Įkraunama...
Įkraunama...

Mamyčių ir mažylių namukas

QUOTE(2Ditute @ 2012 01 31, 18:53)
Sveikos sulaukusios speiguotos žiemužės smile.gif Turiu keletą klausimų, gal galės kas nors patarti ax.gif .
Mano mažiui ryt jau 10 mėn., bet jau kuris laikas naktimis labai pučia pilvuką( miega miega, poto pradeda raitytis, pabunda ir verkia verysad.gif ). Gyd. iš karto paklausė ar duodam pienuką, gali būti, kad netoleruoja jo ir reikia duoti geriau mišinuko. Gal kas buvot susidūrę su tokia problema. Ryte ir vakare dar valgom MP, o košytes verdam su karvės pienu g.gif . Gal kas galit patarti kokį mišinuką mums rinktis.
Dar vienas klausimas: skaičiau, kad kažkuri mamytė ruošiasi baigti maitinti savo mažylį, manau, kad iki metų dar maitinsiu, o po to bandysim ieškoti broliuko ar sesutės ax.gif Ką reikia daryti, kad nebesigamintų pienukas blush2.gif ir ką duoti ruošiatės mažyliui vietoj jo smile.gif
Iš anksto dėkoj už atsakymus ir patarimus ax.gif

Panasu, kad tavo vaikas (kaip ir labai daug dabar tokiu vaiku) netoleruoja karves pieno. Siaip karves pieno nerekomenduojama duoti vaikam net iki 3 metu, del alergijos rizikos. Jei turi MP - tai duok MP, o koses virk ant vandens. Maniskis puikiausiai tokias valgo, jokiu pienu negardinu.
Del misinuko tau papasakos kitos mamos - mes be misiniu augam smile.gif
Kad pienas nebesigamintu reikia...nemaitinti. Aisku, negalima nieko daryti drastiskai. Reikia pamazu nuimineti po 1 maitinima pvz i savaite. O kai jau nutrauksi visai, tada gal teks keleta kartu nusitraukt, kol visai baigsis pieno gamyba. Yra net atskisi seminarai apie tai Vilniuje www.prieraisiojitevyste.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avietina: 31 sausio 2012 - 18:39
QUOTE(liepa7 @ 2012 01 31, 15:58)
o kaip tau siuncia? paprastu pastu? as tau atsiusiu, nes as gavau dovanu kelis pokus, nu man tikrai tiek nereiks  mirksiukas.gif

Aha paprastu pastu,bet nenoriu taves apkrauti net nepatogu butu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas.uk @ 2012 01 31, 19:44)
Aha paprastu pastu,bet nenoriu taves apkrauti net nepatogu butu  ax.gif

koks cia nepatogu,mano darbo merginos issiuncia pasta mirksiukas.gif
parasyk adresa i az.
Atsakyti
Sveikos,

Aciu, Mamytes, uz sveikinimus mano mazyliui. 4u.gif

Labai liudna man siomis dienomis, nes jau palikau tik 1 MP ir iki savaites galo. Kaip sake mano viea drauge MP nutraukimas yra tikrasis bambagysles nutraukimas... unsure.gif Gerai, kad mazius tam ne nepriestarauja, matyt laikas. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Juvijo @ 2012 01 31, 22:22)
Labai liudna man siomis dienomis, nes jau palikau tik 1 MP ir iki savaites galo. Kaip sake mano viea drauge MP nutraukimas yra tikrasis bambagysles nutraukimas... unsure.gif  Gerai, kad mazius tam ne nepriestarauja, matyt laikas. rolleyes.gif

Sveikute, o kodel nujunkai nuo MP, jei liudna? Siaip dar galetu valgyt ir valgyt ta MP, ar kitu planu turit? blush2.gif
Ar smagus svarbiausias gimtadienis buvo? 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,as su klausimuku blush2.gif
ar kai duodi gerasias bakterijas,turi duoti tokias pacias visa menesi ar galima pakeist i kitas...vartoju dabar kur pas anglus gavau,o neseniai radau ir Linex ax.gif gal jos geresnes?nors jau po truputi tvarkosi zarnynas,nes abu jau padaro kakuti normalu ir 2 kartus per para bigsmile.gif kad dar tas berimas L praeitu,tai butu gerai verysad.gif
p.s imeciau nuotraukyciu i albumeli blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(frige1 @ 2012 01 31, 20:39)
sveikos mamytes,as su klausimuku blush2.gif
ar kai duodi gerasias bakterijas,turi duoti tokias pacias visa menesi ar galima pakeist i kitas...vartoju dabar kur pas anglus gavau,o neseniai radau ir Linex ax.gif gal jos geresnes?nors jau po truputi tvarkosi zarnynas,nes abu jau padaro kakuti normalu ir 2 kartus per para bigsmile.gif kad dar tas berimas L praeitu,tai butu gerai verysad.gif
p.s imeciau nuotraukyciu i albumeli blush2.gif

