestovejote db? na ta prasme issiregistravote,ir vel uzsiregistravote?
kiek mazdaug?
Atsakyti
QUOTE(maniacka @ 2012 02 26, 23:03)
kiek laiko jus nestovejote db? na ta prasme issiregistravote,ir vel uzsiregistravote?
kiek mazdaug?

as dar isvis nebuvau isstojusi is DB tik suzinojusi,kad nuo nauju mettu nebereikia isstoveti DB 6men kad gaut socialine,skambinau isitikint(nes DB pastoviai zyzia,kad isstot lauk ir vel istot reikia,nes stoviu jau 2metai),kas bus jei isstosiu ir vel istosiu.Paskambinusi sakaiu kad zadu isstoti keliom dienom,o po keliu dienu vel uzsiregistruoti DB
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 02 27, 00:07)
as dar isvis nebuvau isstojusi is DB tik suzinojusi,kad nuo nauju mettu nebereikia isstoveti DB 6men kad gaut socialine,skambinau isitikint(nes DB pastoviai zyzia,kad isstot lauk ir vel istot reikia,nes stoviu jau 2metai),kas bus jei isstosiu ir vel istosiu.Paskambinusi sakaiu kad zadu isstoti keliom dienom,o po keliu dienu vel uzsiregistruoti DB

mano nuomone tai is vis nesamones ta birza daro... kokiu pagrindu jie reikalauja zmogaus kad iseitu? kas jiems nuo to pasikeicia? bando dirbtinai nedarbingumo rodiklius sumazint ir tiek... istatymiskai nera tokio dalyko numatyta ir tu gali stovet toj birzoj kiek nori. paprasytu manes issirasyti, tai as tikrai net ir jei nieko man nuo to nesikeistu is principo neissirasineciau. o reikalaut jie neturi teises.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2012 02 27, 11:04)
mano nuomone tai is vis nesamones ta birza daro... kokiu pagrindu jie reikalauja zmogaus kad iseitu? kas jiems nuo to pasikeicia? bando dirbtinai nedarbingumo rodiklius sumazint ir tiek...  istatymiskai nera tokio dalyko numatyta ir tu gali stovet toj birzoj kiek nori. paprasytu manes issirasyti, tai as tikrai net ir jei nieko man nuo to nesikeistu is principo neissirasineciau. o reikalaut jie neturi teises.

Tai grasina jeigu neiseisi savo noru,tai nusius i toki darba kurio tu visvien negalesi dirbti,atsisakysi,tai ismes tada jie is DB ir tada 6men neturesi teises vel istoti i DB
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 02 27, 12:17)
Tai grasina jeigu neiseisi savo noru,tai nusius i toki darba kurio tu visvien negalesi dirbti,atsisakysi,tai ismes tada jie is DB ir tada 6men neturesi teises vel istoti i DB

tokius grasinimus reiketu irasyti...
aisku mano situacija yra kitokia, man jie privalo siulyti darbus tik pagal specialybe. o tokiu pasiulymu sulaukiu vieno per 4 menesius.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2012 02 27, 10:21)
aisku mano situacija yra kitokia, man jie privalo siulyti darbus tik pagal specialybe. o tokiu pasiulymu sulaukiu vieno per 4 menesius.

Gal galite pasakyti kodel?
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2012 02 27, 11:21)
tokius grasinimus reiketu irasyti...

Pagal spec.,jie siulo tik pirmus 6 menesius,paskui galiu siuliti bele kokius darbus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 27, 12:25)
Pagal spec.,jie siulo tik pirmus 6 menesius,paskui galiu siuliti bele kokius darbus.

is kur istraukete kad gali? ar tai yra kazkur nurodyta? as jau metus stoviu, ir man nei karto nepasiule kitokio darbo.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2012 02 27, 11:29)
is kur istraukete kad gali? ar tai yra kazkur nurodyta?  as jau metus stoviu, ir man nei karto nepasiule kitokio darbo.

Nes vyrui taip sake birzoj,puse metu siulo pagal spec,paskui gali siuliti bele kokius.Aisku jeigu pagal spec. yra darbu,tai aisku siulis pirmoj eilei juos,bet jeigu spec.reta ir nera tokiu darbu,tai siulis kitus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 27, 12:31)
Nes vyrui taip sake birzoj,puse metu siulo pagal spec,paskui gali siuliti bele kokius.Aisku jeigu pagal spec. yra darbu,tai aisku siulis pirmoj eilei juos,bet jeigu spec.reta ir nera tokiu darbu,tai siulis kitus.

nezinau kaip yra is tikruju, bet manau kad jeigu taip sake, tai nereiskia kad tai tiesa. birzoj visko ten prisigalvoja, kad tik prigaut zmones.
Atsakyti