Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(iowa @ 2012 03 26, 13:01)
Tik vat nieks nepagalvojo kad i lt as isvis sansu neturejau gryzt .. nes draudimas sveikatos mano tik cia ,... visas uzgyventas turtas tik cia ,jokiu butu lt neturiu ir neturejau ,,legaliai isdirbta 4 metai irgi cia  g.gif  taip legaliai man viskas ir priklause  biggrin.gif  brolis moka cia i men 1000e mokesciu jis mane ir islaike  biggrin.gif 
Matyt turejau dingt is cia ir lt po tiltu gyvent!

Ir ta sunku savo gyvenimo laikotarpi as tai pamirsau ,tik vat atsiranda kas to pamirst negali  cool.gif

tu neprivalai pries nieka teisintis 4u.gif o toms,kurios primena,kad negryztu gyvenime bumerangu...
Atsakyti
na nepyk iowa, bet manau tu pati kalta kad to tavo laikotarpio daug kas pamirst negali. O apie nemokamai dalijama maista tikrai ne pries 4, o pries 1 metus gyreisi. Bet ir man labai nepatinka diskusijos i ta puse. Nereikia cia tu provokaciju nei is vienos puses 4u.gif .

Manau svarbiausia cia pateikti objektyvia informacija, o ne kad tas ir tas geriau ar tas ir tas blogiau, juk kiekvienas kitaip vertina situacija.
Iowa jei jau tavo exui nereikejo intergracines dalies issilaikyti, tai reiskia jum pasiseke, bet tai juk galejai ramiai taip ir parasyti - jam pasiseke, netikrino politiniu ziniu.
Tiesiog pries postinant informacija daugeliui patarciau pasigooglint, juk daugelis musu cia gyvenanciu snekam vokiskai, todel galim pasitiktinti informacijos tikruma ir tiksluma 4u.gif tiesiog nepult iskart rasyt, o pagalvot, ikvept, paskaityt, o jei jau realus ispudziai skiriasi, tai parasykit ir juos, nes aisku kad ir tai svarbu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 26 kovo 2012 - 14:12
QUOTE(moocho @ 2012 03 26, 15:11)
na nepyk iowa, bet manau tu pati kalta kad to tavo laikotarpio daug kas pamirst negali. O apie nemokamai dalijama maista tikrai ne pries 4, o pries 1 metus gyreisi. Bet ir man labai nepatinka diskusijos i ta puse. Nereikia cia tu provokaciju nei is vienos puses 4u.gif .

Manau svarbiausia cia pateikti objektyvia informacija, o ne kad tas ir tas geriau ar tas ir tas blogiau, juk kiekvienas kitaip vertina situacija.
Iowa jei jau tavo exui nereikejo intergracines dalies issilaikyti, tai reiskia jum pasiseke, bet tai juk galejai ramiai taip ir parasyti - jam pasiseke, netikrino politiniu yiniu.
Tiesiog pries postinant informacija daugeliui patariau pasigooglint, juk daugelis musu cia gyvenanciu snekam vokiskai, todel galim pasitiktinti informacijos tikruma ir tiksluma 4u.gif tiesiog nepult iskart rasyt, o pagalvot, ikvept, paskaityt, o jei jau realus ispudziai skiriasi, tai parasykit ir juos, nes aisku kad ir tai svarbu 4u.gif

jo gyriaus tikrai ne pries 4 metus ,o iskart po gimdimo mirksiukas.gif tai pusantru metu atgal 4u.gif bet kalba ne apie tai 4u.gif

Ir ta objektyvi informacija visuose vokietijos zemese skirtinga .. pas mus mokyklu niekas neskirsto jei nori vedi i pirma pasitaikiusa ,pinigu jos nekainuoja (nesakau kad visos nesidomejau ) bet trys esancios mano apylinkei tikrai nemokamos ... ir daug daug nuansu kitokiu , viena dalyka lengva apiet vokieciuos ,kita sunku ... svarbiausia zinot kur kreiptis ir kada mirksiukas.gif
Atsakyti
O man nesuprantama, kodel taip jau zema cia gauti vienokia ar kitokia pasalpa? Jeigu salies socialine sistema sutvarkyta taip, kad zmogus prarades arba keiciantis darba, turi galimybe gauti ismokas, tam, kad pragyventu, tai kas gi cia tokio smerktino? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Polina @ 2012 03 26, 15:23)
O man nesuprantama, kodel taip jau zema cia gauti vienokia ar kitokia pasalpa? Jeigu salies socialine sistema sutvarkyta taip, kad zmogus prarades arba keiciantis darba, turi galimybe gauti ismokas, tam, kad pragyventu, tai kas gi cia tokio smerktino?  g.gif