Zinok mums tai Linex netiko,tik suduodu ir pradeda riestis verkti baisiausiai,is pradziu galvojau sutapimas,bet paskui isitikinau..Ir tu stebek saviskius smile.gif Labai gerai kad nors su kakuciu reikaliukai tvarkosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas.uk @ 2012 01 31, 22:43)
Zinok mums tai Linex netiko,tik suduodu ir pradeda riestis verkti baisiausiai,is pradziu galvojau sutapimas,bet paskui isitikinau..Ir tu stebek saviskius  smile.gif Labai gerai kad nors su kakuciu reikaliukai tvarkosi  ax.gif

mums zinok ir nuo tu bakteriju,kur dabar duodu,pilvuka pirmus kartus skaudedavo,nes po ju sudavimo neramus budavo,bet tik gal 3 dienas,o paskui nieko bigsmile.gif gaila buvo leliuku,bet jau geriau paskui lasiuku nuo diegliuku duot,o juk zarnyna kazkaip reikia sutvarkyt verysad.gif parejo atsakymai del ismatu paselio,viskas gerai smile.gif tik kad tas neguodzia,kaltinu save,kad buvau kvaila ir paklausiau tu daktaru ir dar L daviau pienuka savo,kai antibus geriau,S gavo maziau jo,tai jis nelabai isbertas, o dukryte labai verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frige1: 31 sausio 2012 - 22:52
QUOTE(frige1 @ 2012 01 31, 20:51)
mums zinok ir nuo tu bakteriju,kur dabar duodu,pilvuka pirmus kartus skaudedavo,nes po ju sudavimo neramus budavo,bet tik gal 3 dienas,o paskui nieko bigsmile.gif gaila buvo leliuku,bet jau geriau paskui lasiuku nuo diegliuku duot,o juk zarnyna kazkaip reikia sutvarkyt verysad.gif parejo atsakymai del ismatu paselio,viskas gerai smile.gif tik kad tas neguodzia,kaltinu save,kad buvau kvaila ir paklausiau tu daktaru ir dar L daviau pienuka savo,kai antibus geriau,S gavo maziau jo,tai jis nelabai isbertas, o dukryte labai verysad.gif

Nu taip bet as irgi maitinau(.) ir antibus naudojau o dar plius ir R gavo antibu,buvo isberta kazkiek bet db jau praejo viskas,susitvarkys ir jums mirksiukas.gif O tu jau nebemaitini MP? Kodel?
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas.uk @ 2012 01 31, 22:53)
Nu taip bet as irgi maitinau(.) ir antibus naudojau o dar plius ir  R gavo antibu,buvo isberta kazkiek bet db jau praejo viskas,susitvarkys ir jums  mirksiukas.gif O tu jau nebemaitini MP? Kodel?

nesugebejau verysad.gif po mastito pienukas pradejo mazet,o leliukai taip ir neeme (.),o nusitraukineti ir dar abu apziuret nebesuspedavau verysad.gif tai po truputi nusitraukusi dar duodu,bet kad ten tik po kelis ml tesigauna verysad.gif noreciau susigrazint pienuka,daug skaiciau apie tai,bet kad man nesigauna verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frige1: 31 sausio 2012 - 23:01
Regata, virusas kazkoks uzpuoles buvo, be temp, bet sloga kelias dienas ir dvi savaites baisinis kosulys doh.gif

