Įkraunama...
Įkraunama...

globėjai plepa toliau

QUOTE(Šelma @ 2012 03 01, 21:53)
Jei šią vasarą Zarasų pusėje būsite ir norėsite Stelmužės ąžuolą aplankyti, tai mūsų sodyboje, netoli jo, labai daug vietos palapinėms  4u.gif  biggrin.gif Ir šulinio vanduo skanus  wub.gif

būsime Ignalinoje (sąskrydyje), o Stelmužę manau tikrai aplankysim nors pro šalį važiuodami.
Atsakyti
QUOTE(arna @ 2012 03 01, 23:01)
Šelma, skamba viliojančiai  smile.gif . Ar pasiūlymas galioja visiems?  blush2.gif

Žinoma thumbup.gif friends.gif
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2012 03 01, 23:08)
būsime Ignalinoje (sąskrydyje), o Stelmužę manau tikrai aplankysim nors pro šalį važiuodami.

Vienintelis kelias prie ąžuolo pro mus cool.gif Jei ką, mano el. paštas eglesnamuciai@gmail.com 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2012 03 01, 21:53)
Jei šią vasarą Zarasų pusėje būsite
Rudakiškėse atostogaudavau su prosenele pas jos vyro gentainius wub.gif

Na ką,mirsiu nepaprotingėjus-bandžiau su Jono auklėtoja kalbėt...Šypsosi ir dėsto,koks jis blogas,kaip isterikuoja,krenta ir t t.Pareina su mėlynėm,apdrąskytas,nosim kruvina.Sako,pats ir inicijuoja...Vakar verkė-dingo vaiko beibleido detalės,tai auklėtoja policija gąsdino.Paprašiau,kad jau mano vaiko tai negąsdintų,nes po kito tokio incidento-tiesus kelias pas direktorę.Blyn,kaip užkniso.Trys menesiai liko,pati raminuosi ir vaiką raminu.Nemoka jis pakovot,gintis,aiškintis-tuoj verkia ir tyli.Auklėtoja sako-kapišoną vaikui šiandien nuplėšė nepataisomai jūsų gerasis.Einam namo,kalbam...sako-tas vaikas man spyrė.Tai ko gi auklėtojai nesakei?Sakė,dar kartą pasiskųsiu-nubaus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 03 02, 03:35)
Rudakiškėse  atostogaudavau su prosenele pas jos vyro gentainius  wub.gif

Na ką,mirsiu nepaprotingėjus-bandžiau su Jono auklėtoja kalbėt...Šypsosi ir dėsto,koks jis blogas,kaip isterikuoja,krenta ir t t.Pareina su mėlynėm,apdrąskytas,nosim kruvina.Sako,pats ir inicijuoja...Vakar verkė-dingo vaiko beibleido detalės,tai auklėtoja policija gąsdino.Paprašiau,kad jau mano vaiko tai negąsdintų,nes po kito tokio incidento-tiesus kelias pas direktorę.Blyn,kaip užkniso.Trys menesiai liko,pati raminuosi ir vaiką raminu.Nemoka jis pakovot,gintis,aiškintis-tuoj verkia ir tyli.Auklėtoja sako-kapišoną vaikui šiandien nuplėšė nepataisomai jūsų gerasis.Einam namo,kalbam...sako-tas vaikas man spyrė.Tai ko gi auklėtojai nesakei?Sakė,dar kartą pasiskųsiu-nubaus  doh.gif

Su auklėtojom, kokios jos bebūtų, visad stengiausi pozityviai bendrauti, ramiai, be grasinimų išsiaiškinti. Bet kokie konfliktai su tėvais, net ir tiesiogiai nenorint auklėtojai, daugiau ar mažiau persikelia ant vaiko. Paliksit vieną įstaigėlę, ateisit į kitą. Visur visokių yra. Geriau, kai prie šalies išmintingesni, bet ne visada pasiseka. Reik su visokiais kelią rast. Po prastokos dičkio paruošamosios grupės auklėtojos (reikėjo kantrybės nepasiust ant jos) labai kruopščiai ieškojau pirmosios mokytojos. Nesigailiu, kad ieškojau.
Atsakyti
Man toks jausmas, kad pedagogai visai atbukę. Jei randa ant ko šunį kart, tai ir karia.
Manoji irgi ne taip seniai pasiskundė savo mokytojai, kad klasiokas pamokos metu trenkė jai į krūtinę, tai gavo atsakymą, kad pati kalta (nors ji tuo metu atlikinėjo mokytojos užduotį). Grįžo pasimetus, sako daugiau nieko jai nebesakysiu, jei vistiek aš kalta.
Pakalbėjom su dukra, su mokytoja, rodos viskas gerai. Bet kai vakar dukra žaisdama su kitu klasės draugu netyčia sugadino kito bendraklasio rankdarbį, tai komentaras nuskambėjo prieš visą klasę: ''tai čia ta, kuri mamai skundžiasi, kad berniukai skriaudžia''. blink.gif
Darbelį, kas be ko, mes padarysim jam naują, bet va tos replikos tai mane doh.gif
Atsakyti
Sūnute,ir aš stengiausi 1,5m pozityviai...Jau už ką,už ką,bet už mano vaiką saugumą jos atsako.Bet mėlynes ir ant kojų ,ir ant veido,ausys apdraskytos...
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 03 02, 08:53)
Sūnute,ir aš stengiausi 1,5m pozityviai...Jau už ką,už ką,bet už  mano vaiką saugumą jos atsako.Bet mėlynes ir ant kojų ,ir ant veido,ausys apdraskytos...