As buvau nescia ir su gewerbe toliau dirbt nebegalejau ,uz tai gavau,..

o vokietaiciu temoi buvo pasakyta kad juk didele geda is mokesciu moketoju gyvent ,nes dalis ju yra lietuviai cool.gif nuo to laiko as geriau patylejau 4u.gif ir apie pasalpas geriau cia neklausinet ,uzsitrauksit rusytbe blush2.gif

Buvo kas asmeniskai padejo ,(labai aciu dar karta ,likau skoloi)o paskui ir as kai kuriom padejau su patarimais ,tik aisku nieks nesiskelbia kas is ju gyvena 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iowa: 26 kovo 2012 - 14:29
QUOTE(Polina @ 2012 03 26, 14:23)
O man nesuprantama, kodel taip jau zema cia gauti vienokia ar kitokia pasalpa? Jeigu salies socialine sistema sutvarkyta taip, kad zmogus prarades arba keiciantis darba, turi galimybe gauti ismokas, tam, kad pragyventu, tai kas gi cia tokio smerktino?  g.gif

ne apie tai daina,- viskas iowos atveju normaliai,- komplikuotas neshtumas, negalejo dirbt,- priklause jai tos visos pashalpos ir nera chia apie ka diskutuot.

Esme tame, kad norint sulaukti pagalbos/pashalpu dar kazhko negali chia atvazhiuot, ishtiest ranka ir prades tau mana byret. Turi bent vienas ish sheimos legaliai dirbti/ buti bent metus padirbes/pagyvenes De ar tureti dar kazhkokiu kitokiu priezhaschiu buti De (buti karo pabegeliu? persekiojamu uzh pazhiuras?- daugiau nieks neateina i galva).
Ar taip iowa? g.gif teisingai? ishkart atvazhiaves gi nieko negausi mastau.gif
Atsakyti
na nenorit baigt, nors ir siulau schmoll.gif
pasalpos tai juk visom gali nutikti, kad tokiu dalyku reikes, nera cia del ko nei gedytis nei kaltinti..ir manau niekam del to nei silta nei salta kad kazkas pasalpa gauna, o kazkas ne,.. kas kita, kai pasalpos gaunamos, o mokesciai nemokami (kas gi ia taip giriasi darbu schwarz, t.y. atlyginimu vokely......a? mirksiukas.gif )
nei viena is musu ne sventoji, ir nei vienas negime viska zinodamas, taip kad.. nebesidrabstom purvu, ir issiskalbiam 4u.gif be jokiu ten bumerangu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2012 03 26, 15:37)
ne apie tai daina,- viskas iowos atveju normaliai,- komplikuotas neshtumas, negalejo dirbt,- priklause jai tos visos pashalpos ir nera chia apie ka diskutuot.

Esme tame, kad norint sulaukti pagalbos/pashalpu  dar kazhko negali chia atvazhiuot, ishtiest ranka ir prades tau mana byret. Turi bent vienas ish sheimos legaliai dirbti/ buti bent metus padirbes/pagyvenes De ar tureti dar kazhkokiu kitokiu priezhaschiu buti De (buti karo pabegeliu? persekiojamu uzh pazhiuras?- daugiau nieks neateina i galva).
Ar taip iowa? g.gif  teisingai? ishkart atvazhiaves gi nieko negausi mastau.gif

