Įkraunama...
Įkraunama...

Narcizai

QUOTE(staselė @ 2008 03 02, 18:40)
Palaistyti reikia, kai žemė išdžius, bet neperlaistykit.  O  kai nužydės, kad ir  pavasarį persodinkit į darželį lauke ( geriau būtų rudenį, bet kad neperdžiūtų gumbiukai).

Neturiu galimybės sodinti lauke. Reiks pabandyti palikti balkone. O ramybės būsenoje reikia laistyti?
Atsakyti
Keliu tema i virsu smile.gif
as irgi turiu vazonelyje narcizus. Kaip bebutu gaila jie jau nuzydejo. Labai noriu juos issaugoti - gal kas pasakytu kada juos reikia sodinti lauke - pavasari ar rudeni ir ar jiem reikia kaip nors specialiai paruosti zeme? g.gif
Aciu
Atsakyti
thumbup.gif puikumelis, vakar maximoj narcizu vazonelis buvo po 0,99 . nusipirkau pora, nes dar zydintys narcizai, o savaitgali einam i krikstynas, tai bus stalui papuosti. Vienam vazonelyje yra 6-7 gumbeliai. Tai vat, kai nuzydes, perkelsiu i savo gelyna, gal nenumirs. Manau kad atsigaus, nes kai paziurejau, tai nelabai suprantu kaip jie tuose vazonuose dar auga, gi ten zemes beveik nebera. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(wioletukas @ 2008 03 05, 23:42)
Neturiu galimybės sodinti lauke. Reiks pabandyti palikti balkone. O ramybės būsenoje reikia laistyti?

Lauke, kai nužydi iškasam, išdžiovinam narcizus ir susidedam į popierinę dėželę ,ar į popierių sudedu ir palaikom juos apie porą mėnesių nesodintus. Svarbu, kad saulės negautų gumbiukai. Tai jūs galit ir taip juos palikyti, o rudenį pasodinsit į kitą žemę, į vazonėlį.
Atsakyti
Panašiai teko pasielgti su hiacintu - gavau dovanų vazonėly, nužydėjus laikiau tamsoj, rugsėjo mėn pasodinau pagal rekomendacijas (pats svogūnėlis yra smėlio "apvalkale"). Dabar jau matosi sukrautas pumpuras. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 01 balandžio 2008 - 20:13
QUOTE(staselė @ 2008 04 01, 15:18)
Lauke, kai nužydi iškasam, išdžiovinam narcizus ir susidedam į popierinę dėželę ,ar į popierių sudedu  ir palaikom juos apie porą mėnesių nesodintus. Svarbu, kad saulės negautų gumbiukai. Tai jūs galit ir taip juos palikyti, o rudenį pasodinsit į kitą žemę, į vazonėlį.

Aš laikau iškastus trumpiau,bet vistiek gerai žydi.Gal ne tai svarbiausia...
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2008 04 01, 21:14)
Aš laikau iškastus trumpiau,bet vistiek gerai žydi.Gal ne tai svarbiausia...

Kas žino, kas reikšmės turi narcizams, kad jie žydėtų. Mano būdavo lapai gražūs, o nežydi, paskui persodinau, gal geresniu laiku pataikiau, tai žydėjo.
Atsakyti
Žiemą pirkau žydinčius vazonėlyje. Dariau taip kaip parašyta kai nužydėjo. Prieš porą savaičių pasodinau gumbelius kambaryje, bet pačio svogūnėlio viršaus neužkasiau ir va bėda, niekas nelenda sad.gif
Atsakyti
Sveikos,
aš tai prisiskaičiau, kad narcizus reikia sodinti rudenį, tai turbūt taip ir darysiu - kaip tik ant palangės baigia visi lapukai nudžiūti, tada švariai nuplausiu, nudžiovinsiu ir į popierinę dėžutę tamsioj vietoj iki rudens...
tik dar neišsiaiškinau kokią jie žemę mėgsta g.gif - gal kas žino, nes pas mamą sode kiek sodinom, tai nelabai nori žydėti - arba nekrauna žiedų, arba užkrautieji taip ir neišsiskleidžia - tik vienas kitas. O man narcizai tokios gražios gėlės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute1980 @ 2008 04 02, 09:16)
Sveikos,
aš tai prisiskaičiau, kad narcizus reikia sodinti rudenį, tai turbūt taip ir darysiu - kaip tik ant palangės baigia visi lapukai nudžiūti, tada švariai nuplausiu, nudžiovinsiu ir į popierinę dėžutę tamsioj vietoj iki rudens...
tik dar neišsiaiškinau kokią jie žemę mėgsta  g.gif - gal kas žino, nes pas mamą sode kiek sodinom, tai nelabai nori žydėti - arba nekrauna žiedų, arba užkrautieji taip ir neišsiskleidžia - tik vienas kitas. O man narcizai tokios gražios gėlės  wub.gif

Man viena moteris sakė, kad labai daug reikšmės turi tai, kokiu laiku ( pagal mėnulį) juos pasodini. Ji sakė, kad reikia sodinti, pilnaty arba priešpilny, kad narcizai žydėtų. O žemė, kokia yra sode į tokią ir sodinu, tik sužinojau tai, kad svogūninėms gėlėms, tai ir narcizams patinka kai ant dugno papili smėlio ir dar kažkiek ant svogūnėlio, o tada jau paprastą žemę užpilame.
Atsakyti
Matau, kad jau turguose bobutės narcizų žiedus pardavinėja, įdomu, ar čia tokios ankstyvos narcizų rūšys, ar juos šiltnamy augina. Mano narcizai dar nežydi ir prieš savaitę, kai buvau dar net žiedai nėra sukrauti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 04 08, 15:34)
Matau, kad jau turguose bobutės narcizų žiedus pardavinėja, įdomu, ar čia tokios ankstyvos narcizų rūšys, ar juos šiltnamy augina. Mano narcizai dar nežydi ir prieš savaitę, kai buvau dar net žiedai nėra sukrauti. g.gif

Mano vyras siandien kaip tik pora nupirko is tu bobuciu su svoguneliais ir vaikiukais. Sodinant dabar kazin tuos vaikiukus atskirti ar palikti? Idomu, ar nenusals pasodinus i lauka, gal kokiuose siltnamiuose isauginti g.gif

Ir kaip ten su tais hiacintais? Man mama atveze mazame indelyje, zydi, namai kvepia, o ka veliau su juo? Ar laukti kol nuzydes namuose ar su ziedu ir galima sodinti i lauka? Ar paskui ir issikasti ji reik ir kada?
Atsakyti