Dieviški šuneliai.. Seilę varvinu

...Siaučiant pūgai, ateisiu pusnynais baltais,
Pasibelsiu į langą sidabro varpais.
Ar įleisi į vidų prie švenčių ugnies,
Ar paliksi už durų? Pasiklauski širdies
Ne paguodos ieškoti užklysiu į čia,
Pasisemt atlaidumo ir tapt atlaidžia,
Atitirpti, sušilti prie Jūsų peties,
Atsigerti gerumo iš Jūsų širdies....
...kad augintiniai būtų geri, kad gamta nešykštėtų saulėtų dienų, sveikatos, ir tikrų draugų...Su Naujais, atėjusiais, visus zeniukų mylėtojus!
Pasibelsiu į langą sidabro varpais.
Ar įleisi į vidų prie švenčių ugnies,
Ar paliksi už durų? Pasiklauski širdies
Ne paguodos ieškoti užklysiu į čia,
Pasisemt atlaidumo ir tapt atlaidžia,
Atitirpti, sušilti prie Jūsų peties,
Atsigerti gerumo iš Jūsų širdies....
...kad augintiniai būtų geri, kad gamta nešykštėtų saulėtų dienų, sveikatos, ir tikrų draugų...Su Naujais, atėjusiais, visus zeniukų mylėtojus!

Radau aktualią temą. Norėjau paklausti ar kas nors laikote šiuos šunis bute? Turim tik 46 kvadratų butą. Gyvenam dviese. Šuniui būtų paskirtas didelis buto kampas. situacija tokia, kad mes abu labai mylim šiuo šunis. Tiksliau svajojam
Jis bando įkalbėt, kad vietos būtų, o aš dar spardausi. Nenoriu, kad šuniui kiltų nepatogumų. Gyvenam netoli upės ir miško. Tad išsilakstyt kur su mumis būtų. Dirbam skirtingom pamainom tai nors vienas bute iš mūsų paprastai būnam. Šuo neliūdėtų vienas. Tai va. Arba paraginkit arba nuleiskit ant žemės

QUOTE(Rokoko Mūza @ 2013 01 14, 13:11)
Radau aktualią temą.
atsakiau anoj temoj. Svarbu išvedžiot ir daiktus sukelt aukščiau

O mes savaitgalį tūsinomės

Sveiki aš su klausimu. Svarsčiau apie šuniuko lytį ir linkstu link mergaitės. Norėjau pasiteirauti ar kyla kažkokių problemų rujos metu. Ar jas kažkaip reikia saugoti tuo metu? Gal pasireiškia koks irzlumas.? Ir kaip su susitvarkymu? Draugai turi vilkšunę, bet ji nors ir susitvarko, tačiau lašiukas ten, kitur pasimato ant grindų. Reikia prižiūrėti. Man tas problemų nesukeltų tik nežinau kaip vedžiojimo metu apsaugoti nuo nepageidaujamų kavalierių. Sterilizuot nesinori. Ir kaip su patinais? Ar jie neagresyvūs prieš kitus patinus. Esu smulki todėl bijau, kad nors ir išdresiruotas šuo, bet sutikus kitą patiną galiu ir nenulaikyti

QUOTE(Rokoko Mūza @ 2013 01 15, 11:04)
Sveiki aš su klausimu. Svarsčiau apie šuniuko lytį ir linkstu link mergaitės. Norėjau pasiteirauti ar kyla kažkokių problemų rujos metu. Ar jas kažkaip reikia saugoti tuo metu? Gal pasireiškia koks irzlumas.? Ir kaip su susitvarkymu? Draugai turi vilkšunę, bet ji nors ir susitvarko, tačiau lašiukas ten, kitur pasimato ant grindų. Reikia prižiūrėti. Man tas problemų nesukeltų tik nežinau kaip vedžiojimo metu apsaugoti nuo nepageidaujamų kavalierių. Sterilizuot nesinori. Ir kaip su patinais? Ar jie neagresyvūs prieš kitus patinus. Esu smulki todėl bijau, kad nors ir išdresiruotas šuo, bet sutikus kitą patiną galiu ir nenulaikyti 

Neturiu zenenhundo, bet turiu kitos veislės kalytę

Kai kurios kalytės sugeba taip tvarkytis, kad net sunku pastebėti, jog joms ruja. Kitos tvarkosi prasčiau - galima dėti specialius triusikėlius, arba netgi pampersą

Skonio reikalas dėl lyties, bet patinai tikrai yra didesni ir jiems ruja yra visada - patelės jiems įdomios bet kuriuo metų laiku

Tikiuosi kažkiek paaiškėjo situacija

QUOTE(Rokoko Mūza @ 2013 01 15, 12:04)

Sveika, turiu ir patinėlį, ir kalytę. Mergina tvarkosi, bet po pagulėjimo, koks lašas kitas vis tiek lieka. Koks mėnuo po rujos užeina depresija - nenori žaist, tik miega/valgo, žodžiu, tokia apatiška šiek tiek būna pora savaičių. O kodėl nenorit sterilizuot? Mes kaip tik svarstom dabar šį klausimą, renkamės info.
Patinukas mūsų kastruotas jau 4 mėn. - nulis problemų, elgesys nepasikeitė, o šeimininką "girdi" puikiai, nebereik uostyti nuolat ir žymėt kiekvieno stulpo.