Teisingai iskart nieks neduoda schmoll.gif as apie tai ir nesakiau unsure.gif Cia mano mama uz vokiecio buvo istekejus ,cia mano broolis mokslus baige ,cia mano namai ,dirbau ,uzdirbau ,ir nieko neprasiau 4 metus ,apie vaiku pinigus tik po metu atgyvenus cia ,is sefienes suzinojau ,tik tada ir pradejau gauti,atvaziavau statyt savo gyvenimo cia is naujo ir daug dirbau ir gerai gyvenau wub.gif iki nelaimingo nestumo unsure.gif
Darbu yra ,dirbt reik tik noret ... nemanau kad kazkas cia vaziuoja is pasalpu gyvent g.gif
Atsakyti
Arba buti istekejus uz vokiecio smile.gif Tada eini, registruojies i Arbeitsagentur ir deriesi su jais, kol neturi darbo. Tiesa, mums kaip EU pilieciams is tiesu ir zymiai sunkiau, jei turi likusi LT koki nors turta, pvz. buta, nama, jau nenori jokios pasalpos moket ir t.t. yra begales niuansu,kuriu mes nezinom, o ju ir neimanoma suzinot, kol pats nesusiduri. Tarkim, man teisininke isaiskinus buvo, kad jeigu as LT turejau teise gauti bedarbio pasalpa po darbo santykiu nutrukimo, ja galejo moketi ir DE, t.y. atitinkancia LT bedarbio pasalpa. Bet buvo tiesiog per daug vargo visus dokumentus susirinkt.
Atsakyti
Gaudama vokeli mokamus pinigus pasalpu nesikreipiau 4u.gif
Noreciau dar pasakyt ,bet tema ne tam...

Pirmam darbe uzdirbau iki 1200e ir nereikejo moket buto ,visi pinigai buvo legalus visiems yra rechnungai ir jau finanzamte biggrin.gif

O ir nemanau kad kas nors nori gauti pinigus vokelyje ,tik kad vokieciai nenusiteike visus pilnais etatais darbint ir mokesciu moket ,cia musu kaltes nera 4u.gif Tik dabar supratau kad su savo gewerbe buvau isnaudojama ,gewerbe jau abgemeldet ,dirbu oficialiai 4u.gif

Polina daug praejau ,ir zinau kad mes uzsienieciai ismanom vokieciu istatymus geriau nei jie patys ir zinom daugiau cool.gif
Atsakyti
Nespeju su diskusija biggrin.gif 4u.gif Tiesa pasakius, as gyvendama Berlyne susidariau visiskai kitoki ispudi, kad butent is pasalpu zmones cia ir atvaziuoja gyvent, tik, zinoma, ne lietuvaiciai biggrin.gif Kiek kur susipazinau su rusais, zydais, turkais- visi yra taip pasikauste pasalpu sistemoj, kad mes net nesapnavom, zino viska nuo A iki Z, turi ju gimtaja kalba kalbancias teisines kontoras, kurie tik tame specializuojasi, ima pasalpas neraudonuodami ir nelegaliai dirba. Tai, be abejo, nesektinas pavyzdys, beje, ir valstybei ziauriai nenaudingas. Bet ir sitoj srity, manau, turetume dalintis informacija, kuria zinome, ir nieko tame gedingo nera. rolleyes.gif
Atsakyti
Jei esi istekejusi uz vokiecio, pilietybes gali prasyti jau po 3 metu. Taciau papildomai reikia issilaikyti pilietybes testa. Jis yra internete (apie 300 klausimu). Sis testas privalomas visiems, nes pilietybes reikalas nepriklauso nuo to, kurioje DE vietoje gyveni.
Del LT ir DE pilietybes neseniai diskutavome su kitomis lietuvemis ir ju vyrais vokieciais. Siam momentui vienintelis (turbut) privalumas, kad i kai kurias salis nereiketu vizu. Daugiau - jokiu. LT, kaip ir DE, yra EU salis. Taciau pries prasant vokieciu pilietybes, reiketu atsizvelgti, ka prarasite, kai neteksite LT pilietybes. LT istatymai, deja, nera labai malonus tokiems pilietybes atsisakantiems. Turintys turto LT arba ateityje gausiantys palikima turetu gerai pagalvoti, nes uz palikima uzsienio salies pilieciui yra dvigubai didesni mokesciai. Cia tik vienas is aspekteliu.
Pilietybes galima atsisakyti visada. Galima gauti kitos salies pilietybe, taciau savo tautybes nepakeisi. Nors pase ir bus irasyta "vokiete", taciau tautybe vis tiek lieka - lietuve.
Atsakyti