Kokiu būdu mėlynės atsiranda? kas ausis drasko?

Būna tų mėlynių nuolat pas manuosius. Stengiuosi visas didesnes kruopščiai išsiaiškinti kartu su vaikais. Nesenai mažiuko žandas buvo perdrėkstas penkių nagelių: susipešė su geriausia drauge ir ta grybštelėjo. Nu tik taip sugebėjo aiškintis dėl žaidimo taisyklių. Buvo proga pasimokyti aiškinimosi būdų. Dičkiui kliuvo per kieta sniego gniųžtė - vaikšto su mėlynesniu žandu. Negali mokytojai sužiūrėti, kas kokio kietumo gniūžtę pasidaro, bet proga visiems suprasti, kad reikia pasistengti minkštesnes gaminti. Gaila tik "vaizdinės priemonės". Mokytoja labai pergyvena. lengviau atsiduso tik su manimi pakalbėjus. Pats atsargesnis bus, pradės vertinti kokios gniūžtės iš ko gali sulaukti ir t.t. Duokdie gyvenime gniūžtėm atsipirkti ir tik iš panašių dalykų mokytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 02 kovo 2012 - 09:37
QUOTE(Sunute @ 2012 03 02, 09:35)
Kokiu būdu mėlynės atsiranda? kas ausis drasko?
Grupiokai stumdo,apspardo.Stengiasi,kad auklėtoja nematytų-jie moka.Aną savaitę pasakojo,kad iš lauko pareinant anukentėjo-auklėtoja prieky ėjo,jis gale.Ir visada lieka kaltas...Be mėlynių nei vienas neužauga,ir susidrąsko,susimuša.Bet čia pastoviai ...
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 03 02, 09:26)
Su auklėtojom, kokios jos bebūtų, visad stengiausi pozityviai bendrauti, ramiai, be grasinimų išsiaiškinti. Bet kokie konfliktai su tėvais, net ir tiesiogiai nenorint auklėtojai, daugiau ar mažiau persikelia ant vaiko. Paliksit vieną įstaigėlę, ateisit į kitą. Visur visokių yra. Geriau, kai prie šalies išmintingesni, bet ne visada pasiseka. Reik su visokiais kelią rast. Po prastokos dičkio paruošamosios grupės auklėtojos (reikėjo kantrybės nepasiust ant jos) labai kruopščiai ieškojau pirmosios mokytojos. Nesigailiu, kad ieškojau.

mums irgi pasisekė. Galų gale. Lietuvių kalbos vaikas mokysis individualiai su spec.pedagogu. O nuo kito rudens mūsų Elena išeis. Daug tėvų ja nepatenkinti.
Ir niekas nei vaiko nenervins, nei vaikas nervinsis per tas lietuvių pamokas.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 03 02, 09:43)
Grupiokai stumdo,apspardo.Stengiasi,kad auklėtoja nematytų-jie moka.Aną savaitę pasakojo,kad iš lauko pareinant anukentėjo-auklėtoja prieky ėjo,jis gale.Ir visada lieka kaltas...Be mėlynių nei vienas neužauga,ir susidrąsko,susimuša.Bet čia pastoviai ...

Kodėl lieka kaltu, kuomet nekaltas, manyčiau, reikia labai kruopščiai išsiaiškinti. Pirma su pačiu vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 03 02, 10:29)
Kodėl lieka kaltu, kuomet nekaltas, manyčiau, reikia labai kruopščiai išsiaiškinti. Pirma su pačiu vaiku.
Man buvo labai baisu,kai kelis kartus netiesiogiai sužinojau,kad jį mušė,spardė į pilvą ir t t- pasakojo sesėms,o aš nugirdau.Man nepatinka fizinio kontakto ženklai ant vaiko kūno-manau,jei tokių būtų palikęs kitiems vaikams,tėvai seniai būtų atėję aiškintis.Matau,kaip žaidžia namie,kaip sode,kur daaaug vaikų-niekad nebūna jokių peštynių.
Tiesiog darželis toks-jei globotinis,tai būtinai vagis,banditas ir atsilikėlis.Iš viso darbuotojų kolektyvo tik soc.pedagogė ir dvi logopedės yra žmones 4u.gif
Atsakyti
tai ko tu jį ten laikai? po pirmos nereakcijos eičiau lauk....

vėl pagavau vaiką meluojant į akis. teisingiau telefonu... ne seniau kaip trečiadienį išsiaiškinom apie melą ir jo pasėkmes. sad.gif
Aiškinu, kad jei nelankys šokių (aprangą dedasi, tik neina), reiks lankyti mankštas ir masažus poliklinikoje, o tada negalėsim važiuoti prie jūros (ką laaabai labai mėgsta), atsakymas " o man kieme labiau patinka"...
Atsakyti