Freizügigkeitbescheinigung iki 6men. nuo atvykimo dienos isduoda Rotuse, po to reikia eiti i Ausländersbehörde. Mano ziniomis be sio dokumento net ir EU salyje galima prabuti iki 6 men. per kalendorinius metus, likusius turi buti isvaziaves is salies. Tikrai negaliu teigti, kad tai tiesa, bent taip paaiskino mano vyrui Ausländersbehörde. Dar galiu pridurti, kad visa info kiek imanoma reikia skaityti ju tinklapiuose, kai kuriuose ji pateikiama net rusu kalba, nes kiek teko susidurti, ju darbuotojai tikrai labai mazai informuoti, ir visai nesuka del to galvos. Jie daznai nezino ivairiausiu dalyku, kurie skelbiami ju tinklapiuose. Kitas patarimas, viska ka galite neskite asmeniskai, pagal galimybes neduokite jokiu originalu, turekite kopijas, ant kuriu paprasykite, kad pasirasytu, kad tokio dokumento kopija gavo. Jiems tai labai nepatinka, bet po to lengvai irodysite, kad siuos dokumentus jau pristatete, nes jie kartais juos tiesiog '' pameta''. Tai yra mano patirtis, tikiuosi jums pavyko to isvengti