2ditute, siaip tikrai gali buti nuo karves pieno...maniskiui alergija jam yra...jokiu kosiu su pienu neverdam...todel , kai 11 men atsisake MP, niekuo nekeiciau jo, jokiu misinuku nedaviau, nes puikiai svoris augo mirksiukas.gif
kad nesigamintu MP as nieko nedariau, tiesiog palaipsniui mazinau maitinimus, ivedant kita masiteli..tfu tfu tfu nebuvo jokiu problemu, net pati stebiuosi, kad taip puikiai viskas ivyko thumbup.gif kitos zinau uzsirisineja keliom dienom stipriai saliku...tik nzn ar cia gerai, ar blogai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loraimitz: 31 sausio 2012 - 23:03
QUOTE(2Ditute @ 2012 01 31, 19:53)
Sveikos sulaukusios speiguotos žiemužės smile.gif Turiu keletą klausimų, gal galės kas nors patarti ax.gif .
Mano mažiui ryt jau 10 mėn., bet jau kuris laikas naktimis labai pučia pilvuką( miega miega, poto pradeda raitytis, pabunda ir verkia verysad.gif ). Gyd. iš karto paklausė ar duodam pienuką, gali būti, kad netoleruoja jo ir reikia duoti geriau mišinuko. Gal kas buvot susidūrę su tokia problema. Ryte ir vakare dar valgom MP, o košytes verdam su karvės pienu g.gif . Gal kas galit patarti kokį mišinuką mums rinktis.
Dar vienas klausimas: skaičiau, kad kažkuri mamytė ruošiasi baigti maitinti savo mažylį, manau, kad iki metų dar maitinsiu, o po to bandysim ieškoti broliuko ar sesutės ax.gif Ką reikia daryti, kad nebesigamintų pienukas blush2.gif ir ką duoti ruošiatės mažyliui vietoj jo smile.gif
Iš anksto dėkoj už atsakymus ir patarimus ax.gif

Na nežinau, gal tai aš ta, kuri ruošiuosi baigti maitinti, bet dar tikrai ne dabar o nuo kokio kovo - balandžio men. na žodžiu kai Saulutei bus jau beveik 2 metukai. Tai jokio pieno mišinio jau jai nereikės. Valgys tai ką ir visada. Iš karvės pienuko kartais verdu pienišką sriubytę arba manų košę, bet tikrai labai retai.
Pagrinde gal to pieno gauna iš jogurtų ir varškyčių visokių, grietinę mėgsta vieną kimšti, sviestą irgi nuo duonos nuima ir siurbia doh.gif
Bet aš linkus duoti vaikui tai ko jis nori (turiu mintyje maistą).

Kad nesigamintų pieniukas, tai po truputį retink maitinimą. Palik tik vieną kartą pvz. vakare prieš miegutį.
O galiausiai vieną kartą duok išvalgyti abu (.)(.) tada po kokios paros (na žodžiu po didelės pertraukos), dar kartą (.)(.) abu duok išvalgyti. Ir viskas - turėtų užsiraukti.

Teoriją žinau, o kaip seksis man praktikoje, tai bus matyt.
Svarbiausia psichologiškai būti tam pribrendusiai. Jei viduje jausi, kad dar nori maitinti - nieko nebus. O jei jausi, kad jau gana,t ada ir bus lengviau atsisveikinti su šiuo nuostabiu gyvenimo etapu.
Papildyta:
QUOTE(frige1 @ 2012 02 01, 00:51)

na žiūrint kokie tie antibai buvo, kuriuos tu gėrei.
Aš dabar kaip tik sergu plaučių uždegimu, tai man kaip tik parinko tokius gerti, kad kuo mažiau vaikučiui kenktų. Ir jau esu sugėrus visą kursą ir ačiui Dievui Saulutei viskas OK. nei išbėrė, nei viduriavo nei kt.

Štai citata iš naujausio "Mamos" žurnalo, kaip tik dabar skaitau:

"Geriausia, ką mama, susirgusi virusine sloga, gripu, bronchitu ar net plaučių uždegimu, gali padaryti dėl savo kūdikio, tai tęsti jo žindymą. Kūdikis būdamas kartu, irgi susiduria su tos ligos sukėlėjais, paprastai net anksčiau negu pati mama pasijunta serganti. Jam reikia padėti ir tą pagalbą teikia būtent motinos pienas, nešdamas kūdikiui specialius antikūnius, saugančius, kad mažylis nesusirgtų, arba bent nesirgtų taip stipriai, kaip pati mama. O žindymą ligos metu nutraukus, atvirkščiai, pavojus kūdikiui susirgti padidėtų. Ir dar kūdikis netektų motinos artumo, teikiamo nuraminimo ir paties geriausio maisto. Kūdikio užkrėtimo galimybę dar labiau sumažinkite, užkirsdama kelią infekcijai plisti: plaukite rankas, nekosėkite ir nešnypškite ant vaiko."

Žindyti negalima tik kai mama gydoma nuo vėžio radioaktyviomis medžiagomis ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 31 sausio 2012 - 23:59