Mano buvo mėgėjas aiškintis ir pavalgyti. Visa tai ir išliko, tačiau aiškinimasis nurimo, į rujojančias kales nereaguoja visiškai. Į patinus - jei kt labiau raunasi, skolingas nelieka. Apetitas visada labai geras, tas matosi
Bet tikrai labiau koncentruojasi į šeimininką. Na gaaal subrendo
Kalytė mixas irgi po sterilizacijos. Būdavo irgi tie pienai, ale piometros ir pan. Džiaugiamės viską "pametę" 
Dar.. kai rinkausi, sako kalytės švelnesnės, bet greičiau susensta, o bet tačiau patinai gali būti lygiai tokie pat švelnūs, meilūs ir likti pilni jaunatviško optimizmo
Kas tiesa, tai kalės rujoja dukart metuose, o patinai 365 d per metus
Dar patinai yra veislės atstovai, stambūs, kaulingi, turi puošnų kailį. O kalytės smulknesnės, nusišeria kartais visiškai plikai. Visada norėjau tik patino, tik patino. Turiu patiną, buvau užsisvaigus kalytės
9parodų, vaikų ir tt) Bet dabar pagalvoju, kad gal ir gerai, kad vienas (nors namuose viso 4), nes meška pas mane labai aktyvistas, reikalauja daug dėmesio, daug veiklos kartu turim, o laiko ne marios
Žodžiu spręskit ir laukiam įsiliejant į šaimą
Jūs rinkitės, o mes paskui gelbėsim

Dar.. kai rinkausi, sako kalytės švelnesnės, bet greičiau susensta, o bet tačiau patinai gali būti lygiai tokie pat švelnūs, meilūs ir likti pilni jaunatviško optimizmo

Labutis, jei turit kur issilakstyt, manau nebijokit , kad ir bute, manau issirinks daugiau nei jusu kampa,
va kas is musu paskirto kampo gaunas, nes sia ziema taip gavos , kad irgi bute, o del mergytes ar berniuko, cia kas ka turi, uz ta ir balsuos, as tik uz mergytes, nes turejus kitu veisliu berniukus, tai nebenoriu

Bendras zenenhundų pasivaikščiojimas 02 10 d. 11 val.
Kviečiame prisijungti į planuojamą bendrą zenenhundų pasivaikščiojimą pusiaukelėj tarp Kauno ir Vilniaus (netoli Vievio). Pasivaikščiojimas prasidės vasario 10 d., 11-ą val. netoli Padūkšto pilkapyno.
Pasivaikščiojimo metu pasiausime su savo mylimais augintiniais, pabendrausime aktualiomis šunų auginimo bei priežiūros temomis. Patyrę augintojai pasidalins savo patirtimi diskusijose prie laužo. Maistą ir gėrimus atsivežame patys
Bus laužas ir šašlykinė, todėl bus galimybė pasikepti šašlykus bei išsivirti arbatos 
Plačiau: http://www.facebook....96349123744339/
Dalinkimės
O mes gyvenam štai taip:

http://www.youtube.c...eature=youtu.be
Apie mus rašo
"Gausus būrys šios mokyklos auklėtinių su įvairių veislių šuimis pademonstravo smagią programą, ypač daug plojimų sulaukė Berno zenenhundas Kaprizas."
http://www.kinologij...p=17980&lan=ltu
"Labiausiai publiką užvedė Berno zenenhundas, kuris žaidė krepšinį ir "išplėšė" pergalę Kauno "Žalgiriui". Prieš ką? Bet juk ir taip aišku: prieš "Lietuvos rytą"!"
http://www.kinologij...p=18163&lan=ltu
Kviečiame prisijungti į planuojamą bendrą zenenhundų pasivaikščiojimą pusiaukelėj tarp Kauno ir Vilniaus (netoli Vievio). Pasivaikščiojimas prasidės vasario 10 d., 11-ą val. netoli Padūkšto pilkapyno.
Pasivaikščiojimo metu pasiausime su savo mylimais augintiniais, pabendrausime aktualiomis šunų auginimo bei priežiūros temomis. Patyrę augintojai pasidalins savo patirtimi diskusijose prie laužo. Maistą ir gėrimus atsivežame patys

Plačiau: http://www.facebook....96349123744339/
Dalinkimės

O mes gyvenam štai taip:

http://www.youtube.c...eature=youtu.be
Apie mus rašo

"Gausus būrys šios mokyklos auklėtinių su įvairių veislių šuimis pademonstravo smagią programą, ypač daug plojimų sulaukė Berno zenenhundas Kaprizas."
http://www.kinologij...p=17980&lan=ltu
"Labiausiai publiką užvedė Berno zenenhundas, kuris žaidė krepšinį ir "išplėšė" pergalę Kauno "Žalgiriui". Prieš ką? Bet juk ir taip aišku: prieš "Lietuvos rytą"!"
http://www.kinologij...p=18163&lan=ltu
QUOTE(Indraa- @ 2013 02 04, 00:29)
Nuostabuolis, šaunuolis Kaprizas

Jau ta išraiška, kur lipa per lanką, negaliu atsižiūrėt.

Tik gaila, kad zeniukų pasivaikščiojimas taip toli..o maniškė dar ir rujoja..